Evo vidim da ste se raspisali o mom slučaju, pa da vam javim šta je bilo juče. Poslušao sam vaše savjete, i to je radilo dosta bolje.
Prvo, klima definitivno ima i senzor u daljinskom, ali ga ne konsultuje, već je on tu izgleda samo informativno, za mene, da kada kliknem na taster za sobnu tempreaturu on na samom daljinskom (ne i na onom displeju na unutrašnjoj jedinici) napiše sobnu temperaturu, i ona se potpuno poklapa sa onim što mi pokazuje ditalni termometar koji se nalazi u sobi na stolu. To sam utvrdio jednostavnim ekspterimentom tako što sam daljinski (kada je prikazivao 21) na kratko ubacio u frižider, i nakon par minuta je pokazivao 16. A ono što pokazuje mobilna aplikacija je ona sobna temepratura koju klima vidi, i koju koristi za regulaciju rada.
Ovako je bilo juče, kod paljenja nakon što sam se vratio sa posla u sobi je bilo oko 19.9 po digitalnom termometru, daljinski od klime je prikazivao 20, a isto toliko je prikazivala i mobilna aplikacija za klimu, dakle svi su pokazivali isto.
Klimu sam podesio na 28 i ventilator na F3, to je veoma brzo i dosta fino podizalo temepraturu u sobi, klima se nije gasila, ali je počelo ono odstupanje prikaza koliko je stvarno u sobi i koliko klima prikazuje, tako da je čak dostiglo i 6 stepeni razlike (u sobi 21 a klima pokazuje 27, pa onda u sobi 22.5 a klima pokazuj 28.5). Kada je u sobi bilo 22.6 ja sam na daljinskom smanjio na 23, i ona od tada zaista može da to održava, kada je u sobi došlo do 23 ona se po prvi put tada isključila, da bi opet počela da duva kada je u sobi palo na 22.6, i prestala je kada je bilo 22.9, i opet se uključila na 22.7.
Dakle po ovome meni djeluje da inicijalno treba podesiti ovako visoko, a onda kada realna temperatura bude ona koja mi i treba da joj tada spustim na baš tu temperaturu, i djeluje mi da ona to fino može da održava. Ovo održavanje tih 23 nisam mogao duže da testiram jer sam je gasio pošto sam izlazio, ali ću ponovo probati ovaj način, da je u startu dignem pa kasnije spustim, i da vidim kako će održavati.
Po ovome takođe djeluje da bi to radilo i da sam u startu podesio 23 (kao dan ranije), samo što se onda pali i gasi, ali polako ipak podiže, i kad bi došla do 23 po ovome bi mogla da održava. Dakle došlo bi na isto, samo što bi joj trebalo duže vremena. Bar mi tako djeluje iz svega ovoga, ali još ću vidjeti.
Nije možda neki problem, i gore je Huho napisao da senzor prikazuje više nego što je sobna temperatura, i to je zaista tako, ali samo dok zaista duva toplo (kao da duva preko samog senzora), ali kada prestane da duva tada ta "temperatura" brzo i pada. Oni su izgleda znali da je to tako kod grijanja jer i kada ode +2 preko podešene temeprature ona i dalje duva (mislim da stane kad dođe do +3 preko zadane), jer su izgleda znali da ta temepratura koju ona vidi nije relana, i da mora još da duva. Kod hlađenja nije tako, ako podesim 25 ona će tu negdje i stati, neće proletiti do 22 pa tek onda stati, što je takođe ispravno jer kad dođe do 25 tada je zaista 25, tu nema promašaja. Ali promašuje dosta kod grijanja, mada su oni to očigledno znali pa joj dozvole da ide do +3 preko zadane, i tu negdje se isključi.
A vidjeću kako će sve ovo biti kada bude baš zima, možda bude nešto drugačije.
I sad iz svega ovoga, da li vam ovo sve djeluje u redu, da nije nešto neispravno?