Šta je novo?

iPhone 16

Cijene u Njemackoj:

16P 1.199€ (128 GB)
16 PM 1.449€ (256 GB)

Edit: Moguce naruciti od 13.09

Sačekati oko Mitrovdana, ide to na ispod 1200e za 16pm

Ne rekoše cenu za PRO ?
$999 za Pro 128GB / $1199 za Pro Max 256GB.

screenshot-2024-09-09-203540-png.457389

Evo i detalja za kamere na Pro.

Prilozi

• 5x-telephoto.jpg
    5x-telephoto.jpg
    105 KB · Pregleda: 69
  • ultra-wide.jpg
    ultra-wide.jpg
    104.9 KB · Pregleda: 49
  • fusion.jpg
    fusion.jpg
    110.8 KB · Pregleda: 52
Zanimljiviji mi je novi iOS od novih PRO modela. Obican 16 sa svime sto je dobio je best buy u ovoj generaciji cini mi se.

1329€
Cijene u Njemackoj:

16P 1.199€ (128 GB)
16 PM 1.449€ (256 GB)

Edit: Moguce naruciti od 13.09
1329€ za 256gb pro verziju... mislio sam da ce bar 200€ biti razlika.. videcemo ebay, ako ne bude veca onda bolje pm opet zbog baterije i ekrana, pa makar ga nosio u ruci ko slepac, ja ne vidim u koji dzep moze da stane telefon od 6"9

Kad bi tu ubacili 120hz, osakatili bi pro model.
Ne vidim više svrhu manjeg pro modela iskreno.
Zanimljiviji mi je novi iOS od novih PRO modela. Obican 16 sa svime sto je dobio je best buy u ovoj generaciji cini mi se.

I meni nekako obicna 16-ca ispade najbolja. Pro ce dobro leci influenserima i ytuberima, ne moraju da bacaju pare za fensi kamere, dok prosecan korisnik nece uociti razliku izmedju obe kamere verovatno. Inace malo mrsko sto su zadrzali 128gb na Pro modelu, to nisam ocekivao.

Cene u Evropi za 16PM ispod 1450e nemojte racunati prvih nekoliko meseci. 1200$=1200e+20% pdv=1440e.

Kod nas 1600e na KP. Svake godine je isto.

1329€

1329€ za 256gb pro verziju... mislio sam da ce bar 200€ biti razlika.. videcemo ebay, ako ne bude veca onda bolje pm opet zbog baterije i ekrana, pa makar ga nosio u ruci ko slepac, ja ne vidim u koji dzep moze da stane telefon od 6"9
Ja sam konto mozda da predjem na 16 Pro jer ovo mi je preveliko (15 PM) ali gledam nude do 680€ trade in ?! Mozda oko NG da negsje u radnji nadjem ili pak crnu ultru 😅

Ja sam konto mozda da predjem na 16 Pro jer ovo mi je preveliko (15 PM) ali gledam nude do 680€ trade in ?! Mozda oko NG da negsje u radnji nadjem ili pak crnu ultru 😅
Mislim da se taj trade in ne isplati nikako i nigde van USA, narocito sa 15pm koji podrzava AI i gde je 16 bukvalno minoran pomak. sacekaj par nedelja da se stisa, siguran sam da ces moci da ga valjnes nekome uz minimalnu doplatu na oglasima za 16 pro ili jednostavljno valjnes za kes pa pazaris 16, bice 15pm jos dugo atraktivan 👌

Jedina razlika u odnosu na 15 seriju je sto ne odgovaraju maske i stakla, dakle, moraju nove..ipak su se potrudili

Yes.

Untitled.png

naravno neces imati sve funkcije kao na iP16

Neko nahvatao informaciju o brzini punjenja pro modela?

Verujem kao i prošle godine 27w na pro max i 23w na pro. Obični su na 18w.

nigde se ne spominje, znaci isto. da je brze hvalili bi to u prezentaciji

samo spominju da magsafe moze do 25W
  1. MagSafe wireless charging up to 25W with 30W adapter or higher. Testing conducted by Apple in August 2024 using preproduction iPhone 16 Pro and iPhone 16 Pro Max units and software, USB‑C Charge Cable with Apple USB‑C Power Adapter (20W Model A2305), and Apple MagSafe Chargers (1‑meter Model A2580 and 2‑meter Model A3250) with Apple USB‑C Power Adapter (30W Model A2164). Fast‑charge testing conducted with drained iPhone units. Times measured from the appearance of the Apple logo as the unit started up. Charge time varies with settings and environmental factors; actual results will vary. Wireless chargers sold separately.

Da, samo na 15 pro...

Što se tiče punjenja, žično verovatno kao prošle godine, magsafe 25W.

15 pro i dalje kreće sa 128gb, sramota.

Apple-u je interesu da poveća RAM kako bi što više AI upita u budućnosti izvršio na samom telefonu i smanjio opterećenost servera. Sigurno je mnogo skuplje pingovanje servera od strane miliona korisnika, nego povećanje RAM memorije. Znam kako su oni "darežljivi" što se tiče ovih stvari, ali mislim da im je konkretno veći RAM u interesu. Naravno, ja sam samo mali Perica
LOL ne radi to RAM memorija. :D
Ocekivao sam ovo dugme za podesavanje kamere da ujedno bude i TouchID.

Nazad
Vrh Dno