Šta je novo?

Vivo X100 Ultra

Mogu samo da kazem respect za 6500mah bateriju. Konacno neko ozbiljno poceo da radi i na tom segnemnu! Ultra verovatno kasnije par meseci ide, jel?
Pa mora, s obzirom da će naredna generacija top performance čipova trošiti k'o tenk.

Ne može Kirin globalno zbog 5G.

Kod nas ne radi 😀

Koliko vidim, x200 serija će imati demencity, da li to znači da će I x200 ultra imati isto ili će biti na SD?

Koliko vidim, x200 serija će imati demencity, da li to znači da će I x200 ultra imati isto ili će biti na SD?
trebalo bi Snap kao što je i x100 ultra ali sudeći po informacijama što izbacuju, možda će Dimensity zapravo biti pravi izbor

Ima 8meseci do nove ultre, tako da je prerano za sve. Ako budu pratili kao x100 seriju, samo ce ultra dobiti snap.
Na dimensity je do sad samo "problem" ako mogu tako reci grafika, ostalo je sve odlicno (na papiru).

Vi što imate Vivo telefon. Koliko vam traje baterija i koji model imate?
Planiram da uzmem ovu mini verziju, sa najmanjim ekranom. Nikako ne volim telefone sa ovolikim displejom. Četri inča meni sasvim ok.

Sta znaci max koriscenje? 🙂
Koliko je to SOT-a za toliki %, mobile data/WiFi odnos, koje aplikacije, itd, itd. Previse je faktora koji uticu na autonomiju. To je najsubjektivnija moguca stvar u mob industriji, cuvena autonomija. Kao i potrosnja u voznji recimo. Ne voze svi na isti nacin. Tako i ne koriste svi telefon na isti nacin, sto je potpuno normalno.

Sta znaci max koriscenje? 🙂
Koliko je to SOT-a za toliki %, mobile data/WiFi odnos, koje aplikacije, itd, itd. Previse je faktora koji uticu na autonomiju. To je najsubjektivnija moguca stvar u mob industriji, cuvena autonomija. Kao i potrosnja u voznji recimo. Ne voze svi na isti nacin. Tako i ne koriste svi telefon na isti nacin, sto je potpuno normalno.
Subjektivno naravno, ali u mom slučaju otprilike ovako; Telegram i Viber bez prestanka, news portali veliki deo dana, Youtube i Youtube studio (daleko iznad proseka običnog korisnika), kamera fotografisanje ili snimanje videa (takodje iznad proseka običnog korisnika), povremeno video i photo editori, TikTok prosečno, wifi ne gasim ali sam konektovan otp 60% vremena, (ostalo da ne nabrajam, nije toliko često)... Uglavnom kao i svaki drugi sličan "bolesnik" ekran mi je retko ugašen (prilično sam vid sj**ao zbog toga, ali ko mi je kriv...).
FB, WA, Instagram, Twitter ne koristim i nemam instalirano (tako da ne mi ne češljaju u pozadini tel).

Dosta znaci to sto nema najvecih zderaca baterije u vidu Instagrama, FB i slicnih. Mada svakako odlican rezultat, bez obzira na nacin koriscenja. Ali kao sto rekoh, veoma subjektivna stvar. Ja sam ubedjen da mi ni priblizno isti procenat ne bi ostao na kraju dana. 🙂

Vivo X100U, ima bateriju od 5500mAh. Ova nova serija X200, neće biti ispod toga. Pa i onaj mini. A ja internet jako retko koristim. Društvene mreže isto. Jedino što bi aktivno koristio pored poziva, poruka i kamere bio bi viber i vocap. Jedno tri dana da mi traje baterija, bilo bi idealno.

Da li ce se neko udostojiti da postavi neke slike, ili cete samo pricati o jbn bateriji?

Pogledajte prilog 458720
vivo x200 serija ima, 10x zoom, samo još nisu rekli da li je optički.
14 oktobra izlaze bar dva modela.
Teško da će vanila imati optički zum 10x u eri tehnologije kada ni Ultra verzije (bilo kog proizvođača) ne bacaju preko 5x. Možda bi se to moglo očekivati na X200U, ali čak ni u to ne verujem. Bez obzira na sve, to ipak ne znači da neće biti poboljšanja jer kamere su napokon krenule napred.

Ostaje nam malo manje od mesec dana, da se uverimo jeli tačno ili nije.
Bar se nadam da će neki od tih modela, moći da se kupi legalno.

Ovih dana sam otkrio ovaj telefon i ova telefoto kamera je stvarno nesto sto bi hteo da imam na svom uredjaju. Nadam se da X200 Pro nece imati previse kompromisa na glavnoj kameri i da ce biti dostupan kod nas da se uzme(mozda cak i u mts-u) jer ova varijanta preko kp od ljudi sa ne punoletnim brojem pozitivnih ocena realno nije opcija, a cak i da jeste, Android OS je ipak must have.

Mislim da je Vivo nedavno zvanično otišao iz Srbije, pa ne znam koje su šanse da se uskoro vrati

Srbija veoma teško. EU.... Moguće.

Nemora da se vrati. Moći će da se kupi u Češkoj ili Austriji legalno tj da se naruči, sa sve garancijom. Sve regularno. Ako ga bude bilo tamo. A predhodni model x100, je mogo da se naruči tamo, tj. neka od verzija.

Bedno sto su se povukli a koliko sam cuo dali pare pre par godina da budu na dresu reprezentacije. Sto kazete, nabavice se vec iz Evrope nekako.

Poslednja izmena:
More ja čekam ovaj sad. Valjda će ga biti u Evropi. Bar do kraja godine.
Ova serija x200, treba da ima kvalitetniju kameru u odnosu na x100 seriju. Nešto se spominje sonijeva kamera izrade od 22nm

Kako je lep ovaj u plavoj boji.

Nazad
Vrh Dno