Šta je novo?

iPhone 16

A glupo je što dižu dijagonalu za Pro običan, ovih 6.1’ na 15 Pro je taman, da ne kažem i knap za jednu ruku, meni koji generalno imam veliku šaku (2m i 120kg čovek😀), to je jedini razlog što ga još koristim, tih 6.3 će biti baš knap, ispratiše Piksele što se toga tiče 😀, a o Maks varijanti od 6.9’ neću ništa reći 😂

Meni isto problem. Ovo mi je idealna veličina (6.1), zato nisam o Maxu nikad razmišljao. Opet baterija mi jedino leti treba kad sam napolju, tad se topi, a ako kameru ukljucis, pakao.

Meni isto problem. Ovo mi je idealna veličina (6.1), zato nisam o Maxu nikad razmišljao. Opet baterija mi jedino leti treba kad sam napolju, tad se topi, a ako kameru ukljucis, pakao.
Plus ako na sve to pustiš muziku na zvučnike telefona ode sve u pm 😂

Dizu dijagonalu ali dimenzije ostaju iste ili minimalno povecane, meni se licno svidja.

Dizu dijagonalu ali dimenzije ostaju iste ili minimalno povecane, meni se licno svidja.
Nemaju oni realno nešto puno prostora da smanje bezele jer su već bezeli solidno mali, tako da neće tu niti neke uštede u dimenziji kao što se nagađa…

Realno meni velicina ne smeta na 15PM, kad izadje 16PM ako stvarno bude imao 6.9 ekran, a samo 3mm duzi, ide 15 zeni, a ja uzimam ovo… 😂

Ako je istina za shutter dugme i da ce moći da se pritisne do pola da se zakljuca fokus/ekspozicija to je bas super potez i voleo bih da se primi u svetu mobilnih telefona.

Ali ne zadugo😁
Zasto? Ja imam 12 mini otkad se pojavio i ne planiram da ga menjam jos najmanje godinu dana (mozda i duze ako bude ispravan i dobije jos koju godinu softvera). I dalje mi zadovoljava sve potrebe a veliki mi je plus sto ga ne osecam u dzepu i sto mogu da ga koristim jednom rukom. To ce mi i biti kriterijum za kupovinu sledeceg modela. Najmanji i najlaksi, sad da li ce to biti SE, vanila iphone ili onaj najavljivani Air-Slim-kakogod... Najsrecniji bih bio kada bi vratili mini ili u toj formi predstavili novi SE ali sanse za to su nepostojece.

pa da, godinu ili mozda dve max. baterija mi je sad na 80% health mada i dalje drzi dovoljno. ove dimenzije i tezina perfektne za telefon

Ukusi su razliciti, verovatno ce za vase potrebe buduci SE4 biti prava stvar ili priblizno tome… Samo ne vidim potrebu da se o tome pise u ovoj temi…

pa nije to android
Ne radi se o tome da li je Android ili iOS (a i ta razlika u potrošnji je davno smanjena, bar kod krštenih skinova), već da je zbog ovakvih stvari uvek bolje imati bateriju većeg kapaciteta, nebitno koji telefon/OS je u pitanju: https://forum.benchmark.rs/threads/iphone-16.500440/page-5#post-7251906
I prilično sam siguran da se bukvalno niko ne bi bunio da je u Pro modelu baterija kapaciteta 4200-4500 mAh, već bi svi bili oduševljeni što im telefon uvek ima ''đusa'' ili solidnu rezervu, čak i pri zahtevnom korišćenju na putovanju, letovanju, kampovanju itd.

Ako je istina za shutter dugme i da ce moći da se pritisne do pola da se zakljuca fokus/ekspozicija to je bas super potez i voleo bih da se primi u svetu mobilnih telefona.

Sony Xperia ga ima godinam i odlična je stvar ali pošto je (nažalost) iPhone "trendsetter" možda i ostali krenu tim putem.

Nije strašno ovako jedan pored drugog, ali 15PM je već prevelik.😄 Meni bi bilo taman 6.5", zato jedva čekam da vidim uživo 6.3" Pro model, sadašnjih 6.1" mi je suviše malo nekako... Mada zbog velike razlike u kapacitetu baterije, verovatno ću opet ići na Pro Max model, iako zna da mi bude nezgodan zbog veličine kad sam u pokretu...

Obzirom da su ivice jos manje, izgledace to vrlo impozantno uzivo. Cudi me da se nikad manje prasine nije dizalo za novi ip, nekako mi 16 bas nista ne donosi sem eto te dijagonale. I taj AI ne przi ljude uopste ...

Mislim da to sto nema “prasine” zasluzan i protivnicki tabor… Poznajem par ljudi koji su kod nas “influenseri” sa par hiljada pratilaca, Samsung im placa da snimaju neke reklamice i da se slikaju telefonom (svi privatno koriate iphone)… Mozete da zamislite sta se radi sa sajtovima koji se bave bas tom tematikom… 😁 P.S. narednih godina dobijamo sve na kasicicu, glupo je ocekivati da ce nesto woow da predstavi bilo ko…

15 je u startu bio jeftin. ja dao u 7.mesecu 158 000 za 14 pro a kad je izasao,15 pro bio oko 172 000.

15 je u startu bio jeftin. ja dao u 7.mesecu 158 000 za 14 pro a kad je izasao,15 pro bio oko 172 000.
14tica je mnogo bolje drzala cenu nego 15tica. Vidi se i po polovnim telefonima, nekih 100tinjak eura je razlika sigurno, koliko je prosle godine u ovom periodu kostao 14Pro, a koliko sada 15Pro

14 pro / max modeli drže cenu jer su poslednji teški modeli sa celikom, pa daju neki osećaj premiuma dok su ovi lakši.

Iako je meni lepši 15 Pro/Pro Max generalno prethodna serija sa čelikom izgleda “luksuznije”, znam takođe dosta ljudi koji zbog toga nisu prelazili na poslednju seriju, pogotovo oni koji su koristili gold verziju…

Nazad
Vrh Dno