Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
U apartmanu sam, nije vruce uopste, nismo na plazi.
Iskreno, nisam testirao jer u kaficu imamo dobar wifi (opet cudo za Grcku) ali nisam primetio da se zagrevao kad sam bio na mobile data i na plazi i nesto surfovao, izgleda da se tu drzi okej, ali nisam puno tako koristio.

Inace mob se toliko ugrejao da sam ga izvadio iz case-a da se hladi.

Mozda je pametnije da ga tetherujes preko usb-a direkt na laptop.

Pošto sam od P9 serije odustao, gledaću da uzmem Pixel 8 Pro.

Šta je vaš savet, da sačekam neko vreme da još padnu cene ili da ga uzmem jednostavno sada pošto mi Pocophone F1 izdaje poverenje?

Ne znam preko koga/čega bih nabaljao, da li KP prodavci ili da skoknem do neke od država EU gde je dostupan kada budem bio u mogućnosti do kraja godine. Koliku garanciju izdaju prodavci u EU na Pixel telefon, 1 godinu kao što nude KP prodavci ili na 2 godine?

I da, jedna važna stvar za mene, da li ukoliko u telefonu koristim fizički SIM i eSIM, imam mogućnost da biram koji će koji da bude za pozive, poruke, i mobilne podatke? Koristim internet sa službenog broja a na Viber/WA i ostalim aplikacijama za dopisivanje mi je aktivan moj privatan broj preko interneta sa službenog broja, tj. drugog SIM-a.

Poslednja izmena:
I da, jedna važna stvar za mene, da li ukoliko u telefonu koristim fizički SIM i eSIM, imam mogućnost da biram koji će koji da bude za pozive, poruke, i mobilne podatke? Koristim internet sa službenog broja a na Viber/WA i ostalim aplikacijama za dopisivanje mi je aktivan moj privatan broj preko interneta sa službenog broja, tj. drugog SIM-a.
Da, možeš da koristiš koju hoćeš Sim ili eSim. U Srbiji koristim jeti :) yettel eSim, a u Sloveniji Sim telemach, i u EU naravno. Sve je jeftinije, osim yettela.

Mozes i dve esim ako hoces u isto vreme, ne mogu to mnogi telefoni, pixel je to uveo medju prvima ja msm.
Mozes da biras sve, sa kog ces net da koristis, pozive poruke i da na kom hoces koristis wa i slicno, najavljivali su i nativno kloniranje aplikacija pa da imas dva wa, vibera i slicno. Imaju app sad za to ali bi trebalo da bude i nativno u sistemu u buducnosti.

Mozes i dve esim ako hoces u isto vreme, ne mogu to mnogi telefoni, pixel je to uveo medju prvima ja msm.
Mozes da biras sve, sa kog ces net da koristis, pozive poruke i da na kom hoces koristis wa i slicno, najavljivali su i nativno kloniranje aplikacija pa da imas dva wa, vibera i slicno. Imaju app sad za to ali bi trebalo da bude i nativno u sistemu u buducnosti.
Hvala, sve si mi razjasnio, znači definitivno ću moći moj način korišćenja da i dalje primenjujem, još samo da vidim da li da se prebacim skroz na eSIM ako poslodavac bude mogao da me ispoštuje 🙂.

Hvala, sve si mi razjasnio, znači definitivno ću moći moj način korišćenja da i dalje primenjujem, još samo da vidim da li da se prebacim skroz na eSIM ako poslodavac bude mogao da me ispoštuje 🙂.
Ja koristim esim za moj broj, a kada idem u inostranstvo samo kupim esim sa neke od mnogih aplikacija i koristim njega za net a naravno svoj broj za ostalo.
Rešava ako nisi na A1. Meni su dve kartice u telefonu yettel i a1. Na yettelu volte radi ok, nikad problem. A na a1 nisam uspeo da namestim da radi, bas je zezalo.
Opšte poznato je da volte na pixel telefonima ne radi na A1 mreži nažalost.. Yettel i mts bez problema uz shizuku i pixel ims app..

Kupio sam danas Pixel 8, pa samo da se upišem u temu. Za sada sam jako zadovoljan, videćemo kako služi posle Pixela 6. Pozdrav svima

Evo i ja da se upišem, Pixel 8 Pro.

Prošetao se do Novog Sada.

Prilozi

• IMG_20240826_130911.jpg
    IMG_20240826_130911.jpg
    168.1 KB · Pregleda: 94
Posle 2 dana korišćenja sam jako mi se sviđa! Znam da je još rano, ali već sam video ono što me zanima i dota je bolji utisak od Pixel 6, sa kojim sam bio vrlo zadovoljan. U mom načinu upotrebe ( priča, koji SMS, malo WhatsApp i Telegram, mejlovi, dosta čitanja i browsinga, Deezer, slikanje, puno kalendara i nešto striminga) glatko 6 sati SOT i mislim da će biti i nešto bolje, kad sistem nauči obrasce upotrebe.
Ekran je fantastičan, sve radi fluidno i brzo, kvalitetno ie izrađen, kamere su super i makro mod je koristan dodatak za mene. Ne ispuštam ga iz ruke kako mi dobro leži, a iskreno Pixel 6 mi je bio nešto lepši, ovaj samo izgleda malo nadrndanije...
Mislim da telefon vredi ove novce (470€), iako ga još ne bih kupio da nisam upropastio prošli telefon.

BTW, zvuk na zvučnicima je fenomenalan, baš sam izneneađen!

Koristim A1 karticu, koliko sam video i dalje ima problema sa korisnicima A1, planirao sam da uzmem Pixel 8 ili 8a. Da li ima resenja ili da preskocim Pixel dok A1 ne resi problem.

Ako ćeš da koristiš Pixel na A1 ne možeš da imaš VoLTE, šta više, moraš da zoveš A1 i da tražiš da isključe VoLTE sa mrežne strane. Onda ne bi trebalo da imaš problem sa dostupnošću i razgovorom. Takođe pod opcijama Network & Internet, pa pod SIM isključi 2G...

Koristim A1 karticu, koliko sam video i dalje ima problema sa korisnicima A1, planirao sam da uzmem Pixel 8 ili 8a. Da li ima resenja ili da preskocim Pixel dok A1 ne resi problem.
Nema šanse da rešiš. Meni je poslovna A1, svašta su probali i stalno problem. Ako nećeš da menjas mrezu, da se nerviras svakodnevno, preskoči pixel.

Ja sam poslovnim vezan za a1, i sad sam preskocio pixel. Posle 6a, uzeo s23.

Slobodno preskoči Pixel 8 Pro, i ja sam bio nedostupan na SIM mt:s, pa sam ubacio Shizuku, sada ne primećujem da mi stižu poruke za mt:s da sam bio nedostupan, a A1 sam prebacio na eSIM, i tu mi stoji, ne komuniciram često preko istog.

Prilozi

• Screenshot_20240830-141405.png
    Screenshot_20240830-141405.png
    75.3 KB · Pregleda: 45
Ja sam na a1 i koristim šizuku hack da bi u podešavanjima ISKLJUČIO volte. Mislim da bez šizukua telefon ostane u nekom limbu, niti radi volte niti je eksplicitno podešeno da ne želim volte. Ovako preko šizukua telefon kaže mreži da neće volte i meni posle toga ok radi a1 mreža na p6 pro.

Upravo ono što sam i ja rekao, za A1 treba isključiti VoLTE i radiće sve kako treba. Možei i kako @šnele kaže, a može i operater da isključi sa nihove strane...

Moze li mi neko link ostaviti za screen protection, za p8 pro , sa aliexpresa, da je zadovoljan.

Moze li mi neko link ostaviti za screen protection, za p8 pro , sa aliexpresa, da je zadovoljan.
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
RSD424.15 | 2Pc Safety Cover Screen Protector Protective Glass For Google Pixel 8 8A 7A 5 6 6A 7 4 XL 4A 5A 8 PRO Tempered Glass Film
Koristio na P4a, odlično staklo.

Samo da znaš da je mnogo teško naći valjano staklo za p8 pro. Manje više sva stakla će imati okvir crne boje koji će ti smanjiti površinu ekrana za nekih 1mm sa svih strana.( Što izgleda užasno blago rečeno )
I to sve zbog toga što je ekran na p8pro napred blago zakrivljen na ćoškovima

Septembarski apdejt
1000004693.png1000004694.png1000004695.png

Kod mene je 34.96MB na Pixel 8.

Ako ćeš da koristiš Pixel na A1 ne možeš da imaš VoLTE, šta više, moraš da zoveš A1 i da tražiš da isključe VoLTE sa mrežne strane. Onda ne bi trebalo da imaš problem sa dostupnošću i razgovorom. Takođe pod opcijama Network & Internet, pa pod SIM isključi 2G...
1. Zasto iskljuciti VoLTE?
Kako to utjece na eventualno missed call - da se poziv ne uspostavi i ode direkt u SMS za missed call?
Ako imas LTE signal za data, zasto ga ne iskoristiti i za pozive?
Ako tvoj operater ne podrzava VoLTE, Pixel ce se automatski prebaciti na 3G i poziv se uspostavi ...
Inace VoLTE, kao i WoWiFI se moze ukljuciti ili iskljuciti u postavkama SIM ili spomenutim Shizuku.

2. Zasto iskljuciti 2G?
Ako je 4G ili 3G slab signal Pixel prebaci na 2G koji ima veci domet i omoguci se uspostava poziva - pa to i zelimo.

Nazad
Vrh Dno