Šta je novo?

Yunet optika - mts

Uveo sam Yunet krajem jula i za sada sam prezadovoljan. Jedino, do sada nije stigao račun za tih desetak dana jula koliko sam koristio net. Kada otprilike stižu računi i da li ih šalju na mejl ili poštom? Na njihovom portalu je lista sa računima još uvek prazna.

Meni je račun stigao na mejl još prvog avgusta. Tako je bilo i prošlog meseca (krajem pretprošlog sam uveo). Možda možeš da ih kontaktiraš i vidiš.

Racune salju imejlom. Rok za placanje iznosi deset dana. Ukoliko se uplata izvrsi u navedenom periodu, odobravaju popust od 5% koji ce biti iskazan na sledecem racunu.

Oni nemaju one varijante uz ugovor 24m dobije 6m po 1 rsd?

Nemaju čak ni neki marketing, saznao sam slučajno za njih da rade preko mts optike i da može samo net bez TV ili fiksnog.
Imaju 10% popust za godinu dana unapred i opciono TV Box besplatan do kraja godine (posle 1300din) sa 250 kanala, 7 dana premotavanje, bez video kluba.
Nisu ni navalentni za plaćanja, dok nisam na upit saznao kako da pristupim svom računu gde su izlistana zaduženja, skoro da ih moliš da platiš.

Koliko ja videh uopste nisu konkurentni sa cenom ako se uzme u obzir da kod vecine provajdera moze da se iskuka za 10-12m po 1 rsd.
Ali ok, bitno da ima konkurencije.

Ko je stari SBB korisnik a nude mu 20% popusta za Premium (uz obavezan TV paket koji mu ne treba) na koaksijalnom kablu; mts nudi 3-4 meseca po dinar za prelazak a posle reda 5kdin (plus obavezan fixni telefon koji mu tek ne treba)... a uz to YUnet daje najbolji DL:UL odnos (danas neophodno za rad sa cloud sistemima), statičku IP, solidne uređaje (admin password na molbu) i stabilnu vezu... ja sam progledao. Jedino bi mi možda Orion bolje odgovarao ali nema ovde, nude WiFi.

Poslednja izmena:
Optički priključak Telekoma mi je ispred ulaznih vrata.
"Postovani, region Leskovca po pitanju realizacije optike krecemo da radimo krajem septembra meseca.Hvala na strpljenju."

Optika je puštena još odavno, samo što, gde je bio Exe Net (Supernova), nas su preskakali. Prekjuče su prerezali beton u centar. Meni liči da će opet da kopaju i pokrivaju to što nisu pokrili. Znam ljude u Kajsino sokače i Dubočicu su priključeni, ali se žale da im internet prekida. Na kraju krajeva, Yettel i Yunet isto koriste mts infrastrukturu.

Par komšija u mom ulazu imaju Telekom box pakete preko optike. Znači sa tim priključcima nema nikakvih problema.
Ovde je izgleda politika firme. Kako šire mrežu. Kao da oni treba da postavljaju optiku.

Sto znaci da teorija da mozete imati YuNet svuda gde ima MTS optike pada u vodu.

poprilicno sam siguran da je tako. secam se kada je yettel usao na trziste optike, iako je na nekim mestima bilo mts optike, za te oblasti im mts nije davao dozvolu za koriscenje optike

Jel dozvoljava Yunet korišćenje svojih rutera posle ONT-a umesto njihovog Xiaomi?

Zvanično ne, ali ništa te ne sprečava da nezvanično koristiš svoj (osim u trenutku kad zoveš tehničku podršku).

Imaj na umu da YuNet nema ni DHCP ni PPPoE, već ručno upisuju IP adresu subnet mask i gateway u ruter. Moraćeš da izvučeš ili snifuješ te podatke.

Dozvoljava, tražio im ja, oni u mejlu tražili da se saglasim da nisu odgovorni za dostupnost usluge na mom ruteru, kad sam odgovorio da sam saglasan poslali mi tražene podatke.

Moze li mi neko objasniti , video sam spisak tv kanala , cene i cene interneta .
Da li se cene za tv kanale sabiraju sa cenom za internet ili imaju posebne pakete internet + tv
Ova usluga ide preko optike gde postoji MTS optika ?
Hvala

Za sad se sabiraju cene za net i tv. Usluga je dostupna gde je dostupna mts optika.

TV se naplaćuje po 1 din do kraja godine uz optičke pakete.

poprilicno sam siguran da je tako. secam se kada je yettel usao na trziste optike, iako je na nekim mestima bilo mts optike, za te oblasti im mts nije davao dozvolu za koriscenje optike
Mislim da je to bio slučaj za poslovne korisnike. Bar je moje iskustvo takvo

Ali ne uz ugovornu obavezu od 6 meseci (ili bez UO).
Moguće. Poslali su TV račun u maju za 7 meseci po 1 din i 4 meseca po 1300 din jer je i internet prethodno plaćen za godinu dana.

Podneo zahtev za 100/50, to nema zvanicno, posle destak dana su mi realizovali prikljucak. Ista prica za ruter, ne daju sifru, kaze mogu da daju iz call centra ali se odricu odgovornosti, sto znaci ako se pokvari, moram da kupim ruter sam? Momci su dobro odradili, mozda neku sitnicu nisu poslusali, ali dobro, niko nije savrsen..

Kolko košta taj 100/50Mbps?

Nema šta da kupuješ drugi jedino ne diraj WAN podešavanja jer YuNet po svemu sudeći ručno upisuje IP adresu za svakog korisnika u ruter.

Radi li još uvek eon aplikacija na ovom internetu? Mislim na United media kanale.

Kod mene je Kodi sa EON dodatkom da ne bih trošio kod za TV, prikazuje N1 i NovaS koliko vidim.

Vrh Dno