Šta je novo?

Auto sijalice (LED)

Voziš Alfu?
😀

Pa vidim da si napisao
"Pa Alfe se prave pokvarene, kako da im ne trepere svetla? ", pa zatim "Nema razloga, meni oba nisu ni radili u retrovizorima kad sam isao na tehnicki...."

Kad je jedan far zreo za reparaciju...

Prilozi

• Screenshot_20240421_205839_Luxmeter.jpg
    Screenshot_20240421_205839_Luxmeter.jpg
    55.8 KB · Pregleda: 128
  • Screenshot_20240421_205823_Luxmeter.jpg
    Screenshot_20240421_205823_Luxmeter.jpg
    54.6 KB · Pregleda: 151
Bio jutros do Wurtove prodavnice kupio D1S 35W 4100 K , 2 komada 5266, kazu 2 godine garancije.
Neka izdrze one 2 godine verujem da je to oke kupovina,

Ima li neko preporuku za polimerizaciju farova sa NBG strane, Surčin, Zemun ili sl.? Nisu toliko loši farovi, ali me nerviraju "balončići" u plastici, pa verujem da bi dobio malo manje rasipanje svetlosti, pogotovo što su xenon-i, pa je svako rasipanje potencijalna smetnja i manje svetla tamo gde treba.

Juce po kijametu, magla, kisa, (pre)zadovoljan sa Philips LED. Valjda su zadovoljni i oni sto dolaze u susret 🫣😆

Inace hladnija boja LEDa ubija sto se tice refleksije, sigurno da mnogo vise smeta...

vozim juga kao sekundarni auto, iz meraka sto se kaze, volim stara zastavina vozila, isprobao sam brdo led sijalica i mnoge jeftinije su se pokazale bolje sa snopom svetla nego neke skuplje. dobra led sijalica pravilno ustelovan far i ne zaslepljujem nikog, niko nikada mi nije blicnuo da mu smetaju svetla a u mom kraju se to itekako radi...

Nije tema, al ajd da ti odgovorim, mene je vrhunski sluzio 5-6 godina, nekih 150.000km, nikad izdao nije, nikad veci kvar (320d, 150ks).Mada uzet je tada sa ispod 100.000 na satu i 3 godine star.

Preporuka LED za Corsa C
Ako se ne varam, koristi H7.
Rekoše mi da tražim sa čipom 5570.
Zelim žuta svetla tj najbliža fabričkim, koliko je to K?

Jel neko kupovao neke aftermarket angel eyes zamenske sijalice za e90/91?

Samo kod Kineza treba biti oprezan, jer ono što piše na specifikaciji ne mora da odražava realno stanje.
Najbolje neka lična preporuka.

Znači stiže nam još jedan "stavio sam LED i niko mi ne blica" korisnik. 🤣

I manje, rekao bih oko 3000K. To je vec dnevna svjetlost.

Uglavnom ja nisam vidjao LED sijalice tih temperatura, jos pogotovo da valja od nekog provjerenog proizvodjaca, sve je blizu 6000 pa do 6500K.

Misljenja sam ako neces staviti dobru sijalicu, ostavi halogene.

Halogene su bile na drugom autu. Čim sam ih skinuo prodao sam ih.
Zato i pitam za LED sa 5570 čipom, preporučili su mi.

Ja koristim Philips Ultinon Essentials i za duga i kratka H1 i H7 vec par godina bez problema i u saobracaju i na tehnickom. Rade kao prvog dana, nema treperenja, gubitka intenziteta i sl. Ogromna razlika po noci. 6500K.

Jedan par oko 50ak eura.

Koristi Lumileds ZES Chip.

I manje, rekao bih oko 3000K. To je vec dnevna svjetlost.
Da, 3000 je baš žuta. One mogu i kao maglenke.
Imam ja 4300K LED ali generalno ih je teško naći. Mislim da sam i kačio ovde kad sam ih montirao. Bull Vision marka.
Sad sam naručio sa 5570 čipom ali 6000K. To je krajnja granica koju ne prelazim kad su u pitanju Xenon / LED.

Mislim da sam konacno nasao temu gde mogu da dobijem jednu kratku informaciju.

Trazih vec pola dana po guglu neki 'sveziji' odgovor, alli bezuspesno. Naime na sajtu jedne radnje sam procitao da je 4200k maksimalno legalno dozvoljena temperatura boje za halogane sijalice.

Ja uzeh da probam Osram Cool Blue Intense Next Gen H7 55w koje navodno idu do 5000k na preporuku drugara. Medjutim, imam sociva u farovima, a tehnicki mi je za mesec dana, pa je moje pitanje, da li je zaista istina ovo sto spomenuh za 4200k da jos ne padnem tehnicki zbog toga -.-

Ove su i dalje meni Best buy
каква им је боја, јел иста ко код осрамових најтбрејкера и филипсовог рејсингвижна?

Viva Las Vegas 🕺🏼🪩
5570 CSP čip
Pogledajte prilog 453166Pogledajte prilog 453167

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
€35.04 | K5C H7 LED 60000LM Headlights Canbus 8000K H1 H4 H11 9012 HIR2 H8 H9 9005 9006 HB3 HB4 High Power 6000K 5570 CSP Chips
има ли тог чипа да је H15? :unsure:
ове неке што ја меркам су неки 7350 чип, има ли ту неке разлике или да поручујем?

Poslednja izmena:
Vrh Dno