Tako je kod mene na Audiju, ne greje se far ka napred tj ka putu i zato se zimi stvara ta pokorica, moze da se skine prskalicama al moras da cepas samo tako i brzo ode tecnost.Mada kazu da sa LED postoji i dodatni problem (ne vazi za divcha LED): nema grejanja fara zbog male potrosnje same sijalice, pa zimi hoce da se stvara pokorica od leda. Posto ove krstene sijalice trose 15-18W, u odnosu na 50-55W halogenke...
pa ne bas jer su led slicne jacine (neke i jace zato imaju ventilatore) i poprilicno greju far
11.30To što poneke LED sijalice imaju ventilatore, ne znači da se zaista jako greju, već da to koliko se greju šteti integrisanoj elektronici za napajanje samih LE dioda, kao i samom poluprovodničkom supstratu koji proizvodi svetlo.
LED svetiljke se višestruko manje greju nego ona stara halogena rasveta, ali isto tako, LED rasveta loše podnosi svoju sopstvenu toplotu. Iako je ona relativno mala.
Nit halogene sijalice se greje na onu temperaturu koja je i temperatura svetla koju emituje, 3000-3200K, što je 2700-2900°C. LED teško da može preko 70-80°C, a preko toga bi i crkla u momentu. Zato mora da ima ozbiljno hlađenje. Ne zato što se previše greje (u poređenju sa halogenom rasvetom), već zato što loše podnosi sopstvenu toplotu.
Da, kada sam ispred zida kao da ta sijalica ima nešto viši snop. I u mraku u daljinu baca približno isto, samo što na ključnom mestu ima tu neku bezveze senku.@Rax032
Dešava se da sijalica ne leži dobro u svom ležištu. Čest slučaj kod halogenki, i ne baš stručnih koji su radili zamenu. Tada hoće da baca bezveze,
Onda dalje, k'o što reče maxy, zameni sijalicu. Dešava se i da vlakno ne stoji kako treba. I tada 'oće da baca bezveze.
Prvo proveri te dve stvari.
Za koji auto si ih uzeo, tj. da li će biti u farovima sa ili bez sočiva?! Može link gde si ih pazario?!Stigle su mi H7 LED sijalice, i odmah su mi privukle pažnju svojim dizajnom! U donjem delu kućišta nalazi se mali ventilator za hlađenje, što je zanimljivo rešenje. Još ih nisam testirao u farovima, pa ne mogu reći kako se ponašaju u vožnji, ali deluju kao odlična zamena za halogene sijalice, naročito za svakodnevnu upotrebu. Kućište je robustno, uglavnom izrađeno od aluminijuma, i nema eksterni sistem hlađenja niti dodatne adaptere. Štaviše, veličina je identična halogenim sijalicama, pa se jednostavno postavljaju direktno u far, što ih čini izuzetno praktičnim!
Proveravao danas stanje. Sijalica je stajala okej, ali ona kapica obojena na vrhu je bila izgrebana na dosta mesta, skroz do stakla pa je svetlost mogla tuda da prolazi.@Rax032
Dešava se da sijalica ne leži dobro u svom ležištu. Čest slučaj kod halogenki, i ne baš stručnih koji su radili zamenu. Tada hoće da baca bezveze,
Onda dalje, k'o što reče maxy, zameni sijalicu. Dešava se i da vlakno ne stoji kako treba. I tada 'oće da baca bezveze.
Prvo proveri te dve stvari.
Ovo je dobar savet. Ako posle zamene mesta sijalicama drugi far ima problem, onda je sijalica u nekom problemu.Zameni mesta sijalicama pa vidi šta se dešava.
Drugaru na Volvou projektor delovao ok, ali je morao na reparaciju ili zamenu, ne sećam se više. Ovako na prvu sve bilo ok.
Instalacija ne bi trebalo da je dirana, LED se ubada na postojeci konektor. Da li sam mozes da zamenis to vise zavisi od toga koliko je far pristupacan i od tvog umeca nego od bilo cega drugog.Danas nisam prošao tehnički pregled zbog LED sijalica za duga svetla. Sad to treba skidati i vraćati halogene H7. Da li to mogu sam da uradim ako su stari konektori i dalje tu? Molim za odgovor od nekog iskusnog koji redovno radi zamenu sijalica pred tehnički pregled.
Sigurno da ce previse rasipati i smetati ostalim vozacima, povrsina diode je jedno 10x veca od niti na halogenoj sijalici.Golf 5, nemam sočivo u faru, ako bude previše rasipao i smetao, prebaciću ih na duga koja su isto H7.
Imaš ih svuda i na aliju i na temu, ove su konkretno sa temua https://share.temu.com/E4slVmAel7A
Pa za preporuku su samo Osram homologovane, po uslovom da imaju za tvoj model auta.Šta je za preporuku od H7 LED sijalica za far sa projektorom?
Po mogućstvu neke koje su plug & play na foru halogenki, bez adaptera i slično ako baš ne mora.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari