Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Pa jesi li i ti primetio ili kazes nacelno. Meni se cini da su prosirili za nas ponudu.

Primetio sam i napisao koje mogu biti mogućnosti. U nekim starijim analizama kada se još nije ni šuškalo kod nas za Temu sam pročitao da ih dosta proizvodjača napušta a dolaze novi koji imaju ogromne zalihe i gledaju da ih se reše da bi izvukli novac da nastave sa poslom. Pitanje je i kako proizvodjačima ide sa prodavcima na AE, moguće i da su i oni smanjili obim nabavki a da ne ulazim u detalje jer je ovo tema o kupovini na Temu.

Mogu da potvrdim da je povecan asortiman nekih proizvoda, jer sam bas detaljno nek stvari trazio pre nedelju dana, te mi sada bas "bodu oci" neke koje tada (99.9% sam siguran), nisu postojale u ponudi. Cak sam sada pronasao artikal kojeg je bilo pre 7 dana na AE, a ovde ne. A bas takav mi je trebao i posto ga nije bilo, narucio sam slican, malo jeftiniji, sa Temu.

1722250628895.png

ovoga nije bilo pre 7 dana

Poslednja izmena:
16 jula narucio,oni podelili na dva paketa.6500 dinara vrednost.Jedan paket stigao danas a drugi je jos na carini!

Pa rekoh da ima negativnih samo moras da gledas ne mislim na tebe licno vec na sve one koji su rekli da je prevara sajt jer ne postoje negativni komentari a nisu ni 5% pogledali sajt osim opisa toga sto traze.
Nisam gledao reviews ranije, samo prvih par kojih ima tu i koji su istaknuti za svaki prozvod ali nisam ulazio u njih pa da ih gledam više, rekoh primećivao sam negativne ranije ali kad se potrefi da ima samo jedan komentar za taj artikal.
Nego raste broj stvari koje sam uzeo a koje su ili crkle ili se raspale ili ne rade kako treba, koje su prilično lošeg kvaliteta, tako da od sada nema žurbe i dosta pažljivije biram šta ću uzeti.
Mislim znao sam ja unapred tj. očekivao da je kvalitet loš, nisam tu imao nikakvih iluzija, sve su to kopije kopija kopija :D
Peškiri, gaće, krpe i ostale džidža bodže ok, ali ovo ostalo hmm ... mislim nije ni Amazon ništa bolji da se razumemo, jedino što je tamo izbor ogroman, dok je Temu za nas prilično sužen, zbog 50e limita izmedju ostalog.

Ljudi, par stvari:
  • Ne zanima nas prenos uživo status vaših porudžbina sa Temu. Nema potrebe da nam javljate da li je nešto stiglo za 10, 12, 15 dana od poručivanja. Jeste bilo bitno u početku, dok se ispita servis, ali sada stvarno nema potrebe tako nešto javljati u temi.
  • Koristite reakcije na postove, umesto da stavljate emoji-je u zasebne postove. Ne citirajte postove samo da bi stavili emoji-je u iste. Ovo pogotovu važi za ceo forum, ne samo za temu.
  • Čitajte ono što je već napisano pre nego da postavite pitanje. Na mnoga važna pitanja je već odgovoreno u temi.
  • Ovo nije tema o carinjenju. Trenutno nema dodatnih troškova na porudžbine sa Temu. Komercijala nije deo ove teme.
  • Porudžbine sa Temu trenutno dostavlja Post Express.
  • Da, trenutno je minimum za poručivanje vrednost korpe od 1700din. Ne, to nije moguće zaobići.

^ovaj post pinovati i/ili staviti na pocetak teme ako je ikako moguce.

Kakva je situacija sa reklamacijama?

Meni nije stigao jedan deo od proizvoda, posto je prvi put, uradili mi automatski povrat.

E sad, mene zanima sta kada se sledeci put desi tako nesto? Kakva su iskustva? Nije mi primamljiva opcija da saljem nazad 😵‍💫

Mogu da potvrdim da je povecan asortiman nekih proizvoda, jer sam bas detaljno nek stvari trazio pre nedelju dana, te mi sada bas "bodu oci" neke koje tada (99.9% sam siguran), nisu postojale u ponudi. Cak sam sada pronasao artikal kojeg je bilo pre 7 dana na AE, a ovde ne. A bas takav mi je trebao i posto ga nije bilo, narucio sam slican, malo jeftiniji, sa Temu.

Pogledajte prilog 452069

ovoga nije bilo pre 7 dana
Drago mi je da jos neko primecuje, znaci nisam izlapeo uprkos godinama i pozuteloj krstenici.
Super krenuli su sa dodavanjem novih stvari kako sam i primetio.
Ljudi, par stvari:
  • Ne zanima nas prenos uživo status vaših porudžbina sa Temu. Nema potrebe da nam javljate da li je nešto stiglo za 10, 12, 15 dana od poručivanja. Jeste bilo bitno u početku, dok se ispita servis, ali sada stvarno nema potrebe tako nešto javljati u temi.
  • Koristite reakcije na postove, umesto da stavljate emoji-je u zasebne postove. Ne citirajte postove samo da bi stavili emoji-je u iste. Ovo pogotovu važi za ceo forum, ne samo za temu.
  • Čitajte ono što je već napisano pre nego da postavite pitanje. Na mnoga važna pitanja je već odgovoreno u temi.
  • Ovo nije tema o carinjenju. Trenutno nema dodatnih troškova na porudžbine sa Temu. Komercijala nije deo ove teme.
  • Porudžbine sa Temu trenutno dostavlja Post Express.
  • Da, trenutno je minimum za poručivanje vrednost korpe od 1700din. Ne, to nije moguće zaobići.
👍
Dao bih ja reakciju, ali ne mogu naprosto ne postoji ta opcija pa moram ovako, ti si mod pa bi mogao da pogledas zasto na mom profilu ne postoji mogucnost reagovanja a ranije je postojala.
Kakva je situacija sa reklamacijama?

Meni nije stigao jedan deo od proizvoda, posto je prvi put, uradili mi automatski povrat.

E sad, mene zanima sta kada se sledeci put desi tako nesto? Kakva su iskustva? Nije mi primamljiva opcija da saljem nazad 😵‍💫
Prvi put je za Dz sto se kaze na teret Temu-a, svaki sledeci na tvoj tj na teret kupca, sto je posteno za razliku od AE-a.
A ko voli da salje nazad?

možda su i poboljšali ponudu, ali su cene bogami solidno otišle...stvari koje sam kupovao za 300 dinara sada su minimum 600+, ili neke koje su bile 500-600 sada su 1000+...prosto je nemoguće više ih naći po nekim cenama, moguće da će nekad biti neki još jači popust ali sumnjam...problem je kad se nešto i pojavi po dosta sniženoj ceni mora brzo da se reaguje, a onda moraš da ispuniš kvotu od 1700 dinara što nije uvek lako...

taktika je iz njihovog ugla odlična...ubace ti nešto što znaš da nećeš naći jeftinije a onda trpaj gluposti u shopping cart da dođeš do par hiljada dinara...pravi ringišpil sa cenama...

Ne moras do par hiljada din, do 1700, to cak nije ni par(par je dva) a inace da, bili su i uvek ima neki dobar popust ako ulovis, ja ne vidim da su povecali cene a kao sto sam primetio da su obogatili ponudu, pa se ne bih bas slozio sa tobom al ok cenim tvoje misljenje iako nije bas tacno gledano iz mog ugla.
Sem jedne cene kad sam wifi kameru uzeo za 500 din a sad je 2000+ ali to je taj dobar popust o kojem pricam a njega trebas ubosti na srecu.
Gederalno su cene iste gore dole 100-200 dinara

Inace evo dva paketa prosla carinu i sad se osilili pitaju da preusmerim oba na paketomat, e neces ga ovaj put, ima da donese sutra do vrata.
Jednom preusmeris na paketomat uvek ocekuju da ces i salju poruke, prosli put su me zeznuli, vise nece, doduse nije vikend ali ko ih sisa nek rade svoj posao.

👍
Dao bih ja reakciju, ali ne mogu naprosto ne postoji ta opcija pa moram ovako, ti si mod pa bi mogao da pogledas zasto na mom profilu ne postoji mogucnost reagovanja a ranije je postojala.
Modovi nemaju mogućnost da to provere i urade. Ako si zloupotrebljavao tu opciju, onda ti je oduzeta mogućnost. Hvala, ali nemoj da citiraš post samo zbog reakcije. Radiš to u mnogim temama na forumu i to nije dobra, niti poželjna, praksa.

Inace evo dva paketa prosla carinu i sad se osilili pitaju da preusmerim oba na paketomat, e neces ga ovaj put, ima da donese sutra do vrata.
Jednom preusmeris na paketomat uvek ocekuju da ces i salju poruke, prosli put su me zeznuli, vise nece, doduse nije vikend ali ko ih sisa nek rade svoj posao.
Jesi li pročitao post pre nego da daš reakciju?

cepidlačiš ga za medalju, ne znam jel pokušavaš da nabiješ broj postova ili je nešto drugo u pitanju...ne možeš baš sve da uklopiš da bude 1701 dinar...
Ne, poenta je da pomognem, nisam dete sta me briga za postove, ne znam jer ima neka nagrada za kolicinu istih?
Ne cepidlacim kazem ono sto mislim da je ispravno, ne mozes sve u 1701 din ali jel moguce da neko gleda to?
Nije ni bitno, tema je Temu, ne ti, ja....
Izvini sto sam pokusao da kazem nesto sto ti ne prija usima.
Modovi nemaju mogućnost da to provere i urade. Ako si zloupotrebljavao tu opciju, onda ti je oduzeta mogućnost. Hvala, ali nemoj da citiraš post samo zbog reakcije. Radiš to u mnogim temama na forumu i to nije dobra, niti poželjna, praksa.
Nisam zloupotrebljavao ali vidim da mnogi to rade, kad sam nekog drugog pitao iz moderacije za to, rekose neki imaju mogucnost neki nemaju ne znaju zasto i to je bio odgovor.
Pa kako da odreagujem na nesto na sta ostali mogu, a znam da niti je dobra nit pozeljna praksa al kad ti je to jedina mogucnost da nekog podrzis.
Izvinjavam se na off, mislio sam da ces na DM da mi odgovoris da ne bi ovde pisali.
Nema veze razumem sta si hteo da kazes👍

Poslednja izmena:
Probao si samo jednom za paketomat i to te beše zeznula subota ?
Stiglo meni danas i preusmerio sam ovoga puta, čisto da vidim i to, ako bude u paketomatu sutra i sve protekne ok, onda ću vrv nastaviti tako.
Jer prošli put kad nisam preusmerio prošlo je nekih 5 dana do momenta preuzimanja u pošti.

Treba obratiti paznju na cene i slike, stave cenu, Npr. patike 800 din, ali kad uđes, hoces br 43, cena 2400, meni bilo zanimljiva sprava za ostrenje nozeva, prikazano 600 din, a u stvari za te pare se dobije 3 kamena za ostrenje.

Probao si samo jednom za paketomat i to te beše zeznula subota ?
Stiglo meni danas i preusmerio sam ovoga puta, čisto da vidim i to, ako bude u paketomatu sutra i sve protekne ok, onda ću vrv nastaviti tako.
Jer prošli put kad nisam preusmerio prošlo je nekih 5 dana do momenta preuzimanja u pošti.
Da, za Temu na AE su sam vise puta(jednom na pocetku kad su tek postavili paketomat kod mene i otad kad god mi sa AE stigne uglavnom mi stave u paketomat, jer postar bas i ne nosi na vrata, a PE mi donese na gajbu paket) a nema potrebe zasto bih stavljao na paketomat kad mi na noge donesu? To sam za vikend probao jer nisam hteo da cekam ponedeljak, mislio da cemi staviti u paketomat u subotu pa da ga podignem.
Treba obratiti paznju na cene i slike, stave cenu, Npr. patike 800 din, ali kad uđes, hoces br 43, cena 2400, meni bilo zanimljiva sprava za ostrenje nozeva, prikazano 600 din, a u stvari za te pare se dobije 3 kamena za ostrenje.
To je normalno uglsvnom tako i stave manji brojevi su jeftiniji a veci skuplji, a vidis valjda kad placas koliko kosta, to sam primetio prvi dan da rade ali to rade i na AE i to je normalno jer nije ista cena za sve brojeve a pretraga ti logicno tj algoritam pokazuje nizu cenu.

Jesu li cene informativnog karaktera kao na AE ili vam stvarno skinu koliko pise? Pitam iz razloga da bih znao sa kojom karticom da placam, jer ako se naplacuje u $ onda bih koristio deviznu karticu

Meni pokazuje sajt cenu u rsd, platim dinarskom karticom, bude mi tacno skinuto u dinar

Kao sto kaze @NePa takodje uvek je u rsd ako kupujes u Srbiji po defaultu i skida u dinar sa dinarskog MTS racuna.

Da, za Temu na AE su sam vise puta(jednom na pocetku kad su tek postavili paketomat kod mene i otad kad god mi sa AE stigne uglavnom mi stave u paketomat, jer postar bas i ne nosi na vrata, a PE mi donese na gajbu paket) a nema potrebe zasto bih stavljao na paketomat kad mi na noge donesu? To sam za vikend probao jer nisam hteo da cekam ponedeljak, mislio da cemi staviti u paketomat u subotu pa da ga podignem.
Pa ne bih ni ja na tvom mestu ali ne znam da li bi ti na mom ? :D
Dakle, ajde što ne donose na gajbu, nije to problem iskreno, 5 dana ga dostavljaju da bih ga preuzeo u pošti, to je problem.
Pitanje je samo da će sutra biti u paketomatu, po propisima bi trebalo, ali kod mene je sve to izokrenuto, to sam hteo da te pitam da si preusmerio više od jednog puta, AE je druga priča.

Meni su uvek isto skidali u dinar dok danas nisam slucajno usao u mbanking i video listinge da mi skidaju neke naknade za konverzije (Od 20 do 50 dinara), a dinarski mi je racun i uvek kad sam placao sve je pisalo u RSD. AIK banka je u pitanju

Jesu li cene informativnog karaktera kao na AE ili vam stvarno skinu koliko pise? Pitam iz razloga da bih znao sa kojom karticom da placam, jer ako se naplacuje u $ onda bih koristio deviznu karticu

Meni u Intezi skinu koliko pise sa Visa kartice koja je vezana za dinarski racun, i dok je "Nedospele obaveze" tacno je u paru, ali kad se sravni onda je drugi uvecan iznos kao kad placam nesto u evrima ili dolarima radi rezervacije zbog promene kursa.

OTP Banka skinula tačno u dinar, nije bilo dodatnih naknada niti duple konverzije :D

1722284581427.png

Evo sada sam pogledao, RF Banka je u pitanju. Skinuto je dodatno po svakoj transakciji 1% od njene vrednosti. Primalac je Temu Dablin i za to ... nije neka para, 81 din, ali cu sledeci put da probam devizama, jer se vrv radi konverzija

• Like
Reagovanja: uji
jeli to onaj free raiffaisen racun? iRacun

ja sam placao paypalom, isto skine u dinar

Moguce da se to naplacuje zato sto su oni najjeftiniji paketi usluga pa uzimaju procenat, kod mene je recimo 160 dinara mesecno odrzavanje dinarskog i deviznog racuna jos od sber banke prebaceno u AIK banku. Uskoro menjam paket pa cu videti da li ce i dalje naplacivati

Pa ne bih ni ja na tvom mestu ali ne znam da li bi ti na mom ? :D
Dakle, ajde što ne donose na gajbu, nije to problem iskreno, 5 dana ga dostavljaju da bih ga preuzeo u pošti, to je problem.
Pitanje je samo da će sutra biti u paketomatu, po propisima bi trebalo, ali kod mene je sve to izokrenuto, to sam hteo da te pitam da si preusmerio više od jednog puta, AE je druga priča.
Nisam, samo tad i nadam se nikad vise.

Nazad
Vrh Dno