Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Bezobrazluk PE u porastu. Ajd otici do poste za kabastije posiljke sa Alija koje idu redovnom postom. Ali icu do poste da podignes PE posiljku koju nisu ni pokusali da uruce je bezobrazno.
Znam amo prenosum sta mi kurir kaze. Ja ga razumem ne moze fizicki da stignekaze zakopase ih sa Twmu posiljkama koje su prioritet u odnosu na sve druge.

Temu paketi se ne otvaraju a imaju i prioritet nad PE placenim paketima malopre pricao sa PE kurirom ***** zbog Temu paketa unistili su ih on na njegovom reonu ima da uruci danas 150 paketa od toga su Temu 120 a one placene je ostavio u Posti i salje poruke da se dodje po njih u pitanju je NBG.
Pa o tome sam pričao već neko vreme, NBG je katastrofalan za isporuku, ja sam kurire video samo prva dva puta i više nikad nisu dolazili, samo ostave u pošti.
Danas sam uzeo u pošti jedan, bez ikakvog zezanja video sam gomilu Temu paketa, karakteristični su pa se lako prepoznaju, takodje ljudi koji su čekali u redu su čekali Temu, jedan ispred mene bio Temu noob, prvi mu paket, kaže ovoj na šalteru "dobio sam poruku da mi je ovde paket, iz inostranstva PE" i krene da lista broj pošiljke , kažem mu ja dovoljno je samo ličnu kartu da daš pa će one same naći broj a samim tim i paket, brže je a i ne moraš ništa da pričaš hahah....

Mislim da će to da se smiri ubrzo, jer nema šta toliko da se naručuje više, evo ja recimo mislim da sam završio na neko vreme, nemam šta.

Moj burazer je isto na NBG i njemu donose i to im je prioritet. *** veliki je NBG ali mi nesto nejasno ako je jednoj posti to prioritet kako drugoj nije.
Boga mi ja imam sta cu narucivati ihajjjj a i brat, a zena sto se tek nalozila

Moj burazer je isto na NBG i njemu donose i to im je prioritet. ********* veliki je NBG ali mi nesto nejasno ako je jednoj posti to prioritet kako drugoj nije.
Boga mi ja imam sta cu narucivati ihajjjj a i brat, a zena sto se tek nalozila
Dobro ja sam preterao bio malo sa naručivanjem, maltene svaki dan-drugi je nešto stizalo u zadnjih mesec dana.
Još 5-6 je na putu :D

Smorio me malo PE, inače ništa drugo nije problem, lično bi mi najviše odgovaralo da samo puste poruku da je u pošti, pre toga NIŠTA da ne javljaju, jer nema svrhe, ali neće to tako raditi vrv.
Paketomat možda jedino, ali samo jednom mi je ponudjen, to mi je isto nejasno kod njih zašto je to tako.

Nisam rekao da odustajem nego sad je neki vrhunac generalno gledano, zbog kurira i PE, pa mislim da će da splasne taj doživljaj, pa možda onda i dostave u nezgodnim po njima reonima.

Na Aliju komentari mogu biti negativni. Jel video neko ovde negativne komentare?

Ima opcija da se komentari sortiraju po najnizim ocenama "Lowest rating", po defaultu su komentari filterisani sa "Recomended" sto ce reci Temu ih bira po svom algoritmu. :)
Treba da se ode na "See all reviews", pa izabere zeljeni filter.
Evo primer na predmetu koji je kolega poslao iznad za masku telefona:

1722104912071.png

A za neke predmete mogu da se odaberu recenzije sa slikama ukoliko ih ima:

1722104971937.png

Ali u sustini Ali je nesto sasvim drugo u odnosu na Temu. Ali je platforma za razne prodavce, Temu jedinstvena prodavnica. Ocene na Aliju ne idu na Alijev teret, ocene na Temu suprotno :).

Da, ali i na Temu su posebni prodavci, za svaki proizvod koji kupujes imas navedeno ime prodavnice/proizvodjaca od kojeg kupujes, njihov logo/sliku, koliko prodaja imaju, koliko followera, koja im je prosecna ocena, i mozes da vidis sve ostale predmete koje prodaju na "Shop all items".

1722105426773.png

Nisam uspeo da vidim da je neko ovo propratio, ali mozete da trazite refund ukoliko vidite da je pala cena neke stvari sto ste kupili, i to vam Temu vraca u njihovim kreditima za narednu kupovinu. Bokserice sto sam bio porucio bile 1600 dinara, pale na 1050 i Temu vratio u kreditima 550 dinara, stvarno svaka cast
Da, ako je velik pad ima smisla traziti, ali za sitna snizenja ne znam koliko je fer.

Pa i to je odlicno. A kako se to vidi ? Dobijas neko automatsko obavestenje, ili treba rucno proveravati svaki artikal i uporedjivati cene ?

Moras rucno, odes na Order details, pa Price adjustment.

1722105928817.png

1722105941149.png

1722105951809.png

Poslednja izmena:
Jel narucivao neko dronove ove jeftinije sa Temu-a? 30-40€? Ima li neke preporuke?

Sad sam malo pregledala Temu aplikaciju, uporedila par mojih poslednjih kupovina sa Alija (uz novcice i kupone) i zakljucila da je neuporedivo skuplje ovde, nesto duplo a nesto bogami i 20x. Evo par primera...
SmartSelect_20240727-222727_AliExpress.jpg
SmartSelect_20240724-213833_Temu.jpg
SmartSelect_20240724-214815_AliExpress.jpg
SmartSelect_20240724-214224_Temu.jpg
SmartSelect_20240727-222151_AliExpress.jpg
SmartSelect_20240727-222233_Temu.jpg
Znaci isti proizvodi...
Sa Alija svaki je imao pracenje i stiglo tacno za 2 nedelje, sem kabanice koja mi zaglavila na carini...

Prilozi

• SmartSelect_20240727-222151_AliExpress.jpg
    SmartSelect_20240727-222151_AliExpress.jpg
    161.1 KB · Pregleda: 28
mozda su na AE cene bez SRB pdv, a Temu uracuna u cenu koju platis i sve dazbine prema drzavi, da ne moras da se cimas ti?

Jeste skuplje ali zato zaglavi kabanica na carini haha, btw ne verujem da je 2 nedelje čekanje sa Alija ali ajde.

Pa niti sam je cekala na kisi, niti je za tih 10 dana pala kisa 😁
Verovao ili ne...evo ti...SmartSelect_20240727-232834_AliExpress.jpg
SmartSelect_20240727-232931_AliExpress.jpg

Drugi paket zakacio vikend...

Haha ovo prvi put vidim "Bovi+Sad" hit, iz BG pa ovo vidim prvi put🤣

Ljudi,a sta je fora kod ovog Temu...moram da nakupim minimum 1700 din porudzbina da bi mogli da mi dostave,u cemu je caka?

mozda su na AE cene bez SRB pdv, a Temu uracuna u cenu koju platis i sve dazbine prema drzavi, da ne moras da se cimas ti?
Na AE i jesu cene bez PDV, dok na primer za EU automatski obracunava PDV. Za Temu pokusavam da pronadjem da li su cene sa ili bez PDV, ali je nemoguce naci takvu informaciju

Ljudi,a sta je fora kod ovog Temu...moram da nakupim minimum 1700 din porudzbina da bi mogli da mi dostave,u cemu je caka?
Pa bas to sto si rekao, to je min koji moras da potrosis da bi ti poslali paket, dobijas ga brzo, sigurno, besplatno, i bez PDVa i carine na kucnu adresu preko Post Expressa.
Sta te jos interesuje?
Na AE i jesu cene bez PDV, dok na primer za EU automatski obracunava PDV. Za Temu pokusavam da pronadjem da li su cene sa ili bez PDV, ali je nemoguce naci takvu informaciju
Sve cene su sa nasim pdv-eom i ne placas ni dinar PDVa kad ti stigne na carinu kod nas

Neko rece, da su skuplji od alia, ono sto sam ja uzeo 30% jeftinije, i stigne za 10-ak dana, sa pravim br za pracenje.

Da ne lutam sad po AE ... da li se kod kupovine za EU na Aliju jasno vidi (znaci kao posebna stavka) iskazan porez za odredjeni artikal ?

Mislim da se ne vidi tačna iznos već samo da cena uključuje porez.

1722199057508.png

Ima opcija da se komentari sortiraju po najnizim ocenama "Lowest rating", po defaultu su komentari filterisani sa "Recomended" sto ce reci Temu ih bira po svom algoritmu. :)
Treba da se ode na "See all reviews", pa izabere zeljeni filter.
Gledao sad nešto te reviews za par stvari i super je fora, ne sklanjaju def. negativne komentare, ima ih gomila, ne znam koliko su realni samo, jer takodje ima i dosta idiota, ali odustao sam od neka dva proizvoda zbog komentara, nećkao sam se bio i bez njih ali pomogli mi def da odustanem, da mi treba nešto pa da mi ne bude važno ali ovo sam već imao samo u nekoj drugoj varijanti, u principu ceo Temu je u tom fazonu maltene, ista stvar sa gomilom prodavaca, ne možeš da uhvatiš ni koje su razlike ako ih uopšte ima, osim u slikama i nešto drugačijem tekstu.
Nego ovaj komentar me baš slatko nasmejao, smejem se i dalje :D

225520.png

Proverio sam na AE za porez, ....kod placanja se vidi tacan iznos poreza. Takodje razlicito racuna obzirom na drzavu iz EU. Verovatno i za vrstu robe. E sad .. to mi je potpuno logicno, takodje i fiskalno-potpuno ispravno. Porez prilikom kupovine, kupcu mora da se prikaze. Ako ne na samom rafu ili sajtu, onda na fiskalnom isecku ili nekakvom racunu. Tako radi i B&H photo video, stim sto oni cak nude u vecini slucajeva za EU i opciju "sam cu da se snalazim".

Ja kod Temu to bar na sajtu, ne vidim.

Poslednja izmena:
Ne verujem da računaju VAT po vrsti robe već standardni VAT za zemlju odakle se naručuje i koliko se sećam varira od zemlje do zemlje u rasponu od nekih 8 do 27%.

Jel ima neki vaučer/kupon na Temu?

Jel ima neki vaučer/kupon na Temu?
Dobio sam nekoliko kupona pre koju nedelju, ali pise obavestenje da je samo za nove naloge. Uzimajuci u obzir od koga mi je stigao, verovatno nije za ovaj region vec ino.
tai55840
dku9389
acl705507
acr469623
acs001407
acl944422
acs518231
Neka neko proba kupone ako je novi korisnik koji nije narucivao, pa nek' javi da li prolazi.
Meni iskoci ovo ispod sa slike ili pise da pokusam iz aplikacije. Kada pokusam iz aplikacije pise da moram biti novi korisnik ne duze od 24 sata.
1722204847563.png

Gledao sad nešto te reviews za par stvari i super je fora, ne sklanjaju def. negativne komentare, ima ih gomila, ne znam koliko su realni samo, jer takodje ima i dosta idiota, ali odustao sam od neka dva proizvoda zbog komentara, nećkao sam se bio i bez njih ali pomogli mi def da odustanem, da mi treba nešto pa da mi ne bude važno ali ovo sam već imao samo u nekoj drugoj varijanti, u principu ceo Temu je u tom fazonu maltene, ista stvar sa gomilom prodavaca, ne možeš da uhvatiš ni koje su razlike ako ih uopšte ima, osim u slikama i nešto drugačijem tekstu.
Nego ovaj komentar me baš slatko nasmejao, smejem se i dalje :D

Pogledajte prilog 452019
Pa rekoh da ima negativnih samo moras da gledas ne mislim na tebe licno vec na sve one koji su rekli da je prevara sajt jer ne postoje negativni komentari a nisu ni 5% pogledali sajt osim opisa toga sto traze.
Dostava je sa pracenjem? Mora potpis?
Da. Da.

Stigao paket sa Temu-a 12 dana nakon naručivanja. Bilo bi i ranije da nije uhvatio vikend. Stvari su ok, nema razlike u odnosu na Ali.

Sve je to super, svima nama tako stize meni nekad i brze tipa 10 dana, ali nije mi jasno to hvaljenje u svakoj temi i ovde i jos jednoj mozda si i negde u trecoj nisam bas gledao.
Ne znam ali mislim da nema potrebe da se javljamo i pisemo da nam je stigao paket za 10-12 dana, ajde za kvalitet je ok mada je sve istog kvaliteta kao i na AE ali ajde.

Nego, ne znam da li je neko primetio ali meni se od danas javlja mnogo vise stvari koje ovih mesec i kusur dana nisam uspevao da nadjem sad mi same izlaze iako sam tipkao i trazio pojam a sad sasi proizvodi iskacu.
Mozda je subjektivno ovo sto sam primetio, ali bih voleo da cujem i druge da li misle da su prosirili ponudu

Može biti da su proširili ponudu a moguće i da forsiraju stari lager da malo isprazne magacine.

Nazad
Vrh Dno