Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Ono kad Ali i Temu stizu ranije od Sinsaya. Naruceno 20.6 stiglo danas😂 a pakete salju iz Rumunije, haos.

Moze li neki savet koju karticu otvoriti i u kojoj banci za placanje? Kupio bih neke sitnice na temu al nisam do sad nikada kupovao iz inostranstva? Hvalaa

Poslednja izmena:
Opaaa ja nisam primetio neka me neko ispravi al malopre dobih broj po prvi put u formatu PT00000xxxxRS, jel neko imao sa PT na pocetku? Meni od maja samo stizali PJ.
Moze li neki savet koju karticu otvoriti i u kojoj banci za placanje? Kupio bih neke sitnice na temu al nisam do sad nikada kupovao iz inostranstva? Hvalaa
Ako imas Gpay plati njime, ja tako placam kartica bivse MTS banke povezana na gpay i cao.

Meni u sredu trebalo da dostave jedan paket, nisu ga čak ni juče dostavili, poslali na Viber jutros da mogu da ga podignem u pošti, zanimljivo, nisam znao da može i tako sa PE

ASUS sluške, dobre zaista, nisam očekivao puno, posebno što mi je bilo sumnjivo da je to stvarno ASUS ali izgleda da jeste.
Platio nekih 2300, vidim sada su oko 2600

Moze, moze, pisao sam ja prosle nedelje moze i u posti a moze i u paketomatu, ali su mene pitali gde zelim da preuzmem ja izabrao paketomat i zeznuo se, ali da te ne pitaju to je cudno i mislim da im je ugovor da PE isporucuje pakete osim ako se kupac slozi drugacije, a ti se nisi slozio vec su ti samo rekli da uzmes u Posti, to nije uredu ako sam dobro razumeo da te nisu pitali gde zelis vec ti rekli gde mozes da preuzmes.

Nisu pitali ništa, hteo ja da zovem danas ako ne donesu i danas, jer 3 dana je već puno, nervira, iako sam neke kurirske službe čekao i 10 dana, pa sam tu hteo onda da im kažem za paketomat, pošta mi nije bila u glavi uopšte, iako mi je to najbolja opcija jer mi je baš jako blizu, bliže od paketomata. Recimo da sad mogu da odaberem sve pošiljke tako da idu odabrao bih to, pa i da dodju 3 dana kasnije. Dakle nisam se složio ništa, 16. je bila na carini, 17. ujutru stiže na Viber da očekujem pošiljku tokom dana, justros 19. stiglo na Viber da mogu do 25. da je pokupim u pošti.

Evo jutros je stiglo na Viber i drugi jedan paket da će biti isporučen danas, nekoliko paketa se nakupilo jer su neke podelili na 2 i 3 paketa, tako da ih ima još 5-6, druga dva su završila carinu danas, naravno nije isporučena ta danas, to sam već navikao, ide vikend, videću ponedeljak utorak tamo kako će ti paketi da idu, mislim da će i oni u poštu mada ko zna više. Video sam još Temu paketa u pošti tako da nisam samo ja u pitanju a i bilo bi glupo da sam samo ja hahahah , ali nisam znao da PE radi i to. Nije bilo ni papirića u sandučetu ali nije ni potreban, samo ime i prezime.

Mali update, samo da dovršim iskustvo, oko 18:30 stigla poruka i za drugi paket, da je u pošti, koja radi do 19h inače, a ja se istuširao i zadremao bio hahah, razmišljao dal sutra po sparini to da odradim, radi do 14h subotom doduše ili da pojurim sad iako me mrzelo prilično, i pojurim ipak, kad ono red ispred, desetak ljudi čeka, svi pakete, izgleda da je dosta njih dobilo istu poruku pa pojurili i oni hehe, ali brzo išlo sve tako da super i kad je gužva.
Čini se da su krenuli to više da praktikuju izgleda, dostava im nešto ne ide, barem u mom kraju, ne znam šta je u pitanju ali meni odgovara ovo mnogo više nego dostava, mogu da odem kad hoću po to, posebno na ovim vrućinama, ovako sam zarobljen malo, očekuješ kurira koji ne dolazi.

kakav je ovaj sajt sa ponudom i postarinama, koliko vidim daleko manje proizvoda nego na aliexpressu? mogu li se kontaktirati prodavci da stave manju cenu za manji porez?

Stigao mi tumbler sharpener sa Temu, kopija Horl sharpenera.
Ko je gledao na youtube lika koji je radio review kopija i zaključio da nijedna ne valja, eto meni je stigao onaj koji zapravo funkcioniše.
Nije kao original ali radi posao. Samo ga nema više u ponudi, bio je set sa 8 dijamantskih/kamenih nastavaka za 5300 dinara.

kakav je ovaj sajt sa ponudom i postarinama, koliko vidim daleko manje proizvoda nego na aliexpressu? mogu li se kontaktirati prodavci da stave manju cenu za manji porez?
Ne nije kao AE, ne mozes da kontaktiras prodavca, ne mozes da ih kontaktiras da ti pisu manju cenu, totalno je drugaciji koncept kupovine, a i nemas za tim ni potrebe ne placas nista dodatno, nemas porez uopste.
Bilo bi korisno(tebi) da procitas temu od pocetka da shvatis kako funkcionise da bi izbegli pitanja koja su vec odgovorena ranije.

Evo i moja iskustva . Poručio gomilu nekih sitnica 8 jula , TEMu podelio u dva paketa , pošto sam otkačio ono polje da mi javljaju na mail svaku promenu u vezi pošiljke , redovno sam imao informacije gde su pošiljke , kada su stigle na aerodrom, kada su poletele , kada su stigle kod nas a onda je taj broj za praćenje što se dobije proradio na poštinom sajtu kada su pošiljke prošle carinu i na kraju su mi oba paketa stigla 18 i 19 jula , doneo ih kurir PE ,ja sam potpisao i preuzeo. Roba je ista kao i sa Aliekspressa ( poručio sam neke stvari koje sam kupovao i na Aliju čisto da uporedim . (pribor za pecanje)) . Znači brzo, full praćenje, ne zadržava se na carini ako ne predje 50 eu limit , donese kurir PE na ruke ma gospodski, još malo da popune asortiman robe za Srbiju i ja sam završio sa Aliekpressom .

jedina je razlika sto nema nista skuplje od 50€. znaci nema kvalitetne robe sa AE

Roba je ista i na Temu i na AE samo što na Temu imaš uglavnom robu koja je preplavila naše prodavnice i oglase. Temu se uhvati par prodavaca ili proizvodjača iste robe dok na AE možeš da natrčiš direktno na proizvodjača ili na dropere i imaju nižu cenu.

Roba je ista i na Temu i na AE samo što na Temu imaš uglavnom robu koja je preplavila naše prodavnice i oglase. Temu se uhvati par prodavaca ili proizvodjača iste robe dok na AE možeš da natrčiš direktno na proizvodjača ili na dropere i imaju nižu cenu.
Slažem se ali nemam više živaca da se "ganjam" sa Aliekspressom, i njihovim prodavcima, , to što možeš da " natrčiš"na ALiju , znači da možeš da natrčiš i na TEMu isto tako, i on stalno menja i dodaje proizvode , medjutim nabrojao sam koje su mu prednosti a ponoviću najveća prednost je FULL praćenje, TAČNE elektronske deklaracije i cene ( samo protrči kroz carinu ) za razliku od ALija gde prodavac stavi oznaku " gift" i cenu 1$ na paket 30x40 cm pa onda zaglavi carinu na 30-40 dana i onda zavisiš od carinika koliko će da te odere jer ga baš briga da li si ti na ALiju kupio nešto sa popustom, na kupone ili novčiće on gleda najveću cenu da ti napalti !!!! Na TEMu mi se još svidja što nema onih "prevara" sa doplatom za shiping, kao na Aliju gde prodavac stavi da doplatiš par $ za full praćenje a dobiješ ipak na kraju neregistrovanu koja može da se "zaglavi" ko zna gde pa onda ti dokazuješ da nije stigla pa te Ali "skine sa Q"uz napomenu "pošiljka je u vašoj zemlji , kontaktirajte lokalnu poštu i onda bude ćao-zdravo i pare i porudžbina"

Kljucna rec kod Temu je - predvidljivost. Ocekujem da uzmu znacajan % od Alija za stvari koje imaju u ponudi.

Ja i gomilia ljudi koje znam smo prestali ili smanjili da kupujemo sa AE zbog svih zavrzlama sa prodavcima i isporukom.

Bice lepo u prvo vreme dok se ne ustale, nece oni da budu toliko velikodusni doveka.

Cene su im vise od Alijinih . Ranac koji sam kod Alije platio 6$ na Temu je 1200din. Mada neke stvari cu uzeti kod njih zbog PE isporuke.

Meni licno smeta minimalna vrednost korpe.

U proseku mi je 8 od 10 kupovina na Aliju u rangu izmedju 0.5 i 1.5$ gde cenu stalno sahranjujem kuponima i novcicima i to stalno sa nekim razmakom jer nije sve na nekom dobrom popustu u isto vreme.

Videcemo kako ce biti u buducnosti ali za sad ne mrdam s Alija, bolje dilove izvlacim tamo.

Minimalna vrednost korpe teško da će se smanjiti, jedino može biti veća ako im PE poveća poštarinu. U cenu je uračunato i onih čuvenih 220 din. koje vraćaju kao tačkice koje su se davno koristile ako kasni pošiljka a to je koliko plaćaju PE za isporuku paketa do 0,5kg. Koliko sam čitao povukli su gomilu proizvodjača koji su prodavali na amazonu dok im nisu zabranili, ostala im je ogromna zaliha robe, sada pokušavaju da im diktiraju cenu uz dodatne troškove koje im kaleme te ima ih i koji odustaju od saradnje sa Temu, svodi im se proizvodnja na skoro nikakvu zaradu ili možda i neki minus.

Kada vrednost štiklirane/naručene robe pređe 50€, da li temu automatski šalje u dva odvojena paketa(da svaki ne pređe tih 50€ ), ili to kupac treba da naglasi, ili sam izvrši dve narudžbine manje od 50€?

Kada vrednost štiklirane/naručene robe pređe 50€, da li temu automatski šalje u dva odvojena paketa(da svaki ne pređe tih 50€ ), ili to kupac treba da naglasi, ili sam izvrši dve narudžbine manje od 50€?
Meni su podelili oni pošiljku na dva dela jer sam imao oko 7500 din vrednosti . paket br.1 ( tako oni označavaju ) je bio 2500 din a paket br2 je bio 5000 din, čak su dali i dimenzije paketa u opisu ono tipa 20cm x 30cm i 40 cm x 35 cm, ... sad očekujem da mi stigne porudžbina od 12 jula ( upravo je prošla carinu) sutra ili prekosutra u vrednosti od oko 4000 din. Ja inače ne kupujem one sitnice tipa 1-2 $, već količinu robe do cene da ne platim carinu , naručujem za sebe ali i za prijatelje koje mi daju pare na ruke da im kupim ono što ne mogu ovde da nadju ili im je preskupo... Slažem se da je Aliekspress dobar za kupovinu onih džidža-bidža po dolar-dva ali to po meni i nije "prava kupovina" već je više zadovoljavanje neke potrepe za šopingom ( kome treba sto vrsta maski za telefon ili dvesta veštačkih noktiju za 2$ ako ih ne preprodaje) .Što se tiče one minimalne cifre od 1700 din, budimo iskreni pa to je oko 16$ , to i nije neka cifra ako kupujete stvari za svoje potrebe ( odeću , alat , razne hobi potrepštine, delove za "uradi sam " , itd .. ), koliko vidim oko te cifre se najviše žale oni što kupuju te čuvene maske za telefon ili veštačke trepavice :) , onaj kome trebaju neke stvari koje ovde ne može da nadje ili su preskupe taj treba da pogleda na TEMU i da uporedi cenu sa Aliekspressom a onda da se "izračuna" da li mu se isplati naručiti to sa Alija bez shipinga i praćenja, rizikujuči da možda i nikad ne dobije robu jer ako nije registrovana može samo da "gleda u pasulj" kada i da li će stići u Srbiju ili da naruči na TEMU i da bude miran jer ima full praćenje kada je pošalju i brzo prolazi carinu i stiže za 10-12 dana (skoro kao nekad preko Singapura)i to samo za možda 200 din veću cenu nego na Aliju. Saberite se koliko vam je pošiljki na Aliju do sad "nestalo" , koliko je novaca Kinez uzeo za shiping da bude " sa praćenjem" a onda vam je poslao neregistrovano koje nije stiglo ili je stiglo za 50-60 dana i onda vidite da li vam se isplati kupovati na TEMU. Neko je gore rekao da " sve je to lepo u početku" pa ja sam kupovao i na Aliju na " početku" i bilo je sjajno a onda smo dobili ovo što je danas Ali, verovatno će i TEMU da "se pokvari " sa vremenom ali onda ćemo imati ko zna kakve druge platforme za kupovinu koje će nam biti bolje. Ja sam za to da se koristi dok valja a čim naidje nešto bolje idem na to onako "oportunistički" :)

Nisam jos napravio nalog, a planiram ovih dana. Iscitao sam sve postove, te mi nesto nije bas jasno ... neki su pisali da su na pocetku dobijali neke bas neverovatne cene prilikom prve kupovine, pa me interesuje .. da li je isto (mislim na cene) dal` pazarim preko mobilnog ili PC-a ? Meni nekako bas smorno kada treba da kupujem online preko telefona. PC mi je 10x bolji. Recimo ovaj post https://forum.benchmark.rs/threads/temu-online-prodaja.503050/post-7216027
Hvala

Vrh Dno