Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Tehnologija prenosa podataka nema veze sa paketom. Ja sam u Grčkoj koristio Global Summer i imao 4G+, ali ponekad i Edge. Sve zavisi od trenutne lokalne situacije operatera na koga si nakačen. Koristio sam i Cosmote i Nova, isto su se ponašali.
Pozdrav

Mene licno inostranstvo ne zanima niti planiram ista slicno,mene zanima ako hoce neko koje sad trenutno u Globaltel mrezi...mogu li ja onlayn bez poslovnice.Po isteku UO u Yettel-u preneti taj broj 062/xxxxxxx broj Globaltel sa time dami broj ostane isti,znaci ostaje 062/xxxxxxx a neki njihov bese 067 ili ma koji drugi.Jer svi imaju ovaj 062 koji koristim godinama,i nebih daga menjam.Moze li to onlayn ako moze kako,koja procedura je?Za Internet podesavanja je bar prosto kad se stavi kartica njihova,ode se u Podesanja Mreze pa pristupne tacke samu priistupmu taku ime npr Globaltel e bitno APN tu malim slovima globaltel a Yettelovu lozinku izbrisete pa restart i toje to uglavnom.Samo to se menja resto prazno,uostalom pise na sajtu.Vec sam dobio odgovor ako na primer ne uplatim na vreme recimo 1100d za obnovu FreePaida srednji paket,samo gubim dotada nakupljen Internet,kad uplatim aktiviram iz aplikacije a ima i onlayn forma vec bookmarkovana za to.A moze i Uzbudljivi Prepaid od 30dana 560 RSD pa kombinujes kako volis.Sada sam upravo gledao in sajtu sve funkcionise kao obicna MTS na dopunu moze se dopuniti kako bilo,ili platnom karticom ili na najblizem kiosku ili pak Posti skroz je nebitno kako,jedino ako se odabere ovaj Fremium i redovno mecno obnalja bese nakon nekih 11ciklusa dobija se kao neki mali bonus samo.E jedino ako se prenosi broj ovo 062/xxxxxxx da ostane isto,dad prvi put caste 200gb ali samo tada posle ide standardno po 8gb uz ovaj srednji Fremium.I ima ove zanimljive opcije to svi imaju ali hajd sad mislim na Govornu Postu itd.Sve sto ja ovde ispisah je OK ali mene konkretno zanima prenesem broj uz tih 1100d,e sta biva dalje ako na primer niam u mogucnosti da iduci mesec uplatim 1100d,vec uplatim ovih 560d Uzbudljivi Prepaid...bazicno pitanje se svodi da nakon prenosa broja imam li ja PUNU KONTROLU da aktiviram kad sta mogu hocu i zelim ili ne???Nek zvuci bilo kome glupo pitanje ali nakon prebacivanja aktivacije,mogu li ili ne aktivirativi ili ako ne uplatim nije aktivno bilo koju opciju od svega sto se nudi.Da ne bude posle prebacim pa ne ispunim neke njihove X ili Y kriterijume,i prakticno izgubim broj koji godinama koristim.Zato se i pitanje odnosi na nekog,ko sada trentno aktivno koristi Globaltel.Unapred hvala svakom na bilo kakoj sugestiji pomoci,ogovoru da sa ovim postom razjasnim sebi sve nedoumice sta je i kako zaista.Ups umalo da zaboravim,a ovi iz Yettela kad zoves drugi Call Centar SBB,A1 bilo sta kroz racun delju samo brija.Pre mi za cirka 1-2minuta poziva ka SBB otiso bio daljinac za risiver,pa da posalju drugi odrase oko 100 i neki dinar...pa da sam zvao hajde Grcku (a htedo napisati Zanzibar) ne bi toliko bilo :geek:

Poslednja izmena:
Namučio sam se da pročitam vašu poruku. :)

Prošle nedelje sam mts pripejd brojem preneo u Globaltel i zadržao stari broj. Najbolje je da ih pozovete na 0677 1234 i odradite prenos. Oni će vam poštom poslati 0677 broj i ugovor o prenosu broja. Posle dva dana 0677 broj postaće vaš stari broj.

@milewap

Zadrzavaš svoj dosadašnji broj.
Mislim da ti je bitno da zadržiš poklon od 200 GB neta koji dobijaš prelaskom iz druge mreže, pa onda moraš mesečno uplaćivati bilo koji paket koji ima data saobraćaj.
Što se same procedure prelaska tiče, verujem da je najbolje da pozoves korisnički da odradiš.

ROAMING!
Ubacio sam novu sim karticu u Nemačkoj prethodno aktivirana samo u Srbiji.
Putem USSD koda aktivirao roaming i odmah ne radi. Otišao u APN i promenio ručno na globaltel. Obrisao username i password. Sačuvao tako i odmah dobio EDGE. Tako je stojalo par minuta. Nakon čega sam resetovao telefon. I sledeći put kad se upalio dobijam 4G+ koji radi normalno. Pošto dosta ljudi piše. Da ja podelim moje iskustvo kako je sve proradilo. Nema straha samo malo popravljanja njihovih brljotina. Inače za 250 dinara da se nadje skroz OK.
To se meni desilo kada sam prvi put ubacio globaltel karticu u telefon u Srbiji. Tek posle restarta telefona se pojavila 4G+ mreža. Motorola telefon. Na drugom telefonu, Hjuavej, kod novog prenosa broja, nije bilo neophodno.

Jedno pitanjce što se tiče sms poruka od banaka. Nakon prenosa broja u Globaltel, da li je dovoljno samo da se obavesti banka da je broj prenet u Globaltel, ili još nešto mora da se zeza sa podrškom? Već sam obavestio banku, ali sms poruke sa sigurnosnim kodom za potvrdu plaćanja još uvek ne stižu. Pardon, znam da je o ovome već milion puta pisano. :)

Zavisi od banke do banke. Od Mobi su stizale poruke a od Erste za firmu nisu.
Jedno pitanjce što se tiče sms poruka od banaka. Nakon prenosa broja u Globaltel, da li je dovoljno samo da se obavesti banka da je broj prenet u Globaltel, ili još nešto mora da se zeza sa podrškom? Već sam obavestio banku, ali sms poruke sa sigurnosnim kodom za potvrdu plaćanja još uvek ne stižu. Pardon, znam da je o ovome već milion puta pisano. :)
Moj slucaj.
Moj slucaj.

Jedno pitanjce što se tiče sms poruka od banaka. Nakon prenosa broja u Globaltel, da li je dovoljno samo da se obavesti banka da je broj prenet u Globaltel?
Kako koja, većina zahteva.
ili još nešto mora da se zeza sa podrškom?
Na osnovu nedavnog problema sa Yettel mrežom i OTP kodovima za RaiPay, odnosno NLB bankom, Erste banka mora da iskomunicira sa posrednikom koji je zadužen za isporuku SMS kodova da osposobi slanje za Globaltel, u slučaju da nikome ne stižu poruke.

Ja pokusavam da registrujem broj, poslao im mail, nema odgovora.
Moras da zoves korisnicki centar. A ako si prebacio broj iz druge mreze, reci ce ti da si vec registrovan. Ali moraces da trazis da ti to evidentiraju.
Inace, sve sto sam im trazio preko sajta, nije vredelo, dok nisam pozvao telefonom... Prosto oni su jos uvek u proslom veku.

Ok, onda cu da zovem, moze sa 067 broj tog? Klinac ga koristi samo za net a hocu da imamo u MK a za GR cu da uzmem roming cisto da ima, imam Cosmote Frog karticu za net.
Registrovacu na sebe.

I ja sam u Junu uzeo Cosmote karticu za net, neograničen net 7 dana 15€ što je dosta povoljnije od roming paketa naših operatera. Serovao sam net na 3 telefona, plus moj fon i još Box za tv, sve je to radilo veoma glatko.

Namučio sam se da pročitam vašu poruku. :)

Prošle nedelje sam mts pripejd brojem preneo u Globaltel i zadržao stari broj. Najbolje je da ih pozovete na 0677 1234 i odradite prenos. Oni će vam poštom poslati 0677 broj i ugovor o prenosu broja. Posle dva dana 0677 broj postaće vaš stari broj.
Sad ja nerazumem iskreno poruka ili ti post je malo duzi nece mene zakaciti Februar ono doduse ko zna.Ali se uvek raspitam unapred u meni NAPOKON 10.03.2025g istice Total Data za koji me delju nekih 3450RSD ako odbijem 100RSD za eracun,znaci vec odmah 11og mogu pozvati Call Centar i traziti prenos broja.A dokle ne stine postom taj PRIVREMENI broj 0677 koristim ovaj kao 062,e kada stigne njihov posle 2 dana taj PRIVREMENI 0677 postaje STALNI MOJ STARI 062/xxxxx broj?Jeli to tako ili sam sta pogresno razumeo,ne kapiram zasta cemi taj privremeni???Cerka je svoj broj iz MTS-a poodavno prebacila u A1,samo su je ovi iz A1 zmolili da ode u MTS i trazi verovatno PIN ili PUK broja jer je broh bio na dopunu bez ikakve UO.I sta dodje ovo copy-paste iz faq:

Kako registrovati Globaltel SIM karticu?

Kartica se može registrovati pozivom korisničkog servisa na broj 06771234. U tom slučaju se popunjen obrazac šalje na kućnu adresu korisnika, radi potpisa. Kartica se može registrovati i putem web sajta.
ili ipak prvi put moram da nazovem call centar i kazem,registracija kartice?A sto se tice dopuna verovatno kada se broj aktivira kao 062,jednostavno ovde u selu u posti uplatim kredit i toje to...mada moze i na kiosku karticom kako bilo samo dase uplati za pocetak 1100d. :)
Evo i slika Screenshot.pngScreenshot(1).png

I meni je bilo čudno kako oni to tehnički odrađuju. Pitanje je da li će nešto menjati do februara 2025. Sudeći po onome što sam pronalazui u postovima iz prošle godine, uslovi su otprilike slični, samo što sada za fripejd paket daju dodatnih 30 gb.

Kad se javiš korisničkom centru na 0677 1234 uzeće ti sve podatke i regisrtovaće broj. Poslaće ti na kućnu adresu privremeni 0677 broj i ugovor o prenosu broja. Onda će te verovatno zvati i tvoj sadašnji operater. Možda ti nešto ponude. Mene su zvali, ali pošto sam pripejd, nisu imali ništa što bi me zanimalo. Ako ti trenutni operater ne ubedi da ostaneš, za dan -dva tvoj privremeni 0677 broj postaće tvoj stari broj. Moraš ih naknadno zvati da ti dodele 200 gb zbog prelaska iz druge mreže.

Postoji još jedan pojedinost koju treba da znaš. Potrošnja ineternet saobraćaja je ograničena na 40 gb medečno. Nakon potrošenih 40 gb smanjuju brzinu. Postoji mogućnost da je net posle potrošenih 40gb neupotrbljiv. Ne znam koliko je prelazak Globaltel dobar potez za nekog ko koristi paket od 3450 dinara. :)

da li moze u mts poslovnici nesto da se zavrsi, da se dobije podrska itd.

Ne postoji, samo 06771234 odnosno besplatan je kad se zove iz Globaltela, a za druge mreže je poziv ka drugom mobilnom broju u nacionalnom saobraćaju.

Roaming Mađarska!
Opet boljka sa Edge. Nije pomagao ni reset. Prijavio se tek nakon rucnog odabira mreza pa forsiranja na 4G...
3G nema ni u Mađarskoj...

Размишљам да мој први број, шестоцифрени срцу мио, пребацим у Глобалтел из МТС-а (дође му скоро као интерни трансфер). Једино ме двоуми морам ли губити време и ићи у Интезу и ОТП банку због СМС порука?
На другом Глобалтел броју, СМС сервиси рахметли МТС банке тј. њене реинкарнације Поштанске банке раде ОК.
Морам ли се цимати по банкама ако пренесем број из МТС-а у Глобалтел?

tj da li mts u poslovnicama pruza podrsku za globaltel osim prodaje kartica.

I meni je bilo čudno kako oni to tehnički odrađuju. Pitanje je da li će nešto menjati do februara 2025. Sudeći po onome što sam pronalazui u postovima iz prošle godine, uslovi su otprilike slični, samo što sada za fripejd paket daju dodatnih 30 gb.

Kad se javiš korisničkom centru na 0677 1234 uzeće ti sve podatke i regisrtovaće broj. Poslaće ti na kućnu adresu privremeni 0677 broj i ugovor o prenosu broja. Onda će te verovatno zvati i tvoj sadašnji operater. Možda ti nešto ponude. Mene su zvali, ali pošto sam pripejd, nisu imali ništa što bi me zanimalo. Ako ti trenutni operater ne ubedi da ostaneš, za dan -dva tvoj privremeni 0677 broj postaće tvoj stari broj. Moraš ih naknadno zvati da ti dodele 200 gb zbog prelaska iz druge mreže.

Postoji još jedan pojedinost koju treba da znaš. Potrošnja ineternet saobraćaja je ograničena na 40 gb medečno. Nakon potrošenih 40 gb smanjuju brzinu. Postoji mogućnost da je net posle potrošenih 40gb neupotrbljiv. Ne znam koliko je prelazak Globaltel dobar potez za nekog ko koristi paket od 3450 dinara. :)
Aha znaci moram naknadno zovem za bese 200gb zbog prenosa,a sto se tice neta tu nerazmisljam.Mobilni Net kao i do sada to jes kao i sto je trenutno,samo sto koristim Yettel Total Internet po maksimalnoj 4g brzini repetitor Yettelov mi je oko 30-40metara od kuce (to jest bazna stanica),u okviru paketa imam 500gb mescno za 2550-2600d i cak i da ptrosim to a a nema sanse uspore me i toje to...osim brate jeste lepo ali i skupo!Zato sam nasao vec opciju u A1 oni ni jedan paket ne stopiraju skroz,a imao sam nekad isterao 2 ugovora 150gb u A1.E sad preko nekih XY konekcija ima isti paketi u A1 ali povoljnije,mislim na cenu,i eto sastavim Globaltel+A1 Mobilni Net i toje to.Sta mogu kad zivim na selu i to 80Km od Bg Centralna Sumadija,ali od optike i slicno moze samo dase sanja.To je briga o selu i borba koju drzava propagira na recima,a ovamo nema nista vec se snalazi.Tih 3450d toje obican Total Data paket u oviru njega dobijas neograniceno minti ka svima i sms+100gb+oni caste mozes i vise drustenih app aktiviras a oni te caste 10gb za svaku ali lepi su i 3450d kad svaki mesec das jer si pod UO+oko 2650 za net.Uzima meni Yettel lagano svak mesec oko 6000 i kusur para,za to e pa mora i dase ustedi negde :)

Ako neko ide za Mađarsku može da potvrdi. Ali nikako ne radi. Samo ako se forsira na 4G ima ga jako kratko i odmah vraća na Edge. Za Mađarsku ne preporučujem

@Miki919 Podesi APN na Globaltel. Mađarska nema 3G više.

Ako se nakon prenosa broja u Globaltel aktivira bilo koji paket osim Freepaid-a, da li se gubi pravo na poklon od 200 GB? Recimo, ako sada aktiviram paket iz grupe uzbudljivi razgovori u trajanju od 7 dana, a nakon toga uzmem Freepaid, da li tada mogu dobiti 200 GB?

Ako se nakon prenosa broja u Globaltel aktivira bilo koji paket osim Freepaid-a, da li se gubi pravo na poklon od 200 GB? Recimo, ako sada aktiviram paket iz grupe uzbudljivi razgovori u trajanju od 7 dana, a nakon toga uzmem Freepaid, da li tada mogu dobiti 200 GB?
Najbolje je da ih pozoveš, ali mislim da je samo bitno da u roku od 30 dana aktiviraš freepaid.

Ne moraš, moj slučaj sa drugim brojem. Uplaćena uzbudljiva kombinacija na 30 dana, pa posle fripejd, poziv i 200gb (+32gb) bonus neta.

@djalf - Ja sam tako uradila, jer živim u DK i nemam prebivalište u Srbiji.

Poslala sam im poruku na Messenger, i uputili su me da pošaljem poruku na [email protected] s mojim podacima (puno ime i prezime,adresa prebivališta, matični broj, broj l.k. ili pasoša, email adresa, broj telefona i serijski broj sim kartice).Nakon toga su mi mailom poslali formular da popunim, potpišem i skeniran vratim mailom (mislim da je u pitanju isti formular koji korisnicima u Srbiji pošalju poštom).
Ja sam na terenu , znaci ne postoji neko lakse resenje iz aplikacije kao sav normalan svet?Kakvo crno stampanje , potpisivanje , skeniranje, pa lakse je da se ode uzivo u poslovnicu 🤣 kakvi su to likovi..Dakle kad prodju 20 dana od sms poruke ponuda od 20gb vise ne vazi?

Prilozi

• Screenshot_2024-07-18-22-45-09-161_com.google.android.apps.messaging-edit.jpg
    Screenshot_2024-07-18-22-45-09-161_com.google.android.apps.messaging-edit.jpg
    201.1 KB · Pregleda: 31
Ja sam na terenu , znaci ne postoji neko lakse resenje iz aplikacije kao sav normalan svet?Kakvo crno stampanje , potpisivanje , skeniranje, pa lakse je da se ode uzivo u poslovnicu 🤣 kakvi su to likovi..Dakle kad prodju 20 dana od sms poruke ponuda od 20gb vise ne vazi?

Pa piše ti. Popuni formular na linku koji ti je poslat, ili neki su pisali da može da se registruje i preko moj mts aplikacije.

Juče mi je A1 isključio broj koga sam prethodno preneo na Globaltel zbog dela neizmirenog druga za koji mi nisu ispostavili račun. Iako sam platio juče popodne u A1 poslovnici sve još me nisu vratili na mrežu.Iako su rekli da se broj vraća brzo još nisu. Malo mi je frka da nisu trajno oduzeli i obrisali broj iako prekid nije trajao dugo pošto je jelte u pitanju mrežno isključenje a ne samo blokada odlaznih poziva i interneta kao kad kasniš sa plaćanjem postpaida

Vrh Dno