Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Ne stize mi kod za Paypal. Kako se to resava?
meni radi evo probao danas, a ranije dok nisu bili na mtsu mi redovno nije stizalo sa paypala, gmaila... probas tako par dana u razlicita vremena i samo naprasno stigne po koja :)
Nije idealna situacija ali ajde, nije bas ni deal-breaker
Nego isto jel zna neko? Da li smem da uzmem freepaid paket sa ovim privremenim brojem sto su mi poslali, dok mi ne prebace broj, ili bih trebao da cekam dok mi ne prebace. Zanima me zbog ove promocije.
sto ne bi smeo zato i sluzi taj privremeni, posle sve ostaje samo se veze novi broj za taj paket

Danas, desetog dana boravka u Bugarskoj, odjednom proradi 4G! Bez da sam išta čačkao poslednjih dana (osim što sam se požalio ovde na forumu).
U uglu više ne piše "VIVACOM|Globaltel" nego "VIVACOM@|Globaltel".
Evo na plaži radi sa 15-ak mbps. Za mene OK. Videćemo koliko bude držalo, valjda potraje.

Poz!
Jel nekom od vas rešen problem sa nestizanjem poruka kad dopunite kredit, ili kad vam se obnovi paket? meni još nije već tri meseca.

Danas, desetog dana boravka u Bugarskoj, odjednom proradi 4G! Bez da sam išta čačkao poslednjih dana (osim što sam se požalio ovde na forumu).
U uglu više ne piše "VIVACOM|Globaltel" nego "VIVACOM@|Globaltel".
Evo na plaži radi sa 15-ak mbps. Za mene OK. Videćemo koliko bude držalo, valjda potraje.
Meni takav roming ne odgovara. Meni je najbitnije da imam siguran roming u putu, ali probao sam roming i A1 i Yetel i Globaltel i sva tri su bile ispale. Mts roming nisam hteo ni da probam, oni su me najvise opljackali, a kako su sada kupili globaltel, trazim resenje kako da ih se otresem. I vise nikada roming necu kupiti u Srbiji. Kad stignes na destinaciju, kupis najjeftiniju sim karticu i radice ti 100x bolje od svakog srpskog rominga. Novac mi nije problem, ali kupovinom rominga mogu samo da budem namagarcen, a to mi ne treba.

Sasvim razumem tvoje argumente, pogotovo za onog kome treba dosta neta. Ali ja sam mali potrošač u romingu (podrazumeva se dobar wifi u smeštaju) i bude mi dosta 1 GB sedmično.

Evo par sati kasnije 4G i dalje dobro drži i meri nešto preko 25 mbps.

Držite se teme, jer sledeći put pored kaznenih poena ide i trajno udaljavanje !!

Ima li informacija o produženju fripejda sa 30 gigabajta poklona? Akcija traje do 1.8.

Ja uspeo da registrujem broj sve islo preko email-a, dobio 20GB poklon.

Opet ja o bankama, pardon. :D Da li je neko klijent Unicredit banke sa registrovanim Globaltel brojem? Obavestio sam banku o prenosu broja, sve su promenili u sistemu ali iz nekog razloga mi poruke i dalje ne stižu. Kontaktirao sam podršku, napisali su reklamaciju za pomenuti problem i još uvek nije rešeno. Ovo je ozbiljan problem ko često vrši online plaćanja putem kartice, pošto su i 3D verifikacioni kodovi zahvaćeni.

Verifikacione poruke i jesu jedan od najvećih problema Globaltel mreže.

Ovo dobio ne email:
"
Zahtev za registraciju broja možete podneti na jedan od sledeća tri načina:

pozivom korisničkog servisa na broj 06771234
odlaskom u najbližu MTS poslovnicu
putem mejla – u tom slučaju je potrebno da nam dostavite sledeće podatke: broj koji se registruje, ICCID, ime, prezime, adresa iz lične karte, JMBG vlasnika broja i kontakt telefon."

Poslao podatke, oni poslali pdf koji treba da se potpiše i vrati nazad na email i to je to.

Obavio na štandu mts, par minuta i lična karta.

Treba mi samo internet za smart kameru, i ovo je koliko vidim najjeftinije, ako sam ja dobro shvatio da je 5GB mesecno 350RSD, sve ukupno? To je bas povoljno u odnosu na druge varijante.

Baš tako, 5 GB je 340 RSD na 30 dana i sve što ne potrošiš se prenosi u sledeći mesec.

I samo se obnavlja tako da dopunis 700din i imas za dva meseca.

Meni takav roming ne odgovara. Meni je najbitnije da imam siguran roming u putu, ali probao sam roming i A1 i Yetel i Globaltel i sva tri su bile ispale. Mts roming nisam hteo ni da probam, oni su me najvise opljackali, a kako su sada kupili globaltel, trazim resenje kako da ih se otresem. I vise nikada roming necu kupiti u Srbiji. Kad stignes na destinaciju, kupis najjeftiniju sim karticu i radice ti 100x bolje od svakog srpskog rominga. Novac mi nije problem, ali kupovinom rominga mogu samo da budem namagarcen, a to mi ne treba.
Meni roaming ne radi niti u Sloveniji, niti ovde u Italiji. Sve moguće kombinacije ručnog i automatskog podešavanja mreže u obe zemlje sam probao, ne može da se zakači ni na jednu, nigde nemam signal. Probaću sutra San Marino i za vikend Hrvatsku (prolazio rano ujutru kroz nju u dolasku nisam ni pogledao telefon), pa javljam ovde, ali ne očekujem ništa. Mts bez problema radi svuda. Bacio sam pare, sreća pa sam znao da su ****** od mreže pa sam kupio najmanji paket

IMG_5670.png
IMG_5584.jpeg

Zasto ti telefon Globaltel karticu vidi kao A1 SRB karticu a ne mts?

Da li je u pitanju starija Globaltel SIM kartica?

Meni roaming ne radi niti u Sloveniji, niti ovde u Italiji. Sve moguće kombinacije ručnog i automatskog podešavanja mreže u obe zemlje sam probao, ne može da se zakači ni na jednu, nigde nemam signal. Probaću sutra San Marino i za vikend Hrvatsku (prolazio rano ujutru kroz nju u dolasku nisam ni pogledao telefon), pa javljam ovde, ali ne očekujem ništa. Mts bez problema radi svuda. Bacio sam pare, sreća pa sam znao da su ****** od mreže pa sam kupio najmanji paket

Pogledajte prilog 452186
Pogledajte prilog 452185
Tebi je kartica i dalje na A1 mrežu??? Zato i ne radi. Prvo to proveri pre nego što kreneš sa pisanjem ovakvih komentara.

Ja sam isto imao problema u Madjarskoj i Austriji. Morao sam ručno da tražim mrežu, užas. U CG nisam morao ništa da diram i tamo je radio, ali u ove dve zemlje sam jedva namestio i našao mrežu.

Imaju spisak zemalja i operatera po zemljama.
U Mađarskoj je to npr. samo Vodafon, a negde je više operatera pa ti je zato negde radilo ok :)

Prilozi

• lista-provajdera-u-zemljama-globaltel-rominga.pdf
    119.5 KB · Pregleda: 19
Pa što se onda ne nakači sam na Vodafon? Budalaština je da ja mora da ulazim u podešavanja i da tražim sam mrežu. I sa druge strane, što bi mene kao korisnika zanimalo na koju mrežu se kači u inostranstvu. Samo mi je bitno da radi.

Slažem se ja sa tobom, samo kažem šta je u pitanju :)
Mnoge stvari ne rade kako treba u Globaltelu...

Pogledajte prilog 452186
Pogledajte prilog 452185
Ja sam sa dve globaltel fripejd kartice probao i nisu radile ni u italiji gde sam boravio ceo jun, ni u Rijeci gde sam boravio nekoliko dana. U italiji je najbolje uzeti tim i on ima i najbolji roming u celoj evropi. Za ruter za gledanje tv meni se dobro pokazao Very, ali u romingu je mnogo losiji nego ranije. I 5g mreza me je razocarala, ocekivao sam mnogo vece brzine od 4g+, a pokazalo se na terenu da je brza tek za 20-tak mbps gde sam god merio.

Meni bukmarkovan odavno ovaj stari, link i dalje radi što u principu kod njih ne iznenađuje :)

File: Spisak zemalja i operatora-roming tarifni dodaci.pdf
File Size: 50,63 KB (51 847 Bytes)
Author: Ana Kljajević
Created: 2024-03-28
Application: Microsoft® Excel® for Microsoft 365
Number of Pages: 2
File: lista-provajdera-u-zemljama-globaltel-rominga.pdf
File Size: 119,46 KB (122 332 Bytes)
Author: Nenad Krstic
Created: 2021-07-01
Application: Microsoft Word
Number of Pages: 3

Na novom spisku za Mađarsku je npr. T-Mobile partner, a na starom Vodafone, a ubeđen sam da sam koristio pre 20 dana baš Vodafone dok sam čekao let sa aerodroma u Budimpešti :)

Poslednja izmena:
Meni bukmarkovan odavno ovaj stari, link i dalje radi što u principu kod njih ne iznenađuje :)

Na novom spisku za Mađarsku je npr. T-Mobile partner, a na starom Vodafone, a ubeđen sam da sam koristio pre 20 dana baš Vodafone dok sam čekao let sa aerodroma u Budimpešti :)
Meni je samo na telekom HU hteo u Mađarskoj verovatno je to T-Mobile, ali i to je radilo ko ni sebi ni svom.

Ovo dobio ne email:
"
Zahtev za registraciju broja možete podneti na jedan od sledeća tri načina:

pozivom korisničkog servisa na broj 06771234
odlaskom u najbližu MTS poslovnicu
putem mejla – u tom slučaju je potrebno da nam dostavite sledeće podatke: broj koji se registruje, ICCID, ime, prezime, adresa iz lične karte, JMBG vlasnika broja i kontakt telefon."

Poslao podatke, oni poslali pdf koji treba da se potpiše i vrati nazad na email i to je to.
Ovo sve razumem tako planiram i ja,najverovatnije pooziv call centru,ali ako budem isao emailom podrsci...ovo drugo znam ali sta je ovo ICCID?I ako se desi a verovatnoca je maltene nikakva da odem u MTS poslovnicu,dal moram odmah ili mogu kasnije da uplatim Fremium onaj od 1100d da bih dobio broj uopste u tom slucaju :unsure:

Nazad
Vrh Dno