I meni je bilo čudno kako oni to tehnički odrađuju. Pitanje je da li će nešto menjati do februara 2025. Sudeći po onome što sam pronalazui u postovima iz prošle godine, uslovi su otprilike slični, samo što sada za fripejd paket daju dodatnih 30 gb.
Kad se javiš korisničkom centru na 0677 1234 uzeće ti sve podatke i regisrtovaće broj. Poslaće ti na kućnu adresu privremeni 0677 broj i ugovor o prenosu broja. Onda će te verovatno zvati i tvoj sadašnji operater. Možda ti nešto ponude. Mene su zvali, ali pošto sam pripejd, nisu imali ništa što bi me zanimalo. Ako ti trenutni operater ne ubedi da ostaneš, za dan -dva tvoj privremeni 0677 broj postaće tvoj stari broj. Moraš ih naknadno zvati da ti dodele 200 gb zbog prelaska iz druge mreže.
Postoji još jedan pojedinost koju treba da znaš. Potrošnja ineternet saobraćaja je ograničena na 40 gb medečno. Nakon potrošenih 40 gb smanjuju brzinu. Postoji mogućnost da je net posle potrošenih 40gb neupotrbljiv. Ne znam koliko je prelazak Globaltel dobar potez za nekog ko koristi paket od 3450 dinara.