Šta je novo?

Carina na pošiljke (2024 / 2025)

Trenutno cekam posiljku sa Aliexpresa koja je je proputovala pola sveta za 10 dana i sada stoji na carini 30 dana ceka da se carinici smiluju da je ocarine...
Prilikom kupovine citao sam komentare ispod proizvoda gde se ljudi odusevljavaju brzinom isporuke i to ne u nekim zapadnim uredjenim zemljama nego na primer u Ukrajini koja je u ratu i haosu brze idu posiljke preko carine nego kod nas...
Tako da mi je drago ako i kada budu ovi sa Aliexspresa registrovali svoje magacine koji ce da budu centar za jugoistocnu evropu i tada ce isporuka za Srbiju biti oko 2 dana i nema poreza, nema carine...

Od polovine posta do kraja kao da citam politikin zabavnik.
Mnogo gledas tv i verujes svemu sto cujes na istom. Drugo, ako otvore, videcemo ili ce sve vec pre prijema u magacine cariniti ili su potpisali da ce sve biti oslobodjeno carine ali bice sve uvecano za pdv bice malo skuplje nego da ga uzmes sad na AE, pretpostavljam da ce sve biti oslobodjeno carine da ce samo ici pdv ali ti neces dodatno placati, vec ce oni pri uvozu.
A mozda ni to, ne znam sta je tacno AV sa bratom Sijem potpisao.

Ovo kao kad vuckovi botovi komentarisu blic vesti 😁
Neće se oni odreći carinskog kajmaka, velika je tu lova. Ili će možda otvoriti neki centralni magacin ali će naći način da nas klepaju i dalje.

Vidi dal sam iza ugla i ti i taj kog si spomenuo, ja ti kazem za sporazume a ti laprdaj do mile volje ne branim ti.

Nisam mislio na tebe nego na komentar iznad.
Milion puta je ova vlast slagala da bi im se verovalo bilo šta.
No da se vratimo na temu, stigao i kolegi Chuwi Minibook X, ocarinjen 8500din okruglo tj na 245$ vrednosti koliko je i plaćen.

Mnogo gledas tv i verujes svemu sto cujes na istom.

TV skoro da ne gledam, ono nesto malo pred spavanje... za otvaranje magacina saznao sam preko objave na FB... inace net je prepun tom vescu... kljucne reci: "aliexpress otvara magacine u srbiji" https://www.google.rs/search?q=aliexpress+otvara+magacine+u+srbiji&sca_esv=20269cc155e0fb69&sca_upv=1&sxsrf=ADLYWIK9kk-WwQQmi7_vL1cfdqGfBKy5Hg:1720799515886&source=hp&ei=G1GRZtjPM7eK9u8P7Z6HmAY&iflsig=AL9hbdgAAAAAZpFfK3rIa24mID6OY6shxISgo0T62OSH&oq=AliExpress+otvara+magacine+u+Srbiji&gs_lp=Egdnd3Mtd2l6IiNBbGlFeHByZXNzIG90dmFyYSBtYWdhY2luZSB1IFNyYmlqaSoCCAAyBBAjGCcyCBAAGIAEGKIEMggQABiABBiiBEiDHFDYD1jYD3ABeACQAQCYAZoBoAGaAaoBAzAuMbgBAcgBAPgBAvgBAZgCAqACqQGoAgrCAgcQIxgnGOoCmAMNkgcDMS4xoAeyBA&sclient=gws-wiz

PS. manite se se politike
Nisam mislio na tebe nego na komentar iznad.
Milion puta je ova vlast slagala da bi im se verovalo bilo šta.
Ti me napravi na Vuckovog bota... ajde leba ti citiraj mi u komentaru gde sam pohvalio ovu vlast... mozda ovde: "proputovala pola sveta za 10 dana i sada stoji na carini 30 dana ceka da se carinici smiluju da je ocarine"
ili ovde: "u Ukrajini koja je u ratu i haosu brze idu posiljke preko carine nego kod nas"

PS. mani se politike kada ti vec nikako ne ide

Poslednja izmena:
Jao bre covece, ja prvi tu vest stavio u par tema ovde na forumu, ti sad meni pricas o tim magacinima, nisam ti za to rekao vec za nesto drugo al necu o tome jer nije forum o "ratu" i gde je rat i kolikog je obima rat itd, nije sve bas kao na TV za to sam ti pricao jer je istina samo "malo" drugacija ali kazem 99% ljudi ni ne zna sta i kako i koje su sve lazne info al da ne davim, to apropo onog sto si rekao da je u UA rat a stizu brzo paketi.

Da ne kvarimo temu, ja sam gore napisao "ako i kada budu" znaci nisam pisao da ce to sigurno biti...
A carina nam je katastrofa u usporedbi sa nekim drugim i namerno sam dao primer Ukrajine ... drzavna firma radis koliko hoces kada hoces i laganica, nema norme, ne stoji ti privatnik za vratom... na meil ne odgovaraju za razliku od poste koja ljubazno odgovara na svako pitanje, kao da ne dobijaju platu iz istog fonda, to jest od nas gradjana kroz razne poreze i doprinose... znaci carina se ponasa kao mali Bogovi... smucilo mi se 30 dana posiljka ne mrda sa carine...
Koliko ti je maksimalno dugo stajala posiljka na carini LAxxxxxxxxxHU za Beograd?

Poslednja izmena:
Ja razumem da nemaju dovoljan broj ljudi, da je puno posla, da su sada odmori... ali kada je već tako onda puštaj pakete, carini ono što se mora, čisti magacine, ne sortiraj u smislu "Neka ovo čuči tu, Zoki kada se vrati sa odmora on će to"
I mi što ne radimo u carini idemo sada na odmore pa poslovi ne trpe zbog toga. Za nedelju dana idem u Grčku, paket mi je i dalje zaglavljen na carini još od 25.06.
Kao da čekaju da odem na more, da ga puste sa carine, da nema ko da ga preuzme posle i da se vrati za Kinu. Bude li takav neki scenario, majke mi Nevenke, odo u medije da se žalim

Paket se ne vraca odmah u Kinu... ima se rok 5 dana da se podigne i svaki dan cuvanja paketa naplacuje se posebno

Paket se ne vraca odmah u Kinu... ima se rok 5 dana da se podigne i svaki dan cuvanja paketa naplacuje se posebno
Gle, cepam 20. jula, to je subota. Oni puste paket sa carine možda u petak 19.
U mom gradu sam opet tek 31. jula, a do tad paket već stiže u Kinu

Gle, cepam 20. jula, to je subota. Oni puste paket sa carine možda u petak 19.
U mom gradu sam opet tek 31. jula, a do tad paket već stiže u Kinu
Na zalost tako je... nego upravo citam na sajtu poste pise da na zahtev primalaca moze da se cuva 30 dana

Prilozi

• Firefox_Screenshot_2024-07-12T20-05-47.535Z.png
    Firefox_Screenshot_2024-07-12T20-05-47.535Z.png
    86.2 KB · Pregleda: 23
Да ли је неко куповао меморијске картице, занима ме како је прошао по питању царињења.

Да ли је неко куповао меморијске картице, занима ме како је прошао по питању царињења.
Meni je par memorijskih kartica prosao bez carine i koliko se secam nije bila opcija pracenja... cena za 2 kartice od 128GB bila je povoljnija nego jedna od 64GB kod nas ali nisu radile kako treba... znaci moj savet je da ih ne kupujes

Koliko se ovih dana čeka carinjenje na Bg carini?

Мени је прекјуче нишка царина примила у 11 сати пошиљку, у 4 поподне је вратила пошти. Јуче поштар донео.

nema pravila, zavisi sta je paket

Koliko rekosmo da drži Ns carina pakete?
16-17 dana sa tim da izgleda carine ama bas sve sto je iznad 10-15$ sto znaci da te male pakete uzimaju i po 40% vrednosti sa lopovskom cenom otvaranja paketa i taxom koju ti postar odreze i ne vrati kusur moze da bude i do 50% od vrednosti, naravno BG carina ne carini skoro nista osim oko <1% posiljki

Paket je pre nedelju dana stigao u Srbiju, destinacija mu je Nis.

Od kako je stigao u srbiju stoji status 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu.

Do sada se nikada nije desavalo da se toliko dugo zaglavi u Beogradu pre nego da dodje na Nisku carinu. Neko sa slicnim iskustvom?

meni već 10 dana stoji
10030 izmenicna posta za carinu

da li će mi naplatiti nešto dodatno čim stoji toliko dugo
u pitanju je 15 metara hdmi kabla, cena 30€

Hoce oko 850 din.

pardon 25€ je cena kabla, ostalo je dostava
znači ide 20% na 25€ tj 5€

ne znam samo gde im je baš to zapalo za oko
doduše sigurno nije mali paket a vervatno da je težak

I dostava se računa u osnovicu :)

Nazad
Vrh Dno