Ne, mogao si da odbijes paket i uloziš žalbu carini, prikažeš izvod iz banke i druge dokaze. Ovako kontaktiraj prodavca oko eventualnog dogovora za parcijalni refund.Da li je opravdano da trazim refund, zato sto je teletabis stavio vrednost paketa vecu nego sto treba?
Stavljena vrednost - 130$
Placena vrednost - 80$
carina mi je obracunata na ovih 130$, sto je direktna krivica prodavca
Imao sam takvu situaciju i odbijena mi je reklamacija. Ali dokumentuj sve, pa probaj i ti. Ništa ne možeš da izgubiš, osim dispute-a.Da li je opravdano da trazim refund, zato sto je teletabis stavio vrednost paketa vecu nego sto treba?
Stavljena vrednost - 130$
Placena vrednost - 80$
carina mi je obracunata na ovih 130$, sto je direktna krivica prodavca
Ne bih se zalio carini, posto pojedinci sa foruma koji su se zalili su kasnije imali problema, tako da placam koliko god da kazu 😅Ne, mogao si da odbijes paket i uloziš žalbu carini, prikažeš izvod iz banke i druge dokaze. Ovako kontaktiraj prodavca oko eventualnog dogovora za parcijalni refund.
Registrovane LK....SK (preko Slovacke) je izgleda uzeo Bex, jos jedan primer danas sam video.Ovo je registrovana posiljka , prica je bila za neregistrovane.
Ako se dobro secam i prosla je bila LK SK.
@moderatori Mozda ovo preseliti u temu o pracenju posiljki
koliko ti je kostala stvar na aliexpressu? Verovatno ce biti neka minimalna naplata, ne verujem da ce stvar od 100din da voze za 20din pdva?Ipak je Bex preuzeo isporuke sa Aliexpresa, kaže kurir od pre neki dan t.j. od ponedeljka. Upravo mi je stigla jedna. Sa jedne strane nalepnica redovna sa alija a sa druge bex_ova. Dobih i račun od 120 din ili 1€. Ne žalim se jer u poslednje vreme i ne stižu.
Od kad to ?Pošta za neregistrovane pošiljke naplaćuje 160din za dostavu na kućnu adresu + iznos PDV-a.
Kad je pošta krenula da naplaćuje neregistrovane pošiljke 160 din + pdv?
Izvinjavam se, lapsus u kucanju. Mislio sam na registrovane pošiljke. Saću da korigujem svoj post, da ne unosim zabunu.Od kad to ?
Prosle nedelje sam nasao 2 neregistrovane u sanducetu.
Doduse nadjem ja tamo i registrovane...
Isporuke iz januara i februara ove godine sa dostavom (nekad PE nekad običan poštar) bile bez ikakve naplate, samo uručenje. Novi SadAko pripadaš Niškoj ili Novosadskoj carini - oduvek. Niška carina pogotovu ne maši sa naplatom.
Do sada videh dva primera gde je BEX dostavio pakete oba imaju kod LK...SK. Mozda, barem za sada, dostavljaju pakete koji idu preko Slovačke, Mađare će i dalje pošta? Jer je meni danas stigla UC...HUIpak je Bex preuzeo isporuke sa Aliexpresa, kaže kurir od pre neki dan t.j. od ponedeljka. Upravo mi je stigla jedna. Sa jedne strane nalepnica redovna sa alija a sa druge bex_ova. Dobih i račun od 120 din ili 1€. Ne žalim se jer u poslednje vreme i ne stižu.
To je naplata otvaranja paketa na carini i lepljive trake kojom opet zatvore paket. Tačnije "pismo", a ne "paket" (definisani po dimenzijama i težini, a ne da je "pismo" nešto što je u kovertu).Pošta za registrovane pošiljke naplaćuje 160din za dostavu na kućnu adresu + iznos PDV-a.
Ako Bex sada naplaćuje samo PDV, a ne i troškove dostave - biće nam bolje.
Ali ako Bex krene da naplaćuje PDV i za neregistrovane pošiljke, za koje mi nismo do sada plaćali PDV, to je već dodatni trošak i ne valja.
Tek ćemo da vidimo kako su zamislili da ovo funkcioniše.
To je naplata otvaranja paketa na carini i lepljive trake kojom opet zatvore paket. Tačnije "pismo", a ne "paket" (definisani po dimenzijama i težini, a ne da je "pismo" nešto što je u kovertu).
Kada to naplaćuju trebalo bi i PDV makar da naplate, ali to često nisu radili (u Beogradu).
Evo pa pogledajte sami, skuplja je poštarina nego slušalice ali ne žalim, za 10 dana je stiglo i to sigurno. Sa besplatnim slanjem dadoh tri puta više a nikada nije stiglo. Malo se zbunih kada me je pozvao kurir jer znam da nisam ništa kupovao ali eto.koliko ti je kostala stvar na aliexpressu? Verovatno ce biti neka minimalna naplata, ne verujem da ce stvar od 100din da voze za 20din pdva?
Nije u pitanju taxa već tax = porez,Danas uzimao neke sitnice i zapalo mi za oko da ispod cene stoji da nije obračunata taksa a čini mi se da toga nije bilo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari