Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Imam pitanje kakva je situacija sa carinom ?

Da li je iko imao situaciju da mu carine predmet ?

Htedoh upravo da dam primer, i skapirao sam da ni u jednoj kategoriji ne postoji predmet skuplji od 5300 dinara

Upravo zato recimo, nema Tableta, telefona, skupljih / jacih smart-watch modela sa Qualcomm iznutricama i slicno

Zna li neko zasto je ovako ? I pitanje za carinu i dalje stoji, hvala u napred na odgovorima

Poručio sam 17. juna, stiglo je danas (5. jul). Inače je predviđeni rok isporuke bio između 11. i 17. jula.
Na slikama je prikazano šta sam sve kupio.

Prilozi

• IMG_0059.jpeg
    IMG_0059.jpeg
    83.8 KB · Pregleda: 274
  • IMG_0060.jpeg
    IMG_0060.jpeg
    105.9 KB · Pregleda: 236
Imam pitanje kakva je situacija sa carinom ?

Da li je iko imao situaciju da mu carine predmet ?

Htedoh upravo da dam primer, i skapirao sam da ni u jednoj kategoriji ne postoji predmet skuplji od 5300 dinara

Upravo zato recimo, nema Tableta, telefona, skupljih / jacih smart-watch modela sa Qualcomm iznutricama i slicno

Zna li neko zasto je ovako ? I pitanje za carinu i dalje stoji, hvala u napred na odgovorima
Nikom nista u Srbiji nije naplaceno od poreza i carine na temu Temu-a. Kako stvari stoje izgleda da nema toga nekim ugovorom verovatno izmedju Kine i Srbije, ostaje da se vidi tacno al ovo je nesto sto ja mislim.
Nekima su greskom naplacivali i vracali pare, ima u temi o tome.

Da, ali ne sećam se da je neko napisao da mu je paket bio preko 6000 rsd i da nije ništa platio.
Ne kažem da se plaća, možda se ne plaća ništa sve i da je paket 50k rsd
Ali mislim da je to pod znakom pitanja, što se mene tiče svi paketi su mi izmedju 5k i 6k dinara.

Zato sam i rekao da mislim i nagadjam tako mi deluje cekamo kolegu sto rece da ce naruciti paket od 20000 din. Meni je oko 48€ bio najveci paket namenski nisam hteo bas da rizikujem, cekam da vidim od vas ako neko predje 50€

Jutros mi je stiglo na mejl Order placed on
Zna li neko od prilike za koliko stiže na adresu od ovog statusa?

7-15 dana, ako nije preorder
Pošiljke nekomercijalnog karaktera čija vrednost ne premašuje 50€ ne podležu plaćanju carine, plaća se samo PDV koji je uračunat u cenu i koji ide na račun TEMU. Ako poručite preko 50€ paketi će vam biti razbijeni u manje pošiljke do 50€ i samim tim neće prolaziti "standarnu" carinsku proceduru. Trenutno nije moguće kupiti artikle vrednosti preko 50€. Ukoliko poručujete više puta iste artikle, carina može pretpostaviti da se radi o komercijalnoj robi i samim tim sprovesti "standardnu" carinsku proceduru.

Komarcijalna roba je roba koja nije namenjena za sopstvenu upotrebu, nego je kupljena da bi se dalje prodavala online itd..

Nadam se da sam pomogao.

Poslednja izmena:
Pošiljke nekomercijalnog karaktera čija vrednost ne premašuje 50€ ne podležu plaćanju carine, plaća se samo PDV koji je uračunat u cenu i koji ide na račun TEMU. Ako poručite preko 50€ paketi će vam biti razbijeni u manje pošiljke do 50€ i samim tim neće prolaziti "standarnu" carinsku proceduru. Trenutno nije moguće kupiti artikle vrednosti preko 50€. Ukoliko poručujete više puta iste artikle, carina može pretpostaviti da se radi o komercijalnoj robi i samim tim sprovesti "standardnu" carinsku proceduru.

Komarcijalna roba je roba koja nije namenjena za sopstvenu upotrebu, nego je kupljena da bi se dalje prodavala online itd..

Nadam se da sam pomogao.
Hvala puno na odgovoru🙌🏼

Nadam se da sam pomogao.
Dakle otprilike onako kako sam i rekao da se ne placa nista od poreza samo nisam znao da ide na teret Temua, ja sam mislio da imaju neki ugovor po kom se ne placa a da nema ni carine po mozda nekom sporazumu brat Si i AV, verovatno ima i tu necega, sto je realno dobro za nas krajnje korisnike, a verujem da ako se omasovi kupovina sa Temua kod nas da ce otvoriti neko skladiste u nasoj zemlji pa ce sve biti mnogo brze i lakse.
Mada i sad su brzi.

Razdvajaju paket u više paketa i kad se ima tečnost i elektronika, da ne bi išli u jednom paketu.

Vidim sa screenshotova da su nekima cene u evrima. Kako promenite valutu u euro. Da li menjate zemlju?

Zna li neko da li je moguće zameniti nešto od odeće ako je odeca mala ili veća, da li moze da se vrati i zameni za manji ili veći broj?

Pretpostavljam da je moguće, samo pretpostavljam da morate da ga pošaljete nazad u kinu

Prvi put sam porucivao sad i zadovoljan sam, dostavom i proizvodima.
Narucio 01.07 stiglo jutros 10.07.
9 stavki ,cena oko 3700 din.
Bez dodatnih troskova.

Steta sto nema skupljih stvari i sto nije malo siri izbor.

Ovaj sajt resava nesto sto je mene najvise odbijalo od Alija a to je nepredvidljivost isporuke - kada i da li ce biti isporuceno uopste ali i dodatnih troskova.

Ja sam pazario 28.06 za nekih 2.500 juce stiglo i doneo post express, ništa dodatno nije naplaceno. Veoma zadovoljan kako proizvodima tako i brzinom isporuke.

Mislim da nije potrebno naglasavati vise da paket donosi PE kao i da nema dodatnih troskova, to smo vec apsolvirali, mozda bolje da ako se desi neka anomalija da naplate ili bilo sta sto nije normalno u isporuci naglasimo. Sto bi sad svaki post bio, stigao paket, PE doneo, nema troskova.
Samo kazem...

Posle onih postova s pocetka gde se jaukalo i pljuvalo po carini na sva usta neko bi pomislio da je carina najgora na svetu, a posebno novosadska carina... paket prosao carinu za par sati. :D

1720641223065.png

Sto se mene tice jesu, skoro nikad problema nisam imao. Osim ranih 2000ih jer se narucivalo dosta iz Amerike, pa su povremeno pravili problem zbog kolicine (opravdano).

Evo mozes preneti svoja iskustva, pa da ti javljanje u temi ne bude totalno beskorisno.

evo, SG je pre uvek meni bio max 3-4 dana na carini. stizalo sa ebay za max dve nedelje

ebay.png

za nedelju dana je stiglo iz Malezije u SRB i onda....

i, koji procenat istih je opravdan?
nije valjda da misliš da je narod realan kad je u pitanju carina stvari koje su naručili?

Slazem se ja da su ljudi dosta nerealni ali reci da je carina ok ja daleko od OK. Mene najvise nervira covek obican naruci sebi u njega jebu za neke sitnice i ceka se u proseku 10 15 dana, sa druge strane narucis svercovan televizor iz madjarske i to ti stigne isto kao da se ga online iz Srbnije narucio. Da nema toga nama poznatog svereca ja skoro pa nista ne bi zamerio carini ali ovamo prolaze sleperi i sad ja kada narucim nesto cekam 15 dana da se to ocarini, pri tome vide oni u sistemu koliko paketa na cije ime stizepa nek *****avaju ove velike biznismene sto preprodaju stvari sa alija na KP a ne obicnog coveka. Ume Carina ok da bude ne kazem ja ali me nervira za te stigne stvari sto nas jebu.

Koja je fora sa ovim?
Da li mogu da poručim ispod 1.700 dinara?

Prilozi

• Screenshot_20240712_062802.jpg
    Screenshot_20240712_062802.jpg
    40.5 KB · Pregleda: 161
Vrh Dno