Šta je novo?

Revolut beta

Jel' moze neko da potvrdi da kada ima USD na Revolut racunu i placa se u USD, skida tacno u cent, bez provizija? (Ili GBP, nebitno koja non-EUR valuta)

Ima li neko paid Revolut (sa EU residency) da pogleda spread za buy/sell USD? Neverovatno mi je da reklamiraju no fee a imaju spread od 0.5%, koji se smanji ako se vece sume menjaju :) Kako to nije reklamna prevara.
Ja sam karticom placao po Srbiji i skida u dinar sa RSD racuna. Iskreno nisam jedno godinu dana koristio al je tako bilo. Bitno je da imas ili isti cifru na stanju ili vise da ti ne bi skinuli sa glavnog racuna. Evo za EUR sa standard paketa, jedini fee je tzv "vikend fee"

Prilozi

• Screenshot_20240623-074855.png
    Screenshot_20240623-074855.png
    69.6 KB · Pregleda: 37
@xybo On nudi kurs 0.2302 a srednji je 0.23122, sto je 0.5% skriven fee, nevezano za weekend fee.
SAd nadjoh da i sami to kazu :D

Hvala za potvrdu. OT: zasto imate RSD uopste na Revolut racunu? :D

Prilozi

• Screenshot_20240623_101635_Chrome.jpg
    Screenshot_20240623_101635_Chrome.jpg
    86.3 KB · Pregleda: 24
@xybo On nudi kurs 0.2302 a srednji je 0.23122, sto je 0.5% skriven fee, nevezano za weekend fee.
SAd nadjoh da i sami to kazu :D

Hvala za potvrdu. OT: zasto imate RSD uopste na Revolut racunu? :D
Svaka banka ima svoj kurs. Rijetko koja banka daje po srednjem. Ne gleda se to kao "skriveni fee" to je kurs banke i to ti je tako.

Ja podesim da mi konvertuje eur u rsd automatski kada bude dobar kurs, iako nije neki iznos, lepse mi tako sa kursem boljim nego od menjacnice.

Koristim virtuelne kartice da placam racune u RSD, i da imam bolji pregled u RSD, jer Srb troskove budzetiram i kontrolisem u dinarima.

Svaka banka ima svoj kurs. Rijetko koja banka daje po srednjem. Ne gleda se to kao "skriveni fee" to je kurs banke i to ti je tako.
Hmm vidis ovo bi imalo smisla - da ne koriste taj kurs umesto MC kursa za karticne transakcije, a tvrde da nema fee.
Nisam siguran sta mislim trenutno o ovome :)

Hmm vidis ovo bi imalo smisla - da ne koriste taj kurs umesto MC kursa za karticne transakcije, a tvrde da nema fee.
Nisam siguran sta mislim trenutno o ovome :)
Je li Raifajzem ima fee ako im je kurs 120? Ne razumijem kako ne kontas ;) Nema fee za karticno placanje i konverziju sem vikendom. Ovo je njihov kurs i to je to. nekoliko puta su slali obavjestenja o promjeni kursa. To si trebao dobijati putem maila

Ima razlike velike, po meni.
RF kaze 1-2% fee za kartice, preko Visa kursa.
Revolut kaze nema fee, ali naplati 0.25-0.5% preko Visa kursa. Ako nema fee, treba po Visa kursu da naplate, ali to nije slucaj.

A, "slucajno" je taj isti spread i za Exchange.

Ima razlike velike, po meni.
RF kaze 1-2% fee za kartice, preko Visa kursa.
Revolut kaze nema fee, ali naplati 0.25-0.5% preko Visa kursa. Ako nema fee, treba po Visa kursu da naplate, ali to nije slucaj.

A, "slucajno" je taj isti spread i za Exchange.
RF kaze 1-2% fee za kartice, preko kursa EUR/RSD RF banke iz kursne liste.

Meni naplate 1-2% preko Visa kursa.
Inace bi bilo 122+/EUR. Da nije tolika razlika ne bi bio siguran
Shvatam ideju ali Revolut kurs nije fiksan vec je 0.5% spread od market, a ne srednjeg kursa ECBa.

Meni naplate 1-2% preko Visa kursa.
Inace bi bilo 122+/EUR. Da nije tolika razlika ne bi bio siguran
Shvatam ideju ali Revolut kurs nije fiksan vec je 0.5% spread od market, a ne srednjeg kursa ECBa.
Druze zasto si se zakacio za srednji kurs?! Svaka banka ima svoju politiku. Ne razumijem sta ocekujes. Predji na najjaci paket pa trazi srednji kurs. Tako ti je recimo ovdje u otp banci.

Samo kazem da nije transparentan Revolut (mada nije ni n26 idealan ali je manji fee preko MC kursa).
WesternUnion je morao da postavi disclaimer da na tome zaradjuju jer ga ne izrazavaju kao fee.

Pa neka znaju ljudi. Taj spread/fee je izgleda isti i na Ultra paketu (imao sam probni mesec)

Pitanje za forumaše: Koji je Vama najjeftiniji poznati način transfera novca iz Hrvatske u Srbiju između 2 fizicka lica?

Samo kazem da nije transparentan Revolut (mada nije ni n26 idealan ali je manji fee preko MC kursa).
WesternUnion je morao da postavi disclaimer da na tome zaradjuju jer ga ne izrazavaju kao fee.

Pa neka znaju ljudi. Taj spread/fee je izgleda isti i na Ultra paketu (imao sam probni mesec)
Revolut sem opcije za instant transfere po meni odavno nije isplativ. Mozes bolje uslove dog sa nekom klasicnom bankom. Ja ga koristim za instan transfere i transfere na kartice(nekad) i za online kada nesto kupim zbog virt.kartica(manje cifre). Za vece cifre koristim karticu banke gdje primam platu zbog boljeg kursa. Jedna PL banka u kojoj imam racun daje do 1000€ mjesecno po srednjem kursu. To se moze povecati za nekih 1.5€ sedmicno. Pa koliko potrosis nije bitno. Sa klasicnim bankama mozes fino ispregovarat, ovisno kakav si klijent. Kod finteka bar kod nekih je kako je tako je...

Ima li neko ko bi hteo da mi prebaci sa Revolut 10 eura na ininal nalog.Platio bi mu preko paypal-a ili na dinarski racun?Jedan clan sa foruma se ponudio za pomoc,ali je na odmoru pa ne bih da ga cimam,ako ima neko ko je voljan nek pusti pm.

^^ sredjeno. Ceo dan mi nije palo na pamet da trazim Card Payment :)

Inace sad sam uzeo da pogledam Visa vs. Revolut rate: 24.957 CZK/EUR vs 24.984 Visa kurs tog dana. Znaci ipak imaju fee za konverzije.

Pa sta su rekli, nismo ga svi dobili ;)

Pa ako kazu da nema fee a ima fee.. sta smo zakljucili :)
Da nisu fer i da se ne koriste za vece konverzije.

Znaci gase Revolut Lite. Da li planiraju uopšte proširenje “potpune” usluge na Srbiju i Balkan generalno?
Nedavno su stigli na Novi Zeland.

Supported countries​

• Australia
  • Brazil
  • European Economic Area (EEA)
  • Japan
  • New Zealand
  • Singapore
  • Switzerland
  • United Kingdom
  • United States

Pa ako kazu da nema fee a ima fee.. sta smo zakljucili :)
Da nisu fer i da se ne koriste za vece konverzije.
To je kurs banke kako ne razumijes? Vecina banaka ima svoj kurs za karticno placanje, neke koriste srednji od vise ili mc-a. Ne gledas to kao fee to je kurs banke i to ti je tako. Kada odes u mjenjacnicu koja mjenjacnica radi po srednjem kursu? Neke daju al za vece iznose al opet to je njihov kurs ili kirs banke preko koje rade...

Ne moze imati kurs za karticna placanja, a da ga ne objavi, to nije po zakonu.
I kurs banaka mora biti fixan tokom dana (ECB rate + fee) ili objavljen kao Market + Fee. Nijedno od toga nije slucaj kod Revoluta. Revolut se pravda da je to spread, a nije jer se menja naspram kolicine.

Uglavnom - da ljudi znaju da Revolut nije nesto za ino placanja i konverzije.

To je kurs banke kako ne razumijes? Vecina banaka ima svoj kurs za karticno placanje, neke koriste srednji od vise ili mc-a. Ne gledas to kao fee to je kurs banke i to ti je tako. Kada odes u mjenjacnicu koja mjenjacnica radi po srednjem kursu? Neke daju al za vece iznose al opet to je njihov kurs ili kirs banke preko koje rade...
Nije provizija al je spred nije spred al je provizija...ono nije šije nego vrat.

Ne moze imati kurs za karticna placanja, a da ga ne objavi, to nije po zakonu.
I kurs banaka mora biti fixan tokom dana (ECB rate + fee) ili objavljen kao Market + Fee. Nijedno od toga nije slucaj kod Revoluta. Revolut se pravda da je to spread, a nije jer se menja naspram kolicine.

Uglavnom - da ljudi znaju da Revolut nije nesto za ino placanja i konverzije
Tuzi ih ;) Alternativa imas more ako si u EU ne razumijem zasto si se zakacio za Revolut i kako oni uzimaju sebi proviziju. Ako si u EU neke banke, bar u PL imaju sopstvenu mjenacnicu sa kursom koji je doslovno srednji. Vezes karticu za devizni racun, konvertujes koliko ti treba i placas. Ja ga odavno ne koristim za placanje samo za instant transfere. Al opet, kao sto rekoh, imas gomilu drugis servisa ala Revolut.

Zato sto nemam vise vremena kao u Srb :) Imam n26 i Rev i ne mogu kao ranije 20 racuna da probam.
A online backlash je njima gori od tuzbe.

Znaci gase Revolut Lite. Da li planiraju uopšte proširenje “potpune” usluge na Srbiju i Balkan generalno?
Nedavno su stigli na Novi Zeland.

Supported countries​

• Australia
  • Brazil
  • European Economic Area (EEA)
  • Japan
  • New Zealand
  • Singapore
  • Switzerland
  • United Kingdom
  • United States
kad udemo u EU a to je mmalo verovatno