Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

Od prvog dana je bez zaštite i evo... Ništa. No kad je ovako jeftino hajde da je imam, bukvalno zato sam uzeo :D

Поручих и ја црну маску... Носим без маске иначе и чекам да Алија 4-5 маски да ми стигне.

Vidim na Šopsteru je telefon na akciji u paketu sa originalnim wireless 100w punjačem. Naravno da je odmah gugl bio moj prijatelj međutim nigde ga nema u prodaji kod nas odvojeno. To je otprilike još jedina stvar koja me da kažem zanima od tih dodataka...

Kako ste zadovoljni sa telefonom?
Kamera, baterija, aplikacije da li kasne po pitanju notifikacija?
Vredi li taj novac, trenutno 800e na Kp...?

Koristim Xiaomi poslednjih 7 godina, note 5, pa note 10 Lite, i sluzili su me savršeno...Ali smorio me više šajomi :)
Hteo bi da uzmem nesto da me sluzi na tipa 3,4 godine...

Da li je tu Vivo i Oppo Find 7 pro, bolji od ovog Magica? Imam opciju da kupim u Kini preko prijatelja...

Hvala na savetima

Iskreno, ja sam ga imao svega par dana sad nedavno i u principu, nije loš telefon ali deal breaker je bila aplikacija za praćenje dijabetesa za sina koja nije radila jer proizvođač softvera podržava samo Samsung i Pixel za Android. Hardware je odličan ali postoje neki bugovi koji su odmah bili vidljivi. Recimo, jedan od čudnijih bugova je bilo to što mi je pojačavao pojačalo random sa svojim infrared portom. Također, agresivniji battery management kao i kod većine kineza. Ako želiš da ti neka aplikacija sigurno radi u pozadini, moraš je ručno podesiti u postavkama, tj. da isključiš automatsko pokretnje. Također, nedostatak dodatne opreme me je zasmetao. Jedini izvor je zapravo Ali, i to je to. Nedostatak punjača u paketu je baš bezveze jer Honor ima to svoje punjenje i teško je pronaći nekakav punjač koji će iskoristiti punu brzinu punjenja. Ergonomski mi nije odgovarala grba kamere iza, pogotovo kad ga staviš u horizontalan položaj. Prsti automatski idu na leće kamera...

Ali da ne bude sve negativno, mobitel ima potencijala. Izuzetno je brz u korištenju. Sve doslovno leti. Kamere su pristojne. Ekran je izvrstan. Premium izrada. Velikodušna ponuda memorije od 512GB. Baterija dosta dobra ako se ne koristi AOD.

Kolega koji je fotograf često ima nove mobitele i on je ove godine za kameru odabrao da je Vivo (ili Oppo) ipak najbolji od svih flagshipa ako se traži kamera phone. Ja se do daljnjeg ipak držim Samsunga koji po mom mišljenju ipak ima najbolji i najmoćniji software.

Evo, nadam se da sam malo pomogao...

Evo i ja da se upisem, uzeo sam upravo telefon i stavio da se updatetuje.
Prvi utisci su da telefon radi nerealno glatko, kamera deluje mocno a ekran je brutalan. Videcemo kroz nekoliko dana ali za sada vrh!
1000000439.jpg

Iskreno, ja sam ga imao svega par dana sad nedavno i u principu, nije loš telefon ali deal breaker je bila aplikacija za praćenje dijabetesa za sina koja nije radila jer proizvođač softvera podržava samo Samsung i Pixel za Android. Hardware je odličan ali postoje neki bugovi koji su odmah bili vidljivi. Recimo, jedan od čudnijih bugova je bilo to što mi je pojačavao pojačalo random sa svojim infrared portom. Također, agresivniji battery management kao i kod većine kineza. Ako želiš da ti neka aplikacija sigurno radi u pozadini, moraš je ručno podesiti u postavkama, tj. da isključiš automatsko pokretnje. Također, nedostatak dodatne opreme me je zasmetao. Jedini izvor je zapravo Ali, i to je to. Nedostatak punjača u paketu je baš bezveze jer Honor ima to svoje punjenje i teško je pronaći nekakav punjač koji će iskoristiti punu brzinu punjenja. Ergonomski mi nije odgovarala grba kamere iza, pogotovo kad ga staviš u horizontalan položaj. Prsti automatski idu na leće kamera...

Ali da ne bude sve negativno, mobitel ima potencijala. Izuzetno je brz u korištenju. Sve doslovno leti. Kamere su pristojne. Ekran je izvrstan. Premium izrada. Velikodušna ponuda memorije od 512GB. Baterija dosta dobra ako se ne koristi AOD.

Kolega koji je fotograf često ima nove mobitele i on je ove godine za kameru odabrao da je Vivo (ili Oppo) ipak najbolji od svih flagshipa ako se traži kamera phone. Ja se do daljnjeg ipak držim Samsunga koji po mom mišljenju ipak ima najbolji i najmoćniji software.

Evo, nadam se da sam malo pomogao...
Hvala puno na svom skromnom mišljenju :) :)
Razmišljam još...
Necu da žurim, bas sam izbirljiv...jer kad uzmem ne bih menjao 3,4...godine :D
Ici cu da smaram ove u mts, yettelu da cackam malo fon :)

Koji rezim kamere koristite za slikanje najcesce od ona 3?

Страшна цена.

Какав је magicOS по питању подешавања, да не кажем кастомизације.
Иконице, анимације, информације на закључаном екрану итд. Рецимо глупо питање могу ли се иконице појединачно мењати, да не мора Nova launcher да ради, користим га већ дуго али није то та фабричка флуидност.

^ ako je ovo cena za telefon i bicikl nemam reči 🤣. Nekako mi nije realno

Stigla maska. Prvi utisak je - liči. Nije isti materijal, nije ista boja 😁 Ali kvalitetna je.

Vidim nema ga više po toj ceni na sajtu :)
Cenim da će da storniraju pošiljke/račune :)
1719833903510.png
Иста је "уштеда" као и у претходној понуди, ових неких 101к.
Само што је сад надуванија цена него пре, била је 180к, сада 246к.

Ценим да су се зезнули и да су почетну цену лоше написали.

Али не треба нам песимизам, можда смо уграбили ограничену количину. 😬

едит:
Друга је фирма, сада је овај неки жабац, ценим да смо претходну отерали у стечај.

Koliko vam se greje telefon?
Recimo meni je MS Edge pre nekih dve nedelje počeo da pravi problem. Nije sad da bude telefon vreo ali se oseti da se zagreje. Instalirao-deinstalirao i ništa. Tako da sam se vratio na Chrome i sve 5 sad. Hoću reći i ako ima nečega vrlo verovatno je do neke app...

Naručio sam i ja. Da vidimo da li je greška ili ne :)
Mada firma koja ga prodaje je u najmanju ruku čudna, neki Spark ..
Spark je Ananasov, do sada sam nekoliko proizvoda i uređaja kupio u toj kombinaciji, po nekim smešno niskim cenama za naše uslove. Sve je stiglo sa računima i garancijama, npr. bežični miš (plaćen 9999 din, a u svim ostalim prodavnicama je koštao oko 19-20k din. u tom trenutku).
A ovaj bajs je krš, upotrebljiv možda za neko dete, da ga uništi što pre. Realno teško da može da se proda u oglasima ali svakako ima neku manju vrednost.

Nazad
Vrh Dno