Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Baš sam pustio na iPhone preko Iris go travel i nature. Slika je odlična, skoro sve isto kao što sam napisao ali travel ima prevod na srpski za razliku od ovoga na 374.
Nema Eurosport 4k u iris go. Ili ga bar nisam primetio.

Ван оптике нема хдр канала, како ниједан за сада није баш 4К.

Baš sam pustio na iPhone preko Iris go travel i nature. Slika je odlična, skoro sve isto kao što sam napisao ali travel ima prevod na srpski za razliku od ovoga na 374.
Nema Eurosport 4k u iris go. Ili ga bar nisam primetio.
Imam 4k telefon i TV. Kod mene na Supernovu na aplikacije Move N Go i Move Smart slike na tim kanalima su dosta bolje,jasnije i oštrije nego na CI-modul.

Zašto telefon ne može da izmeri brzinu interneta koja je propisana ugovorom a računar pokazuje onako kako mi piše u ugovoru?
Internet je MTS-ov optički - 400/200Mbps
Rezultati sa kompa:

Rezultati sa fona

U pitanju je Mi 9 Lite, mada sam probao i na ostalim telefonima i opet isto..

Zašto telefon ne može da izmeri brzinu interneta koja je propisana ugovorom a računar pokazuje onako kako mi piše u ugovoru?
Jer je brzina zagarantovana na kablu, ne na WiFi. Prebaci na 5GHz WiFi pa ces imati bolje brzine ako vec nisi.

Pa uključi na modemu 5Ghz Wifi. Ovo su ti 2,4 Ghz brzine i to dobre :)
EDIT: Ne znam koji modem imaš ali trebalo bi da je i dalje telekom/telekom
Čekiraj enable, kod mene je moralo da se uključi.
Maxthon Snap20240621235201.jpg

Pogledajte prilog 447158
Meni stoji da su i 2.4 i 5GHz uključeni
Sad sam isključio 2.4 a uključio 5Ghz. Na telefonu mi pokazuje kao i na kompu. To je valjda to..

Prilozi

• Screenshot 2024-06-22 001909.png
    Screenshot 2024-06-22 001909.png
    41.7 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 447158
Zašto ti je MU-MIMO disabled? To obavezno uključi. Ako ne znaš čemu služi, guglaj :)

Kao sto znamo Arenu 4k testiraju nedeljama... pitanje dana kada ce je pustiti u etar sem ako moraju za taj kanal posebnu dozvolu od REM-a... na web sajtu mtel-a CG pise da su u ponudi WOW 4k kanal koji promovise prirodne lepote CG i FTV 4k (Fashion tv uhd) pa ih mozda puste i kod nas... mozda nekad RTS 4k... Fun Box UHD... zivi bili pa videli...
Pa koliko vidim još 4 mesta ima posle broja 180 tako da će izgleda da stave 1 arena 4K kanal možda RTS 4K i nema mesta za više Arena u 4k. Inače bar ćemo OI u Parizu gledati na ES u 4K rezoluciji

Mada ne pokazuje baš 400, nego 300Mbps na telefonu
Ovo zavisi od mnogo faktora, najviše od toga koliko telefon uopšte može (recimo redmi note 13 je ograničen na 433 mbps), kao i od opterećenja mreže u tom trenutku i od zagušenja wifi signala - ako imaš u blizini puno 5ghz signala na istim kanalima kao tvoj ruter.
Mrežni kabl direktno u ruter provajdera je jedino merilo da li imaš ispravnu brzinu od provajdera.

Ovo zavisi od mnogo faktora, najviše od toga koliko telefon uopšte može (recimo redmi note 13 je ograničen na 433 mbps), kao i od opterećenja mreže u tom trenutku i od zagušenja wifi signala - ako imaš u blizini puno 5ghz signala na istim kanalima kao tvoj ruter.
Mrežni kabl direktno u ruter provajdera je jedino merilo da li imaš ispravnu brzinu od provajdera.
Bas tako ,gomila faktora ,ali presudan je telefon.Ovo su rezultati sa redmi note 12,i a54,brzina 400/300

Prilozi

• Screenshot_2024-06-22-12-10-17-039_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2024-06-22-12-10-17-039_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    74.6 KB · Pregleda: 59
  • IMG-946f4440d452e1473120775267efe942-V.jpg
    IMG-946f4440d452e1473120775267efe942-V.jpg
    73 KB · Pregleda: 63
Mada ne pokazuje baš 400, nego 300Mbps na telefonu
Možda imaš neko podešavanje u telefonima, proirtet i slično, nemam odavno android pa ne znam. Neki kevin stari ima samo 2,4Ghz.
Na laptopu mi je 310/180, prilično starom, dok iPhone 13 ima 370/180. Zavisi i od hardvera prilično za Wifi. Meni je ovo kroz jedan debeli zid na oko 4 metra.
Ne očekuj neki spektakularan signal ako imaš prepreka ili se udaljiš, prilično slabo bacaju na 5Ghz. Nije da ne radi ali brzo pada signal.

@slavoljubf : evo sad ću da guglam, ništa nisam dirao od kada je postavljen, samo uključen i postavljena šifra.

@2025 : Vidi se na slikama koje je @kalehrl postavio da je puštena kod njega SD rezolucija, sve lepo piše a i vidi se. Meni je na mobilnom najbolji ekran, televizori su HD i jedan Full HD i odlična je slika svuda. Ja bi rekao Full HD ali nema opcija da se izbace ti podaci o protoku kod MTS-a.

EDIT: @markokostic75 :
NE može HPH07, ima limit na 1080p za izlaz. Može Q11 koji ima 4K25.

Normalno kad ti je telefon 7 a TV 70 inca.
Nije 70 nego 43.
Možda imaš neko podešavanje u telefonima, proirtet i slično, nemam odavno android pa ne znam. Neki kevin stari ima samo 2,4Ghz.
Na laptopu mi je 310/180, prilično starom, dok iPhone 13 ima 370/180. Zavisi i od hardvera prilično za Wifi. Meni je ovo kroz jedan debeli zid na oko 4 metra.
Ne očekuj neki spektakularan signal ako imaš prepreka ili se udaljiš, prilično slabo bacaju na 5Ghz. Nije da ne radi ali brzo pada signal.

@slavoljubf : evo sad ću da guglam, ništa nisam dirao od kada je postavljen, samo uključen i postavljena šifra.

@2025 : Vidi se na slikama koje je @kalehrl postavio da je puštena kod njega SD rezolucija, sve lepo piše a i vidi se. Meni je na mobilnom najbolji ekran, televizori su HD i jedan Full HD i odlična je slika svuda. Ja bi rekao Full HD ali nema opcija da se izbace ti podaci o protoku kod MTS-a.

EDIT: @markokostic75 :
NE može HPH07, ima limit na 1080p za izlaz. Može Q11 koji ima 4K25.
Tačno. Ni na Move N Go i Move Smart aplikaciju ne može da se vidi da li su slike na TravelXP 4k i Love Nature na HD ili na 4k rezoluciju. Ali su slike dosta jasnije i oštrije nego preko koaksijalnog kabla na CI-modul.

Danas su mi konacno aktivirali 4k kanale postupkom putem call centra kao sto sam vec objasnio! (Iris usluga putem uredjaja)
Stanje je sledece:
Kada se podesi 4k rezolucija na uredjajima slika je BRUTALNO FANTASTICNA... eurosport i travelxp automatski aktiviraju HDR... top top top... ALI kao sto smo vec apsolvirali vise puta slika na SD kanalima je mutna i losija nego kad je podesena rezolucija 1080i50... cak i HD kanali izgube ostrinu... imam 2 uredjaja hph07 i hp4024 i na oba bez greske rade 4k kanali... tv uredjaji lg 43 uhd i 49 super uhd nanocel serije 8...

To što svi ostali kanali izgube oštrinu je izazvano time što televizor ima bolji upscaler od boxa.

Брутално фантастична? :)
Благо теби... :D
Изгледа да имам превелика очекивања....

Брутално фантастична? :)
Благо теби... :D
Изгледа да имам превелика очекивања....
Slika mora da bude 3 puta bolja u 4K. Samo je pitanje dal imaš 4k tv da to i vidiš.
Danas su mi konacno aktivirali 4k kanale postupkom putem call centra kao sto sam vec objasnio! (Iris usluga putem uredjaja)
Stanje je sledece:
Kada se podesi 4k rezolucija na uredjajima slika je BRUTALNO FANTASTICNA... eurosport i travelxp automatski aktiviraju HDR... top top top... ALI kao sto smo vec apsolvirali vise puta slika na SD kanalima je mutna i losija nego kad je podesena rezolucija 1080i50... cak i HD kanali izgube ostrinu... imam 2 uredjaja hph07 i hp4024 i na oba bez greske rade 4k kanali... tv uredjaji lg 43 uhd i 49 super uhd nanocel serije 8...
Šta li se dešava sa Arenama u 4K i koliko će Arena ići u 4K rezoluciji?

Технички, слика би морала 4х бити боља. :)
Да би 4К имало смисла поред уређаја који то подржава, битан је и приказ слике и величина екрана. Имам тв просечне дијагонале за данашње стандарде 65" који подржава све актуелне хдр формате. Када гледам 4К материјал са стрим сервиса, ми бокса, компа, можеш на 1м седети и имати кристално јасну слику. Ово преко мтс је у рангу стандардних хд канала. На 3м од екрана делује ок али ту делује добро и хд материјал.

Slika je bukvalno perfektna i na 20cm od tv-a ali ponavljam mora da se podesi 4k rezolucija na uredjaju ulaskom u tajni meni uredjaja (*1397#)...

Наравно али очигледно немамо исти репер квалитета слике.

Технички, слика би морала 4х бити боља. :)
Да би 4К имало смисла поред уређаја који то подржава, битан је и приказ слике и величина екрана. Имам тв просечне дијагонале за данашње стандарде 65" који подржава све актуелне хдр формате. Када гледам 4К материјал са стрим сервиса, ми бокса, компа, можеш на 1м седети и имати кристално јасну слику. Ово преко мтс је у рангу стандардних хд канала. На 3м од екрана делује ок али ту делује добро и хд материјал.
Moras imati i kvalitetniji tv ,da bi kanali bili perfektni.

Da ne bude zabune zbog korisnika i supernove i onih koji nisu na optici to su kanali na pozicijama 181 (Eurosport 4k), 182 (Travelxp 4k hdr) i 183 (Love Nature) koji se trenutno aktiviraju samo putem call centra i dostupni su samo korisnicima iris iptv usluge putem optike! Na pozicijama 374 Travelxp i 375 Love Nature su HD (SD) verzije!

Moras imati i kvalitetniji tv ,da bi kanali bili perfektni.
Ма шта кажеш... :)
Значи 4К материјал са других извора је одличан, само са мтс бокса није и проблем је у тв. Има логике.... Мања дијагонала опрашта слабији квалитет.

Nazad
Vrh Dno