Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Moj s23+ je isto uzet u radnji u Bg, i dobio sam majski update odmah, s23+

Da li se još nekome dešava da se s23 raskačinje sa wifi mreže?
Već izvesno vreme mi se ovo dešava, nije nešto što me baš tangira, ali čisto da pitam da li neko ima slična iskustva.
Ne mogu da se setim da sam ovaj problem imao odmah nakon kupovine (jun '23), već posle nekog vremena.

Ni jedan od silnih redovnih update-a nije doprineo da se problem više ne javlja.
Wifi koristim samo kod kuće, preko običnog vdsl modema.
Prvo sam mislio da mi problem možda pravi sakriveni ssid, ali nije to. Probao gomilu puta reset network settings-a na telefonu, menjanja frekv. opsega na modemu, ma jok, i dalje se desi.

Situacija je takva da ste recimo nakačeni na kučni wifi, drndate tel sve ok, ostavite ga tako povezanog neko vreme, uzmete ponovo, ikonica za wifi je tu, pokrenete nešto, tel. prijavi "proverite internet konekciju", zatim nestaje wifi ikonica, i posle par trenutaka se ponovo nakači i sve bude ok :)

Nije dhcp lease time na modemu, pa da se raskačinje automatski posle nekog vremena. Svi ostali kućni uređaji nakačeni na vdsl modem nemaju ovaj problem.

@miskop Meni na A52s, na redditu dosta ljudi se javljalo sa istim problemom sa razlicitim Samsung telefonima. Ispravljeno kod mene valjda posle nekog update-a, kad sam se vec bio navikao.

Probaj da iskljucis wi-fi scan throttling , developer options

Jel ima neki "ledžit" način za promenu CSC-a, bez root-a i upotrebe softvera nekih tamo azijata?

De brate to na telefon od hiljadu i nesto evra..

Mislio sam od operatera, ne mora da bude zaključan na mrežu. Ja na s23u nisam dobijao update na SEK, dok na ILO dolaze prvi.
Moj S23 je iz A1. Promenio mu csc u SEK i dobijam update regularno (OTA). Probaj ako neće tako da ga prikačiš na računar i pokreneš SmartSwitch na istom.

Moj S23 je iz A1. Promenio mu csc u SEK i dobijam update regularno (OTA). Probaj ako neće tako da ga prikačiš na računar i pokreneš SmartSwitch na istom.
Onda je taj SEK verovatno za operatera, pošto meni ne vuče apdejt. Videću da ga prikačim na komp da li ima drugi ili da menjam csc jer ovako očigledno neće stići. Ili da prebacim na INS

Poslednja izmena:
Morao sam da vratim na EUY, tu je povukao apdejt odmah pa sam ga vratio na SEK. Koliko videh u padajućem meniju ima samo jedan SEK pa ne znam zašto nije htelo. Jel imao neko sličnu situaciju? Takođe, ne mogu da prebacim na DBT, nema ga u meniju i neće da ga prihvati kao opciju

Da li se još nekome dešava da se s23 raskačinje sa wifi mreže?
Već izvesno vreme mi se ovo dešava, nije nešto što me baš tangira, ali čisto da pitam da li neko ima slična iskustva.
Ne mogu da se setim da sam ovaj problem imao odmah nakon kupovine (jun '23), već posle nekog vremena.

Ni jedan od silnih redovnih update-a nije doprineo da se problem više ne javlja.
Wifi koristim samo kod kuće, preko običnog vdsl modema.
Prvo sam mislio da mi problem možda pravi sakriveni ssid, ali nije to. Probao gomilu puta reset network settings-a na telefonu, menjanja frekv. opsega na modemu, ma jok, i dalje se desi.

Situacija je takva da ste recimo nakačeni na kučni wifi, drndate tel sve ok, ostavite ga tako povezanog neko vreme, uzmete ponovo, ikonica za wifi je tu, pokrenete nešto, tel. prijavi "proverite internet konekciju", zatim nestaje wifi ikonica, i posle par trenutaka se ponovo nakači i sve bude ok :)

Nije dhcp lease time na modemu, pa da se raskačinje automatski posle nekog vremena. Svi ostali kućni uređaji nakačeni na vdsl modem nemaju ovaj problem.
Dešava se meni ista stvar , na S24U i to isključivo na 5ghz opsegu a 3 zadnja apdejta nisu rešila problem. Prelazno rešenje za mene je spuštanje rutera na stariji wifi standard 802.11n i kad to uradim nema nijedne diskonekcije.
Imam utisak da je AI debelo kriv za ovo sa svojim pokušajima "optimizacije" svega i svačega .

Morao sam da vratim na EUY, tu je povukao apdejt odmah pa sam ga vratio na SEK. Koliko videh u padajućem meniju ima samo jedan SEK pa ne znam zašto nije htelo. Jel imao neko sličnu situaciju? Takođe, ne mogu da prebacim na DBT, nema ga u meniju i neće da ga prihvati kao opciju
Nema DBT za S seriju, vec EUX generalno za evropu.

Vratio sam SEK posle apdejta pa ću da vidim sledeći mesec kako će biti. Bio dam pre na ILO ali mi se ne sviđa kako je vikend obeležen u kalendaru. Znam da je sitnica ali dosta mi je bitan kalendar

Vratio sam SEK posle apdejta pa ću da vidim sledeći mesec kako će biti. Bio dam pre na ILO ali mi se ne sviđa kako je vikend obeležen u kalendaru. Znam da je sitnica ali dosta mi je bitan kalendar
Neces dobijati update jer ti je telefon sa mreze. Moras svaki put vratiti na EUY da povuce update, pa onda vratis na SEK.

Neces dobijati update jer ti je telefon sa mreze. Moras svaki put vratiti na EUY da povuce update, pa onda vratis na SEK.
Ovo nije tačno. Već sam napisao da je moj S23 sa A1 mreže i dobijam OTA iako sam ga prebacio na SEK.

Onda neće dobiti update jer mu tel nije sa mreže 😂

If you want to enable native call recording, caller ID, and Samsung Pay on your Samsung Galaxy phone, you can switch to one of the following CSC codes: BKD, EGY, ILO, INS, LYS, NPL, SEK, SLK, THL, and TUN.
Probaj neki od ovih.

Na sek kod mene nema ništa. ILO sam probao ali mi se ne sviđa kalendar. Videću da li će sledeći apdejt stići ok na SEK

Evo ja sam promenio na SEK samo da bih probao jer ovamo na ILO imam poslednji update koji ne instaliram. Čim sam upalio tel odmah se pojavio i update, tako da radi SEK, ali znam da na UI 6.0 nije hteo da mi vuče update, zato sam stavio ILO. Ko će ga znati...

Meni je povukao apdejt tek kad sam ga vratio na EUY. Kao što rekoh, telefon nije sa mreže pa ne znam gde je problem. Vratio sam ga sad na SEK pa ću da eksperimentišem sa sledećim. Ne verujem da ima neko softversko ograničenje na ovaj region, jer imam sve funkcije sa SEK-a

Meni je povukao apdejt tek kad sam ga vratio na EUY. Kao što rekoh, telefon nije sa mreže pa ne znam gde je problem. Vratio sam ga sad na SEK pa ću da eksperimentišem sa sledećim. Ne verujem da ima neko softversko ograničenje na ovaj region, jer imam sve funkcije sa SEK-a
ma nema ogranicenja, sve radi, jedino OTA moze da zeza.

Ako imas telefon odavde koji je od operatera (A1 - TOP csc, Yettel - MSR valjda itd), moci ces da dobijas OTA azuriranje samo ako prebacis na CSC koji je isto operatorski, tj. SEK - tamo ga koriste sva tri operatera valjda.
Ako imas telefon iz prodavnice koji je dosao sa EUY ili EUX CSC-om, treba ti isto unbranded CSC kao sto je ILO.

Ako na operaterskom telefonu stavis neoperaterski CSC ili obrnuto, neces dobijati azuriranja.

Desavalo se ranije da su po regionima pustili razlicita azuriranja odnosno da nisu istu verziju BL-a stavili na sve regione i onda je i to zeznulo automatsko azuriranje.

Pa onaj padajući meni ne nudi različite vrste csc-ova. Jedan SEK, ILO... A kolega iznad je pisao da je dobio na telefonu iz A1... Ko zna...

Pa onaj padajući meni ne nudi različite vrste csc-ova. Jedan SEK, ILO... A kolega iznad je pisao da je dobio na telefonu iz A1... Ko zna...
ako misliš na Kizu:
"Već sam napisao da je moj S23 sa A1 mreže i dobijam OTA iako sam ga prebacio na SEK",

da, dobija ažuriranje jer ima operaterski telefon sa operaterskim CSC-om.

pošto ti je telefon EUY, odnosno nije brendiran, stavi THL.
to je Tajlandski nebrendiran, sa snimanjem razgovora.

Pozdrav,

Imam jedno tehnicko pitanje. Da li je moguce otkljucati telefon putem face unlock, ali da se pre toga ne dira power dugme ili tap na ekran. Tj kada je ekran ugasen, da li mogu samo da pogledam u telefon da se otkljuca, a da pre toga ne radim nijednu aktivnost?

Pozdrav,

Imam jedno tehnicko pitanje. Da li je moguce otkljucati telefon putem face unlock, ali da se pre toga ne dira power dugme ili tap na ekran. Tj kada je ekran ugasen, da li mogu samo da pogledam u telefon da se otkljuca, a da pre toga ne radim nijednu aktivnost?
Može.
U naprednim funcijama ideš na pokrete i uključiš "podigni za buđenje", a zatim ideš na Zaštita i privatnost-> Biometrija -> Prepoznavanje lica -> i isključiš opciju "ostani na zaključanom ekranu dok ne prevučeš prstom".
Kod mene je na srpskom, al se nadam da ćeš se snaći.

Vrh Dno