Šta je novo?

Revolut beta

Sad sam bas isprobao za RSD i USD, spread je 1% i 0.5% (znaci 0.5% i pko 0.3% provizihe naspram trenutnog market kursa). DE nalog, Std plan, 100e sam probao da zamenim.
Nije ovo nimalo dobro. Wiae nije uopste bolji.

Ok, za 100e necete ici do menjacnice, ali za 100e bi i mene mrzelo da menjam u appu umesto da Visa/MC zamene ;)
Ne znam zasto ljudi misle da Wise i Revolut kurs je dobar.
U Oandi ili FXCMu mogu da zamenim sa 4 pips spreadom trenutno, bez realnog limita. To je znaci 0.02% (0.2 promila) fee efektivno, dok ovde izadje 0.3% za USD.

Did I miss something?

EDIT" Wise ustvari trenutno ima dobar kurs, jutros jos nije bio otvoren market pa je izgledalo lose. Revolut sam upravo gledao.
S' tim da Wise dodaju fee od 0.5% za transfer :)

Poslednja izmena:
Sad sam bas isprobao za RSD i USD, spread je 1% i 0.5% (znaci 0.5% i pko 0.3% provizihe naspram trenutnog market kursa). DE nalog, Std plan, 100e sam probao da zamenim.
Nije ovo nimalo dobro. Wiae nije uopste bolji.

Ok, za 100e necete ici do menjacnice, ali za 100e bi i mene mrzelo da menjam u appu umesto da Visa/MC zamene ;)
Ne znam zasto ljudi misle da Wise i Revolut kurs je dobar.
U Oandi ili FXCMu mogu da zamenim sa 4 pips spreadom trenutno, bez realnog limita. To je znaci 0.02% (0.2 promila) fee efektivno, dok ovde izadje 0.3% za USD.

Did I miss something?

EDIT" Wise ustvari trenutno ima dobar kurs, jutros jos nije bio otvoren market pa je izgledalo lose. Revolut sam upravo gledao.
S' tim da Wise dodaju fee od 0.5% za transfer :)
Revolut na Standard paketu konveruje bez provizije do nekih 1150€ mjesecno, u otp banci postoji mogucnost do 2000 ili 2500€(ne znam tacno da li su podigli na 2500) po srednjem kursu.

Pa 100e sam probao i dobio ove kurseve na Revolutu.
Sam app kaze market rate EURUSD je 1.086x, a kursevi za kup/pro su 1.083/1.089

^^ to verujem, mene je zanimao Revolut koliko uzima.

Note: ino transakcije karticom ulaze u limit mesecni za konverziju bez provizije!

Ipak ima fee i za ino transakcije, za EURCZK mi je Revolut naplatio po 24.75 kad je lurs bio >25. Nema nista ovde od "no fee". Na ovo se dodaje 1% za vikend/preko limita. Znaci barem 0.25% (za USD) do preko 0.5% za CZK i slicne.
N26 je nesto bolji, ali AIK mi bukvalno nista ne uzima preko MC kursa.

Komedija da se meni isplati da dolare saljem za Srbiju, podignem i odem u menjacnicu i to poprilicno ;)

Ipak ima fee i za ino transakcije, za EURCZK mi je Revolut naplatio po 24.75 kad je lurs bio >25. Nema nista ovde od "no fee". Na ovo se dodaje 1% za vikend/preko limita. Znaci barem 0.25% (za USD) do preko 0.5% za CZK i slicne.
N26 je nesto bolji, ali AIK mi bukvalno nista ne uzima preko MC kursa.

Komedija da se meni isplati da dolare saljem za Srbiju, podignem i odem u menjacnicu i to poprilicno ;)
Nije to fee za ino transakcije vec svako placanje ti ulazi u konverziju i za to ima fee vikendom od 1%. Tako je godinama. Ako ti je glavni racun u eur a placas u nekoj drugoj valuti mora odraditi konverziju pa ti na to lijepe fee vikendom.

Pa nije bio vikend :) Tih 1% bi islo preko.
Ali znaci Revolut naplati PREKO Visa kursa, a mozda jos doda i zvanicni fee.
Po meni je oclvo prevara, ali.. za exchange direktno mooozda su toliko mali da im je spread stvarno 0.5 (dok banke dobiju ispid 0.01) ali za placanje karticom.. nema opeavdanje.

Da, Revolut ima spread, ali meni je vrlo cesto povoljnije nego u menjacnici.

Ja za placanja sada koristim iskljucivo Trade Republic karticu, jer daju 1% saveback, i koriste uvek samo Vosa kirs za placanja i podizanje novca, plus daju a vista kamatu 3.75% na racun.

Ovo deluje super, jel' 1% CB na sve transakcije?

Na sve osim PayPal, povlacenje kesa u supermarketima i dopune preko kartice drugih racuna, npr Revoluta.

Dobio sam mail da od 20.07.2024 gase Revolut Lite servis. Vracaju me na waitig listu i kada se obezbede uslovi, ponovo ce me kontaktirati.
Da li su i drugi dobili ovaj mail.
Moram da priznam da sam imao samo par transakcija cisto kao probu nista ozbiljno.

da da i ja isto haha lol mnogo su i radili lol :p

We regret to inform you that we've decided to discontinue our Revolut Lite services, effective from July 20, 2024. This wasn't an easy decision to make, and we want to thank you for your support and loyalty as a customer.
Dobio sam mail da od 20.07.2024 gase Revolut Lite servis. Vracaju me na waitig listu i kada se obezbede uslovi, ponovo ce me kontaktirati.
Da li su i drugi dobili ovaj mail.
Moram da priznam da sam imao samo par transakcija cisto kao probu nista ozbiljno.
meni nije ni radio haha

• Like
Reagovanja: uji
Evo i meni upravo kakaks... Možda se bude nešto promenilo kad stigne sepa, ali za sad to je što je. 😂

Da li se bar zna otprilike u kom mesecu će Aircash postati dostupan?

Hmm, odakle je kartica za cashback onda?
Uplate mogu SEPAom?

Evo i meni upravo kakaks... Možda se bude nešto promenilo kad stigne sepa, ali za sad to je što je. 😂
Pa kad stigne sepa pitanje je koliko ce nam "trebat" revolut. U vecini slucajeva transakcije su dzaba al treba sacekat i vidjet. Oni rade na instant uplatama, direkt placanje sa racuna bez kartica...

Ti otvoriš tačun u banci, u EU, koja je prihvatila SEPA, a recimo trebaš poslati novac preko banke, u EU, koja nije prihvatila SEPA.

Ti otvoriš tačun u banci, u EU, koja je prihvatila SEPA, a recimo trebaš poslati novac preko banke, u EU, koja nije prihvatila SEPA.
Pa ok, treba da uolplatis nekome ko nije u tom sistemu. Uplatis mu onoliko koliko treba on ce dobiti manje njegovom "krivicom" ukoliko ima racun u banci koja nije u sepa.

Provizije nisu velike, ali nije 1:1, kako BI TREBALO biti u SEPA .

Provizije nisu velike, ali nije 1:1, kako BI TREBALO biti u SEPA .
Najveca prednost aplikacija ala revolut i jesu instant transferi. Em pare su odma na racunu em nema provizija al opet nemaju svi otvoren racun u nekim fintek bankama. Tako da ti dodje na isto.

Jel' moze neko da potvrdi da kada ima USD na Revolut racunu i placa se u USD, skida tacno u cent, bez provizija? (Ili GBP, nebitno koja non-EUR valuta)

Ima li neko paid Revolut (sa EU residency) da pogleda spread za buy/sell USD? Neverovatno mi je da reklamiraju no fee a imaju spread od 0.5%, koji se smanji ako se vece sume menjaju :) Kako to nije reklamna prevara.

Vrh Dno