Na zalost, ne vidis svrhu teksta... Ne bring, zaista nisi u manjini...Pisem sa mobilnog tako da nemam vremena za prebacivanja i Enter-isanja...Mene interesuje zašto ne zameniš tastaturu.
Zar ne vidiš da ti kuca svaki put trostruko znakove interpunkcije (te koji rade), ubacuje ih čak i u sred rečenice, čak i umesto zareza kuca tri tačke. Isto važi i za Enter. Ako je bila namera da pišeš u stihu, onda se izvinjavam, ali je trebalo jasno da odvojiš strofe.
Na zalost, ne vidis svrhu teksta... Ne bring, zaista nisi u manjini...Pisem sa mobilnog tako da nemam vremena za prebacivanja i Enter-isanja...
Da dodam jos nesto o vodi u gradskoj vodovodnoj mrezi, a da pri tom na trenutak zaboravimo na cevi - postoji nesto sto se zove OD - DO u sastavu vode bilo gde i bilo koja mreza na planeti...
Sto je zemlja / drzava bogatija - taj odnos je manji I suprotno...
Standard u Evropi po pitanju Tvrdoce vode - izrazava se u Nemackim dH ili Francuskim fH mernim jedinicama... I odnosi se na prisustvo rastvorenih soli Magnezijuma i Kalcijuma, ponekad i gvozdja...
Ni jedna studija dosada o tvrdoci vode nije dokazala - tvrda voda = bolest...
Naravno da - sto je voda meksa - podloznija je razvoju svega i svacega..
Zbog toga se preporucuje izbegavati kupovinu vode koja stoji danima na suncu ispred neke prodavnice...
Filteri - nadpultni - oni sto se montiraju na postojecu slavinu I imaju filter u blizini da kazem tacnije - sudopere, znaju da izazovu kvar malog bojlera - cim zakacite filter bojler procuri... Desava se i da veliki kupatilski procuri ( narocito ako je stariji).
A sad nesto o pravilu 4 sata - kada ne koristite vodu recimo preko noci - otvorite slavinu i pustite da voda tece sve dok ne postane hladna - uopsteno za sve slavine i filtere za ljudsku upotrebu...
Pozdrav..
Ukratko - resenje postoji:Jel imate iskustva sa preciscivacima za celu kucu, tj da se prikljuci na vodovodnu cev od kuce sa velikim filterom, tako da nema kamenca ni u ves masini niti na posudju ili autu kada se pere.
Gledao sam nesto i u rangu je do 1000e.
Kolega sa posla je jedno vreme kao dopunsku zaradu prodavao Nobel aparate. Ono, prezentacije po kućama, i preporuke preko "prijatelja"
Post'o dosadan k'o Jehovini svedoci, ili ovi sa Kirbi usisvačima.
Mislim, čovek je zaista verovao u to.
A onda se zatekao da drži prezentaciju u kući kod profesora hemije na tehnološkom fakultetu.
Posle toga je izašao iz sistema i više nikada nije spominjao tu svoju avanturu...
Ukratko da ti odgovorim - izvor prihoda zvaono duznicko ropstvo...
Evo konkretno - za šta Vam sve treba voda iz filtera? I koje kolicine? Da li imate "udarne" termine ( ono treba Vam izmedju 18:00 i 20:00h 100 litara vode?Da li imate konstantan pritisak vode u cevovodu? Da mozda nemate prekide u napajanju? Leto Zima uvek isto?Iščitala sam celu temu, i ništa nisam pametnija. Molim upućenije za pomoć. Beogradska voda, a dilema je: Zepter Edel Wasser ili Voden pureal filter?
Otprilike tako.... Klasican vid - per aspera ad astra... Postati milioner sto je brze moguce, a ostati ispod radara...Tekstovi na netu sa analizom - obradom vode, su 90% naručeni.
Kao i oni vezani za kafu, duvan.
U kratko - ne veruj im 100%
Jedan od boljih bokala je Pro One, ali mora da se naručuje preko. On NSF/ANSI Standard 42, 53, P231, P401, P473. Ovde možeš naći third-analize.Isčitah temu, ali ne vidim da se spominju endokrini disruptori.
Da li bokal filteri mogu da umanje prisustvo endokrinih disruptors iz vode? Npr mikro plastike, pesticida/herbicida, hormona i sl.
Razumem da RO filteri to mogu da urade, ali nešto mi se ne sviđa što RO filteri izfiltriraju i korisne stvari iz vode.
U zadnja 2 pasusa i 2 recenice nalazi SE odgovor na vecinu postavljenih pitanja u vezi filtera, a takodje i odgovor na one koji imaju u svojoj kuci/stanu filtere koje takodje preporucuju kao Dobre...
Mozda tebi izgleda tako...predlazem da uradis sledece...Kupi jedan filter za vodu i pozovi da ti urade uporednu analizu..sa filtera i sa slavine....pa napisi ili jos bolje okaci ovde rezultate obe analize..Koje teorije zavere, samo još fali ravna ploča i kemtreils. Ne vidim razlog zašto institut za javno zdravlje ili ovlašćena laboratorija ne bi uradila analizu vode.
Radim u firmi koja se bavi prečišćavanjem vode. Jako dobro znam kako sve funkcioniše i sa analizama i sa osobama koje negde čule/pročitale/gledale. Ima puno prodavaca tašna/mašna koje svašta napričaju ljudima samo da bi prodali uređaj.Mozda tebi izgleda tako...predlazem da uradis sledece...Kupi jedan filter za vodu i pozovi da ti urade uporednu analizu..sa filtera i sa slavine....pa napisi ili jos bolje okaci ovde rezultate obe analize..
Ako radis u gradskom vodovodu - OK..ali ako radis u Firmi koja prodaje filtere za vodu - molim te demantuj me i objavi uzorak analize vode sa slavine gradskog vodovoda u svojoj kuci, a takodjei sa filtera ako imas u svojoj kuci...Radim u firmi koja se bavi prečišćavanjem vode. Jako dobro znam kako sve funkcioniše i sa analizama i sa osobama koje negde čule/pročitale/gledale. Ima puno prodavaca tašna/mašna koje svašta napričaju ljudima samo da bi prodali uređaj.
Moraju oni licno da dodju na lice mesta I uzorkuju vodu sa obe slavine... Tek tad je Test ispravan i merodavan..Ne znam da li uopšte znaš kako ide postupak analize vode u ZZJZ. Odeš tamo, oni ti daju dve tegle i jednu plastičnu flašu, odeš kući, sipaš vodu i vratiš im. Ko uopšte zna gde si sipao i šta si sipao? Zašto bi radio uporednu analizu uopšte kad možeš posebno slavinu a posebno filter?
Oko 6k je analiza, radio sam ih desetine za upotrebne dozvole.
Ja mogu da uradim analizu na tvrdoću, gvožde, mangan, arsen, amonijak i hlor. Mogu izmeriti električnu provodnjivost vode. Ulazna provodnjivost moje vode je oko 500 µS (mikro simens) a posle filtera (revers osmoze) pre remineralizatora el. provodnjivost je 15-20 µS, posle mineralizatora 40-50 µS.Ako radis u gradskom vodovodu - OK..ali ako radis u Firmi koja prodaje filtere za vodu - molim te demantuj me i objavi uzorak analize vode sa slavine gradskog vodovoda u svojoj kuci, a takodjei sa filtera ako imas u svojoj kuci...
PS. Niti sam cuo/video/procitao - vec pisem iz licnog iskustva....
Kako mozes da uradis? Licno ili u zvanicnoj ustanovi?Ja mogu da uradim analizu na tvrdoću, gvožde, mangan, arsen, amonijak i hlor. Mogu izmeriti električnu provodnjivost vode. Ulazna provodnjivost moje vode je oko 500 µS (mikro simens) a posle filtera (revers osmoze) pre remineralizatora el. provodnjivost je 15-20 µS, posle mineralizatora 40-50 µS.
Radi se reagensima, slično rade laboratorije, za svaki sastojak u vodi postoji postupak kako se radi analiza.Kako mozes da uradis? Licno ili u zvanicnoj ustanovi?
Ako radis licno - da li radis poput onih u laboratoriji ili na drugi nacin?
Bas me sad interesuje na koji nacin radis?!
Hvala unapred na odgovoru.
Ukapljujes odredjeni broj kapi u odredjenu kolicinu vode i cekas promenu boje koje ispitujes?Radi se reagensima, slično rade laboratorije, za svaki sastojak u vodi postoji postupak kako se radi analiza.
Zvučiš kao da je sve neka teorija zavere.
Malo moje zapažanje, od 10 kućni revers osmoza koje montiramo, jedan montiramo "našima" ostalih devet stranima (Rusi, Ukrajinci, Kinezi...) koji su došli da žive ovde, a u Subotici voda iz gradskog vodovoda je zadovoljavajućeg kvaliteta.
Laboratorije takođe rade sa reagensima a rezultate očitavaju sa spektrofoto metrom, a mikrobiologiju "uzgajaju" u posudama. Hemijska analiza bude gotova za 2-3 sata a mikrobiološka za 48 sati.Ukapljujes odredjeni broj kapi u odredjenu kolicinu vode i cekas promenu boje koje ispitujes?
Tu mora da se strogo vodi racuna o ... Znas vec na sta mislim...
Mozda su nekad laboratorije tako radile, odavno vise ne rade na taj nacin...
Naravno ono najbitnije u vezi analize vode nije moguce napraviti na taj nacin..
Nije nikakva teorija zavere, samo sam napisao jednostavno, recimo10-15% onog sto znam iz sopstvenog iskustva...
Mislim da necu dalje pisati o filterima za vodu...
Ponavljam nisam protivnik filtera za vodu, ali hocu Crno na Belo... Ovlasceno lice da uzorkuje vodu sa slavine gradskog vodovoda i slavine nakon RO sistema filtriranja/ ili nekog drugog sistema filtriranja vode. Trazim kompletnu Mikro - Biolosku I Fizicko- Hemijsku analizu...
A vec sad znam sta ce pisati...
OK.... Da ne bi ovde mesali "babe i zabe"Laboratorije takođe rade sa reagensima a rezultate očitavaju sa spektrofoto metrom, a mikrobiologiju "uzgajaju" u posudama. Hemijska analiza bude gotova za 2-3 sata a mikrobiološka za 48 sati.
Mi kao firma imamo spektrofoto metar, ali nismo ovlašćeni da izdajemo potvrde o analizi vode. Pošto većina naših sistema je namenjena industriji i medicini, mi analize radimo kako bi optimalo podesili sisteme za prečišćavanje vode, a posle toga analizu radi ovlašćene ustanove.
Niti jedna drzava to moze, a niti radi ( bila bi optuzena kao Diktatura)... Nije tema ovde SAMO Srbija... SVE Evropske zemlje imaju isti odnos prema u ovom slucaju filterima za vodu...To što govoriš je problem države i društva, divlji zapad, a ljudi gledaju da uštede i puštaju razne šarlatane u svoje kuće.
Ja sam i ranije negde napisao da revers osmoza može da se montira na bakterijološki ispravnu vodu.
Zdravo. I ja sam sada u ovoj priči. Imao sam loša iskustva sa vodomatima i curenjima iz boce od 18.9 L zbog oštećenja, pa tražim alternative. Ova Divna voda mi izgleda kao manji rizik od takve havarije zbog manjih i rekao bih specifičnih/nestandardnih veličina boce od 11L. Hteo sam da pitam kakva su tvoja iskustva sa tim bocama? Jel bilo nekog curenja iz njih ili aparata tamo gde boca odozgo naleže na otvor?Nakon dugo razmišljanja, uzeo sam Vodomat i Divna vodu.
Ako nekog još nešto zanima, neka pita.
U Svetoforu.Zdravo. I ja sam sada u ovoj priči. Imao sam loša iskustva sa vodomatima i curenjima iz boce od 18.9 L zbog oštećenja, pa tražim alternative. Ova Divna voda mi izgleda kao manji rizik od takve havarije zbog manjih i rekao bih specifičnih/nestandardnih veličina boce od 11L. Hteo sam da pitam kakva su tvoja iskustva sa tim bocama? Jel bilo nekog curenja iz njih ili aparata tamo gde boca odozgo naleže na otvor?
Ako ne budem uzeo to biće Akvafor bokal, u stvari uzeo bih bokal što veći svakako. Ako neko zna gde najjeftinije može da se nabavi sada?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari