Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav drugovi,
Prvi put sam naručio nešto iz Holandije dali su mi kod koji počinje sa LA1234567NL
Sad me zanima da li ovaj kod ima normalno praćenje kroz Srbiju tj da li je ovo preporučena pošiljka ili obična na njihovom sajtu je ispraceno do ulaska u Srbiju, ali me buni na primer kad sam naručivao nesto iz slovenije bude SI-2006 - Prijem paa onda sve uredno kod nas pracenje ovde bi trebalo da bude NlHAGA - prijem ali nema toga kod je poceo kod nas da radi tek kada je ovaj paket usao u Srbiju
Strah me je da se posiljka ne vrati jer sam se u mredjuvremenu preselio a ako je ovo normalno pracenje kako bi trebalo taj dan kad stigne otisao bi direkt u postu po njega
Nemam nekih iskustava sa ovim ako ima neko voljan da mi pomogne i da napomenem čovek koji mi je poslao ovo mi je rekao kao nema problema ubacice ti u sanduče pa me čudi kako može bez potpisa da ubaci preporuceno jer da nije ne bi ni kod radio
Totalno sam zbunjen molim za pomoc

Prilozi

• lightshot_1713954307.jpeg
    lightshot_1713954307.jpeg
    33.5 KB · Pregleda: 83
Pozdrav drugovi,
Prvi put sam naručio nešto iz Holandije dali su mi kod koji počinje sa LA1234567NL
Sad me zanima da li ovaj kod ima normalno praćenje kroz Srbiju tj da li je ovo preporučena pošiljka ili obična na njihovom sajtu je ispraceno do ulaska u Srbiju, ali me buni na primer kad sam naručivao nesto iz slovenije bude SI-2006 - Prijem paa onda sve uredno kod nas pracenje ovde bi trebalo da bude NlHAGA - prijem ali nema toga kod je poceo kod nas da radi tek kada je ovaj paket usao u Srbiju
Strah me je da se posiljka ne vrati jer sam se u mredjuvremenu preselio a ako je ovo normalno pracenje kako bi trebalo taj dan kad stigne otisao bi direkt u postu po njega
Nemam nekih iskustava sa ovim ako ima neko voljan da mi pomogne i da napomenem čovek koji mi je poslao ovo mi je rekao kao nema problema ubacice ti u sanduče pa me čudi kako može bez potpisa da ubaci preporuceno jer da nije ne bi ni kod radio
Totalno sam zbunjen molim za pomoc
Ako te nema na adresi, poštar vraća pošiljku u poštu i tu će biti 2-3 nedelje (nisam siguran tačno toliko). U tom periodu, možeš lično bilo kad da odeš po pošiljku.

Ako te nema na adresi, poštar vraća pošiljku u poštu i tu će biti 2-3 nedelje (nisam siguran tačno toliko). U tom periodu, možeš lično bilo kad da odeš po pošiljku.
Hvala na odgovoru a imaš li iskustva što se tiče ovog praćenja msm to što kod radi na posta.rs sajtu jel too znači da ima pracenje kroz srbiju i da ga moraju skenirati?
Ako te nema na adresi, poštar vraća pošiljku u poštu i tu će biti 2-3 nedelje (nisam siguran tačno toliko). U tom periodu, možeš lično bilo kad da odeš po pošiljku
Jer to je malo mesto BB bez ulice i brroja ne znam moze li da naglasi nepotpuna adresa i odma da ga vrati nazad

@Darko95
Može da vrati i kao nepoznat te nema čučanja u pošti a i da ode u poštu ako je promenio adresu u lk može da se slika. Jedino da zamoli nove stanare da zalepe prezime na sanduče i prihvate pošiljku ili da otvara praćenje u 8 ujutru i kad vidi zadužena za isporuku da trči da presretne poštara i zamoli da mu uruči pošiljku.

RSBEGC ne mora da znači da je bez carinjenja. Lično sam imao par pošiljki sa tim statusom koje su redovno ocarinjene i naplaćen PDV.

Danas stigao i Choice paket (LA...HU, NS) koji je od 09.04 na carini bio, kreće se polako. Novi poštar je već u fazonu "I danas imam nešto za vas s Aliexpressa..." kad me zovne telefonom.

Baš me interesuje šta li su uradili sa pošiljkom...
Inače prošli put me je poštar zvao i rekao sam mu gde da je ostavi a ovaj put samo slučajno vidim da poku pokušaj dostave nije uspeo

Prilozi

• Screenshot_20240424_145425.jpg
    Screenshot_20240424_145425.jpg
    83.2 KB · Pregleda: 58
RSBEGC ne mora da znači da je bez carinjenja. Lično sam imao par pošiljki sa tim statusom koje su redovno ocarinjene i naplaćen PDV.
Tačno, ja naručio igračku za malog brata, koštalo oko 3000 din i oni carinili čak i ako mi je pisalo RSBEGC na sajtu pošte

20% pdv bi trebao uvek da se naplati a to je kod nas lutrija, carinjenje je druga stvar, koliko znam kada je RSBEGC ne ide na carinu i većini dođe i bez naplate pdv-a

Meni laknulo da vidim da ne stoji samo moj paket tako dugo, pa evo, mozda i ja nekog utesim da moj stoji jos od 29. marta (isto NS).
Pogledajte prilog 439633
Imam i ja jedan od 29. Izgleda da “brže” prodju samo ovi paketi što nemaju troškove.
20% pdv bi trebao uvek da se naplati a to je kod nas lutrija, carinjenje je druga stvar, koliko znam kada je RSBEGC ne ide na carinu i većini dođe i bez naplate pdv-a
Meni je pre koju nedelju stigao paket sa tim statusom, platio sam i PDV i carinu sve u fullu. Čisto da znaju ljudi da se ne iznenade kad stigne. 🙂

@zokce

Sta ce ti nindza za UC...HU ?

ship24.com ti prikazuje Cainiao i UPU statuse.
( za veci broj primera radi direktno iz generatora )
Тај твој шип24 је тешко ср**е. Прво га чекам да изврти 1500+ компанија да би ми избацио да нема резултата. Кад му наведем кинеза, тек онда избаци резултат.
Нинџу сам поменуо јер за један пакет избаци резултат а за други не. Видим да су и они исти.

Predmet naručen 2.Aprila, predviđanje je bilo da će da stigne 24.Aprila i kad Kinezi daju reč oni je i ispune 😉. Pošiljka je bila registrovana, vrednost 8 eur, naravno prošla bez pdv i carine.

Prilozi

• IMG_1310.jpeg
    IMG_1310.jpeg
    86.2 KB · Pregleda: 65
Тај твој шип24 је тешко ср**е. Прво га чекам да изврти 1500+ компанија да би ми избацио да нема резултата. Кад му наведем кинеза, тек онда избаци резултат.
Нинџу сам поменуо јер за један пакет избаци резултат а за други не. Видим да су и они исти.
Ship24 je odlican, ubacis sve adrese (10 limit ali napravis vise bukmarka po 10 adresa itd) i odaberes jednom Cainiao iz padajuce liste i pronadje ti sve pakete iz liste koji su dobili status.

To sto vrti u krug nekad se resava tako sto osvezis stranicu dok se ne sabere.

Ninja je zato polukorisno djubre vec duze vreme jer pola statusa ne vidi, ne znam zasto se ovde forsira toliko.

Не врти он у круг, него врти добављаче, све до 1500 и кусур, и не нађе ништа. Читај шта сам написао.
Чему онда све ако морам да му прецизирам добављача. Има и других, па и бољих апликација којима не мора да се прецизира.
Нинџу сам користио на нечију сугестију када сам добио ЛП... код за праћење, да ми покаже ЛА...ХУ код.

Ima li novosti u vezi UC, ako je nekome stiglo u međuvremenu? Vidim pre 2 strane sasa reče da je dostavljen LDC od 4. aprila paket.

Данас ми стигла гомила ствари, један LA-HU пакет са десет ствари оно 3 from 4,49€ choice наручен 8.04., вредност 50 евра без додатних трошкова, плус шест UA из фебруара и марта. Баш сам се зачудио кад је стигло све одједном!

Vjerovatno bilo sve u istom džaku pa došlo na red.

Moj la... Hu poručen 28.3. od 17.4.ne mrda. Dok mi je danas la...hu poručen 5.4.2024.isporučen.

Prilozi

• Screenshot_2024-04-25-01-54-55-477_rs.assecosee.pttandroidapp-edit.jpg
    Screenshot_2024-04-25-01-54-55-477_rs.assecosee.pttandroidapp-edit.jpg
    296.1 KB · Pregleda: 39
Molim za pomoć, nisam bila kući, pa mi je ostavljen onaj papirić RDbrojRS, molim ko zna da li je to iz inostranstva ta oznaka RD, kad sam ušla u praćenje posiljki piše da je poslao 11200 ОДЕЉЕЊЕ ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА БИЗНИС Сервиса , ne znam ni šta je to, hvala puno unapred. Važno mi je jako.

Kao što si napisala to je naša pošiljka, piše i ko je pošiljalac tako da odeš do pošte i proveris ili eventualno podignes preporučeno pismo na potpis.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno