Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Pozdrav, dobio sam Samsug Galaxy Watch 3 i kada sam postavljao, greškom umjesto Bosna, region stavio Bahrein (isto početno slovo i fulio). Kasnije sam ga uvezao sa svojim Galaxy A54, sa Samsung Accountom (tu je region Bosna kako i treba biti) i sad ne mogu u postavkama sata nigdje da nađem opciju za promjenu regiona. Da li to znači da je sat automatski promijenio region na Bosna, čim sam povezaoo sat sa telefonom i samsung accountom?

Drugo pitanje je kako da podesim NFC plaćanje? OS je Tizen, ima Samsung pay (koji nije dostupan u BIH) ali nema Google wallet u opcijama sata (koji je inače dostupan u BIH). Ima li neka opcija da podesim NFC plaćanje putem sata, bilo preko Google Walleta ili na neki drugi način?

Hvala.

Imam dilemu za koju mi treba objektivan i realan savet - pošto prelazim sa Samsung na Honor telefon da li zadržati postojeći Galaxy Watch 5 Pro ili ga zameniti sa Huawei GT4/Huawei Watch 4 Pro?

U suštini me zanima da li će ova dva uređaja (Honor telefon i Samsung sat) biti međusobno kompatibilni i funkcionisati bez ili sa minimalnim problemima ili da idem na porodično združivanje?

Većina toga bi trebala da radi korektno kontam. Ja se sećam dok sam imao gf 2 pro davno da preko sata nisam mogao da isključim npr alarm na pixelu i op 8 telefonima (možda je rešeno u međuvremenu prelaskom na wearOS).

Mada kad već menjaš tel, menjaj sve...nek ide život 🙌☺️

Pa to me interesuje - koliko su u ljubavi WearOS na satu i Honor sa Magic OS...
imam honor 70 i samsung watch 6 40mm.Pre njega samsung watch 4 40 mm. Nisam previše zahtevan korisnik, ali nisam imala nikakav problem. Koristim aplikacije za vežbe, merenje pulsa, ponekad praćenje sna. Pozivi, poruke sve radi ok sa notifikacijama. Mail takođe. Evo to su moja iskustva ne znam koliko ti znači.

imam honor 70 i samsung watch 6 40mm.Pre njega samsung watch 4 40 mm. Nisam previše zahtevan korisnik, ali nisam imala nikakav problem. Koristim aplikacije za vežbe, merenje pulsa, ponekad praćenje sna. Pozivi, poruke sve radi ok sa notifikacijama. Mail takođe. Evo to su moja iskustva ne znam koliko ti znači.
Kakav je taj GW6 40mm, najvise baterija, ja se dvoumim izmedju njega i Huawei watch gt 4 41mm, on mi se vise svidja fizicki i ima bolju bateriju ali SGW ima vise pametnih funkcija ali me trajanje baterije odbija.

Ako ti 40mm traje maksimum dva dana onda svaka cast. Ja kad sam imao 6 nije mogao ni 24h da mi izdrzi. 😂

Ko bese ima Samsung Watch 6 44 mm,ne classic?
Kakav je za trcanje i koliko precizno pokazuje GPS i koliko precizno meri san?
Koliko skine baterije za npr sat vremena trcanje?
Vidim ima ih oko 160 e pa gledam da li da uzmem.

Evo nakon 5 dana korišćenja, da ti približim utiske:

- Imam Watch 6 44mm. Gotovo sve opcije upaljene, sem always on display.

- Nisam koristio opciju za trčanje, jer ne trčim :), ali sam koristio za šetnju. Tipa dnevno nekih 1h šetnje odradim, ali nisam siguran koliko skine, mislim da skine više nego inače, ali meni za sada drži bateriju nekih 48h.

P.s. kada hodaš duže od 10min, on sam po automatizmu pali opciju vežbe. Mapa (gps)jako precizna, bukvalno sve je tačno pokazuje, za razliku Google Maps, koji u Timeline prilično brlja.

- Preko noći koristim praćenje sna, nisam gasio Wi-fi, Nfc.

- Nadam se da sam ti približio.

Preciznost za amatersku upotrebu je skroz ok. Brlja tu i tamo sa putanjama ali generalno je precizan. Za 160e nema šta puno da razmišljaš

Evo sad sam baš testirao za trčanje, godinama nosim GW4C(i GW46mm ranije) i sad sam ja mislim prvi put koristio sat za trčanje:D uvek koristim telefon za GPS, jer ga svakako nosim zbog muzike na arm-bandu.
Elem, uvek trčim istu rutu, pa sam uporedio sat vs telefon GPS preciznost.

Vidi se da je telefon precizniji. Suma sumarum, nije to neka bitna razlika, što se tiče kilometraže izađe na isto manje-više, možda 100-200m razlike na 10km. E sad, bitno je napomenuti da je ovo trčanje po Nbg širokim bulevarima, tj nisam se zavlačio negde gde bih imao ogromne zgrade sa obe strane npr, ovde sam praktično pod vedrim nebom non stop :D

Prilozi

• Screenshot_20240305-193608~2.png
    Screenshot_20240305-193608~2.png
    172 KB · Pregleda: 41
  • Screenshot_20240305-193640~2.png
    Screenshot_20240305-193640~2.png
    159.1 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot_20240305-193036~2.png
    Screenshot_20240305-193036~2.png
    200 KB · Pregleda: 27
  • Screenshot_20240305-193012~2.png
    Screenshot_20240305-193012~2.png
    162.8 KB · Pregleda: 40
Pozdrav, dvoumim se izmedju GW 5 pro, i GW 6 običan 44mm, slična cena, posedujem samsung s21+ telefon, nisam zahtevan korisnik, da li je bolja baterija na 5 pro modelu?

Sa svime uključenim na GW5 Pro mi traje dva i po dana pre nego što stavim sat ponovo na punjač.

Neko će ti već reći i za GW6 pa da možeš da uporediš.

Da, nisam napomenuo - i meni je isključen AOD.

Pod sve uključeno sam mislio lokacija, BT, WiFi...

Baš malo, nikako Samsung to da reši sa optimizacijom, AOD funkciju ne bi ni ja koristio.
A kontam više naginjem GW 6 generacijski je mladji i ima popust u A1.

Infographic_Galaxy-Ring_main1_FF.jpg

Za Watch phone pa nadalje sam znao, za ove dve stvari pre toga ne.

Ring je za sad ostao samo kao dopuna satu?
Steta, merkam vec neko vreme Ouru i bas sam hteo da uzmem Samsung, ali mi ne znaci nista ako nije to to bez sata.

Biće valjda poseban uređaj!?

Da, ali su rekli da ce da sluzi kao "companion" satu. Za najbolje i potpune rezultate mora kao sat i prsten, sam prsten verovatno nece imati pola stvari.

Sad da li bilo koji sat ili samo Samsung, ne znam.

Pozz, da nema neko punjač "viška" za Samsung Watch, elem imam Watch 5 pro i sin mi slomio punjač, a nema ga kupiti po prodavnicama u SRB, ostaje mi kupujem prodajem, ali reko ajde prvo ovde da priupitam reko možda je nekome ostao...sat crkao i sl.. pa amo ima neko da bi ga prodao.

@nightshadow to sam i ja konstatovao, ali na taj način ne možeš da znaš kada je tačno odradio lock i počeo da meri, ovako sam uvek bio siguran da sačekam par sekundi i znam kada mogu da pristisnem start. Mala i glupa stvar al eto, meni znači. Sada se i plašim da proveravam da li imam noviju verziju softvera jel su mo]da to onemogućili na poslednjoj (tu negde je i počelo da mi se dešana na gw4 pa nisam siguran, a ne bi da izgubim to).
Ako može neko sa gw6 (classic) ko ima poslednju verziju ažuriranu samo da proveri i napiše stanje unapred sam zahvalan.
GW6 Classic poslednja verzija softvera.

Prilozi

• Screenshot_20240311_115439_shealth.png
    Screenshot_20240311_115439_shealth.png
    30.4 KB · Pregleda: 36
@alan97 siguran da je poslednja verzija?...isto sam imao tek kada mi je stigao gw6 (ne classic), dok se nije sam auto-nadogradio 😞

Druga stvar koja me nervira je što i dalje sat ne gasi ekran na 15 sec kako je namešteno u opcijama kada sam u dnd (do not disturb) modu, nekad bude 1 sec, nekad 3, 5 ili 15 nema pravila...ubija me kada noću idem u toalet i imam potrebu tek minimalno da osvetlim sobu. Ne znam jel mi tu glupost povukao sa gw4 ili je tako i dalje kod svakoga, baš jako iritira i prinuđen sam lampu da palim al to je onda dodatni korak. Gear fit2 pro je poslednji na kojem je ovo radilo kako treba.

@alan97 siguran da je poslednja verzija?...isto sam imao tek kada mi je stigao gw6 (ne classic), dok se nije sam auto-nadogradio 😞

Druga stvar koja me nervira je što i dalje sat ne gasi ekran na 15 sec kako je namešteno u opcijama kada sam u dnd (do not disturb) modu, nekad bude 1 sec, nekad 3, 5 ili 15 nema pravila...ubija me kada noću idem u toalet i imam potrebu tek minimalno da osvetlim sobu. Ne znam jel mi tu glupost povukao sa gw4 ili je tako i dalje kod svakoga, baš jako iritira i prinuđen sam lampu da palim al to je onda dodatni korak. Gear fit2 pro je poslednji na kojem je ovo radilo kako treba.
Bas juce instalirao najnoviju verziju.
Edit: Sad sam proverio, Samsung Health mi nije poslednja verzija. Mani to nije bitno pa radim update i javljam.

Da te ne zeza neki gesture? Meni uvek cim spustim ruku gasi ekran.

Prilozi

• Screenshot_20240311_122922_wssyncmldm.png
    Screenshot_20240311_122922_wssyncmldm.png
    17.7 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_20240311_122933_wssyncmldm.png
    Screenshot_20240311_122933_wssyncmldm.png
    32.6 KB · Pregleda: 11
Vrh Dno