Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^vrlo iznova gledljiv film. I vrlo tehnicki sto mi se najvise svidja. Nema romanse ili glupog "comaradship-a" gde treba da gledam kakvu prosecnu i pateticnu hemiju imaju izmedju sebe, jer rat je pakao :p :p

Što se mene tiče Denzel nema loš film. Ekvilajzer serijal je daleko od nekog ozbiljnog filma ali Denzel sve izvlači.
Zanimljivo ali upravo posle tvog komentara sam pokušavao da se setim bar jednog njegovog filma koji je bio ne loš nego ispodprosečan ili gde on nije bio na visini zadatka i nisam mogao da se setim nijednog takvog.

Ovaj baš i nije sjajan Denzelov - razvodnjen i neuverljiv - ali jeste iznimak u njegovoj velikoj karijeri.

Čini mi se da je u tom podžanru trilera, serijske ubice, Se7en toliko podigao lestvicu, da je svaki sledeći film sa sličnom tematikom, maltene unapred osuđen na neuspeh.

I pored toga, bilo je dobrih. Recimo, meni je Nolanov Insomnia, prevashodno zbog atmosfere, baš legao. 😊

Možda nije sjajan ali je i dalje sasvim dobar naročito u poređenju sa onim šta poslednjih godina možemo da gledamo.

Meni je njegov jedino lošiji uz E3, The Taking of Pelham 123. Ne mislim da je on bio loš u filmu, samo mi je film bio prosek.

A da, Makbeta u životu necu pogledati (da kazemo iz principa), tako da o njemu ne mogu da pričam.

A verovao ili ne sve su to filmovi potpuno različitih žanrova bez ijedne sličnosti...

Šta više, Uspon tamnog viteza je jedan od filmova o superjunacima koji može da gleda bilo ko, čak i neko ko baš uopšte nije ljubitelj Marvel/DCU sveta.
Film je remekdelo. Utoliko više bude zatečen ko očekuje film sa superherojima.

Finiksov Joker je jedini DC film koji zapravo to i nije i tako se i moze gledati. Nolovi betmeni bas deluju superhero

Upravo gledam Unstoppable koji je još jedan u nizu njegovih više nego korektnih filmova - reklo bi se najobičnija moguće uloga ali mnogi padnu baš na takvim ulogama.
Inače rekao bih da je kompletna ekipa u ovom filmu odradila dobar posao (ne znam zašto ali oduvek sam baš gotivio Rosario Dawson)...

kod nas nije snimljen dobar film još od dečaka iz junkovca.

Čuvari formule, konačno naš film snimljen u novije vreme a da je baš dobar
Gledao ga sinoc i nisam odusevljen, ok je film, opet negde u malom mozgu mi je Cernobil serija pa sam mzoda ocekivao nesto slicno.
Nije glupost kao vecina nasih filmova sto se stancaju ali mi nije drzalo paznju.
Upravo gledam Unstoppable koji je još jedan u nizu njegovih više nego korektnih filmova - reklo bi se najobičnija moguće uloga ali mnogi padnu baš na takvim ulogama.
Inače rekao bih da je kompletna ekipa u ovom filmu odradila dobar posao (ne znam zašto ali oduvek sam baš gotivio Rosario Dawson)...

Gledao ga i ja juce na AMCu i zasvidja mi se, delimo isto misljenje za Rosario

The Trial of the Chicago 7

Dobra court drama. Suđenje nekolicini demonstranata 1969 zbog anti ratnog protesta (rat u Vijetnamu), koji se pretvorio u jako nasilne nerede sa smrtnim posledicama. Može se povući čak i nekoliko paralela sa prošlim i trenutnim dešavanjima kod nas i onda čovek shvati da se sve dešava zbog davno ispisanih obrazaca koji ne moraju nužno da se odnose na identične događaje, odnosno uzroke, ali scenario je isti.

Ovde je priča utoliko zanimljivija što je sam proces bio kontroverzan i što se sudilo osobama koje su dolazile iz različitih društvenih miljea. Zamislite neko (ne daj bože) suđenje kod nas u vezi "zločinačkog udruživanja" nosiocima pro zapadne opozicije, onda ovim "promilovcima" Zavetnicima i Dverima i recimo nekadašnjem Otporu ili nekoj sličnoj organizaciji danas, s tim što su ovde u pitanju manje-više osobe koje imaju više zajedničkog nego li ovi naši gore, ali sa različitim pogledima na svet oko sebe: predstavnike studentskog delovanja, hipijevce i "Crne pantere" , afroamerička ogranizacija revolucionarnog socijalima, ali svi oni u borbi za isti cilj.

Meni je film jako lepo seo, da li je i koliko šminkana priča, ne znam, ali Amerika tih godina ništa nije bila bolja nego li neke istočne zemlje, tako da i ne sumnjam puno u vezi prikazanog filma, iako je obuhvaćena samo jedna strana.

edit: Nikako taj The West Wing od istog autora da pogledam. Da li je neko gledao i kakvi su utisci?

Poslednja izmena:
Gledao ga sinoc i nisam odusevljen, ok je film, opet negde u malom mozgu mi je Cernobil serija pa sam mzoda ocekivao nesto slicno.
Nije glupost kao vecina nasih filmova sto se stancaju ali mi nije drzalo paznju.
Meni je držao pažnju, a s obzirom da sam slušao o tim studentima uz Vinče kao i o samom akcidentu tada u Vinči, na nekim predvanjima o zračenju, film mi je imao težinu i uz malo krivudanja oko nekih činjenica koje nisu ispitane nikad do kraja, poprilično su se držali realnih stvari koje su se tamo dogodile.
Daleko je sve to od Černobila, na našu sreću. A što se same Vinče, može tu podosta dobrih filmova da se napravi ;)

Meni je držao pažnju, a s obzirom da sam slušao o tim studentima uz Vinče kao i o samom akcidentu tada u Vinči, na nekim predvanjima o zračenju, film mi je imao težinu i uz malo krivudanja oko nekih činjenica koje nisu ispitane nikad do kraja, poprilično su se držali realnih stvari koje su se tamo dogodile.
Daleko je sve to od Černobila, na našu sreću. A što se same Vinče, može tu podosta dobrih filmova da se napravi ;)
Mene je ceo taj akcident zaintrigirao kada sam cuo za njega pre mozda desetak godina, kada sam video najavu za film malo sam opet citao i shvatio da nikada nije isterano do kraja.
Mozda i vreme gledanja nakon supavljivanja dece a nedelja je mi nije zbog toga legao ko zna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno