Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Укратко - баш добра риба

Ma ništa od svega toga. Očigledno me žanr tih filmova nije privlačio, šta znam. Interstellar i ovaj Đavo nosi Pradu , mega zvučni filmovi, pa čak i neno ime i prezime jako poznato zvuče. Interstellar mi je bio u planu ali ne znam zašto sam zakazao sa njim.

A verovao ili ne sve su to filmovi potpuno različitih žanrova bez ijedne sličnosti...

Šta više, Uspon tamnog viteza je jedan od filmova o superjunacima koji može da gleda bilo ko, čak i neko ko baš uopšte nije ljubitelj Marvel/DCU sveta.

Meni je En zapravo zapala za oko u Usponu mračnog viteza. Scene sa
krađom ogrlice, prilikom upada specijalaca gde glumi žrtvu napada i u restoranu sa njom i Vejnom na kraju filma
su mi među omiljenijim u filmu. Inače, uz Liv Tajler i Rejčel MekAdams jedna od najlepših na filmskoj sceni.

Prilozi

• 858170af93a0e4d6a4e471ea6de0829e.jpg
    858170af93a0e4d6a4e471ea6de0829e.jpg
    48.7 KB · Pregleda: 183
Poslednja izmena:

Pogledah ga iz dva puta...meni odlican. Odavno nisam pogledao film koji ovako dobro docara vreme u kojem se radnja odvijala. Takodje sam prijatno iznenadjen kolicinom poznatih glumaca koji su se pojavili u filmu na ovaj ili onaj nacin....

Od mene 8.5/10
Au... 3h 26min :( Pa tacno godisnji odmor moras uzeti da bio pogledao film. Da su samo svesni koliko to trajanje odbija... ili sam samo izuzetak na nivou statisticke greske

Monolith (2022) [ili 2023, kako po kome]:

Gledljiv. Interesantan fazon ali na kraju ipak neispunjen potencijal. I film se poprilično raspada u drugoj polovini.

Ocena: pa recimo da se slažem trenutnom ocenom (6.2) na IMDB.

Lepo bi bio kad bi naša kinematografija bila u stanju da takođe makar proba ovakav neki ambiciozan a "promašaj od filma". Iako je jasno u startu da kod nas nema glumaca koji bi tako nešto izneli.

Au... 3h 26min :( Pa tacno godisnji odmor moras uzeti da bio pogledao film. Da su samo svesni koliko to trajanje odbija... ili sam samo izuzetak na nivou statisticke greske
Merkam ga od kada je izašao, al tri ipo sata me odbija, pogotovo posle poslednje nemoguće misije gde sam bacio dva i kusur sata

Nisam Trirov fan posle Dogvila mada nisam posle Dogvila ni pratio njegove radove, tj pokušao da odgledam nešto ali odustao.
Jedino sam Melancholiu uspeo da odgledam do kraja.

Međutim sa ovim filmom me je Trir ponovo kupio, barem delimično jer film je ludački i baš mi onako legao i mislim da jedino Trir može serijska ubistva da predstavi kao umetnost a ubicu kao umetnika
Mat Dillon se savršeno uklopio u ulogu Jacka.

Jedina mana filma je što kraj filma dosta slab, od nečega što je moglo da bude vrhunski film pretvara se u niskobudžetnu B produkciju.

Kao da je Trir pred kraj rekao: ne mogu više, umoran sam, dosadilo mi, nek neko drugi završi film pa doveli prvog lika na kog su naišli i doveli ga da završi film.

Inače ima u filmu jedna rečenica koja otprilike kaže da kroz umetnost mi kao ljudi ispoljavamo fantazije i želje i sve ono što ne bi smeli na javi što zbog zakona, što zbog moralnih, etičkih i drugih načela pa imajući to u vidu i Trirov opus i šta sve snima pitam se da li je taj čovek normalan😂

7/10

Poslednja izmena:
The Zone of Interest film u kome je na drugačiji način ispričana priča o strahotama Aušvica, gledano iz ugla života komadanta logora Rudolfa Hesa i njegove porodice. Film pun simbolike i kontrasta sa sjajnim pozadinskim zvukom i kadrovima gde se sam užas nagoveštava. Neće se svideti svakome zbog spore radnje ali je preporuka za sve one koje zanima ta tematika. Moja ocena se poklapa sa onom na imdb, znači skoro pa osmica.

Pogledao sinoc The Killer.
Onako, ok je.
Dobro deluje, mada usporen i anemicnan posto 3/4 filma jedino sto ima od ljudskih glasova je robotsko-sociopatska naracija Fasbendera u pozadini.
Fasbender je dobar
.
Sta ja znam....
5.5-6/10.
Nije protraceno vreme, nije ni neki gusht.

Fasbender odlican robotić ali Teodor Vinčić u Rolerkosteru nenormalno dobar andorid. Na trenutke mislis da je pravi robot.

Fast X (2023)
prva polovina dela koji je trebalo da bude poslednji pa su najavili još jedan deo, a koji nije nastavak spin-off-a. uglavnom, patetika a-la-familija, akciona razbibriga, kršenje zakona fizike, dobra akcija, priča tanka. film je, naravno, mogao biti kraći. Jason Momoa je ostavio dobar utisak, tj. najbolje se pokazao u celom filmu

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (2023)
prva polovina poslednjeg dela čuvenog serijala. nažalsot, ovaj film je žrtva Kovida. trebalo je da bude prikazan barem godinu dana ranije. ovako ima nesreću da deli akcionu scenu na istom mestu u RImu kao i prethodno navedeni film. "Nemoguća misija" k'o "Nemoguća misija", pored ostalog služi da bi Tom Kruz pokazao kako i dalje može da radi kaskaderske scene. i ovaj film pati od boljke preterane dužine filma (ovo je, za sada, najduži deo). ako su vam se dopali prethodni delovi, dopašće vam se i ovaj :)

Expend4bles (2023)
ubedljivo najgori deo do sada. promašaj od filma

Deep Rising (1998)
ovaj sam gledao na TV-u (neki od kablovskih filmskih kanala, verovatno AMC) i moram priznati da nije loš. nažalost, izvukao je loše karte (em su previše vermena potrošili na CGI, em im uleteo čuveni "Titanik")

Derviš i smrt (1974)
dobar film, ukratko. ako se ne varam, i ovaj pati od boljke većine domaćih filmova: loš zvuk

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno