Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ako sam se necim razocarao to je kamera, presao sa pixel 6 na s23 plus, i slike su vidno bolje na pixelu starijem 2 generacije od ovog Samsung sve ostalo je na strani s23 plus tu nema price ali opet nekako imam gorak ukus u ustima :D plus me nervira lokacija mic koji je bas tamo gde drzim mali prst dok drzim telefon :D

Dajte verziju Gcam koja se najbolje pokazala za S23U :) da se isproba :)
Evo imas kod @psychofedex na slici oznaku gcam. Ja sam probao svasta na kraju mi najvise odgovara config agc8.8v7 s23u v15.
Ja kad ovako uporedjujem slike kao @psychofedex dodam jos i cerkin Iphone 15. Na kraju ne znam sta gledam ali def. gcam pri losijem osvetljenju pravi bolje slike sa manje suma

Pa ja se nisam brinuo,znam da postoji Gcam da izvuce stvar :) dobra je i fabricka kamera,cak stavise odlicna,samo zavisi od momenta do momenta,nekada bas promasi,a nekada ga ubode super. Sve u svemu,odlicno je ovo :)

Svaki update instaliram na kraju meseca jer prvo sačekam da prođe kuknjava 🙂

Fabricka vs Gcam. Slepci i dalje nikako da ovladaju softverom sto se obrade fotografije tice....
Овакве ствари се не дешавају на S24U, с'обзиром да је хардвер исти као на 23U верујем да ће са UI 6.1 бити то решено и овде. Типа рефлексије са тв/прозора увек се испеглају пост процесингом.

Videcemo. Msm generalno fabricka kamera je dobra,nekada okine vrhunsku fotku,a nekada promasi,pa se desi da tako "izgore" neki detalji....ali po meni nista strasno,ja sam ionako na svaki fon do sada ubacivao Gcam,ne vidim zasto bi ovde bio izuzetak :) Kada se ocekuje 6.1 za 23U?

Jel zna neko nacin kako da izaberem 2G mrezu. Da ne bude 3G/2G automatski. Zato sto ce uredjaj uvek da izabere 3G a na poslu imam dosta betona oko mene i los mi je signal svega osim 2G mreze. Bilo je do skoro, znam zato sto mi je tako bilo u rutinima medjutim nema je vise u opcijama

Ima li u camera asistent aplikaciji neko podešavanje vredno pomena, da stvarno poboljša fotografije?

Овакве ствари се не дешавају на S24U, с'обзиром да је хардвер исти као на 23U верујем да ће са UI 6.1 бити то решено и овде. Типа рефлексије са тв/прозора увек се испеглају пост процесингом.
Ne bih se kladio na to :D

Evo sta su uradili sa ovim azuriranjem na s24u juce, danas, kad vec. Odvrnuli sharpening, slike losije nego kad je izasao telefon. Sve na tviteru sto sam video pre i posle, sve je losije. Ali ***, ljudi vole "detalje". Samo da je ne zeznu dalje sa ekspozicijom i konstrastom kao i s23u gde je svaka slika ravna, bez senke.
Doduse nije da me puno pogadja jer svakako koristim gcam ali ono, sramota.

Prilozi

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    224.5 KB · Pregleda: 138
Svaki update instaliram na kraju meseca jer prvo sačekam da prođe kuknjava 🙂
Ja mislim da je feb najbolja verzija One UI 6.0... Opet tako pred neko veliko azuriranje kao sto je 6.1...
Tako i 5.1 poslednja verzija ubija 🤦‍♂️ 😁

AKo moze malo brzi odgovor. Idem uskoro da kupim s23 ultru. Ako moze savet sta bih trebao da proverim na njemu od onih stvari tipa burn inova, duhova, to znam, ali cini mi se da ima nesto vezano za fokus, samo ne secam se da li ovaj ili moj 21 ultra. Hvala

AKo moze malo brzi odgovor. Idem uskoro da kupim s23 ultru. Ako moze savet sta bih trebao da proverim na njemu od onih stvari tipa burn inova, duhova, to znam, ali cini mi se da ima nesto vezano za fokus, samo ne secam se da li ovaj ili moj 21 ultra. Hvala

Nema on nikakvih problema sa fokusom.A burn moze biti uvek tu negde 😅

S23 ultra One UI 6.0, koji patch/mesecni update ima najbolje trajanje baterije do sada, oktobar, novembar, decembar, januar ili sad februar? Ja sam na oktobarskom i drzi mi bas dobro, ne bih dirao nista do daljnjeg, ali zanima me gde je najbolje trajanje baterije po vama, ako je neko obracao paznju?

Ma da li misliš da će to neko da ti kaže, a da nije subjektivno. Evo ja kažem februar, a možda bila za nijansu bolja u oktobru ili beše decembru....

Ne znam čemu opterećivanje trajanjem baterije?! Nikada nisam obraćao pažnju koliki je SoT i da li treba nešto u opcijama da isključim ili uključim kako bih dobio dužu autonomiju. Punim ga kada stignem, nekada i samo desetak procenata i znam da me nikada nije izdao. Baterija na Ultri je odlična! Možda neki update skrati trajanje, a neki produži. Ja nikada nisam obratio pažnju na to jer je ta razlika u mom slučaju, verovatno zanemarljiva.

Baterija na Ultri je toliko dobra da je potpuno besmisleno držati ga na starijim verzijama zbog baterije. Stručnjaci za kameru možda mogu da imaju nemir, a opet tu je GCam da umiri. Baterija je na svakoj zakrpi bila kao radno magare, ja nikako da doživim da me telefon negde izneveri ili da ga skroz potrošim za jedan dan. Ne gledam SOT prvi put u životu jer me ne zanima, znam da je dovoljno pun kad god ga u toku dana uzmem u ruke.

S23 ultra One UI 6.0, koji patch/mesecni update ima najbolje trajanje baterije do sada, oktobar, novembar, decembar, januar ili sad februar? Ja sam na oktobarskom i drzi mi bas dobro, ne bih dirao nista do daljnjeg, ali zanima me gde je najbolje trajanje baterije po vama, ako je neko obracao paznju?
A i kako neko to moze tačno da zna?
Verujem da su razlike u 5% što je zaista zanemarljivo...

Baterija na Ultri je toliko dobra da je potpuno besmisleno držati ga na starijim verzijama zbog baterije. Stručnjaci za kameru možda mogu da imaju nemir, a opet tu je GCam da umiri. Baterija je na svakoj zakrpi bila kao radno magare, ja nikako da doživim da me telefon negde izneveri ili da ga skroz potrošim za jedan dan. Ne gledam SOT prvi put u životu jer me ne zanima, znam da je dovoljno pun kad god ga u toku dana uzmem u ruke.
Kad smo kod SOT-,kako se ovde uopste gleda SOT? Konfuzno mi nekako...

Posto sam od juce presao u tabor 20 trojke, zanima me jel postoji neka fora da mi fon posle godinu dana ne bude pozadi sa onim sitnim tackicama od prasine ispod maske i po frejmu kao sto sam imao takav problem na 21 ultri? Tipa folija neka pa tek onda maska ili kako? Sad gledam ovu 21 ultru, bas ruzno izgleda, a sve ostalo na telefonu top. Hvala ljudi

Posto sam od juce presao u tabor 20 trojke, zanima me jel postoji neka fora da mi fon posle godinu dana ne bude pozadi sa onim sitnim tackicama od prasine ispod maske i po frejmu kao sto sam imao takav problem na 21 ultri? Tipa folija neka pa tek onda maska ili kako? Sad gledam ovu 21 ultru, bas ruzno izgleda, a sve ostalo na telefonu top. Hvala ljudi
Ne postoji, jedino fabričke folije koje su nalepljene pa da ih ne skidaš.

Nazad
Vrh Dno