Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Pozdrav, imam isti problem. Na s23, a52 i na nekom honor 8x. Jesi uspeo nesto da resis?
Brisao sam cache, updateovao sve...
jok, samo od sebe proradilo, bilo ok par dana, sad opet od prekjuče počelo da zeza ponovo na wifi-ju.

Stigao juce S23U,pa da se napise koji utisak....kao prvo,proizvodjacima treba mamu maminu zbog onakvog pakovanja telefona ovog cenovnog ranga. Znao sam sta kupujem i sta necu dobiti uz tel,ali svakako....sve po redu. Dalje,sam uredjaj je zaista premijum,nema sta,leti sve,jako brzo instalira sve app,milina. Dosta bolje iskustvo nego sa trenutnim OP8 kojeg posedujem vec 4god i koji sad ide u zasluzenu penziju.Ekran je odlican maaaada...kao da mi fali jos malo saturacije u odnosu na ovaj OP8,iako je sve postavljeno na Vivid. A mozda samo i ocima treba da se priviknu malo.Jedino sto sam primetio (ne znam da li je normalno) kada se koristi kamera,prilikom fotkanja tel ze brzo zagreje na gornjim ivicama sa strane,nista strasno,onako blago mlak bude,ali kako brzo podigne temp,tako se odmah ohladi cim se ugasi kamera. Ostalo sve tip top,i tek ce da se testira...

Hahah,taj rad :) nego kad smo kod folija...neka preporuka gde bih u NS mogao kupiti neku foliju za ekran a da nije 3GStore? Čuo sam da ima negde da lepe i na meru...

Nemoj me drzati za rec, ali mislim da ima u Arena mobile ili tako nesto, u Zeleznickoj, od prilike na sredini iz pravca centra.

Hahah,taj rad :) nego kad smo kod folija...neka preporuka gde bih u NS mogao kupiti neku foliju za ekran a da nije 3GStore? Čuo sam da ima negde da lepe i na meru...
ProMobi u NS, Ise Bajića 10, navodno su lepili original samsungove folije (ili režu po meri, nisam siguran). Obližnji Mobile Outfitters u Dunavskoj 10, radi i lepi folije po meri. Radi više vrsta i "stepena" zaštite. Ja sam pre skoro 2 godine kod njih nalepio jednostruku foliju na S22U, koja se nije odlepila ni pomerila ni za mikrometar.

Poslednja izmena:
E super,hvala

ljudi koliko vam je SOT sada na s23ultra? meni između 6.5 i 8h..jel sam u proseku ili?

Obližnji Mobile Outfitters u Dunavskoj 10, radi i lepi folije po meri. Radi više vrsta i "stepena" zaštite. Ja sam pre skoro 2 godine kod njih nalepio jednostruku foliju na S22U, koja se nije odlepila ni pomerila ni za mikrometar.
Ја сам до скоро имао њихову једноструку фолију, и пошто сам имао силиконску маску која не клиза и ствара трење приликом стављања и вађења телефона из џепа, фолија ми се солидно померила (једно 2 милиметра, можда и више, тако да ми је фолија скоро почела да прелази преко селфи камере). А и скупљала ми се прашина по ивицама фолије на закривљеном делу екрана, S23U је у питању. За око пола године се померила толико. И текстура фолије им је некако чудна, запиње прст преко ње, не клизи као нпр преко стакла. Ја сам их препоручивао, али више не.

Ja kad sam prekjuce uzeo s23+ u Promobiju, stavili su mi geatis kao poklon njihovu foliju (inace je 900 din), deluje mi na prvi pogled sasvim ok.

E neka su nekome dali nešto gratis i oni. Meni su one hidrogel folije znale da rade. Malo po malo pa se ispomeraju, kao i neka stakla, pogotovo koja su "full glue", a kada stisneš da otključaš ekran prstom, ode celo staklo u stranu. Od tada, dok ne zapekne staklo lepo, ništa drugo me ne radi :D.

Tacno cu na kraju ostaviti klot ekran bez icega,majke mi :)

Ne znam za opciju osiguranja uređaja da li je moguća nakon nekog vremena. To mu dođe kao Apple Care, i ne misliš previše.

Moje iskustvo sa Mobile Outfitters jednostrukom folijom je odlično. Štiti od ogrebotina. Seku i lepe po meri, naravno telefon im predaš sa maskom (kejsom) ili futrolom i oni iskroje tako da se prilikom skidanja maske folija na rubovima ne tare. Ja svoj telefon nisam gurao po tesnim džepovima, uvek ga nosim u torbici ili širim džepovima jakne, tako da se folija nikada nije pomerila. Jeste da u početku prst malo zapinje, ali se brzo taj osećaj izgubi jer se folija "izliže" i tako izravna da vrlo brzo počne da klizi kao staklo.
Po rečima radnika, navodno je folija samoisceljujuća, odnosno ogrebotine se izravnaju same od sebe. Nisam nikada tako ogrebao ekran tj. foliju da bih to primetio i mogao da dokažem.

Po rečima radnika, navodno je folija samoisceljujuća, odnosno ogrebotine se izravnaju same od sebe. Nisam nikada tako ogrebao ekran tj. foliju da bih to primetio i mogao da dokažem.
Do sada svaka hydrogel folija (bilo sa Alija ili iz lokalnih radnji) se tako ponašala. Naravno, zavisi i od dubine ogrebotine.

Ne mogu da nađem preko search-a, a znam da je bilo reči. Koji je beše najbolji csc kod (sa najviše funkcija i apdejtova) i kako beše ide menjanje koda. Ako se neko ko je pisao seća da okači post

Da li još neko ima problem sa DND? Iako je uključen, stižu mi uredna sva obaveštenja, a u opcijama sam stavio da samo pozive primam. Probao i restart, pa wipe cache partition međutim i dalje isti problem, najviše mi smeta zbog rutine za spavanje koju sam namestio.

CSC (Country Specific Code) je deo firmware-a koji je zadužen za lokalizaciju telefona, njegovom promenom možeš da dobiješ neke funkcije kao što su native snimanje razgovora, Samsung pay i sl. a pored toga i redosled dobijanja nadogradnji.
Uglavnom, lako se menja i nema potrebe da radiš factory reset telefona.
Skineš aplikaciju https://samfw.com/blog/samfw-frp-tool-1-0-remove-samsung-frp-one-click, povežeš telefon na usb kabal, uključiš usb debugging, ideš na csc tab u aplikaciji, change csc, nađeš region koji ti se sviđa (uglavnom dbt prvi dobija update), izabereš i ostalo će telefon odraditi sam, kad se restartuje, vrlo brzo će ti stići update.
@Amortizzer

Dobar ovaj Samsung stock, nema šta 🤣

Prilozi

• STP_12.2_psy022324_172344.jpg
    STP_12.2_psy022324_172344.jpg
    117.7 KB · Pregleda: 145
  • 20240223_172541.jpg
    20240223_172541.jpg
    145.7 KB · Pregleda: 157
Dajte verziju Gcam koja se najbolje pokazala za S23U :) da se isproba :)

Poznato je da samsung tesko slika u porketu pa nema potrebe se cuditi tome.
ma kakav pokret, mačak bio miran u oba pokušaja.
ni gcam nije previše bolji za objekte u pokretu. mislim, od stocka jeste, ali je svakako stock pixel bolji od gcam porta.

nije u tome fora ovde, nego boja, oštrina, detalji, kvalitet fotografije, sam izgled slike.
gcam 1:1 kako vidim, boja police, mačka.
imam 3000k led na 20 santima od mačka, kod samsunga izgleda kao da 6000k obasjava prostor.

Neki dan sam slikao psa, prvo sa s23 a onda sa ip15lro. Iznenadio sam se kad mi je na iphone izasla mutna slika, a pas je sedeo mirno. Mislim da kvalitet dosta zavisi od momenta i situacije i nema savrsenog telefona...

Neki dan sam slikao psa, prvo sa s23 a onda sa ip15lro. Iznenadio sam se kad mi je na iphone izasla mutna slika, a pas je sedeo mirno. Mislim da kvalitet dosta zavisi od momenta i situacije i nema savrsenog telefona...
to da, svaka kamera drugačije pravo fotke, pa da promeniš ugao i podigneš telefon za dva santima, telefon će sam promeniti awb ili ekspoziciju pa deluje kao da je sa dva telefona fotkano.
ali Samsung stock generalno ima problema čim su iole teži uslovi. ni po danu ne briljira doduše.
evo opet primer. od neprirodnih boja i osvetljenja do količine šuma.
neverovatno koliko je hardver dobar a koliko su korejanci nesposobni da ga optimizuju.

Prilozi

• STP_12.2_psy022324_184726.jpg
    STP_12.2_psy022324_184726.jpg
    165.1 KB · Pregleda: 106
  • 20240223_184735.jpg
    20240223_184735.jpg
    170.6 KB · Pregleda: 73
  • Screenshot_20240223_184901_Photo Compare.png
    Screenshot_20240223_184901_Photo Compare.png
    555.9 KB · Pregleda: 75
  • Screenshot_20240223_184950_Photo Compare.png
    Screenshot_20240223_184950_Photo Compare.png
    545.1 KB · Pregleda: 110
ma kakav pokret, mačak bio miran u oba pokušaja.
ni gcam nije previše bolji za objekte u pokretu. mislim, od stocka jeste, ali je svakako stock pixel bolji od gcam porta.

nije u tome fora ovde, nego boja, oštrina, detalji, kvalitet fotografije, sam izgled slike.
gcam 1:1 kako vidim, boja police, mačka.
imam 3000k led na 20 santima od mačka, kod samsunga izgleda kao da 6000k obasjava prostor.
Mislio sam mozda okrece glavu ili se pomera pa da pravi problem.

Tacno cu na kraju ostaviti klot ekran bez icega,majke mi :)
Tako sam i ja uradio pa sada na svetlosti gledam ogrebotine. Bas osetljiv ekran ima s23, ekran na starom lg g7, koji sam koristio 4 godine bez zastite, je u boljem stanju nego ovaj od s23 posle manje od godinu dana.

Fabricka vs Gcam. Slepci i dalje nikako da ovladaju softverom sto se obrade fotografije tice....

Prilozi

• 20240223_191851.jpg
    20240223_191851.jpg
    351.6 KB · Pregleda: 173
  • SGCAM_20240223_191858795 (Copy).jpg
    SGCAM_20240223_191858795 (Copy).jpg
    544 KB · Pregleda: 178
Nazad
Vrh Dno