Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Zasto se toliko boje prepaida svi operatori? Da li se u praksi pokazalo da takvi korisnici batale koriscenje usluga ili sta?

Zasto se toliko boje prepaida svi operatori? Da li se u praksi pokazalo da takvi korisnici batale koriscenje usluga ili sta?
Zato što matematički utiče na dugoročnu (dvogodišnju npr) projekciju sigurnog pokazatelja profita. Narodnim jezikom: Takvi "neverni" korisnici uvek mogu da dignu sidro i otplove.

Zato sto si im kao pos sigurna zarada!

Ista je priča izgleda kod svih operatera, moraš da se dovijaš na razne načine da dobiješ popust, nema ništa na "dobar dan, može pipust?"

@ExYuSport @team1 jasno mi je to. Ako otplove, znaci da im ta usluga i nije bila potrebna ili nije konkurentna. Mislim, lepo je nekoga vezati i erotizovanim smirenim glasom ubediti da prihvati produzetak ugovora na 2 god ali da se radi o fer trzisnoj ponudi vrednosti za novac, ne bi se toliko brinuli ni sa prepaid. Mislim i ja bih voleo da potpisem ugovor u firmi na 10 god sigurice radnog mesta i prihoda. A treba se svaki dan pojaviti i dokazati u konkurentnom okruzenju.

Da li svima nude ove popuste u sekciji "Yettel za tebe" u Yettel aplikaciji:

Prilozi

• Total 5.jpg
    Total 5.jpg
    57.5 KB · Pregleda: 174
  • Total 10.jpg
    Total 10.jpg
    56.2 KB · Pregleda: 147
Ne ali mislim da si jedini koga sam video sa preko 50% popusta da je dobio u ponudi!

Nude često preko 50%, ali uvek za veće pakete od onoga što koristiš.
Ja sam na Total 10, upola cene, a sada mi je u ponudi Total Data za 1824 dinara umesto 4049.
A meni realno ni taj T10 nije potreban, nego je mala razlika u ceni, pa imam dodatnu uplikaciju u pretplati. Koristim Deezer i HBO.

@PJ razumem druže šta kažeš i upravo me i nerviraju takvi njihovi "lopovski poduhvati" i ponude! Ja sam imao ugovor na Total 40 sa 50% i izlazio me nešto ispod 1800din; onda mi posle godinu dana dali ponudu da pređem na total data za par dinara više mesečno...sad kad treba da obnovim ugovor, imam ponudu od 2550din za total 40 (koji je inače 3250)...što kad pogledaš izađe 22% popust - smešno!! Total data koji tebi daju za 1824din (koji ja trenutno imam i plaćam) treba da plaćam 3050 ako obnovim UO (cena inače 4050din kako si i napisao)! Svi rade po principu ravnopravnosti, samo su neki izgleda malo "ravnopravniji" od drugih! Taj total data što su ti ponudili ja bi potpisao doživotno ugovor na taj iznos da može!

Prilozi

• Screenshot_20240225_085125_Yettel.jpg
    Screenshot_20240225_085125_Yettel.jpg
    56.3 KB · Pregleda: 98
  • Screenshot_20240225_124052_Yettel.jpg
    Screenshot_20240225_124052_Yettel.jpg
    60.9 KB · Pregleda: 102
@PJ to im i jeste poenta da prodaju veći paket a svesni su da ih korisnik ne može iskoristi do kraja. Meni koji sam na total 40 i plaćam 1624din sa 50% popusta nude total data + za 2174din.

^ 🤣, ali koji će mi total data +. Ne može osoba to da potroši mesečno nema šanse a ipak mi uzmu na 24 mesca dodatno 13.200din

Da li vam radi yettel portal na pc ili moj yettel app na telefonu... kod mene ne radi .. ne vidim ni jedan broj ? uloguje se ali ne pokazuje brojeve.

@Lemaja oš ti pokažem meni ponudu za total data + (više nego duplo od tvoje)...ja bi se šutao u pedu da dobijem tako nešto (pa nek ima i viška, jel gde ima tu se i prosipa) ☺️🙌

^ imam još nekih godinu dana do isteka ugovora. Ako ovo ostane tipa 1-2 meseca pred istek lagano se prebacim na tu ponudu da ne gubim vreme i pretim da bih dobio popust.

@Proday ниси најгори.

Prilozi

• Screenshot_20240225_133006_Yettel.jpg
    Screenshot_20240225_133006_Yettel.jpg
    56.8 KB · Pregleda: 90
  • Screenshot_20240225_133000_Yettel.jpg
    Screenshot_20240225_133000_Yettel.jpg
    57.9 KB · Pregleda: 81
  • Screenshot_20240225_132948_Yettel.jpg
    Screenshot_20240225_132948_Yettel.jpg
    57 KB · Pregleda: 103
@Proday meni su do pre 2-3 meseca u tim "Preporuka za tebe" nudili Motorola telefon za dinar uz veći paket i 1Gb roaming dodatak po redovnoj ceni. Ništa paketi.

@Lemaja a baš bi bilo logično da nam kažu "pa vi ni ovaj paket ne trošite, evo, plaćajte manje" 🙄

@Proday meni su do pre 2-3 meseca u tim "Preporuka za tebe" nudili Motorola telefon za dinar uz veći paket i 1Gb roaming dodatak po redovnoj ceni. Ništa paketi.

@Lemaja a baš bi bilo logično da nam kažu "pa vi ni ovaj paket ne trošite, evo, plaćajte manje" 🙄
Naravno da neće reci niko, zato i guraju jače pakete sa popustima u kojima su opet u dobroj zaradi.

To sa popustom preko 50% je praksa koju su počeli od prošle godine (ili tako nešto). Poenta je da već imate na nekom paketu 50% popusta, i onda vam se u Yettel aplikaciji preporučuje prelazak na veći paket na kome nude preko 50% popusta. Pitanje je samo koliko treba da prođe da bi ta ponuda počela da se pojavljuje? Recimo, ja sam u decembru 2023. napravio novu UO sa 50% i i dalje nemam tu ponudu u aplikaciji, a imao sam je tokom prošle UO.

Ako ovo ostane tipa 1-2 meseca pred istek lagano se prebacim na tu ponudu da ne gubim vreme i pretim da bih dobio popust.
Ako sam te lepo razumeo, ovo neće moći. Ovo što nude u aplikaciji je da pređeš na veći paket sa tim "specijalnim" popustom, ali to će ti trajati do kraja postojeće ugovorne obaveze, tj. mislim da se ne računa kao sklapanje nove UO na novih 24 meseca.

Tako je. Piše da ponuđena promocija važi do kraja postojeće ugovorne obaveze (januar '25).

Piše promena paketa, vi kažete ako je sad prihvatim da će trajati do isteka ugovora koji mi ističe u martu sledeće godine?

Prilozi

• IMG_0251.jpeg
    IMG_0251.jpeg
    73.3 KB · Pregleda: 102
Da, Klikni na "Izaberi paket" pa ćeš videti.

^ u pravu ste. Kakvi šabani od kompanije. Ako uzmem ponudu uz telefon onda ide nova obnova ugovora.

Nazad
Vrh Dno