Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Na (srk35zs-wf) unutrašnjoj jedinici piše Tajland. E sad na spoljašnjoj je verovatno isto, mrzi me da izlazim. Postoji razlika između Mitsubishi Electric i Mitsubishi heavy.
Evo porijeklo vanjske kod mene. Sve tri isto.

Prilozi

• Screenshot_2024-02-23-09-09-12-313_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2024-02-23-09-09-12-313_com.google.android.apps.photos.jpg
    73 KB · Pregleda: 61
Najniže što sam video je oko 200 mada veliki je prostor pa ne mogu da očekujem niže.

Ko ima zaista dobru servisnu mrezu sirom Srbije? Gree, Midea, Vivax (Kimtec), Vox, Hisense, Haier? Bez da se cekaju delovi i majstori nedeljama.

Ko ima zaista dobru servisnu mrezu sirom Srbije? Gree, Midea, Vivax (Kimtec), Vox, Hisense, Haier? Bez da se cekaju delovi i majstori nedeljama.
Ja mogu samo nesto da kazem za Gree Servis za ostale ne znam!
Kad sam imao problem jednom i to dobar problem sa Amber 9 Premium zbog udara groma kod komsiju crkao mi na Amber kompresor... Moj majstor/serviser rekao mi je ne brini se, samo nemoj da spominjes grom,nevreme! Ja: Ok
Ponedejlak skinuo klimu i poslao je negde tamo u NS... Sutradan zove me neko iz Gree i pita me da li je bilo nevreme itd? A ja: Nije bilo nevreme i kad bude nevreme meni su klime uvek izvucene iz struju kad grmi itd... On: Ok... Posle 3dana(Petak) dolazi kurir sa klimom...e sad da li mi dali drugu spoljasnu ili samo zamenili kompresor to ne znam! Klima bila pod garanciju.
Ali ja bi rekao najvise utice majstor/serviser... Ja ovog coveka znam vec 12 godine

Znaci u roku od 5 dana
I sad uvek kad vidim da dolazi nevreme izvucem klime iz struje :LOL:

Pa isto kao sto shtil vise nije ono sto je bio, dok je husquarna isto top kao ranije, micubishi je zadrzao kvalitet i niko se nije pozalio, evo Daikin ulazni modeli sve se vise ljudi zale da bruje unutrasnja, ili spoljasnja jedinica, proizvodnja u Turakoj. Ja da imam pare, a da se dvoumim uzeo bih micu sigurno, ali modele od 1000e pa na vise
Mislio sam na Muse, ne na Hisense, pomešao sam. U sličnom prostoru potrošio 227kw a ja 132kw u februaru, nije duplo ali tu je negde.

Osim mene na forumu na FTXF se neko nije žalio. Zamenjena mi je za novu, sad radi ne čuje se, došla je polomljena, oštećena u transportu. Ne znam na koje ljude misliš.
Dobijen info iz elcom trejda

Samo da pohvalim forumase koji su pisali za podesavanje turbine, pojacao sam na opciju na jako, a ne auto i stvarno na meracu se spustila potrosnja za oko 50w,jos sam ugasio i displej i ogranicio rezim na 30% energije i, dobio jos oko 50w.Moram probati ovo i na druge dve samo da prebacim merac, ako bude isto tako, samo na 50w to je na tri klime preko 100kwh mesecno. Ja sam u crvenom u januaru za 368kwh, moram jos negde da ustinem, recimo da uvedem rezim za kupanje na jedna osoba dnevno. 😂

Pozdrav ljudi. Na red dosla klima( 3.uredjaj za 2 meseca posle sudo i ves masine svi posle 15+ god rada). Vidim da je vecina ovde ozbiljno zasla u tematiku ja imam samo osnovno znanje.
Elem imam klimu u lokalu Vivax 12. Leti hladi uspesno,vrata od baste otvorena radi se 8 sati od toga hladi 5. Grejanje zimi samo ujutru dok ne krene centralno ali svaki dan mozda po pola sata-sat cisto da se ne udje u hladan lokal. SJ u hodniku nikad ispod +8. Nije inverter i radila sve ove godine bez problema.
Sta sad kupiti pretpostavljam neki inverter mozda zbog kvaliteta i manje potrosnje struje mada me to ne intresuje toliko. Ne bih davao neke velike pare nisu problem ali nisam siguran da je potrebno. Sta je neka valjana srednja klasa ili nesto osnovno sto radi. Hvala unapred

Samo da pohvalim forumase koji su pisali za podesavanje turbine, pojacao sam na opciju na jako, a ne auto i stvarno na meracu se spustila potrosnja za oko 50w,jos sam ugasio i displej i ogranicio rezim na 30% energije i, dobio jos oko 50w.Moram probati ovo i na druge dve samo da prebacim merac, ako bude isto tako, samo na 50w to je na tri klime preko 100kwh mesecno. Ja sam u crvenom u januaru za 368kwh, moram jos negde da ustinem, recimo da uvedem rezim za kupanje na jedna osoba dnevno. 😂
Kupanje ne diraj 🙂 Na jacem fanu klime ce bolje grejati, pa ces imati vecu ustedu od tih 50w. Proprati.

Pozdrav ljudi. Na red dosla klima( 3.uredjaj za 2 meseca posle sudo i ves masine svi posle 15+ god rada). Vidim da je vecina ovde ozbiljno zasla u tematiku ja imam samo osnovno znanje.
Elem imam klimu u lokalu Vivax 12. Leti hladi uspesno,vrata od baste otvorena radi se 8 sati od toga hladi 5. Grejanje zimi samo ujutru dok ne krene centralno ali svaki dan mozda po pola sata-sat cisto da se ne udje u hladan lokal. SJ u hodniku nikad ispod +8. Nije inverter i radila sve ove godine bez problema.
Sta sad kupiti pretpostavljam neki inverter mozda zbog kvaliteta i manje potrosnje struje mada me to ne intresuje toliko. Ne bih davao neke velike pare nisu problem ali nisam siguran da je potrebno. Sta je neka valjana srednja klasa ili nesto osnovno sto radi. Hvala unapred
Midea Xtreme 12000 btu.

Kupanje ne diraj 🙂 Na jacem fanu klime ce bolje grejati, pa ces imati vecu ustedu od tih 50w. Proprati.
Pa sledeci je turbo, mislim da je to malo bucno, jak vetar, ovo je ipak dovoljno, znaci otpada kupanje😂. Druze ja sam pelet batalio da ustedim i ulozio u klime, pa za januar preko 30k 1968kwh. Moram na skinem 370kwh.
Vox jeftiniji inventer i udri.

Znaci u roku od 5 dana
I sad uvek kad vidim da dolazi nevreme izvucem klime iz struje :LOL:
Zamena cele klime ide brzo, delovi se čekaju dugo. Meni su celu klimu Daikin zamenili za 7 dana. To imaju na lageru, delove nemaju.
Daikin ulazni modeli sve se vise ljudi zale da bruje unutrasnja, ili spoljasnja jedinica, proizvodnja u Turakoj. Ja da imam pare, a da se dvoumim uzeo bih micu sigurno, ali modele od 1000e pa na vise.
U Turskoj se proizvodi FTXF, u Maleziji FTXC, ostali skuplji modeli u Češkoj. FTXC se nekima čuje kad radi defrost, ali ne uvek i ne svima. Ima dosta ljudi FTXF na forumu, niko se nije žalio, nekako više verujem iskustvima ljudi na forumu nego nekom majstoru. Za Mitsubishi se slažem. Meni majstor rekao da se za H.I duže čekaju delovi nego za Electric. Svaki majstor ima svoju priču.

Ja nisam druge probao i ne mogu da sudim ali ova srk35zs-wf radi odlično. Račun mi je 5000 -6000 din sa ostalim uređajima, grejem direktno 40m2 i indirektno još toliko. Visina plafona 2.80m, ispod podrum koji je iznad zemlje 1m, iznad još jedan sprat. Tišina, fan na 4 ili 5 koji je i max. Izolacija negde 10 negde 5, jedan zid neizolovan. Plafon i pod neizolovan. Jeste 130000 ali kultura rada, uključiš, daljinski u fioku i zaboraviš da imaš klimu. Mitsubishi klime na ovom forumu samo 13 strana i tu se pišu banalnosti, a ne problemi i kvarovi na klimama. Bacite pogled. E sad da li Daikin veze nemam. Ja sam ovom prezadovoljan, jednu manu nemam da joj nađem, a I ne znam za bolje drugo nisam probao.
Pogledao sam racun, ako moze savet, sta radis da imas onoliku potrosjnu jeftine tarife, jel pojacavas nocu a smanjujes danju ili tako nesto. Kod mene je jeftina od 00h do 08h, i trudim se da tada bojler palim, ali opet potrosnja 61% skupa i 39% jefrina. Ako moze neki predlog. Hvala

Zamena cele klime ide brzo, delovi se čekaju dugo. Meni su celu klimu Daikin zamenili za 7 dana. To imaju na lageru, delove nemaju.

U Turskoj se proizvodi FTXF, u Maleziji FTXC, ostali skuplji modeli u Češkoj. FTXC se nekima čuje kad radi defrost, ali ne uvek i ne svima. Ima dosta ljudi FTXF na forumu, niko se nije žalio, nekako više verujem iskustvima ljudi na forumu nego nekom majstoru. Za Mitsubishi se slažem. Meni majstor rekao da se za H.I duže čekaju delovi nego za Electric. Svaki majstor ima svoju priču.
FTXC se užasno čuje kad radi defrost.

A ja bas gledam ovih dana sta da uzmem, pa mi je za oko zapao Daikin FTXC35, nasao ga za 80k. Ima li nekih znacajnih razlika izmedju FTXF i FTXC modela?

Imas na yt detaljno poredjenje. Mislim da je izvor bas daikin.

FTXC se užasno čuje kad radi defrost.
Ja imam Hiseanse Nordic pre neko vece sedeo sam sa prijateljima u kuci, napolju 0 stepeni 99% Vlaznosti odlazila na svaka 2 sata u defeost. Da nije prestajala da duva klima ne bi znao da je defrost

Poslednja izmena:
P. s. Ribolovac ja uvatio da moja radi perfektno bez ifeal. Odrzava temp prelepo. Al moja kuca nije izolovana. Mada ja sam iznenadjen da na neizolovanu kucu odrzava i na minusima lepo.

P. s. Ribolovac ja uvatio da moja radi perfektno bez ifeal. Odrzava temp prelepo. Al moja kuca nije izolovana. Mada ja sam iznenadjen da na neizolovanu kucu odrzava i na minusima lepo.
Znaci da skidam izolaciju 😅
Sto ne bi radila, jaka je to klima, u rangu amber comforta. Drago mi je da bar nekome radi kako treba.

Kakva su Vam iskustva sa Vox klimama i koji model preporučujete i koje su razlike u modelima:
VOX IVA1-24IR
VOX IVA5-24J
VOX IJF24-PCPMW
Grejao bih podkrovlje odprilike 60m2, u pitanju su hodnik i 3 sobe s tim sto ne bi grejao odjednom sve prostorije eventualno dve ova treća po potrebi. Izolacija zidovi presovana staklena vuna, tavanica 16 cm stiropor i PVC prozori.
Svestan sam da ce biti par stepena niže u sobama nego u hodniku, ali meni je bitno da je približna temperatura u svim prostorijama.
Zbog rasporda nije moguce dve klime od 12btu. A za neki multi split trenutno nisam u mogućnosti

Grejao bih podkrovlje odprilike 60m2, u pitanju su hodnik i 3 sobe s tim sto ne bi grejao odjednom sve prostorije eventualno dve ova treća po potrebi.
Crtaj skicu prostorija. Ali 99% da ce dve 12 postavljene u tim prioritetnim sobama dati bolji rezultat od jedne 24 u hodniku. Barem te sobe ce biti ugrejane.

Klima mi svakako treba za dnevnu sobu, ali ima li neka bolja alternativa Daikinu u tom nekom cenovnom rangu do 80k?

Da li ima neko iskustva sa ovom klimom? Kako greje, modulira itd?

Samsung AR18TXHZAWKNEU - Luzon​

Kakva su Vam iskustva sa Vox klimama i koji model preporučujete i koje su razlike u modelima:
VOX IVA1-24IR
VOX IVA5-24J
VOX IJF24-PCPMW
Grejao bih podkrovlje odprilike 60m2, u pitanju su hodnik i 3 sobe s tim sto ne bi grejao odjednom sve prostorije eventualno dve ova treća po potrebi. Izolacija zidovi presovana staklena vuna, tavanica 16 cm stiropor i PVC prozori.
Svestan sam da ce biti par stepena niže u sobama nego u hodniku, ali meni je bitno da je približna temperatura u svim prostorijama.
Zbog rasporda nije moguce dve klime od 12btu. A za neki multi split trenutno nisam u mogućnosti
Moja prepruka je ovaj model, imam tri vox klime, ovaj model imam 12 cu i zadovoljan sam, ima grejac spoljne jedinice,ove druge nemaju. Za minuse grejac jako koristan.

Nazad
Vrh Dno