Imam od skoro neku Midea forest inverter klimu 18ica, MSAFCU-18HRFN8-QRD0GW, prvi put se susrecem sa tim vidom grejanja pa me zanima da li ona izbacuje istu temperaturu vazduha kada je podesena na 25 i na 30 stepeni, sve dok ne postigne tih 25 stepeni? desava mi se da ne moze da postigne uopste temperaturu, imam izolaciju 10cm, cevi su postavljene 3,5 metra i dobro izolovane, vakumiran je sistem... grejem 40m2, kada podesim temperaturu na 25 stepeni, najvise sto moze da postigne je 19 stepeni, a kada stavim temperaturu 30, dodje jedva do 20 i to je to, kako god da podesim ventilator isto je... dnevno potrosi 25kwh u skupljoj tarifi i oko 7-8kwh u jeftinoj tarifi... nesto ne stima... pritom kada podesim temperaturu na 30, pali defrost na svakih 40 minuta otprilike, a kada podesim na 25 stepeni, pali defrost na nekih sat do sat i 15 minuta... A NAPOLJU JE ovih dana bilo 10-15 stepeni... Jel ima neka caka? Meni je ovo neverovatno, ispada da mi se ne isplati... Klimu sam dobio na poklon, nova je i racun je kod osobe od koje sam je dobio. Kakve su sanse da reklamiram ako se ispostavi da je prosto klima takva, elektronika ili sta je vec u pitanju... dva majstora su mi bila, povezano je sve kako treba. tek je 10 dana koristim ali po svemu sudeci racunao sam nekih 420-450 dinara prosek potrosnje dnevno + 30% one pdv i ostale stvari sa racuna, ispada da ce me dnevno kostati 530 do 600 dinara, sto bi na mesecnom nivou samo za klimu bilo 16.430 - 18.600 dinara, a gde je tu ves masina, bojler, rerna (do sada sam za te standardne kucne uredjaje placao od 3.000 do 3.500 struju, za nekih 290-300kwh kolika mi je ranije bila mesecna potrosnja).......... hvala svima na odgovorima i savetima