ribolovacr
Slavan
- Učlanjen(a)
- 25.10.2010
- Poena
- 235
Ukljuci ifeel i stavi fan na 2
Klima radi na 21 sve vreme, noću i do 16. Od 16h ide na 23. Fan je na 3 od mogućih 4 uvek, to ne diram. Setovana je tako u Weekly timer, pa sama sve radi menja temperaturu. Sada je jasnije, nadam se.Izvini druze, ranije si pisao da ostavis daljinski u fioku i da nije to klima on/off upalis i ne diras, procitaj ranije objave. Ovde si napisao da ti klima radi od 16h do 02h i malo jace, znaci gasis klimu. Oprosti ali to je kontradiktorno. Bez ljutnje. Pozz
Meni, čini mi se, kmta18 isto ovako radi. Prva sezona mi je grejanja na klimu, pa ne mogu da ukačim još uvek šta bi i kako trebalo da radi i da se čuje. Tako radi kada je setovana na 22 i na 22,5 stepeni. Ugasi se, pa se upali, radi tako par sekundi ili par desetina, pa se opet ugasi i čuje se na svakih 5-10 sekundi krckanje neko, plastika šta li je(počelo da me iritira) . Na 23 podešeno radi gotovo bez gašenja na ovim spoljnim temperaturama. Kontam da je na ovolikom plusu prejaka za prostor u kom radi i da mora tako(nekih 33 kvadrata plus oko 5 otvora ka spratu, fan auto) , to me teši. Javi ako pronadješ rešenje neko.Imam problem sa fujitsom 12 lmce. Kupio je letos i prva sezona grejanje. Klima nazalost nema nikakvu kulturu rada greje kad hoce gasi se kad hoce. Pocne dsagreje pa odmah stane i cuje se gas. Pa ponovo posle minut dva krene pa stane pa greje 5 minuta pa ponovo senugasi itd. Setovanu temperaturu nije dostigla pa da bi se gasila i palila.Verujem da je neki kvar. Da li neko mozda zna sta bi moglo da bude dok ne zovem servis da je pogledaju
Gasi se jer je fan na auto. I moja mitsubishi se gasi kad je na auto, a kada je fiksni fan radi sve vreme i nisko modulira. Primetio sam i da sa jačim duvanjem prijatnije na nižoj temp I manja je potrošnja.Meni, čini mi se, kmta18 isto ovako radi. Prva sezona mi je grejanja na klimu, pa ne mogu da ukačim još uvek šta bi i kako trebalo da radi i da se čuje. Tako radi kada je setovana na 22 i na 22,5 stepeni. Ugasi se, pa se upali, radi tako par sekundi ili par desetina, pa se opet ugasi i čuje se na svakih 5-10 sekundi krckanje neko, plastika šta li je(počelo da me iritira) . Na 23 podešeno radi gotovo bez gašenja na ovim spoljnim temperaturama. Kontam da je na ovolikom plusu prejaka za prostor u kom radi i da mora tako(nekih 33 kvadrata plus oko 5 otvora ka spratu, fan auto) , to me teši. Javi ako pronadješ rešenje neko.
Nocu klimu stavljas na 16? Jel radi kad je stavis na 16?Klima radi na 21 sve vreme, noću i do 16. Od 16h ide na 23. Fan je na 3 od mogućih 4 uvek, to ne diram. Setovana je tako u Weekly timer, pa sama sve radi menja temperaturu. Sada je jasnije, nadam se.
Hvala na odgovoru.Moja prepruka je ovaj model, imam tri vox klime, ovaj model imam 12 cu i zadovoljan sam, ima grejac spoljne jedinice,ove druge nemaju. Za minuse grejac jako koristan.VOX Klima IJL24-SC4DWH - inverter - WiFi ready (24303) | TEHNOMARKET
VOX Klima IJL24-SC4DWH - inverter - WiFi ready (24303) akcija. Kupite po najboljoj ceni. Maksimalan izbor, Minimalne cene. TEHNOMARKET SrbijaVOX Klima IJL24-SC4DWH - inverter - WiFi ready (24303) - Najniža cena u Srbiji. Akcija! Maksimalan izbor, Minimalnwww.technomarket.rs
Na 21c radi mu preko nocu sve do 16:00h a onda ide na 23c!Nocu klimu stavljas na 16? Jel radi kad je stavis na 16?
Amber ne ide ispod 500W?I moje Gree klime (Amber 9 i Muse 12) tako rade na ovo lepo vreme +20c... za 24h rade mozda samo 3-4h
Setovane na 22c u pale na 30-40min i posle gase iako obe rade na Fix Fan 3-4 ali to je kod moje normalno sto gase jer ne idu ispod 500w
Kucni termometar pokazuje lepo 21.8c meni odgovara...Ne treba mi na spoljasne temperature od +20c da mi bude 25c u kucu...
Brate ti me jedini razumeš😀😀😀😀Na 21c radi mu preko nocu sve do 16:00h a onda ide na 23c!
Tako radim i ja sa Muse Comfort preko dana mi je na 20c a od 19:00h ide na 23c.. sto preko dana niko nije na gornji sprat...
Amber Premium ne ide...Amber ne ide ispod 500W?
Haha pa njega zbunilo:Brate ti me jedini razumeš😀😀😀😀
Da li je letos dobro hladila?Imam problem sa fujitsom 12 lmce. Kupio je letos i prva sezona grejanje. Klima nazalost nema nikakvu kulturu rada greje kad hoce gasi se kad hoce. Pocne dsagreje pa odmah stane i cuje se gas. Pa ponovo posle minut dva krene pa stane pa greje 5 minuta pa ponovo senugasi itd. Setovanu temperaturu nije dostigla pa da bi se gasila i palila.Verujem da je neki kvar. Da li neko mozda zna sta bi moglo da bude dok ne zovem servis da je pogledaju
Moze dobra klima da ugodi 🤔Nama niko ne moze da ugodi
Dez/Jan: jaoo na svaki 50min ide u DF ili na 2-3h
A kad su temperature oko 15-20c: Jaoo klima pali/gasi pa druze zakucaj je na 30c... pa nece valjda da se gasi![]()
Ti si drugo, neznam gdje zivis ali kod mene su bile i sinoc niske temparature. Da svi imamo takve temparature onda nebi ovaj forum bio tako aktivan.Pogledajte prilog 430630 Pogledajte prilog 430631
Pogledajte prilog 430635
Bukvalno po ceo dan skoro ne rade klime a temp. nije pala ispod 20.5c na termometru i zato ja kazem ne smeta me sto takvo rade na +20c... od 24h rade mozda samo 3-4h
E pa sad dobra klima...Moze dobra klima da ugodi 🤔
Ti si drugo, neznam gdje zivis ali kod mene su bile i sinoc niske temparature. Da svi imamo takve temparature onda nebi ovaj forum bio tako aktivan.
Meni je podešena na 25°c, 45m2, danas ne prelazi 190w, varira od 160w-190w dnevna bila 18°c. Sta ti znači indirektno grejanje, vidim da si pisao da indirektno greješ još toliko?Direktno greje oko 40 m2 plus koliko prođe kroz vrata. Evo sada je 18 stepeni, setovana je na 23 i modulira oko 220w i ne gasi se.
Ja sam cele zime 8 dana kamin na donji sprat lozio(volim kad tad da malo pucketa vatra )Kupio sam 15m drva, cele zime ložio sam kotao 8 dana. Ni to nije trebalo nego mi je deo drva napolje, pa da se utroši. Na ovakve zime loženje nema smisao.
Vise manje svi smo mi, pa i ja iz slicnih razloga ovdje zalutali. Tako i ja da sam procitao za gree nebi ga kupio vec uzeo nesto kako valja. Al hebiga, na greskama svi ucimo. Samo sto nazalost nekada to vise vremena i zivaca kosta nego sama klima. Ja sam jedan mozda od gorih ovdje sa pehom i problemima a o trosku i da negovorim, srecom sve se to zavrsilo.E pa sad dobra klima...
Ne moze svako da kupi 2-3 klime po 120k pa na gore...
Ja sam prosle godine kupio Muse Comfort 12(stara 8meseci) kad sam mojima rekao da letos dolazi Mitsubishi za 130k, a Muse ide u penziju(kp) gledali su me kao da ce me strpaju u lazu
ali ********* moje pare moja pravila
Ja sam iz okoline ĆU
Steta sto nisam ranije znao za ovaj forum onda ne bi sigurno kupio Muse nego bi bila vec Mitsubishi
Nego prvo moram jedan prozor da zamenim 160x260cm(pvc) pa onda moze Mica
Jesu nasli gde curi?Vise manje svi smo mi, pa i ja iz slicnih razloga ovdje zalutali. Tako i ja da sam procitao za gree nebi ga kupio vec uzeo nesto kako valja. Al hebiga, na greskama svi ucimo. Samo sto nazalost nekada to vise vremena i zivaca kosta nego sama klima. Ja sam jedan mozda od gorih ovdje sa pehom i problemima a o trosku i da negovorim, srecom sve se to zavrsilo.
Neke stvari sto se meni desavaju pomislim da to ni u snovima nemoze biti.Jesu nasli gde curi?
Amber 9 Premium imam vec 7 godine na donjeg sprata (60m2) A na gornjeg sprata sam imao Gree Boru On/OffMalo je falilo musu i ja da uzmem naloži me prodavac samo tako. Dođem kući krenem da čitam forume i naletim na temu ovde o Gree klimama. Uveče sam otkazao. I onda je krenulo čitanje ovog foruma.
Koja bese Klima?Neke stvari sto se meni desavaju pomislim da to ni u snovima nemoze biti.
Crijeva extrem lose kvalitete .... Jos mi bilo cudno da kad god pipnem prstom bude masno... Oko deblje cijevi se izolacija takodje stoplila... Tako da ponovo nove cijevi al deblja stjenka i puno kvalitetniji bakar kao i izolacija.evo i silke nakon samo par mjeseci upotrebe. Sad ako sa ovim cijevima bude problem ide sve u smece.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari