Da li mi neko može razjasniti nešto u vezi člana 131. ZEK?
@poglavicas Ti si medju onima koji se razumeju, pa bih voleo da čujem i tvoje mišljenje.
Po članu 131. ZEK, lepo je napisano da mi kao korisnici, imamo pravo da raskinemo ugovor
bez dodatnih troškova (tj. penala) u slučaju jednostrane promene ugovora (kao što se sada dešava), što razumem.
Šta mi nije jasno je da li to pravo važi i kada ti provajder/operater pruži ponude gde plaćaš samo 1 din. nekoliko meseci, ili 50% popusta, ili tako nešto?
Evo na primer, u mom slučaju, ja sam nakon sklapanja ugovora imao popust 50% na račun za prvi mesec, a posle toga, sve je dolazilo punom cenom. Ovaj popust, kao i računi sa punom cenom su sve lepo
navedeni u ugovoru i poštovani od obe strane.
Kada sam išao da raskinem ugovor, ja sam se opozvao članu 131. ZEK, i sada šta mene zanima je da li ću morati da otplatim tih 50% što su skinuli sa prvog računa, ili nemoram zbog prava napisanih u ZEK?
Ne pokušavam da uštedim neku sitnu paru ovde, i uopšte mi ne smeta otplatiti to. Samo me zanima da li ovo mogu da iskoriste kao neki izgovor da prevrnu moj raskid gde im na kraju ja moram otplatiti sve preostale mesece.