Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

Realno ko jos lomi telefon/drzi u zadnjem dzepu? Besmislica.
Meni je jednom na guzici bio zbog masnih ruku , kad sam cucnuo izleteo kao da sam klistiran ... tad sam stavio fon u zadnji dzep i nikad vise.:ROFLMAO:

Meni su ti šatro testovi presmešni... Taj Indijac posebno. To što on radi sa telefonima je čisto iživljavanje koje nema nikakvu relevantost sa stvarnošću.

Uzme telefon i onda svom snagom upregne da ga slomi... To što neki telefon pukne a drugi ne u suštini ne znači ništa jer ne postoji realan scenario korišćenja u rl koji može toliko da izvrši pritisak na telefon do tačke pucanja.

Možda da sedneš na njega dok ti je u zadnjem džepu...

Nikad nisam čuo da je nekome pukao telefon na pola. 😁

Jerryrigevetyhing već godinama zamera "publika" što sad otkad je jelte bogat i u mogućnosti nije razvio neku aparaturu koja bi makar standardizovala te njegove durability testove, tako da ako ništa može da replicira verno realne uslove, a ne da svaki telefon zasebno grebucka ili pritiska proizvoljnom silom.

O Gupti da ne pričam... Ja sam primetio da u poslednje vreme on vrlo često lomi Xiaomi a vrlo blagonaklono testira Realme, a s obzirom da je Indijac a u Indiji Realme najviše prosperita, mogu se izvesti neki zaključci.

Poslednja izmena:
Kako god. Bolje indijac ili indijanac ili Peca, nego **beni influenseri koji ni gram mozga nemaju. Posto je vec Benchmark ispusio za telefone (techtablet vec 2 godine sam kupuje telefone), ocekujem durability test influensera - koliko dugo moze da izdrzi u *ulji, a da ne ne pukne.

iskreno, očekivao sam veću razliku u korist 13 pro plus. očigledno će im trebati vremena da iskoriste puni potencijal ovog samsung hm3 senzora u odnosu na već vremešni, ali dobro poznati ov64b.

Ovaj pro ima cpu ništa bolji od mog matorog 8pro.Jes da je moj gpu i dalje bolji...
Kakav skok 5 generacije note pro 😀

Sto nisu naveli cenu za 6/128 za klot 13icu? Uvek su dolazile sve verzije. Meni ne treba 8/256. Mozda ce neka druga radnja imati.....

Na to nisam obratio pažnju, gledam sad za Pro + naznačili 5G, za Pro nisu. Izgleda je 4G verzija ipak.

Da, moja greška, nisam provalio da nije 5G verzija na akciji.

Bitno da su stavili G99 Ultra a ništa drugačiji nije od običnog G99. 😁
Mogli su bar tu grafiku da poguraju sa Mali G76 kao što je davno bio na G90T, tj. na RN 8 Pro ko što neko reče.

Doduše, nemaš šta da zameriš tom čipu, šljaka generacijama već u svim verzijama, no opet, malo gilipterski marketing.
Čak ni Mediatek nema izlistano postojanje čipa tog imena.

^ @Solidify , da ovo za chipset nisam ni ja nasao osim ovog na GSMAreni
For starters, the global Poco M6 Pro is powered by the Helio G99-Ultra SoC, which means it's limited to LTE connectivity.
izvor informacije, tekst -> https://www.gsmarena.com/global_poco_m6_pro_features_price_sale_date-news-61188.php

ili
MediaTek’s Helio G99 Ultra chipset powers the Poco M6 Pro 4G. The Helio G99 Ultra is an octa-core chipset consisting of 2x Arm Cortex-A76 cores clocked at up to 2.2GHz and 6x Arm Cortex-A55 cores with a clock speed of up to 2.0GHz. There is an Arm Mali-G57 MC2 graphics unit. The chipset comes paired with up to 12GB RAM and 512GB of storage, which is expandable.
https://timesofindia.indiatimes.com...hed-all-the-details/articleshow/106755189.cms

Da li je moguće da kod nas u prodaji neće biti Redmi Note 13 Pro 5G ?

Biće garant... Možda su ga namerno izostavili sad da poguraju u startu prodaju RN12 Pro+ a možda je stvar distribucije... Nema razloga da izostane, uostalom taman se vidi da treba da pokrije cenovnu razliku između RN12 Pro+ i RN12 Pro 4G.

Nema ni RN 13 5G.

Sta je ovo, gde je pro 5g varijanta, verujem da najvise ljudi zanima taj model.

Biće garant... Možda su ga namerno izostavili sad da poguraju u startu prodaju RN12 Pro+ a možda je stvar distribucije... Nema razloga da izostane, uostalom taman se vidi da treba da pokrije cenovnu razliku između RN12 Pro+ i RN12 Pro 4G.

Nema ni RN 13 5G.
Pre će biti da žele da poguraju prodaju RN12 Pro 5G....

Kad se sve sabere i oduzme, šta je u ovoj seriji 13 najisplativija kupovina? Nekako mi i u ovom preorderu Pro + i Pro 5G poskupi za klasu kojoj pripadaju. Čini mi se da je Pro 4G prilično razumna kupovina.? Može li ovaj G99 čip da gura 2-3 godine bez značajnog štekanja?

Pa Xiaomi sam na svojoj stranici garantuje minimalno 48 meseci fluidnog rada bez softverskog i hardverskog zastajkivanja.

Mislim da nema razloga da G99 ne bude dobar za naredne 2-3 godine... Bukvalno ne postoji nijedan iole pristojan procesor u zadnjih 4-5 godina koji istovetno ne radi posao i danas inače.

Ne znam baš šta znači ta njihova garancija, ali dobro....

Razmišljam u fazonu da je to već star procesor, pa na to dodaj još 2-3 godine. Ali ako kupim seriju 13 najbliži sam Pro 4G modelu jer mi se ne daje 400 evra za Redmi seriju, a ni za telefon uopšteno.

Kad se sve sabere i oduzme, šta je u ovoj seriji 13 najisplativija kupovina? Nekako mi i u ovom preorderu Pro + i Pro 5G poskupi za klasu kojoj pripadaju. Čini mi se da je Pro 4G prilično razumna kupovina.? Može li ovaj G99 čip da gura 2-3 godine bez značajnog štekanja?
trenutno ništa nije najbolja kupovina, jer su sva tri modela preskupa. mislim da je u ovom momentu bolja kupovina 12t ili poco f5.

treba još sačekati neko vreme.
Pa Xiaomi sam na svojoj stranici garantuje minimalno 48 meseci fluidnog rada bez softverskog i hardverskog zastajkivanja.

Mislim da nema razloga da G99 ne bude dobar za naredne 2-3 godine... Bukvalno ne postoji nijedan iole pristojan procesor u zadnjih 4-5 godina koji istovetno ne radi posao i danas inače.

samo mi nije jasno kako su nagurali da g99 ultra podržava 200mpx kameru, kad na mediatek stranici stoji da "obični" g99 podržava do 108mpx.

Poslednja izmena:
cb68341b-a837-45d6-ba5a-3b45de79547f.png

68d419f0-40e2-4e42-8dad-8be1820efa14.png

190273bf-e4c9-4df2-83de-ccda7e3d6fa2.png

5fb73081-434b-4796-b9f0-256a7ec635f3.png

Redmi13.png

52000 din = 444€
32000 din = 273€
25000 din = 213€

Kupujem prodajem:
Xiaomi Redmi Note 13 8/256GB (260€)

Xiaomi Redmi Note 13 Pro 4G 12/256GB (285€)
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 12/256GB (335€)

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 8/256GB (385€)
Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 12/512GB (450€)

Poslednja izmena:
mislim da rn13 pro+ ne vredi 100e cenovne razlike u odnosu na rn13pro. bolje je uzeti ona poco x6 pro. od ovih redmija najviše se isplate rn13pro i rn13pro 5g.

Moglo je i gore, makar nisu podigli cene u odnosu na prošlu seriju.
Ako ništa, zauzdali su tu inflaciju od serije do serije.

Vrh Dno