Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

Slabo će ići taj telefon, mislim, posebno na EU tržištu... Kapiram da će ga po istoj ceni Realme 12 Pro+ prevazići, ipak donosi periskopsku kameru kao nešto što drugi nemaju u klasi, a značiće dosta za svestranost kamere.

Ova prognozirana cena za EU od 500€ i više gde se apostrofira IP68 i Victus i nije neki adut za poludeti.

Nije pripadajuća tema, mada bi skoro mogla da bude... Review Poco X6, opet - verzija Redmi Note 13 Pro sa 64MP kamerom kao jedinom razlikom

Objavljen i Poco M6 Pro 4G, ista stvar, replika predstojećeg RN 13 Pro 4G

Poco definitivno deluje kao bolji odnos uloženog i dobijenog...
Mislim da je od lansirane bratije Poco X6 Pro cenom i karakteristikama najbolji izbor.

trenutno najslabije kamere, odnosno obradu slika ima x6, barem po ovoj recenziji:

Poštovani svi, priča se da će prve nedelji globalne premijere RN 13 pro+ biti sa nekim ekstra popustom. Već duže vreme razmišljam o zameni telefona, a s obzirom da imam s10+, da li su ovo dobri telefoni i dobar upgrade koji bi trebalo da izdrži sledece 2-4 god? Oduvek sam na samsungu, sa možda sitnim prebacivanjima na honor i huawei, ali xiaomi još nisam imao, niti neko od mojih poznanika. Ili bi mozda trebalo da razmišljam u nekom drugom pravcu? Jel postoji nešto bolje za 400-450e u ovom rangu?

Što se tiče RN13+ ako bi baš bio dobar popust, sad opet pričam napamet jer ne znamo kakve će cene biti kod nas, hoće li biti možda neki dobar bundle, umeju kod nas da plasiraju dobre kombinacije... Ali ja bih rekao da mu ništa ne fali kao telefonu koji može bez problema da nadživi taj neki standardni konzumerski poriv za zamenom od 2 godine... 🙂

Jedino što za Xiaomi je nekako najviše preporučljivo ono pravilo da treba sačekati koji mesec od objave, čisto da se vidi da li nema nekih dečijih bolesti, mada opet ako loviš neki startni popust teško primljivo pravilo.

Za alternative ne znam... Ovom modelu će konkretno najveća alternativa biti Realme 12 Pro+ koji će po mojoj pretpostavci stići kod nas sledećeg meseca, s obzirom da su PR objave već krenule i da je globalna objava sad u mesecu...
Mada mi je njihov rivalitet više stvar ukusa oduvek.

Opet, ako bi bila baš neka dobra ponuda, ne bih razmišljao dvaput.

Poštovani svi, priča se da će prve nedelji globalne premijere RN 13 pro+ biti sa nekim ekstra popustom. Već duže vreme razmišljam o zameni telefona, a s obzirom da imam s10+, da li su ovo dobri telefoni i dobar upgrade koji bi trebalo da izdrži sledece 2-4 god? Oduvek sam na samsungu, sa možda sitnim prebacivanjima na honor i huawei, ali xiaomi još nisam imao, niti neko od mojih poznanika. Ili bi mozda trebalo da razmišljam u nekom drugom pravcu? Jel postoji nešto bolje za 400-450e u ovom rangu?
Ja čekam poco f6 (pro) zavisi koji bude imao snapdragon, ako ti procesor i manjak Xiaomi.eu roma nije bitan, onda imaš dva izbora poco x6 pro ako hoćeš brži telefon, ili RMN 13 Pro+ ako hoćeš bolju kameru a slabiji procesor.

Danas je 15. ali nema nikakva objava o telefonima na mi Srbija sajtu.

U BiH se pojavio 13 Pro+ 12/512 u jednoj prodavnici koja nije ovlaštena, ali je legalna i daje 2 god. garancije. Cijena oko 480 evra.

dakle, ide za mene jedna od ove tri "pro" verzije, mislim da se više isplate radi kamere od poco verzija.

ove godine su pojeli samsung u midrange kategoriji.

Treba vidjeti kakav će biti A55. U svakom slučaju, sada u startu ovaj 13 Pro 5G vrijedi nekih 350 evra, posle 300. Ako bude takva cijena vrijedi razmotriti. Za istu cijenu Poco F5 se čini kao bolji izbor.

Prava globalna serija krenula... Cene
RN 13 5G - 300€
RN 13 Pro - 400€
RN 13 Pro+ - 450€

Ostaje da vidimo kako će se ove cene uobličiti kod nas...

To je za cena za najveću memorijsku konfiguraciju.
Elem, Xiaomi Srbija IG tizuje RN 13 seriju tako da vrlo moguće vidimo telefone na Mi Store čim danas.

13.jpg

13pro.jpg

13pro.jpg

Buds5.jpg

Buds5pro.jpg

Interesantni uređaji, da padne malo cena i da se uzmu 2 komada za matorce :)

Poslednja izmena:
Baš me zanima šta može G99 sa 200MP HP3 kamerom.
Mislim da još nije bilo na jednom telefonu tolike disproporcije između čipseta i senzora.

Sačekaš par meseci i kupiš polovan za 150e 🙂
Cene su bezveze barem za 100e po modelu.

To je valjda 4G. Pro 5G je sa 7s, to je bila priča svo vrijeme.

A jesu izmješali komponente svaka im čast, tačno ne znaš šta bi kupio.

Nenormalno... Oni su u nedelju dana izbacili 8 telefona:
  • RN 13 4G
  • RN 13 5G
  • RN 13 Pro 4G
  • RN 13 Pro 5G
  • RN 13 Pro+
  • M6 Pro 4G
  • X6
  • X6 Pro
😂

Pritom su M6 Pro = RN 13 Pro 4G i X6 = RN 13 Pro 5G samo je kod Redmija 200MP kamera

Nazad
Vrh Dno