Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

^Čista reciklaža.

Jel vredi dati 6 hiljada više za note 13 umesto 12?
Hmmm... samo ako uradi softversko ažuriranje bar godinu dana duže.
Koliko shvatam ovu njihovu papazjaniju od imanovanja telefona, kada piše Redmi Note 13 to automatski znači da je u pitanju 4G verzija (što je zapravo Redmi Note 13 4G)
Bar na našem tržištu.
Što meni sve manje lični na ozbiljnog proizvođača/prodavca.

Note 12 i 13, 4G se razlikuju/?

Koliko je bitan 5g? Uzeo bih zeni 13pro ali mi se ne daje jos vise za 5g verziju. Jedno glupo pitanje to 5g nema veze sa wi-fi modemima? Jer moj note10s nema 5g pa se kaci na 5g wifi mreze.

Pa vidiš da se razlikuje i obični 13 4G od 12 4G. Bolji displej, kamera sa OIS-om u toj klasi i više MP(što u suštini ne mora da znači ništa), više memorije u osnovi...
Koliko je bitan 5g? Uzeo bih zeni 13pro ali mi se ne daje jos vise za 5g verziju. Jedno glupo pitanje to 5g nema veze sa wi-fi modemima? Jer moj note10s nema 5g pa se kaci na 5g wifi mreze.
Po meni totalno nebitan bar u naredne 2-3 godine. Nema veze sa wifi modemima. Odnosi se na mobilnu mrežu i mobilni net.

RN 13 sigurno vredi te razlike naspram RN 12... Pre svega bi trebalo da bude bolja kamera jer bolji senzor + OIS, bolji ekran, minimalni okviri, bolja selfie kamera, stereo zvuk... Za ovu akcijsku cenu od 25.000 mislim da je taman.

Bolje idi na 13 PRO 5G SNAPDRAGON model:

20240119-142856.jpg

13pro.jpg

gsmarena_001.jpg

If we still had to express some wishes, a better chipset would probably be up there. While the Helio G99 is not necessarily strapped for power, it features compromises like 4G connectivity and 1080p video capture. That's neither here nor there since. Apparently, Xiaomi has identified the need for a 4G device in this spot in its lineup, given that it has the equally-equipped Poco M6 Pro with the same chipset and limitations also on offer.

Poslednja izmena:
Bolje idi na 13 PRO 5G SNAPDRAGON model:

20240119-142856.jpg

13pro.jpg

gsmarena_001.jpg

Pa mojoj zeni realno ne treba jer ona samo surfuje, socijalne mreze i slika. Ne daje mi se 8000 vise za nesto sto ona nece ni osetiti.

Pa razlika je u samom čipu, a ne u tome da li imate 5G mrežu... Brže radi, brže otvara, bolje se ponaša.

Pa vidim ali kazem za ono sto ona koristi to se nece primetiti, da igra igrice i tako to onda da ovako cemo da zazmurimo na taj par milisekundi sporiji rad 😁

A jel vredi redmi note 13 pro 5g tih 40ak hiljada koliko će nadam se biti pošto jedino njega ne reklamiraju?
Pa vidim ali kazem za ono sto ona koristi to se nece primetiti, da igra igrice i tako to onda da ovako cemo da zazmurimo na taj par milisekundi sporiji rad 😁
Vidi ako možeš za te pare da uzmeš redmi note 12 pro 5g, ima ga novog na oglasima.

40ak može biti samo na akciji ili u okvirima KP cene, pošto imaš ga već u jednom lancu po ceni od 48k.

Ja mislim da je 40 u uslovima današnjih cena i konkurencije korektna cena.
Gledam nove telefone, Honor Magic6 Lite je recimo 45k, A55 kad izađe ladagno će biti blizu 60k sigurno, Realme će verovatno isto biti blizu 50k...

Naspram toga, rekao bih da je RN13 Pro 5G ako ga bude na nekom sniženju vrlo konkuretan izbor.
Nemaš šta da zameriš u suštini, odličan displej, okviri suženi skoro do flagship standarda, korektan procesor, sasvim sposobna kamera. Moja je jedina zamerka što nikako ne unapređuju pomoćne kamere, i mislim da će po tom pitanju ove godine Realme da ih nadmaši za pola koplja sa svojom kamerom... Nije sve u pikselima, nešto je i u svestranosti, i po tome je recimo Samsung A bolji.

Nije to slučajno što ne rade na tom polju ništa. Realno, to im je određena ušteda, a pomoćne kamere ne koristi skoro niko. Meni je bitno da je glavna dobra, ostalo mi je svejedno.

40ak može biti samo na akciji ili u okvirima KP cene, pošto imaš ga već u jednom lancu po ceni od 48k.

Ja mislim da je 40 u uslovima današnjih cena i konkurencije korektna cena.
Gledam nove telefone, Honor Magic6 Lite je recimo 45k, A55 kad izađe ladagno će biti blizu 60k sigurno, Realme će verovatno isto biti blizu 50k...

Naspram toga, rekao bih da je RN13 Pro 5G ako ga bude na nekom sniženju vrlo konkuretan izbor.
Nemaš šta da zameriš u suštini, odličan displej, okviri suženi skoro do flagship standarda, korektan procesor, sasvim sposobna kamera. Moja je jedina zamerka što nikako ne unapređuju pomoćne kamere, i mislim da će po tom pitanju ove godine Realme da ih nadmaši za pola koplja sa svojom kamerom... Nije sve u pikselima, nešto je i u svestranosti, i po tome je recimo Samsung A bolji.
Pa valjda ce biti toliko na akciji posto ne moze da kosta 48k a plus model je 52k.

Rekao sam da posle 7-8god koriscenja Xiaomi telefona necu vise uzimati njihove modele (samo radi promene na nesto drugo), ali me malo zainteresovao ovaj 13 pro 5g. Mislim da je dobar za 300€ i plus mi ostane novca sto sam hteo dati za P60 pro ili S23U.
Dostupan je na KP od ponedeljka.IMG_20240120_163730.jpg
Najvise mi se dopada beli kojeg nigde nema jer otisci prstiju se maltene ne vide za razliku od crnog. Ostale boje mi nisu interesantne.
@ Pogresno sam uradio screenshot. 370€ je 5g 12/512

Poslednja izmena:
Nesto gledam na YT i bas i ne nalazim test proximity senzora, konkretno za RN13 Pro Plus. Jel nasao neko informaciju neku oko toga, da li je fizicki ili virtualan?

Kod Xiaomi Redmi Note 13 Pro 4G je virtuelan - piše gore u recenziji.

Pa mojoj zeni realno ne treba jer ona samo surfuje, socijalne mreze i slika. Ne daje mi se 8000 vise za nesto sto ona nece ni osetiti.
Uzmi 12 pro 5G za 35000...razlika u ceni je velika a u performansama oko 10% u korist novijeg modela...

Šta je bolje po vama, uzeti 13 pro 5G ili Poco F5? Ili čekati nešto drugo?

Poco drastično brži, Note bolja ksmera i legalno dobavljiv.

Ne razumem, pored jako dobrih cena na motorolu u Srbiji (40k u radnji za edge 30 fusion; 400e na bench oglasima za nov edge 30 ultra) i dalje neko gleda na redmi. Svasta.

I ja sam gledao Motorolu, ali nema Dual aps što mi je ogromna prepreka, dodatne opreme(stakla, maske) ni za lek, i baterija zbog gladnog snapdragona taje kraće. Kamera je takođe osrednja na motoroli.

Dual apps? Zar nema slicnih android aplikacija? Ja sam pravio klonove za kamere, kada sam ih testirao. Opreme pun ali, a i uz telefon dolazi. Baterija drzi solidno za tu snagu koju pruza TOP soc, i jos se puni brzo. Kamera osrednja? Glavna +- ista, cak i bolja na motoroli (hp1 je poprilicno krupniji senzor od hp3), dok ultrawide klasu ispred, a tele x2 redmi i nema, a ona se skroz ok pokazala. Dakle ne moze ni da se poredi jedan flagship model sa jednim budget modelom koji glumi srednju klasu. Pandan moto edge 30 ultra moze donekle da bude tek mi 13t pro, dok za edge 30 fusion - tek mi 12t pro, dakle ni jedan redmi tu ne moze ni da pridje.

• Like
Reagovanja: uji
Ima sličnih aplikacija, ali ne rade kako treba, ili ne stižu obaveštenja, ili je petljancija pristupa galeriji iz te klonirane apliakcije, u svakom sluačaju, nema nativno a sva ostala rešenja su krpež. Za opreme pun ali se ne bih složio, bukvalno imaš 3-4 tipa maski za fusion koje liče na nešto, nijedna poznatija firma ih ne pravi(Nillkin, Spigen, Ringke...), sta staklima tek ludilo.
Ne kažem da je loš telefon, ali je specifičan i ne pokriva sve. Ultra nema šta da traži u ovoj priči, ipak je to cenovno skuplji uređaj.
U svakom slučaju nova Redmi Note serija je kopija onoga što je Samsung uradio sa A53 i A54 modelima, minorne razlike uz veću cenu.

Ultra upravo i jeste u prici zbog jako niske cene za NOV telefon ovde u oglasima. Dakle edge 30 ultra je jeftinija od redmi note 13 pro+.

Softver na Motoroli mi se ne dopada, neko ono voli, meni je bezveze. I bežim od zakrivljenih ekrana.

Verovatno će od sutra da krenu sa preorder cenama. Ko razmatra bilo kakvu opciju, neka se još malo strpi pa možda bude korektnih ponuda. RN 13 4G nije ništa posebno, sem što ima bolju kameru, na primer, ali je svakako bolji izbor u odnosu na RN 12 i imaće smisla ako ga opet daju za barem 19k (ipak je prošlo dve godine od RN 11, te nije suvislo da se za istu cenu ne ponudi bolja kamera i veća RAM memorija).
Edit: upravo bila reklama na RTS-u, od 23. po ceni od 24k. Daleko je to od očekivanog. Ne isplati se!

Poslednja izmena:
Softver na Motoroli mi se ne dopada, neko ono voli, meni je bezveze. I bežim od zakrivljenih ekrana.
Sa te strane je skroz razumljivo, ma da taj softver na Motoroli je skoro cist android - upravo onakav kakav ga je i zamislio google i kakav je na pixelima, uz dodatak par motorolinih sjajnih resenja.

Nazad
Vrh Dno