Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Kao i uvek, nikad odgovor na pitanja samo teraš svoje i nazivaš ljude NPC-jem, nisam te pitao da mi objašnjavaš vrednost, cene i pojam o novcu nego koliko su te izlevatili da si toliki hejter? Pošto toliko mrziš i hejtuješ kripto zašto si pre pričao da si od ovog toliko uzeo, imao i onaj i ovaj coin, itd? Mislim ako je toliko beskorisan i sutra može biti velika nula onda što bi ti veliki pametan morbius držao bilo kakav fiat novac u ovaj "polished TURD"?

Nazivaš ljude NPC-jem, potcenjuješ, itd i toliko si pristrasan da svakog ubediš da je BTC i kripto generalno jedna velika 0 i "polished turd" ali ne znam zašto? Ne vidim da u temi zlata i plemenitih metala idu kripto fanatici ili čak i normalni korisnici da bi ubedili njih da prodaju svoje zlato i sve ulože u kripto. Jednostavno lakše je da se toliko strastveno brineš i pričaš o stvarima koje preferiraš i veruješ toliko umesto da potcenjuješ ljude da su svi NPC, glupanderi, itd.

Možda si ti kodiran i programiran NPC na ovom forumu tj. "bot" jer godinama guraš isti hejt i priču na forumu, ljudi te već znaju napamet i više njih batalili diskusije tu zbog takvih kao što si ti.

Stalno ta neka prozivka kako sam ja hejter. Tako valjda fanatik hoće da pokaže da smo mi isto samo suprotno, on neracionalno voli, ja neracionalno mrzim. Nemam ja ništa zajedničko sa fanaticima, ja sam totalna kontra od fanatika, ja sam ultra-racionalni čovek. Bila priča kako ja mrzim Apple. Ama čoveče, ja ti samo objektivno ukazujem da možeš da uzmeš sličan ili bolji telefon za trećinu cene, a ti radi kako god misliš da treba. Što bi mrzeo Apple, da ja mogu da napravim nešto, prodam ga tri put više nego što vredi, pa i ja bih to isto radio, to je odličan poslovni model. Ja čisto takvu poslovnu politiku ne volim kao potrošač.

Ti si sine bio nekulturan, bezobrazan i najgore od svega, ničim nisi doprinosio razboritoj diskusiji, a onda se ljutiš kad ti kažem da si NPC. Pričaj kulturno kao čovek, iznosi argumente, pa ću te i posmatrati kao čoveka. A to što ne vidiš da se u temi o zlatu priča o kriptu je zato što moderatori uredno brišu takve postove.

Ti si sine bio nekulturan, bezobrazan i najgore od svega, ničim nisi doprinosio razboritoj diskusiji, a onda se ljutiš kad ti kažem da si NPC. Pričaj kulturno kao čovek, iznosi argumente, pa ću te i posmatrati kao čoveka.

A ne, Edward je ok, ti si nekulturan i ekstremno bezobrazan. O tvom razboritom doprinosu diskusiji su mnogi ovde imali šta da kažu, istraži to malo, uglavnom si viđen kao karikatura Krejmera. Možda ti malo da doteraš nastup?

Predlazem da se tema preimenuje u "Kriptovalute - Pitajte morbius-a".

Pola teme je rasprava sa njim i njegova objasnjenja o svemu i svacemu, jer covek hoce filmski da vam docara da je kripto prevara i da nista ne vredi, a vi ljudi nista ne razumete. Svaka mu cast kad ima toliko vremena, zivaca i strpljenja.

Problem je što ti kao NPC ne možeš da shvatiš razliku između pojmova "cena" i "vrednost". Ti vidiš veliki broj kao cenu, odmah kapiraš da nešto vredi. Akcije Lehman Brothers dan pre bankrota su ukupno imale cenu od oko 60 milijardi dolara, ali njihova vrednost je bila nula.

Kripto ima malu vrednost kroz te neke finge upotrebe i takođe ima vrednost kao sredstvo špekulacije, za šta je izuzetno podoban. Kako je ekonomija dugo godina hranjena poplavom novca koji je dolazio kroz quantitative easing, što je drugo ime za monetizovanje dugova, cene špekulativnih aseta su otišle jako visoko. Njihova dalja sudbina zavisi od toga koliko će biti lakog novca u budućnosti, al to je već monetarna politika, nema razloga da se opterećuješ time. Ti si NPC, ti si tu da se ložiš.
Ukoliko je novac dobar imaće cenu. Šta je cena? Kod Bitkoina je odgovor prilično jednostavan: cena je cena. Cena Bitkoina je cena novca, ona brojka koju vidiš na menjačnici, na televiziji, na internetu. Cena novca se drugačije zove i kurs, odnosno cena novca jeste kurs ("exchange rate").

Zamolio bih bez nazivanja imena bilo koga. Sledeci ce biti udaljen iz teme na 7 dana pa ako ponovi bice udaljen zauvek.

Mozemo da se ne slazemo. Mozemo da smatramo da mi znamo sve , a niko drugi ne zna, ali moze i kulturno da diskutujemo.

Hvala

Doslo je vreme kada ce oni najveci da promovisu BTC zarad svojih interesa.
Usli su u trku koja nije trka na 100 metara, vec ultramaraton.

Ukoliko je novac dobar imaće cenu. Šta je cena? Kod Bitkoina je odgovor prilično jednostavan: cena je cena. Cena Bitkoina je cena novca, ona brojka koju vidiš na menjačnici, na televiziji, na internetu. Cena novca se drugačije zove i kurs, odnosno cena novca jeste kurs ("exchange rate").

I cena je dakle znak da je novac dobar? Nije ti palo na pamet recimo da kripto ima jaku cenu jer se svi nadaju u buduće balone? Kripto pravi te periode manijakalne špekulacije gde se dosta para uzimalo. Ne znam jesi li bio tu da vidiš alt sezonu tamo sa kraja 2017, to je bio totalni Eldorado. Sećam se da sam na Stellar-u bio zabo 30x, vrlo blizu vrha. Ja sam tad mislio ovo je prosto ko pasulj, ja sam najbolji trejder koji se ikad rodio! Početnička sreća bila, verovatno. :giggle: Vidiš ovde po ljudima koliko njih je ostalo zaglavljeno u tom mentalitetu, ja sam genije, ovo je genijalno, ti mora da nisi zaradio kad pričaš da je ovo Ponzi. Realnost je međutim drugačija. Zarada nije dokaz ispravnosti teze. Cena nije dokaz kvaliteta robe.

SEC još uvek ne hvali BTC. Gari je izjavio da su odobrili BTCETF pod pritiskom. Ne žele da gube više sudske sporove.

Mozda pitanje nije za ovu temu mozda i jeste ako nije recite gde da premestim.
Setio sam se da imam nesto BNB i rekoh da ih prebacim na Binance, bili su mi na Binance Dex i ulazio sam pomocu Ledger-a. Sada sajt kao sto je bio Binance Dex vise ne postoji, nema opcija da se konektujem na novcanik niti da napravim novi. Nesto pise da je to preuzeo Trust wallet, instalirao sam ekstenziju i probao da se ulogujem pomocu Ledger-a, sve ok prihvata ali nema ni jedna adresa sa novcem svuda je 0. Odabrao sam Bnb chain. Gde gresim 🤷

Nisam siguran ali ja bih potražio menjačnice koje imaju BNB swap na USDT ili slično... Onda deponuješ BNB itd...

Mozda pitanje nije za ovu temu mozda i jeste ako nije recite gde da premestim.
Setio sam se da imam nesto BNB i rekoh da ih prebacim na Binance, bili su mi na Binance Dex i ulazio sam pomocu Ledger-a. Sada sajt kao sto je bio Binance Dex vise ne postoji, nema opcija da se konektujem na novcanik niti da napravim novi. Nesto pise da je to preuzeo Trust wallet, instalirao sam ekstenziju i probao da se ulogujem pomocu Ledger-a, sve ok prihvata ali nema ni jedna adresa sa novcem svuda je 0. Odabrao sam Bnb chain. Gde gresim 🤷
Ne zaboravi da imaš stari BNB chain ali i BSC - Binance Smart Chain

Ne zaboravi da imaš stari BNB chain ali i BSC - Binance Smart Chain
Nisam probao ali ranije sam se logovao sa BNB lancem, mislis da instaliram na Leger-u BNB Smart Chain pa da tako probam?
Ovako sam se logovao ranije 🤷

Prilozi

• IMG_20240116_000128.jpg
    IMG_20240116_000128.jpg
    241.1 KB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
Nisam nikada koristio ni Ledžer ni Trust wallet ni BNB/BSC lanac direktno već samo par puta preko menjačnica ali znam da imaju dva lanca pa sam pomislio da tvoj problem možda nema neke veze sa tim. Da li možeš bar da se setiš adresa na kojima si imao sredstva pa da proveriš da li su još uvek tu koristeći explorer starog i novog blokčejna.

Pročitaj i ovo, vidim da se planira gašenje starog BNB lanca i migracija asseta na BSC lanac (nisam ulazio u detalje): https://www.bnbchain.org/en/blog/bnb-chain-fusion-roadmap

Poslednja izmena:
Šta mislite o ovom grafiku vezanom za halving i golden cross kroz BTC istoriju ?

A sa druge strane, prilično opiminjuća najava da istorijski pre halvinga, mora da da dođe prvo do žešćeg pada:

Poslednja izmena:
Šta mislite o ovom grafiku vezanom za halving i golden cross kroz BTC istoriju ?

A sa druge strane, prilično opiminjuća najava da istorijski pre halvinga, mora da da dođe prvo do žešćeg pada:

Pa pad i na 35k je prilican procenutalno, ako uzmem da je na tacno 100dana pre Halvinga bio 49k. Ako se ne cepidlaci sa danima, ima sve predispozicije da se to desi, (pad pre pre-halvinga) u smislu da je bio uptrend i "institucije" su se istresle sa kupovinom, vrlo moguce da bude dosadni period sa downtrendom i onda da krene pre-halving pumpa.

Ma nek padne na 30k taman da kupim još

Nego, globalno gledano, svi su ukapirali da treba BTC kupovati... (skoro svi)... i šta se dešava, ljudima koji su uložili milijarde dolara odgovara i +1% rasta... e sad (mi) sitne ribe,,, samo čekamo neki veliki bum... ali na žalost mislim da to neće da se desi... BTC će sporo da raste....u budućnosti....

Možda nas počaste nekim bullom i opet vrate sve u trend... ko se snađe da pokupi bull super..
:)

Poslednja izmena:
Aj u 20 marke da ljudi koji nisu kupili ispod $20k, neće kupiti ni ako bude neke ozbiljnije korekcije.

...alt sezonu tamo sa kraja 2017, to je bio totalni Eldorado. Sećam se da sam na Stellar-u bio zabo 30x, vrlo blizu vrha. Ja sam tad mislio ovo je prosto ko pasulj, ja sam najbolji trejder koji se ikad rodio! ...
Ja se i dalje rado sećam tih vremena, te godine sam ostao bez posla i krenuo da se "igram", bio je superška hype cele te godine sa vrhuncem u Decembru od 21k (od Januarskih 1k), posle kad je palo na 3k bilo je kud koji mili moji i outburst-i negativnosti i skepticizma. U jednom trenutku je navala na sada "pokojni" Bittrex bila tolika da nedeljama nisu primali nove registracije. Sećam se mnogo lepih priča sa YT kanala WorldCryptoNetwork, najtoplija priča mi je bila o Indusu koji se u live uključenju ispovedio kako je sav svoj uložen novac na 7k u roku od mesec dana prodao na 18k i time pokrenuo svoj biznis u Indiji, sećam se bio je i jedan naš iz Subotice koji sve što ima založio kao kolateral i uzeo kredit od Raiffaisen-a da kupi BTC, čini mi se da je i on izašao na vreme i dobro prošao...
A bilo je i nekoliko naših prevaranata koji su na svojim YT kanalima usmerevali naše ljude da ulože u tzv. mining pool-ove, koji su posle volšebno nestajali jedan po jedan, isti su takođe reklamirali i sada već nepostojeće Binatex binarne opcije, tako da generalno (čast izuzecima ako ih ima) ne verujte domaćim likovima koji tvrde da se razumeju u kripto i koji vas na nešto usmeravaju na svojim kanalima.
WorldCryptoNetwork i dalje postoji -https://www.youtube.com/@Worldcryptonetwork/streams
i jedan je od najpoštenijih u industriji, žao mi je samo Thomasa Hunt-a što je u trenutku slabosti ispao pi**ica i prodao sav svoj BTC kad je isti pao na 5k početkom 18-te, a samo par meseci kasnije je sve rebound-ovalo i počelo svoj uspon naviše, a dotad je bio (i dalje je uprkos tom grehu iz prošlosti) najzagriženiji BTC vernik.

sorry za mali offtopic... Da li još nekon TabTrader preskače Alerte i neoglašava se u zadnjih par dana ?! skoro uopšte maltene :(
Android app, forsiram stop, pokrenem, uhvati alert ili dva i onda više neće da se oglasi..
taj app me je budio danima i noćima, a sada je nepouzdan :(
ni reinstall nije pomogao.

Meni to radi Kraken Pro... TabTrader je previše fensi za mene. :)

sorry za mali offtopic... Da li još nekon TabTrader preskače Alerte i neoglašava se u zadnjih par dana ?! skoro uopšte maltene :(
Android app, forsiram stop, pokrenem, uhvati alert ili dva i onda više neće da se oglasi..
taj app me je budio danima i noćima, a sada je nepouzdan :(
ni reinstall nije pomogao.
Pogledaj u appu ja mislim da je on imao ranije limit za alerte, ali bese neki broj 100-150 alerta.Udji u alert deo pa probaj da obrises stare alerte ako ih ima.

Pogledaj u appu ja mislim da je on imao ranije limit za alerte, ali bese neki broj 100-150 alerta.Udji u alert deo pa probaj da obrises stare alerte ako ih ima.
koristim besplatnu, non pro verziju, jer mi je 5 alerta dovoljno jer pratim samo BTC ;) brisanje starih alerta je izgleda pomoglo ! hvala ;) mada su i imali 13-14. januara neke maintenance na serverima, takav im je announcement, moguće da je nešto zeznuti tada.. ali pu pu, za sada radi :)

Nazad
Vrh Dno