Upravo to je problem gde Samsung gubi trku.Mene kao prosecnog korisnika ne interesuje da uzimam kurseve fotografije - izvadim telefon, uperim, slikam. Ako ne odgovara, iskljucim/ukljucim blic, ukljucim nocni rezim, eventualno kliknem da se fokusira na neki deo i to je to. Poenta je poredjenje stock fotografija.
Ja kad sam testirao pre par meseci, HDR efekat je bio samo na 12mpx modu. Ne treba odmah napasti da neko priča gluposti. Pritom je HDR u Camera Assistant bio ON. Nema veze, uglavnom poenta je bila da treba paziti i koji mod koristite kad ste unutra i prozor vam onako curi kao kod kolege što je postavio sliku. 12mpx ce imati bolji HDR, 50 i 200mp tek možda blagi oblik HDR.Ne znam za vas ali kod mene na 50mp hdr radimislim to mozete lako i testirati ne mora neko da vam prica gluposti radi/ ne radi
![]()
Ne taman posla da sam ja tebe napao, ili bilo kog...ne slikam sa 50mp, opalim po nekad, mozda i ja pricam glupostiJa kad sam testirao pre par meseci, HDR efekat je bio samo na 12mpx modu. Ne treba odmah napasti da neko priča gluposti. Pritom je HDR u Camera Assistant bio ON. Nema veze, uglavnom poenta je bila da treba paziti i koji mod koristite kad ste unutra i prozor vam onako curi kao kod kolege što je postavio sliku. 12mpx ce imati bolji HDR, 50 i 200mp tek možda blagi oblik HDR.
99% njih nema pojma o fotografiji i tehnici fotografisanja. Kakvo znanje, takve i fotke.
Ima ovde na forumu korisnika koji prave sjajne fotke sa mobilnim, pa i sa S23U iz prostog razloga jer znaju fotografiju.
Ovi ostali se frljaju sa "smece, krs, ocaj, katastrofa" i ostalim glupostima...
Ako ces vec o fundametalnosti, bilo bi stvarno dobro da znas kako stvari funkcionisu pre nego sto ih napisesKonto hdra- ljudi ocekuju da hdr na telefonu izvlaci 10 ekspozicija, pri tom taj isti hdr izvlaci iz jedne fotke. Niti je smisao istog da u preterano kontrasnim situacijama izjednacava ekspoziciju vise delova kadra, niti treba tako da izgleda. Ljude vise ne zanima da iole verodostojno prenesu atmosferu, bitno je samo da izgleda sto bolje, kako oni misle da treba da izgleda...
Znaci ne radi se vise o tehnici fotografisanja i nekim osnovim pojmovima fotografije, ovde se radi o fundamentalnom poimanju bilo cega...
A takvih je sve vise, dozvoljeno im je da voze, operisu, projektuju, vode drzavu...
Ovo sam i ja primetio za x3 kameru, kao da su je pokvarili u odnosu na ranije, nije bila ovako "meka". Recimo sa x1 nije takav slučaj, x10 takođe mnogo bolja na gcam.To nisam rekao, rekao sam editovane fotke bolje od stock-a.
Evo vam primer Point and shoot-a.
Videćete da je gcam čak i brži, 1/50 shutter u odnosu na 1/33 kod Samsunga.
Kao što sam i ranije rekao, na prvi pogled je fotka ok, ali kad čovek uporedi, vidi kakvo je zapravo smeće.
A ne upoređujem za drugim telefonom nego sa gcamom, što će reći da Samsung može da je napravi 30 puta boljom, a da li neće ili ne znaju, to ne znam da kažem.
Ovo je razlika u relativno dobro osvetljenoj prostoriji.
Razlika je 50 puta veća kad je slabije osvetljenje ili teža situacija gde ima jak izvor svetlosti.
Anyone?Ne znam da li sam se utripovao ali prilikom scroll-a kao da vidim, po horizontali, na sredini ekrana tamnu senku? Bas se vidi na svetlijoj pozadini, kao recimo ovde na forumu. Jel se nekom desavalo?
Instalirao sam Display Tester.@AlexRob инсталирај апликацију Screen Test, имаш је на гугл продавници и знаћеш јесте или није burn in.
Bio sam spreman da polozim dva'es maraka da ces ti biti najglasniji sa svojim kmecanjem. Ljudi kao ti upropastise svaku temu u koju sednu svojim egom, kmecanjenje, kmecanje i kmecanje do sutra. Ne mozes nista korisno da procitas, samo kme kme kme, Ako ti ne se ne dopada kakve fotke pravi mob, uzmes prodas ga i teras dalje, nadjes svoju radost u zivotu. Pixelpeeping je vrsta mentalnog izazova koji kad jednom uzme pod svoje, ostavlja teske posledice po sveopstu paradigmu.A ove price o fotografiji i nebulozi gde ja moram sad da sedim i drndam svaku fotku kroz galaxy enhance x, da je mlatim u lightroomu i snapseedu 3 sata da bih dobio nesto, neka hvala.
Mislim, nemam nista protiv naravno, ali ne moze se uporedjuje obradjena fotka sa stock-om.
Eno da uzmem mamin mi a3 ili moj stari note 10+ sto je kod caleta, pa da obradim fotke, bice bolje od s23u stock-a, a to nije poenta.
A ovde da kazes nesto protiv telefona, ko apple tabor, za vrat hvatajukao da su ga oni pravili pa im u srce diras.
Kamo srece da su ljudi svesni i da se svi bune, pa da nema kupaca, ne bi bilo ni kompanija.
Ali i to dobro pokazuje sliku drustva koja se prenosi u ostale sfere zivota, poput politike, raznoraznih protesta itd. Ali da ne sirim pricu, poenta je telefon.
Evo moram da pitam. Sta ti radis sa svojim fotkama kad se bavis ovako ekstremnim sportom kao sto je pixelpeepovanje? Stampas u velikim formatima, izlazes, gledaju se na velikim ekranima, ocenjuje neko tehnicke aspekte fotografije, sta radis pa si u ovako ocajnom stanju duha i tela da si pod takvim stresom kada pises u ovoj temi da se ja oporavljam od stresa posle svakog tvog posta, jer empatican sam covek pa mi sve nekako tesko zbog tebe...Evo vam primer Point and shoot-a.
Videćete da je gcam čak i brži, 1/50 shutter u odnosu na 1/33 kod Samsunga.
Kao što sam i ranije rekao, na prvi pogled je fotka ok, ali kad čovek uporedi, vidi kakvo je zapravo smeće.
A ne upoređujem za drugim telefonom nego sa gcamom, što će reći da Samsung može da je napravi 30 puta boljom, a da li neće ili ne znaju, to ne znam da kažem.
Ovo je razlika u relativno dobro osvetljenoj prostoriji.
Razlika je 50 puta veća kad je slabije osvetljenje ili teža situacija gde ima jak izvor svetlosti.
Ako ces vec o fundametalnosti, bilo bi stvarno dobro da znas kako stvari funkcionisu pre nego sto ih napises
Takodje HDR pravi da ti fotografiju vidis prirodnije, upravo onako kako je ocima vidis, jer ako nemas hdr i ako fotkas jednu sliku, zbog nemogucnosti tehnologije, ili ce ti izvor svetlosti biti preeksponiran ili senke previse tamne.
Evo ti iz prve ruke, prva fotka sa HDRom, grb i sve upravo onako kako sam ga ja video, dok je bez HDRa preeksponiran i gube se detalji.
Imam i lepsi primer gde zraci sunca padaju na parket gde ja vidim lepu narandzastu boju dok telefon to hvata kao svetlu belu boju, gde se ne vidi uopste pojedinacno parket sta je i kako je.
Ono sto ne valja jeste preterani HDR sto je Samsung isto pre par godina poceo da radi, sa S21 cini mi se, da previse dize senke i smanjuje svetlo gde pravi poprilicno flat fotografiju.
Krenuh nesto da odgovorim, ali toliko mi je mrsko da ti ne mogu opisati... I sta sad reci posle Martija...Ako ces vec o fundametalnosti, bilo bi stvarno dobro da znas kako stvari funkcionisu pre nego sto ih napises![]()
Mene uopšte ne bi bilo briga kako mi slika S23u kada imam ovakav jelovnik i... S23u. Uživaj care! 😂Meni je 3x zoom bolji. Kamera asistent koristim i podešavanja za istu
Primer 3x zoom sa decembarskim apdejtom
Pogledajte prilog 422969Pogledajte prilog 422970Pogledajte prilog 422971
Daj da skrenemo malo temu, kakav burn in?P.S.
Lako je Vama, vi nemate burn in na telefonu starom 10ak dana. :|
Ali da, kamera vam nije savršena...
Baš to, to je test pokazao.Daj da skrenemo malo temu, kakav burn in?
Ako ti na jednobojnoj (sivoj) pozadini stoji nesto, slova brojevi linije itd, to je burn in.
Ja sam ga pre 10ak dana kupio u A1.Ako je telefon stvar stvarno 10ak dana nema sanse da imas burn in, osim ako nije defektan uredjaj.
vraćaj to odmah,reklamiraj i traži drugiJa sam ga pre 10ak dana kupio u A1.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari