Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

S23ultra nema opciju autohdr u 50mp? To je realno propust ako je tačno za telefon te snage i kamere od 200mp. Ok za 200mp mod i da razumem ali 50mp treba da radi isto kao i 12mp samo da nudi više detalja.
Nema, samo auto mod 12mpx ima HDR. Ja sam to testirao sve do detalja i na Ultri, i na Plusu i na maleckom.

Камо лепе среће, фотографије су буквално неупотребљиве, уређај је стар 7 дана узет у А1, урађен апдејт, фабрички ресетован на њему БУКВАЛНО немам ништа...Никакав квалитет имам много фотографија у различитим условима и свака је као у магли, разлива светла, фокус ради како он мисли да треба, џаба што ја пипкам у шта да гледа моћних 200мпх, боје испране, имам осећај као кроз најлон кесу да сликам...
Са друге стране фотографије са пиксела 6 БЕЗ БИЛО КАКВЕ обраде (једино је орхидеја била кроз АГЦ па је он додао неке шпеције)
@Hbis ово су толико едитоване слике да нису уопште релевантне
Zamena za s21 ultra uz tvoju doplatu? Slike perfekcija u skoro svim uslovima?

Kad kaže neko u prvoj rečenici da su fotografije sa s23u "neupotrebljive" dalje ne treba čitati. Taj pixel 6 pro nije imao top kameru ni kad se pojavio, a šio ga je i pixel 6a sa starim senzorom u svim uslovima. E to je po meni bruka. Ultra možda ima neke nedostatke u odnosu na vodeće konkurentne ali i prednosti. Tu kompletnost kakvu danas ima 23u pixel verovatno nikad neće ni postići.
Manje hejta, get a life i sredite sobu, barem pre slikanja 😁
Dvoje dece... 4 i 7...nema tu sredjivanja😂

Kad kaže neko u prvoj rečenici da su fotografije sa s23u "neupotrebljive" dalje ne treba čitati. Taj pixel 6 pro nije imao top kameru ni kad se pojavio, a šio ga je i pixel 6a sa starim senzorom u svim uslovima. E to je po meni bruka. Ultra možda ima neke nedostatke u odnosu na vodeće konkurentne ali i prednosti. Tu kompletnost kakvu danas ima 23u pixel verovatno nikad neće ni postići.
Manje hejta, get a life i sredite sobu, barem pre slikanja 😁
Зато сам и окачио слике да не мора да се чита него да се гледа...

Пиксел је био обичан 6, један од најгорих уређаја које сам икада имао (пријем никакав, квалитет позива такође, одсуство волте опције, грејање и прегревање, трајање батерије очајно, блутут никакав) али камера на њему је била васиона за ово што ради ултра тако да је то још већа трагедија, рецимо 7А је по мени био бољи од про варијанте 7ице (уме 7А да направи слику као блекбери болд :LOL:, али кад услика...брате то је да не верујеш да је сликано телефоном).
Мноого уређаја ми је прошло кроз руке и било је разних, али да овако скуп и премијум уређај не може да направи сличицу за инстаграм да ваља...то нисам доживео.
Ултра је типичан МАСЛ КАР ...8000 кубика и 180 коња и доста галаме...Много ми се допада телефон и оловка и долби и батерија надам се да ће нешто смислити и поправити ову апликацију на неки начин да искористи сав потенцијал овог хардвера. За то време зумирам Месец.

^Obriši lepo sočiva kamera, ako i tada pravi ovako razmrljano svetlo onda su ti izgrebana stakla, ali 99% ih treba samo obrisati LEPO.

Strašno u šta se pretvorio ovaj forum, bukvalno kao da čitam dragi bravo.
Kamera na s23u može biti sve samo ne loša,krš i neupotrebljiva, sigurno da ima mana ali treba probati razne opcije pa onda doneti zaključke. Sem toga, kvalitet kamera jednog telefona ne čine samo fotografije, već i video, potrtait video, ultra steady video, u čemu je s23u odmah do Iphone a 3 koplja iznad svih ostalih androida.

Inače, ne znam da li ste videli kod mkbhd-a na blind testu kamera za dnevne fotografije ip15pro je zauzeo POSLEDNJE MESTO, s23u isto tako negde pri dnu, da li to znači da su to krš kamere? 😂

Stock i gcam, 10x 🫠

Prilozi

• 20240110_222525.jpg
    20240110_222525.jpg
    147 KB · Pregleda: 183
  • STP_9.2_20240110_222537429.jpg
    STP_9.2_20240110_222537429.jpg
    118.5 KB · Pregleda: 181
Nema, samo auto mod 12mpx ima HDR. Ja sam to testirao sve do detalja i na Ultri, i na Plusu i na maleckom.
Baš bezveze. Kod mene recimo na A54 na 50mp modu radi hdr kada fotka po danu, bar je tako do skoro bilo, moram da probam ponovo sutra. Po lošem svetlu već znam da hdr ne radi.

Sto svi kuliraju moju ponudu za zamenu a kukaju? Ne razumem... ok kako god, nastavite onda plakati
Zamena, plus da ti oni doplate, ipak dobijaju bolji tel. Ponuda koja se ne propusta 😍😁
Vi ili se sprdate ili ne znate nista o slikanju, fotografijama, itd.
S23u nema najbolju kameru, ali kad se gleda celokupni sistem kamera sta sve moze, onda je u samom vrhu. Videcemo sta ce s24 serija da donese, ali koliko sam danas video sta donosi oppo, vivo i ostali, ono je bruka na papiru.

Baš bezveze. Kod mene recimo na A54 na 50mp modu radi hdr kada fotka po danu, bar je tako do skoro bilo, moram da probam ponovo sutra. Po lošem svetlu već znam da hdr ne radi.
Naravno da radi hdr i na 50mpx na s23u.

S23ultra nema opciju autohdr u 50mp? To je realno propust ako je tačno za telefon te snage i kamere od 200mp. Ok za 200mp mod i da razumem ali 50mp treba da radi isto kao i 12mp samo da nudi više detalja.
Kako je ovo novost, pa IPhone 15 je napravio celu priču oko 24 MPx kao nešto neviđeno. I ima situacija kada se to stvarno vidi. Svi ostali rade u 12 MPx.

Kako je ovo novost, pa IPhone 15 je napravio celu priču oko 24 MPx kao nešto neviđeno. I ima situacija kada se to stvarno vidi. Svi ostali rade u 12 MPx.
Po meni slike su daleko bolje na IP a to i drugi kazu . Plus ne treba neko štelovanje da dobijes dobru sliku - pogotovo ako hoćeš iz prve da okineš snimak .
Pogledajte koliko je pisanije oko IP13 , IP14 i IP15 telefona , a koliko o S 21, S 22 i S 23 telefonima , koliko ko ima problema ili nema
Problem nikad nisam imao na IP PM ili XS Max , kao i na NOTE serijama , ali ovi S flagship telefoni ...

Ма какви доста ми је ексиноса за два живота, замена само за пиксел 8 про
A sa Tensorom ćeš se usrećiti 🤣
Exynos sa drugim imenom.
Kao VW Bora i Jetta
Po meni slike su daleko bolje na IP a to i drugi kazu . Plus ne treba neko štelovanje da dobijes dobru sliku - pogotovo ako hoćeš iz prve da okineš snimak .
Pogledajte koliko je pisanije oko IP13 , IP14 i IP15 telefona , a koliko o S 21, S 22 i S 23 telefonima , koliko ko ima problema ili nema
Problem nikad nisam imao na IP PM ili XS Max , kao i na NOTE serijama , ali ovi S flagship telefoni ...
Kamera na iPhoneu je isto smeće.

Većina ljudi koja koristi iPhone su ovčice, čast izuzecima, kojima i da nešto znaju i da im nešto ne valja, reći će da je bolje jer eto, ne može na Apple-u da ne valja.

Tek ove godine su dobili kršten HDR i jedina dobra stvar jeste binning na 24mpx gde se stvarno vidi razlika kad se zumira, ali overall fotografije ******.

Samsung sa gcamom 4 puta bolji, bilo koji novi Kinez 4 puta bolji.

Samsung bez gcama isto smeće kao i iPhone.
iPhone ima pixel binning na 24mpx, Samsung ima telefoto kameru više, a što se samog kvaliteta tiče, loši i jedni i drugi.

Da se nadovežem, ovaj trend da ne sme o telefonu ništa loše da se kaže kreće i u ovom taboru. Da li ljudi ne znaju za bolje ili pravdaju svoje kupovine, ne znam, ne razumem se.

Ja znam da sam imao s22u i da je bio krš, sad sa s23u sam super zadovoljan sa telefonom kao telefonom.
I sa kamerom hvala Bogu jesam zahvaljujući gcam-u i momcima koji za džabe troše svoje vreme i rade na tome da od kamere naprave ono što bilionerski konglometar neće.

Poslednja izmena:
Pre neko vece sam bio u baru sa par prijatelja. Hteli da se slikamo u polumracnom baru. Opcije: ip13 ip15 i moj s23. Sa.night modom, sva tri jednako prosecne/lose slike napravili. Selfi - takodje. Sa blicom svaki je dobar. Nema tu magije, svaki telefon je ogranicenih mogucnosti u nekoj situaciji. Ali reci da su kamere na s23 krs, lose, a na iphone ne znam kako magicno dobre, prosto nije istina. Prosecan sam korisnik, pre s23 imao sam ip13 pro, i sorry ali ja tu iphone magiju u kamerama nisam video. Pokazivao se lose u mnogim situacijama, kao i s21 pre njega, i s23 sada.

Slike su takodje stvar ukusa, ja najviše volim Huawei slike, ali poenta je da skoro svi flagship telefoni prave najbolje slike, jako su male razlike, čak i nekoliko godina starih telefona, napredak je mizeran već godinama. Na ovom forumu daleko je više korisnika Androida i to jednako skupih kao iPhone, ali on nije merodavan, kao ni broj komentara. Čak i da nisi zadovoljan sa nečim, evo, ljudi instalirali GCam, sa iPhone-om možes samo da kupiš neki Android. Tako da i nemaju šta da pišu izuzev battery healtha, koji im obara cenu telefona pa kad izgube koji procenat kao da si im uzeo 20 eura iz džepa (a sa baterijom za 15 koja košta 200 EUR-a i jesi): https://macola.rs/apple-servis/iphone-zamena-baterije-u-zvanicnom-apple-servisu

Vecina kritika ovde je na nocne slike i onda dodje neko, postavi dnevne ili sumrak i kaze vidi kako je super, nemate pojma. U mracnim uslovima s23 nikako ne moze biti bolji od ajfona poslednje dve generacije. Plus kad je bio smog, led rasveta unisti svaku nocnu sliku (moguce da su nesto i zeznuli prilikom popravke, ali ne verujem).

Slike su takodje stvar ukusa, ja najviše volim Huawei slike, ali poenta je da skoro svi flagship telefoni prave najbolje slike, jako su male razlike, čak i nekoliko godina starih telefona, napredak je mizeran već godinama. Na ovom forumu daleko je više korisnika Androida i to jednako skupih kao iPhone, ali on nije merodavan, kao ni broj komentara. Čak i da nisi zadovoljan sa nečim, evo, ljudi instalirali GCam, sa iPhone-om možes samo da kupiš neki Android. Tako da i nemaju šta da pišu izuzev battery healtha, koji im obara cenu telefona pa kad izgube koji procenat kao da si im uzeo 20 eura iz džepa (a sa baterijom za 15 koja košta 200 EUR-a i jesi): https://macola.rs/apple-servis/iphone-zamena-baterije-u-zvanicnom-apple-servisu
Ja sam presao sa XS Max na S22U i razocarao se - prodao ga posle 8 meseci . Potom kupio IP 13PM i bio zadovoljan sa kompletnim mobom , ali posle godinu dana skoro -11 meseci prodam ga da bih promenio mob i kupim Fold 4 i propast .
Oba IP su bili bolji od S22U, fold necu da poredim drugi tip telefona , zato sam ga i uzeo , ali se i zaj...o

Ljudi pošto izgleda telefone kupujete samo zbog kamere, imate uređaje posebno za tu namenu. Takođe ako baš morate na telefonu da imate najbolju, evo Markes je odradio glasanje, pixel 7a ima najbolju kameru (20miliona glasalo, znači nije mali broj), prodajte ultre, kupite 7a i još će vam ostati para. 20 strana prepucavanje o mesecu, sad evo o noćnoj fotografiji

Nije samo kamera bitna na telefonu.
Prevashodna namena telefonu je nesto drugo,ali niko ne moze da me ubedi da su kamere pre 5-6 godina bolje nego danas. A tada su vam odgovarale.
Evo jedne sa s23 bez ikakvih podesavanja na 12mp

Prilozi

• 20240111_090030.jpg
    20240111_090030.jpg
    282.7 KB · Pregleda: 134
Ovde je bilo par postova koji su kriticki normalno rekli sta ne valja, plus jedan bas djonom, po meni ne bas realan, na sta se nadovezalo brdo ljudi, od kojih neki ni nemaju s23, pitanje da li su i isprobali telefon uopste i brane ga kao da si im rodjenog napao. Toliko od mene na tu temu, samo da nije realno da se prica da s23 ima najbolju mogucu kameru ikad (sto se provlaci ovde) i da su nocne slabije od konkurenta.
Inace, zvali me iz Samsung podrske, da provere kako sam zadovoljan uradjenim servisom. Napomenuo im pored navedenog da je 6.0 update bio katastrofa (nisu uopste upoznati sa tim, koliko se cujem sa koleginicom iz Hrvatske, oni nikakve probleme sa jezicima nisu imali kao mi), pozeleli mi srecu i da zaboravim na dosadasnje probleme 🙂

Ovde je bilo par postova koji su kriticki normalno rekli sta ne valja, plus jedan bas djonom, po meni ne bas realan, na sta se nadovezalo brdo ljudi, od kojih neki ni nemaju s23, pitanje da li su i isprobali telefon uopste i brane ga kao da si im rodjenog napao. Toliko od mene na tu temu, samo da nije realno da se prica da s23 ima najbolju mogucu kameru ikad (sto se provlaci ovde) i da su nocne slabije od konkurenta.
Inace, zvali me iz Samsung podrske, da provere kako sam zadovoljan uradjenim servisom. Napomenuo im pored navedenog da je 6.0 update bio katastrofa (nisu uopste upoznati sa tim, koliko se cujem sa koleginicom iz Hrvatske, oni nikakve probleme sa jezicima nisu imali kao mi), pozeleli mi srecu i da zaboravim na dosadasnje probleme 🙂
Oni imaju jedno pismo...

Mozda nije samo to, ako sam dobro shvatio, centar zapodrsku im je u HR, pa su se mozda vise posvetili testiranju.
I dan danas pocetni ekran nakon restarta je EN, pa ide RS, to ne bi trebalo da ima veze sa pismom

Ne znam za vas ali kod mene na 50mp hdr radi :) mislim to mozete lako i testirati ne mora neko da vam prica gluposti radi/ ne radi :D

...Toliko od mene na tu temu, samo da nije realno da se prica da s23 ima najbolju mogucu kameru ikad (sto se provlaci ovde) i da su nocne slabije od konkurenta....

Niko nije rekao da S23U ima najbolju kameru ikad, ali ovde se kace slike i primeri kakve ja nisam sreo nikad, cak sam mnogo puta i pokusavao da reprodukujem i napravim sliku sa slicnim ishodom ali meni ispadne okej. Ima i flera, i zna malo i da zamrlja, zna i da pomesa ekspoziciju, ali ni priblizno kao na slikama koje ljudi kace. Po slikama ovde, reklo bi se sa najjeftiniji telefon od Samsung-a pravi bolje slike od S23U.

99% njih nema pojma o fotografiji i tehnici fotografisanja. Kakvo znanje, takve i fotke.
Ima ovde na forumu korisnika koji prave sjajne fotke sa mobilnim, pa i sa S23U iz prostog razloga jer znaju fotografiju.
Ovi ostali se frljaju sa "smece, krs, ocaj, katastrofa" i ostalim glupostima...

Mene kao prosecnog korisnika ne interesuje da uzimam kurseve fotografije - izvadim telefon, uperim, slikam. Ako ne odgovara, iskljucim/ukljucim blic, ukljucim nocni rezim, eventualno kliknem da se fokusira na neki deo i to je to. Poenta je poredjenje stock fotografija.

Vrh Dno