Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Juce sam greskom okacio u temi za s24 evo mog poredjenja kamere iz februara prosle godine, iphone 13 pro vs s23. Prve su phone druge su samsung. Pa procenite... Oba su samo ukljucena i slikano bez podesavanja...
Ja sam na kraju prodao Ip a ostavio samsung, jer mi je ios bio prepreka kao i tezina ajfona...

Prilozi

• IMG_7881.JPG
    IMG_7881.JPG
    393.2 KB · Pregleda: 135
  • 20230221_223035.jpg
    20230221_223035.jpg
    237.9 KB · Pregleda: 91
  • IMG_7876.JPG
    IMG_7876.JPG
    328.3 KB · Pregleda: 87
  • 20230221_224448.jpg
    20230221_224448.jpg
    339.5 KB · Pregleda: 81
  • IMG_7879.JPG
    IMG_7879.JPG
    440.2 KB · Pregleda: 113
  • 20230221_224519.jpg
    20230221_224519.jpg
    335.9 KB · Pregleda: 130
Juce sam greskom okacio u temi za s24 evo mog poredjenja kamere iz februara prosle godine, iphone 13 pro vs s23. Prve su phone druge su samsung. Pa procenite... Oba su samo ukljucena i slikano bez podesavanja...
Ja sam na kraju prodao Ip a ostavio samsung, jer mi je ios bio prepreka kao i tezina ajfona...
U drugoj temi si rekao obratno🤣🤦‍♂️. Dogovori se koje su koje. U svakom slučaju koji god je desno kida ovog levo.

U drugoj temi si rekao obratno🤣🤦‍♂️. Dogovori se koje su koje. U svakom slučaju koji god je desno kida ovog levo.
Pa drugacije je upload-ovao sada :D dobro je rekao oba puta, Samsung fotke imaju datum i vreme, iphone fajlovi pocinju sa IMG

Поинт енд шут.
Сочива камере мазана кавурмом 🤪
Ултра страјкс аген

Prilozi

• 20240111_215129.jpg
    20240111_215129.jpg
    96 KB · Pregleda: 123
  • 20240111_215129~2.jpg
    20240111_215129~2.jpg
    151.8 KB · Pregleda: 130
Poslednja izmena:
Pa tamo i jeste bio taj redosled. Dobro sam rekao i tamo i ovde
Slike jesu bolje mozda kad se ovako uporede ali kad sam koristio ip13 pro i on je imao gresaka i losih slika u otezanim uslovima... Ali zato svakodnevno koriscenje ios-a, za mene pakao svoje vrste. Progutacu poneku losu sliku, radije nego da se nerviram svaki put kad uzmem telefon u ruke

Definitivno ne treba da kacim neke stvari dok sam na poslu. I stand corrected.

Na Sammyju kola ljubičasta 🤣

My 2 cents u vezi ove rasprave oko kvaliteta kamere na S23. Nemam S23, u procesu sam izbora novog telefona. S23 (običan) mi je prvi pik. Međutim, pri izboru telefona kvalitet kamere mi se kotira visoko. Moram priznati da su me dosta pokolebale ove bedne fotografije koje su postovale neke kolege. Neke od njih su zaista neprihvatljivo loše, ispod svake kritike. Pa ovome što sam video na temi, moj praistorijski Samsung S7 pravi kvalitetnije fotke od S23. Tako da ću verovatno odustati od kupovine S23 i opredeliti se za neki IPhone.

Da ne dužim, ako je smisao postavljanja loših fotografija bio da potencijalne kupce odvrate od kupovine S23 mogu reći da su u mom slučaju najverovatnije uspeli u tome ;)
Hvala I doviđenja !👋

@lazar22 Ово сликано са блицем?

Поинт енд шут.
Сочива камере мазана кавурмом 🤪
Ултра страјкс аген
Za neke stvari nije teško utvrditi činjenice. Evo zbog čega forum gubi smisao i dobar sadržaj, iako neke članove ne shvatamo za ozbiljno opet nam troše vreme.
Prvo, ovakav kadar ne znam kako si uopšte i postigao, da li je to krop ultrawide sočiva ili ko zna koje uopšte kamere, ali ovo prvo skoro pa sigurno. Ova druga slika ne znam šta je uopšte, da li to predstavlja zum (ne daj Bože) ili crop postojeće? Dole su moje fotografije napravljene malopre, čist point end shot u 12mp, čak nije ni uključio noćni mod. Crop je od obične fotografije od 50mp.
Izgleda da sam ja uhvatio nekakav golden hour noćne fotografije ili ova čisto gušća mast ima efekta ili ti uopšte nemaš ultru ili si kupio Dubai repliku 😁

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    270.5 KB · Pregleda: 97
  • 20240112_234158.jpg
    20240112_234158.jpg
    248.5 KB · Pregleda: 93
  • 20240112_232054.jpg
    20240112_232054.jpg
    282.9 KB · Pregleda: 97
Poslednja izmena:
Kod tebe kao da ne koristis pravo socivo...jesi cackao sta u camera podesavanja....

Ja sam prezadovaljan s23 ultra kamerom....
Evo jedna iz Loznice... obrisano samo moje dete sa slike kraj sneska, jer ne volim po forumima decu da kacim...

I ja dobijam takve slike.

Ono gore kao da se neko sprda.
Bas tako. Nista mi nije jasno.

Za neke stvari nije teško utvrditi činjenice. Evo zbog čega forum gubi smisao i dobar sadržaj, iako neke članove ne shvatamo za ozbiljno opet nam troše vreme.
Prvo, ovakav kadar ne znam kako si uopšte i postigao, da li je to krop ultrawide sočiva ili ko zna koje uopšte kamere, ali ovo prvo skoro pa sigurno. Ova druga slika ne znam šta je uopšte, da li to predstavlja zum (ne daj Bože) ili crop postojeće? Dole su moje fotografije napravljene malopre, čist point end shot u 12mp, čak nije ni uključio noćni mod. Crop je od obične fotografije od 50mp.
Izgleda da sam ja uhvatio nekakav golden hour noćne fotografije ili ova čisto gušća mast ima efekta ili ti uopšte nemaš ultru ili si kupio Dubai repliku 😁
Бирај место и оружје 😀
Шалу на страну није ни близу камера какву сам очекивао после свих оних хвалоспева и упоредних тестова. Уме она да направи слику (није то поента) али мора да се поклопи много неких коцкица да би иста била за употребу. Ноћне фотографије 1 од 5 да су ок, ако има више вештачког светла (лампе, саобраћај) ту се никако не сналази како треба. Кажем опет се надам да ће испеглати све то кроз неки апдејт, за сада сам искључио буквално СВА додатна подешавања и у камера апликацији и у assistant апликацији такође. Помогло је прилично.
Са Про модом све то изгледа доста озбиљније.
Да не буде да само кукам трајање батерије је стварно импресивно (опримизација система) за осам сати спавања ултра није скинула ни 1% батерије што пиксел може да сања (неретко оде и 20% за ноћ)

Prilozi

• 20240111_101034.jpg
    20240111_101034.jpg
    233.1 KB · Pregleda: 116
  • 20240111_101006.jpg
    20240111_101006.jpg
    160.3 KB · Pregleda: 67
  • 20240110_211309.jpg
    20240110_211309.jpg
    78.2 KB · Pregleda: 104
@Rainmakerr bravo. Htedoh sinoc da izadjem da slikam isti kadar. Posle razmisljam kome sta da dokazujem znam koji telefon koristim znam sta moze nije se to mnogo menjalo godinama nisam ovakve slike imao i na dosta starijim uredjajima
U jednu ruku to je 1min posla pošto sam prolazio tuda a u drugu ruku sam pomislio što i ti. Znam da se ovako spuštamo na njegov nivo ali preživeću 😁 Prvo što ljudi pričaju obične neistine o telefonu a drugo što se pojavljuju na svakoj stranici sa istim sadržajem. I tako mesecima. Normalno je da nekom ne odgovara telefon, iznese svoje nezadovoljstvo i tera dalje. Iz godinu u godinu telefoni su sve bolji ali sve su veća i očekivanja korisnika tako da je to neki začarani krug
Бирај место и оружје 😀
Шалу на страну није ни близу камера какву сам очекивао после свих оних хвалоспева и упоредних тестова. Уме она да направи слику (није то поента) али мора да се поклопи много неких коцкица да би иста била за употребу. Ноћне фотографије 1 од 5 да су ок, ако има више вештачког светла (лампе, саобраћај) ту се никако не сналази како треба. Кажем опет се надам да ће испеглати све то кроз неки апдејт, за сада сам искључио буквално СВА додатна подешавања и у камера апликацији и у assistant апликацији такође. Помогло је прилично.
Са Про модом све то изгледа доста озбиљније.
Да не буде да само кукам трајање батерије је стварно импресивно (опримизација система) за осам сати спавања ултра није скинула ни 1% батерије што пиксел може да сања (неретко оде и 20% за ноћ)
Teško je naći adekvatan način komunikacije sa tobom. Tvoje postove ne čitam od sad a trebalo bi biti i odrisani

U jednu ruku to je 1min posla pošto sam prolazio tuda a u drugu ruku sam pomislio što i ti. Znam da se ovako spuštamo na njegov nivo ali preživeću 😁 Prvo što ljudi pričaju obične neistine o telefonu a drugo što se pojavljuju na svakoj stranici sa istim sadržajem. I tako mesecima. Normalno je da nekom ne odgovara telefon, iznese svoje nezadovoljstvo i tera dalje. Iz godinu u godinu telefoni su sve bolji ali sve su veća i očekivanja korisnika tako da je to neki začarani krug

Teško je naći adekvatan način komunikacije sa tobom. Tvoje postove ne čitam od sad a trebalo bi biti i odrisani
Разговор се увек одвија на нивоу глупљега.

Hvala kolegama koje su se potrudile da opovrgnu da kamera na S23U nije u rangu ostalih flegšipova (pre svega mislim na Ajfon)️. Da li je isti slučaj i sa S23 običnim modelom, ili vrhunsku kameru ima samo Ultra? Samsung se potrudio da običan S23 dovoljno unazadi u odnosu na Ultru, verujem da postoje bitne razlike u kvalitetu i na polju kamere.

Hvala kolegama koje su se potrudile da opovrgnu da kamera na S23U nije u rangu ostalih flegšipova (pre svega mislim na Ajfon)️. Da li je isti slučaj i sa S23 običnim modelom, ili vrhunsku kameru ima samo Ultra? Samsung se potrudio da običan S23 dovoljno unazadi u odnosu na Ultru, verujem da postoje bitne razlike u kvalitetu i na polju kamere.
Kacio sam 2-3 stranice iza sliku sa s23 ,bez ikakvog podesavanja,12mp ...
Ovo sto neki kače,su gluposti... ili sam ja dobio neki unapredjeni model.

Vladof je napisao i licnog iskustva. Da nije problem u korisnicima koji imaju taj telefon i da im je krivo sto citaju kako ga drugi pljuju? Neki ne zele da priznaju da im je los uredjaj koji kosta bas mnogo para
Makar za samsung je lako naći kupca.
Veći problem imate vi koji pljujete,umesto da odete lepo u prvu prodavnicu telefona i zamenite telefon...
Uostalom,sta je to lose na ovoj fotografiji .
S23 ,bez podesavanja

Prilozi

• 20240111_090030.jpg
    20240111_090030.jpg
    282.7 KB · Pregleda: 238
Nazad
Vrh Dno