Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Uopste ne mislim da mi je uredjaj los, da je tako ne bih ga imao skoro godinu dana. Meni smeta sto ljudi koji ga imaju a nisu zadovoljni jer su ocekivali profesionalni foto aparat, umesto lepo da ga prodaju i uzmu to sto im je bolje. Ok shvatili smo, s23 je "krs" pustite nas da.uzivamo u svojoj propasti i bacanju para, ali i da diskutujemo o nekim svrsishodnijim temama.
Vidiš, nasednu ljudi na plaćene hvalospeve redakcije i onda kad ljudi nisu zadovoljni i iznesu svoje mišljenje onda treba da ćute i puste vas koji ste zadovoljni da uživate? Nejde to tako baš. Naravno neki članovi preteruju poslednje vreme ali ja kad sam pre mesec dva postavio slike i izneo razočarenje malenim S23 i banana kamerama odmah sam razapet bio.

Nije da doprinosim temi, ali poštujte malo i negativne komentare. 🍻

Edit: Ovo kuckam sa 13 Mini, u levom džepu mi je Ultra a kući 13 Pro i S23. Volim da menjam, nisam fanboj jednih ili drugih.

Nisam nikakav "fenboj" koristim telefon koji meni odgovara. Tako mi je drugi - poslovni telefon iphone se 2022 koji je svuda "razapet", a meni odlican. Tako i s23, kad ne bude dobar, ide na oglase i kupim drugi, a ne idem po temi i kukam za nesto na sta niko ovde nema uticaja. Takodje sam naseo na placene opise za iphone pa kupio 13 pro i shvatio da je to samo - telefon. Prodao, kupio ono sto mi vise odgovara. A s23 sam kupio cim se pojavio u preorderu, pre bilo kakvih recenzija.

Bez noćnog moda slikano u hodu, ultra.

Prilozi

• 20231213_200022.jpg
    20231213_200022.jpg
    480.6 KB · Pregleda: 200
Poslednja izmena:
Suvišni postovi su pobrisani a podeljeni su i poeni. Obratite pažnju na rečnik i prekinite sa bespotrebnim raspravama. Ako vam se ne sviđa nečije mišljenje / pisanje, dodajte tog člana na ignore. Ako se rasprava nastavi u dosadašnjem stilu, biće trajnog udaljavanja iz teme. Ovo je javno upozorenje svima !!!

Stigao s23, i dalje se sve namesta i cacka da bude kako sam navikao, ali imam jedan mali problem 😅
Iako sam namestio samsung pass i uneo sve te neke acc koje sam imao, sad kad udjem na te sajtove nece da izbaci autofill za prijavu.
Na netu sam video da treba u podešavanjima da se udje i namesti Samsung pass autofill ali te opcije uopšte nema 😅

Prilozi

• Screenshot_20240114_094517_Settings.jpg
    Screenshot_20240114_094517_Settings.jpg
    71.4 KB · Pregleda: 112
Ono što sam primetio za ovih 2 nedelje korišćenja je da su boje na ekranu nekako "hladnije" u odnosu na S21. Nisam ekspert, ne znam terminologiju, ali kad gledam yt vidim da je, recimo, boja kože svetlija/bleđa.
Jel zna neko o čemu se radi?

Poslednja izmena:
Ono što sam primetio za ovih 2 nedelje korišćenja je da su boje na ekranu nekako "hladnije" u odnosu na S21. Nisam ekspert, ne znam terminologiju, ali kad gledam yt vidim da je, recimo, boja kože svetlija/bleđa.

Pogledaj u podesavanja, ekran, tu imase onaj vivid i natural..vivid daje malo "jace" toplije boje...
Nemam s21, u odnosu na iph14p, tu su negde...verv je tako kalibrisan ekran, da daje malo "realnije" boje..pre znam kad sam koristio note 9, u galeriji kad gledamm sliku i kad kastujem na tvu ili prebacim na drugi fon, nebo i zemlja, bas je bilo vise prenapucanih boja na note 9 :D

Ps Zapravo ne znam kolko to i utice na video al mozes da vidis

1000004091.jpg

Na oba telefona je natural i ukljucen je comfort shield. Maksimalno osvetljenje na oba i na Ultri je podešena maksimalna rezolucija. Rezolucija yt videa je 1080...

Proveri dal na Ultri nije uključeno osvetljenje video zapisa

Prilozi

• Screenshot_20240114_182655_Settings.jpg
    Screenshot_20240114_182655_Settings.jpg
    66.9 KB · Pregleda: 66
Nije uključen.

Prilozi

• Screenshot_20240114_183731_Settings.jpg
    Screenshot_20240114_183731_Settings.jpg
    49.6 KB · Pregleda: 71
Pa stavi auto brightness, na maximalno ako imaš onda ti to pravi utisak hladnih boja verovatno zbog probijanja svetlosti u oči. Ipak S23 ima dosta bolje maksimalno osvetljenje.
Edit: Comfort Shield isto ima podešavanje boja, tj. Jačine žute boje. Proveri da li su isto podešeni telefoni.

Brightness nije.
Eye comfort shield je adaptive na oba.
Ako izaberem custom i povećam color temperature bude približnije.
Najpribližnije je Screen Mode Vivid a White balance na warm.

I još jedno zapažanje. Jednostavno video 1080p na yt ima više detalja na manjem S21.
Plus te "prirodnije" boje po defaultu i ceo utisak je da je ekran bolji na S21. :|

P.S.
Oslepeću od ovih podešavanja.

JEl koristan taj sild uopste?
MEni bas nekako izokrene boje, imao sam obicaja uvece pred spavanje na jabuci da palim, ali na sammy kao da vise utice na boje itd...

Čudno je ali mi naočare za vid imaju zaštitni filter od plavog svetla pa mi je sve svakako šućmurasto. :)

Ekran jeste hladniji. Svake godine je sve više i više tako kalibrisan, to možeš da vidiš kad uđeš u podešavanja recimo gde je bela boja pa uporediš sa starim telefonom.
Ja sam baš imao trip nedelju-dve dana dok sam uporedo imao s22u i s23u, ali ovo što se dešava kod tebe na snimku nije baš ok.
Ne znam doduše kako uživo izgleda i da li ovo kako snimaš izobličava previše, ali nije u pitanju samo hladnoća nego kao da mu fali pola spektra boja, bar tako na snimku deluje. De baš pošalji klip da vidim kako izgleda kod mene 😁
JEl koristan taj sild uopste?
MEni bas nekako izokrene boje, imao sam obicaja uvece pred spavanje na jabuci da palim, ali na sammy kao da vise utice na boje itd...
Meni je ekstra. Stavljen automatski da se uključuje i 01:15 i adaptive, ne custom.
Zapravo dosta neprimetnije nego na s22u i note 10+ ranije. Na Note 10 je baš bilo nekako žuto, ružno. Ovde je skroz ok.
A da li nešto radi i da li mi manje smeta pre spavanja, to ne bih znao 😁

Imao Ultru kako je izašla,već drugog februara je bila u mojim rukama (predstavljanje je bilo prvog februara)
Nakon toga S23 nekih par meseci. Ali je ipak odluka na Ultri pala na koju sam se vratio. Uz ista podešavanja ekrana,Ultra za moje oči lepše izgleda. Ipak moj utisak ako nekom znači

@nestorcika Jel registrovan otisak prsta? Bez toga neće da radi.

Mene ispali juče lik sa kp za s23 256gb...reče javiti se kad dođe u Temerin da pogledam, ni traga ni glasa.

Možda se sapleo na neki led! Ima S23 na KP, polako :).

Ma da...a kontam da će ih i više biti sad kad izađe 24, pa samim tim i niža cena. Ne žurim nigde, i fold 3 služi samotako

@crveni baron žalio sam se već u temi nedavno pa pogledaj tamo. Generalno sve mogu da svarim ali to sto mi spoljni ekran i dalje laguje bez razloga me ubija

Vrh Dno