Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Ja imam i 5g i 2.4g
Isto je na koju god mrežu da se zakači.
Dropuje pa dropuje
Probao sam u ruteru sa podešavanjem kanala da nešto uradim pošto sam našao na xda ili redditu da je to nekima pomoglo ali mrka kapa

RN 10 5G se takođe kači na 5ghz mrežu i nema dropova.
Za ~2 godine ne znam da li je ikada izgubio wifi
Koristiš li neki DNS? Ako koristiš, probaj bez njega.

Ne zanosite se.
Radio sam u Emmi House i WinWin-u tako da znam kako to ide. . .
U slučaju nezadovoljstva u roku od 14 dana imate pravo na povrat novca a u roku od 6 meseci jedino ako servis proglasi tehničku neispravnosti kupljenog uređaja. . .
A pretpostavljam da ce servis uvek da nadje nacin da eskivira povrat novca?

Koliko je verovatno da nakon zalbe za ovo sa wi fi-jem ili losom baterijom (u mom slucaju) dobijemo novi uredjaj?

Kod nas u Srbistanu zakoni i ne važe ili su selektivni tako daaaa. . .

Pošto više namam Xiaomi pogledajte wifi constrains ili policy odnosno battery policy jer tu možda leži kvaka da se wifi gasi kada nema saobraćaja ili kada fon ode u StandBy. Propratite to jer zna da zeza i te kako.
A pretpostavljam da ce servis uvek da nadje nacin da eskivira povrat novca?
. . .
Neće ali ako vide da radi tu stave . Nemaju oni vremena da se dugo bakću sa uređajima. Zamisli koliko telefona stigne na servis pa . . . :(

Ma trenutni protok je ok ali dolazi do nasumičnog pada istog kao i njegovog gašenja (wifi-a), što u radu a što u standby-u.

Na SBB kod mene je wifi oko 500/60. Na 5Ghz

Probaj da isključiš 2.4 ghz sbb, i ostaviš samo 5ghz. Izmeri tako.
Ne znači mi ništa da merim na 5 GHz jer u jednom delu stana imam samo 2.4 GHz mrežu. E baš tu 13T nema nikakvu mrežu, dok Motorola i realme rade normalno.

Na telekomovoj optici BT i WiFi mogu da rade normalno. Sad probah na Supernova i sa uključenim BT brzina očaj. Sa isključenim BT , wifi radi ok, ali recimo lošije od Motorole.
Za 60k koliko košta, ove stvari se ne smeju dešavati.
Što se mene tiče, mišljenje o ovom brendu i dalje je menjam.

Orion i 13T sarađuju ok.
Sa i bez BT.
Orion gpon light optika max paket.

Prilozi

• 480e74d6-1d31-4a90-a160-a1222695509b.jpeg
    480e74d6-1d31-4a90-a160-a1222695509b.jpeg
    31.8 KB · Pregleda: 8
  • 9573bc50-6a09-40ae-bb33-46cfb1df3f06.jpeg
    9573bc50-6a09-40ae-bb33-46cfb1df3f06.jpeg
    31.4 KB · Pregleda: 15
Na telekomovoj optici BT i WiFi mogu da rade normalno. Sad probah na Supernova i sa uključenim BT brzina očaj. Sa isključenim BT , wifi radi ok, ali recimo lošije od Motorole.
Za 60k koliko košta, ove stvari se ne smeju dešavati.
Što se mene tiče, mišljenje o ovom brendu i dalje je menjam.
Ja imam supernovu i imam taj problem sa bt i wi fi...bas cu probati na drugom mestu sa SBB pa da vidimo.

Jel odradio neko od vas sa ovim problemom hard reset nakon instalacije A14/HyperOS? Mozda to resi stvari, ja stalno odlazem al cu morati da ga resim.- mozda se uz to i pojave opcije koje fale jos od A13.

Ja nisam prešao na novi OS.

Ja imam supernovu i imam taj problem sa bt i wi fi...bas cu probati na drugom mestu sa SBB pa da vidimo.

Jel odradio neko od vas sa ovim problemom hard reset nakon instalacije A14/HyperOS? Mozda to resi stvari, ja stalno odlazem al cu morati da ga resim.- mozda se uz to i pojave opcije koje fale jos od A13.
Koje opcije fale?🤔
Ne radi mi se hard reset pa opet sve da podešavam, i za banku i sve ostale sertifikate i opcije🤦‍♂️

Koje opcije fale?🤔
Ne radi mi se hard reset pa opet sve da podešavam, i za banku i sve ostale sertifikate i opcije🤦‍♂️
Odradicu ja hard restart iza praznika pa javljam kakvo je stanje po svim pitanjima. Pre svega radim zbog ocaj baterije i na MIUI i sad na HyperOS, al cu da istestiram i ove ostale stvari.

Opcije koje fale nalaze se pod Display podesavanjima, i konkretno fale:
Antiflicker mode opcija
AI enhancements (u okviru kojih su podesavanja za MEMC, AI image enhancement, super resolution, itd).

Do nekih se dolazi preko hidden settings app, a neke ni preko toga nece da se pokrenu.

Verovatno fali jos ponesto, neki korisnici na HyperOS nisu imali sva AOD podesavanja dok nisu odradili hard restart.

Koje opcije fale?🤔
Kad sam uradio hard reset, telefon mi se preporodio. Npr kad skrolujem, bukvalno ga kočim da ne ode premnogo. I pre je bio brz, ali sad leti! 🚀

13 T Pro, na 5Ghz wifiju, otprilike ista brzina (300/150) sa i bez BTa. Yettel ov Hipernet ruter, kroz dva zida mereno

I kod mene bt nema nikakve veze s wifi, radi sve punom brzinom.

Koji provajder, ruter...?
Ovo što si napisao ne znači ništa, ako nisi napisao detalje.

Isto da se zapljunem...

SBB optika - Nokia router, SBB coax - Ubee, Yettel ZTE na dve lokacije. Tu sam najčešće na wifi. Svuda 5G. BT on ili off, u bilo kojoj varijanti uvek max brzina i nikakve probleme nisam primetio.

Odradio sam hard reset juče, za sada sve šljaka fino, nema dropova, brzina max.
Videćemo da li će potrajati

Inače te opcije koje je neko pominjao da fale ja i dalje nemam posle reseta.

Danas su mi stigla prva zaštitna stakla za 13T. Dobra su, lako se stavljaju, "mana im je što su skoro skroz od ivice do ivice i teško ih je uklopiti sa fabričkom silikonskom maskicom. Ja sam da tri puta skidao i stavljao dok nisam ikako uklopio. Čekam i maskice sa Alija, nadam se da će sa njima biti lakše. Ovo su ta stakla, ako nekog zanimaju.

Moja žena stavila u novom Merkatoru u prizemlju i lepo je leglo. Najkritičnije je uz ćoškove i tu ima 0.5 mm od maske. No sve je odlično leglo.

Moja žena je fabričku foliju sjebala ključevima u roku od dva dana. Zato sam i insistirao da stavi staklo, jer u toku oko dve godine koliko koristi telefon zameni po 5-6 stakala. Naravno svako je bilo na ovaj ili onaj način uništeno.

Ja sam uzeo hidrogel foliju

Nisam je još stavio
Dvoumim se da li da skidam fabričku ili preko nje da lepim ili da sačekam da se ova fabrička načine pa onda da je skinem i zalepi hidrogel

Što se maske tiče čekam ovo da stigne od Kineza

Sad sam poručio i jednu Nilkin. 😁 Uvek poručujem one po 200 - 300 dinara, ali više različitih jer volim da ih menjam. I uvek su bile odlične. Za 13T mi nije stigla još nijedna, ali očekujem svaki dan da počnu da pristižu.
Moja žena je fabričku foliju sjebala ključevima u roku od dva dana. Zato sam i insistirao da stavi staklo, jer u toku oko dve godine koliko koristi telefon zameni po 5-6 stakala. Naravno svako je bilo na ovaj ili onaj način uništeno.
I meni se fabrička oštetila od ključeva, ali sam čekao da stignu stakla pa da zamenim. A tih 5-6 je otprilike to. Ja sam poručio ukupno 9, 5 je stiglo, a 4 još čekam. Mislim da će to biti više nego dovoljno za 2 godine.

Nazad
Vrh Dno