Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Na svakom Xiaomi odmah pokrenem proces otključavanja bootloadera pa posle po potrebi menjam ROMove. Na Xiaomi 12 sam probao 3 ROMa i samo je EU verzija nekako peglala Proxy senzor. Ostale 2 yaba (xiaomi.eu rom i global rom) a senzor je brljavio poprilično.
Hvala!

srecna svima nova godina. 31.12. 2023. dobio sam hyper os. telefon je uzet u a1 a region mi stoji srbija. nemam problema sa aon screen. videcemo kasnije ima li neke drasticne promene.

Stigao i meni hyperos (mts mreža)
Zeznuo sam se što mi ostala uključena opcija automatic updates ili tako nešto pa sam telefon instalirao update 🤦‍♂️

Ne znam, meni izgleda siromašnije od miui-a

Od prvih stvari što mi upade u oči: font neki tanak, customizacija wallpapera blagi užas, novi izgled control centra kao povratak u 2014-15 godinu (mene dosta podseća na huawei emui)

Ostalo manje više sve isto, ne primećujem neke bagove i sl za sada.

Uradio bih rollback ali verovatno će hyperOS integrisati i u buduće android nadogradnje tako da svakako moram se naviknem

Stigao i meni hyperos (mts mreža)
Zeznuo sam se što mi ostala uključena opcija automatic updates ili tako nešto pa sam telefon instalirao update 🤦‍♂️

Ne znam, meni izgleda siromašnije od miui-a

Od prvih stvari što mi upade u oči: font neki tanak, customizacija wallpapera blagi užas, novi izgled control centra kao povratak u 2014-15 godinu (mene dosta podseća na huawei emui)

Ostalo manje više sve isto, ne primećujem neke bagove i sl za sada.

Uradio bih rollback ali verovatno će hyperOS integrisati i u buduće android nadogradnje tako da svakako moram se naviknem
I meni je vizuelno ruzniji od MIUI, i cak manje funkcionalan.

Najgore od svega sto jos nisu popravili onaj problem da brzina download-a na wi fi pada kada je ukljucen bluetooth. Na sve to, i dalje nekih opcija kao sto su AI enhancment i antiflicker nema pod Display karticom.

Neki ljudi cak nemaju AOD opciju (sto se resava hard restartom).

Pratimo, pa da vidimo stanje kad ga malo ispeglaju.

1000007458.jpg1000007444.jpg

Control centar sa P30 Pro i 13T🤷🏻‍♂️
Nemam onaj stari sa 13T pre HyperOS ali bio je lepši, videla se drastična razlika
Uzeh screenshot sa Note 10 5G
Mnogo lepši i funkcionalniji
1000007460.jpg

Poslednja izmena:
Ružniji, nefunkcionalniji, fluidniji brži. Najviše me nervira što su za podešavanja stavili tile i što nisu vratili stari režim jedne ruke. Ovaj je neupotrebljiv.

Ja sam stavio onaj stari izgled status bara, kao na MiUI 11 (mislim).

Mene ozbiljno počinje da zeza wifi
Dropuje samo tako, pa neće da se poveže, pa se poveže ali nema neta, onda se poveže ali brzina slaba....

Pomaže kad se rebootuje telefon ali svaki put to da radim kad dropuje wifi mi je suludo.

Samsung tablet nema probleme sa wifi, p30 pro nema probleme, redmi note 10 5g nema probleme, laptopovi rade, ruter resetovao, maltene sve proverio i dalje 13T baguje sa wifi.

Isključio sam i wifi throtling i bt i opet isto, isto i kad je to uključeno.

Za reklamaciju nije jer wifi radi a wifi dropping ne verujem da je pokriven garancijom.

Pa pisao sam već o tome... Wifi je žešća kršavela. No ostaje pitanje da li je do odnosa sa ruterom ili ne. U svakom slučaju, tamo gde je realme 8 imao signal, 13T nema nikakvu vezu sa ruterom.

Nije mi doslo ovo ažuriranje hiper OS , probao sam sa promjenom regiona na češku, ali ništa.

Kod mene se gubi veza kada je slabiji signal, ali čim je stabilan, veza je dobra.
Nije mi doslo ovo ažuriranje hiper OS , probao sam sa promjenom regiona na češku, ali ništa.
13t ili 13t pro?

Ja sam prebacio region na Grčka i dobio, mada kažu da je stigao i za ostale, pa i Srbiju. Jedino ako ti nije EU nego globalni (Mi) rom.

Možda ima problem sa 5G WiFi?
Na čemu vam rade modemi/ruteri, 2,4 ili 5G i na šta se fon kači. . .

Ja imam i 5g i 2.4g
Isto je na koju god mrežu da se zakači.
Dropuje pa dropuje
Probao sam u ruteru sa podešavanjem kanala da nešto uradim pošto sam našao na xda ili redditu da je to nekima pomoglo ali mrka kapa

RN 10 5G se takođe kači na 5ghz mrežu i nema dropova.
Za ~2 godine ne znam da li je ikada izgubio wifi

Sigurno ima problem sa 2.4 GHz

*bg. Ja se ponadao da ga zeza 5G ali izgleda da je fon krdzav nesto?! jer neki rade dobro na wifi a neki ne, sto ce reci da je (po meni) hardverskog tipa. Da je softver, kod svih bi radilo isto, cenim. . .

Kod mene sve radi super sto se tice wi fi (osim onog baga da brzina dropuje na wi fi ako je ukljucen bt).

Jedini problem za sada mi je baterija koja postaje sve gora kako ga koristim.

Tako je bilo i sa Mi 9 SE. Imali su serijsku grešku na matičnoj i svaki neki je radio normalno a svaki neki, nenormalno. Grešku nisu ispravili sve do gašenja modela. . .

Na mts optici je 208/90 na 5 GHz mreži.
Na SBB ću kasnije da proverim.

Tako je bilo i sa Mi 9 SE. Imali su serijsku grešku na matičnoj i svaki neki je radio normalno a svaki neki, nenormalno. Grešku nisu ispravili sve do gašenja modela. . .
Ne znam da li telefoni mogu da se vrate zbog toga i slicnih hardwerskih problema.

Po nasem zakonu bi trebalo da u roku od 6 meseci od kupovine imas pravo da kao kupac trazis:
-Popravku
-Zamenu
-Povracaj novca.

Posle 6 meseci, servis/prodavnica odlucuje kako ce da resi stvar.

Ja ozbiljno razmisljam da vratim ovaj 13T, al ne znam koliko je to u praksi moguce.
Na mts optici je 208/90 na 5 GHz mreži.
Na SBB ću kasnije da proverim.
Probaj da upalis bt i onda izmeri ( pretpostavljam da si na HyperOS).

Meni i nakon update na Hyper, brzina osetno dropuje kada je upaljen bt(ne povezan na nesto, samo upaljen).

Isto je i sa upaljenim i bez upaljenog BT. Nije HyperOS.

Pozabaviću se kada dođem kući sa SBB ruterom. Razmišljam da kupim neki WiFi 6 ruter i da se rešim bede.

Ja npr sa uključenim BT dobijam veću brzinu😂

310 je sa BT, 220 je bez BT

Meni wifi radi sada odlično ali ovo je posle restarta telefona.

Radi ovako neko vreme i onda jednostavno dropuje.

Da odnesem telefon na reklamaciju verovatno bi uradili isto što i ja i rekli da je sve ispravno

1000007575.jpg

1000007576.jpg

Ček. Šta podrazumevaš pod dropuje? Opadne protok konekcije ili gubi konekciju?

Ja npr sa uključenim BT dobijam veću brzinu😂

310 je sa BT, 220 je bez BT

Meni wifi radi sada odlično ali ovo je posle restarta telefona.

Radi ovako neko vreme i onda jednostavno dropuje.

Da odnesem telefon na reklamaciju verovatno bi uradili isto što i ja i rekli da je sve ispravno

Pogledajte prilog 421790

Pogledajte prilog 421789
Mozda vredi probati, moguce je da su oni duzni da ako vracas u roku od 6 meseci (a fon nema fizicku stetu) uvaze reklamaciju tj. da ti biras kako je resavaju.

Ja cu da probam sa mojim 13T pa javljam dal je uspelo 😅😁

Ne zanosite se.
Radio sam u Emmi House i WinWin-u tako da znam kako to ide. . .
U slučaju nezadovoljstva u roku od 14 dana imate pravo na povrat novca a u roku od 6 meseci jedino ako servis proglasi tehničku neispravnosti kupljenog uređaja. . .

Nazad
Vrh Dno