Šta je novo?

Huawei Watch 4 / 4 PRO / GT4

Slazem se i ja. Otkucaji srca ok i mozda ko ima aritmiju da otkrije i saturacija skroz ok ali ostalo mozda onako za neku pribliznu vrijednost ali nista preozbiljno, pogotovo za nekoga ko ima baš problema. Bar još koju godinu...

Lepo bi bilo da pametni uredjajui mogu da mere sem otkucaja srca i krvnog pritiska, secer na primer.
ALi, ljudi zasto bi farmaceutska industrija ili industrija medicinskih pomagala se odrekla profita od tih uredjaja?

Lepo bi bilo da pametni uredjajui mogu da mere sem otkucaja srca i krvnog pritiska, secer na primer.
ALi, ljudi zasto bi farmaceutska industrija ili industrija medicinskih pomagala se odrekla profita od tih uredjaja?
Na satu za secer se vec radi, sad vidicemo kako ce se pokazati, k'watch glucose

Narucio danas gt4, zeleni, nekako mi najlepši. Posle gt2, i gt3, nastavljamo tradiciju.

Narucio danas gt4, zeleni, nekako mi najlepši. Posle gt2, i gt3, nastavljamo tradiciju.
ja sam se dugo dvoumio oko silver (braon kaiš) i klasicnog. Na kraju ugledam u živo i crni mi bijade najmoćniji. Kod silver mi se ne svidja crni krug u unutrašnjem dijelu sata do ekrana i onda ružno izgleda bilo koja pozadina koja nije baš tamna

Ma kakav simulator, mislim ko se oslanja na to, ljudi aj malo realni da budemo, kakvi simulatori kakve gluposti, ok je da meri puls, znam da ima narukvice koje mere zasicenost kiseonikom(iako bi to trebalo da se meri na prs) ali uzimati to kao zobiljno je vrlo neozbiljno.
Samsung galaxy watch 6 meri krvni pritisak tačno i bez problema ako se prethodno kalibriše sa digitalnim aparatom koji tačno meri pritisak.
EKG koji imam na svom gt3 pro je navodno tačan jer mi je isti radio drugar koji radi na kliničkom. Kada sam mu pokazao moj sa sata, rekao je da je lako kada je neko zdrav ali da ne zna da li bi mi stvarno detektovao neki problem sa srcem, ovako su se poklopili skroz.
Za zasićenost krvi imaš na youtubu lika koji se ozbiljno pristupa testovima i upoređuje sa najboljim uređajima za praćenje zdravlja, po njemu su huawei satovi odmah iza apple satova sa tačnošću blizu 94%, tako da iako ne savetujem da se neko kompletno oslanja na tačnost merenja, ipak mogu da budu neka smernica. Screenshot_20231227_180249_Huawei Health.jpg

necu da mracim, majka mi je zadnjih 15 godina radila kao sestra sa internistom, cist EKG, u toku popodneva/noci pacjent premine od infarkta.
Zato, ostavimo mi medicinske stvari doktorima

Upravo u tim situacijama sat može da napravi razliku između života i smrti jer kod infarkta vreme igra bitnu ulogu i ako sat ima i malu mogućnost da to detektuje i prijavi pre nego što se stvarno dogodi, makar i pogrešno, meni je to ok. Kao što rekoh, ko ima problema, redovne kontrole i posete lekaru ne može da zameni ni jedan sat ali sam ubeđen da će doći vreme kad će satovi da mere sve životne funkcije 100% tačno.

Ostavim ovu naruvicu ili stavim srebrnu?
Sta je bolje po vama?

Prilozi

• IMG_20231228_204736494.jpg
    IMG_20231228_204736494.jpg
    153.4 KB · Pregleda: 47
  • Screenshot_20231228-205206.png
    Screenshot_20231228-205206.png
    615.3 KB · Pregleda: 66
Zelena naravno.

Prilozi

• IMG_20231228_214821.jpg
    IMG_20231228_214821.jpg
    245.2 KB · Pregleda: 65
Ostavim ovu naruvicu ili stavim srebrnu?
Sta je bolje po vama?
Ово је већ озбиљно питање.Сад ћу да прекинем посао и да баталим све обавезе,и да доообро размислим,па ћу ти одговорити 😜

Ma kakav simulator, mislim ko se oslanja na to, ljudi aj malo realni da budemo, kakvi simulatori kakve gluposti, ok je da meri puls, znam da ima narukvice koje mere zasicenost kiseonikom(iako bi to trebalo da se meri na prs) ali uzimati to kao zobiljno je vrlo neozbiljno.
Kako god meni je to simulator,jedino mozemo reci za preciznost je puls,to je dovoljno da sat ima...

Mogu da zamislim efekat kod hipokondre da mu sat meri sve i svasta.
Kao sto me zena napinjala da joj narucim kucni UZ u prvoj trudnoci, reko sam joj da je to preporuci lekara svaka kuca bi imala UZ.
Tako i svi ti dodaci, puls da, ne znam kako rade one pumpice za dijabetis da li one mogu da se smeste u sklopu sata.
Ostalo kod doktora

Za sve osim pulsa kod doktora,a i tada kada sat javi da je puls nenormalan u normalnim okolnostima.Esatovi su ezajebancija,najobicniji gedžeti za nas veliku djecu.

Pazario ženi za rođendan GT4 beli (42mm), odlični utisci za sada, sat radi fluidno, mali milion opcija. Jedino što malo ide na nerve je instalacija App Gallery, HMS Core i sve što uz to ide, ali jednom kada se podesi, ostaje čisto zadovoljstvo.

Pazario ženi za rođendan GT4 beli (42mm), odlični utisci za sada, sat radi fluidno, mali milion opcija. Jedino što malo ide na nerve je instalacija App Gallery, HMS Core i sve što uz to ide, ali jednom kada se podesi, ostaje čisto zadovoljstvo.
Čak šta više, mislim da je App Galery nepotrebna ako ne stavljaš aplikacije na sat, nakon što se iz galerije skine Health, galerija mislim da može da se izbriše jer Health samog sebe updateuje kada se pojavi nova verzija. Vrhunski su to odradili, nema šta.

Čak šta više, mislim da je App Galery nepotrebna ako ne stavljaš aplikacije na sat, nakon što se iz galerije skine Health, galerija mislim da može da se izbriše jer Health samog sebe updateuje kada se pojavi nova verzija. Vrhunski su to odradili, nema šta.
Pa jedino zbog update-a HMS Core, iz drugih razloga nema smisla držati App Gallery :unsure:

Ne treba ti ni HMS Core bar na Watch 3 Pro ne treba. Huawei Health se sam azurira, u njemu kupujes whatchface-ove, updatujes aplikacije na satu i sl i samo mi je Health instaliran. Jedino ako je HMS Core potreban za nesto drugo sto meni jos nije zatrebalo.

Ne treba ti ni HMS Core bar na Watch 3 Pro ne treba. Huawei Health se sam azurira, u njemu kupujes whatchface-ove, updatujes aplikacije na satu i sl i samo mi je Health instaliran. Jedino ako je HMS Core potreban za nesto drugo sto meni jos nije zatrebalo.
Није потребан ни на 4 про,дакле ни на једном.

Da li vam se vremenska prognoza ažurira sama bez HMS Cora ako ne ulazite Huawei Health?

Nazad
Vrh Dno