Šta je novo?

Huawei Watch 4 / 4 PRO / GT4

Sa 10 loših stvari po ljudski organizam pokrivaš 1 lošu stvar po ljudski orgaizam.

Nemogućnost isključenja BT je logike bez.
I sasvim je sigurno da to nije slučajan propust.

Ako bih modifikovao Laneta Gutovića: ako nešto ne koristi onda nekome može i da šteti
Daj neku studiju o štetnosti BT po ljudski organizam. Molim te.

Da te je interesovalo ti bi sigurno i sam našao.
Reče covek i posla poruku sa mobilnog telefona koji zraci 10 puta vise od BT, a mozda i sa racunara, koji takodje zraci na različite načine...

Druže, ja, kao lekar, ti kažem da se opustis i ne razmisljas o nebitnom zracenju BT, pored znatno većih izvora zracenja u okolini u kojoj živiš, a posebno o vodi koju pijes, hrani koju jedes, vazduhu koji dises.. BT je poslednje sto cete ubiti!

A pitao sam te za studiju, jer je to jedini valjani dokaz. Naravno da ih nema za sada, bar onih koje su zavrsene i koje pokazuju da je BT evidentno štetan.

Kao sto sam rekao, da ste na planini bez mobilne mreze, bez struje i nosite sat na kom se Bluetooth ne moze iskljuciti a brinete o zracenju e onda bi se moglo polemisati koliko Bluetooth u low-power rezimu zraci i da li je to zracenje stetnije od sunca koje te obasjava dok sedis ispred brvnare...

Ali u gradu pa i selu...da sve iskljucis u kuci/stanu, vise zraci telefon koji stoji na stolu jer prima signal sa bazne stanice pa jos ako je slab signal a on mucenik pojacava prijem koliko moze...osim ako ne drzite iskljucen telefon...pa strujne izolacije u zidovima, wi-fi mreze oko vas, tv, mobilni repetitori...ma bukvalno gde god da se okrenes oko tebe je zracenje koje je visostruko jace od Bluetooth-a i koje ne mozes da iskljucis a izlozen si istom i da ne razmisljas o njemu...

Reče covek i posla poruku sa mobilnog telefona koji zraci 10 puta vise od BT, a mozda i sa racunara, koji takodje zraci na različite načine...

Druže, ja, kao lekar, ti kažem da se opustis i ne razmisljas o nebitnom zracenju BT, pored znatno većih izvora zracenja u okolini u kojoj živiš, a posebno o vodi koju pijes, hrani koju jedes, vazduhu koji dises.. BT je poslednje sto cete ubiti!

A pitao sam te za studiju, jer je to jedini valjani dokaz. Naravno da ih nema za sada, bar onih koje su zavrsene i koje pokazuju da je BT evidentno štetan.
Kao ljekar trebao bi znati da su i cigarete nekada bile ljekovite i čak preporučene i reklamirame baš od ljekara.

Rendgen je bio čak i stvar prestiža i ljudi su se na njemu "fotografisali" iz zabave a ne iz nužde. Znamo kako je završilo.

Opet, sa 10 loših stvari pokrivaš 1 lošu stvar.

Naravno da je od pocetka mobilne telefonije bilo raznih studija o stetnosti zracenja mobilnog telefona kad ga prislonis na uho t.j. blizu mozga. Gledajuci stanje drustva u cjelini nakon 30tak godina razvoja mobilne telefonije cini mi se da zracenje ipak ima uticaja i to povelikog :)

Opet, sa 10 loših stvari pokrivaš 1 lošu stvar.
Nebih da budem nepristojan ali ti onda prvo moras da uklonis ovih 10 stvari (da je to samo 10 stvari...) tj da ne koristis ili izbegnes izvor tih zracenja pa se onda mozes zaliti na sat i proizvodjaca istog sto nije omogucio da se iskljuci Bluetooth.

Pa ja sam bio u prisustvu jedne osobe koja se isto tako 'plasi' Bluetooth zracenja, njemu je to na telefonu uvek iskljuceno, wi-fi minimalno koristi i gasi ga nocu i kad ga ne koristi kako na telefonu tako i wi-fi ruter, mobilni redovno ugasen tokom noci ali zato mobilni koristi za surf preko mobilnog neta (da bi sto manje koristio wi-fi) na lokaciji sa losim signalom tipa 1-2 crte a i NFC mu je bio ukljucen kao i GPS na telefonu... Pa koliko taj telefon zraci kad je u zoni slabog signala? I umesto da se koristi Wi-fi za net, on je iskljucen i koristi se telefon koji sad zraci visestruko vise nego taj wifi. O tome vam pricam, u urbanom delu nema beganja od zracenja i ne treba preterivati, tj zaliti se za nesto sto generise visestruko manje zracenja a sa druge strane koristi se nesto sto zraci dosta vise i pritom se nosi u dzepu blizu vaseg ponosa...

Sve u svemu, odlutali smo od teme, tj da sumiram, ja ne vidim nikakvu manu kod ovih Huawei satova zato sto ne moze da se iskljuci Bluetooth jer kad se Bluetooth ne koristi (nista nije konektovano) on ulazi u low-power mod kada je gotovo 'mrtav'...

Ja mislim da bi Huawei trebalo da ima opciju da se isključi bluetooth jer jednostavno moguće ga je koristiti kao običan sat na nekom planinarenju, bez mobilnog telefona i sl. On i dalje meri korake i heart rate i ostalo, bez konekcije sa telefonom. Ne bi bilo to loše jer bi produžilo bateriju sigurno.

Nebih da budem nepristojan ali ti onda prvo moras da uklonis ovih 10 stvari (da je to samo 10 stvari...) tj da ne koristis ili izbegnes izvor tih zracenja pa se onda mozes zaliti na sat i proizvodjaca istog sto nije omogucio da se iskljuci Bluetooth.

Pa ja sam bio u prisustvu jedne osobe koja se isto tako 'plasi' Bluetooth zracenja, njemu je to na telefonu uvek iskljuceno, wi-fi minimalno koristi i gasi ga nocu i kad ga ne koristi kako na telefonu tako i wi-fi ruter, mobilni redovno ugasen tokom noci ali zato mobilni koristi za surf preko mobilnog neta (da bi sto manje koristio wi-fi) na lokaciji sa losim signalom tipa 1-2 crte a i NFC mu je bio ukljucen kao i GPS na telefonu... Pa koliko taj telefon zraci kad je u zoni slabog signala? I umesto da se koristi Wi-fi za net, on je iskljucen i koristi se telefon koji sad zraci visestruko vise nego taj wifi. O tome vam pricam, u urbanom delu nema beganja od zracenja i ne treba preterivati, tj zaliti se za nesto sto generise visestruko manje zracenja a sa druge strane koristi se nesto sto zraci dosta vise i pritom se nosi u dzepu blizu vaseg ponosa...

Sve u svemu, odlutali smo od teme, tj da sumiram, ja ne vidim nikakvu manu kod ovih Huawei satova zato sto ne moze da se iskljuci Bluetooth jer kad se Bluetooth ne koristi (nista nije konektovano) on ulazi u low-power mod kada je gotovo 'mrtav'...
Ne moram ja ništa da uklonim od 10 ili 100 loših stvari da bi kritikovao Huawei jer neće da ukloni 1 lošu stvar i omogući nam da BT iz stanja "gotovo mrtav" na jedan klik prevedeno u sasvim mrtvav ili isključen.

Ustvari bi sasvim logično bilo zapitati se zašto Huawei to neće da uradi 🤔

Ne moram ja ništa da uklonim od 10 ili 100 loših stvari da bi kritikovao Huawei jer neće da ukloni 1 lošu stvar i omogući nam da BT iz stanja "gotovo mrtav" na jedan klik prevedeno u sasvim mrtvav ili isključen.

Zar nema airplane mode? Watch 3 pro ima to.

На моделу 4 про има опција да се искључи блутут.

Jel Huawei satovi i dalje imaju problem sa senzorima kod nas? Tj neki senzori ne rade zbog sankcija i sl?

Koji senzori nisu radili?

Body temperature sensor i glucose sensor, ne znam da li još nešto ne radi.
Zato i pitam jer bih hteo da uzmem Huawei GT4 ali ako im nešto od senzora ne radi u Evropi da ga preskočim i tražim nešto drugo

Yes, it is true that the Huawei Watch 4 that is sold in Europe does not have the blood glucose indicator or body temperature sensor. These sensors are present in the Chinese version of the watch, but they are disabled in the European version.

There are a few reasons why Huawei might have disabled these sensors in the European version of the watch. One reason is that the regulatory requirements for medical devices are different in Europe than in China. In Europe, there are stricter requirements for the accuracy and reliability of medical devices, and Huawei may not have been able to meet these requirements for the blood glucose indicator and body temperature sensor.

I u ovoj temi, poruka #4 piše da senzor za pritisak ne radi kod nas a u poruci #6 detaljnije objašnjeno zašto

Senzor temperature koze radi ali za glukoz senzor nisam ni cuo da ima

GT4 i nema nista od tih senzora. Ima za temp.povrsine koze, ali ne i za temp.tela. Za nivo glukoze nema, a takodje nema ni za merenje pritiska

Koliko je pouzdan ovaj sajt, ima super popust za ovaj sat koji zelim.

Ja ih znam mozda od pre 2 meseca, imaju najpovoljnije cene za telefone od skoro svih. Ako ima 2 godine garancije onda bi trebalo da bude ok.

Imam problem sa gt4 , imam telefon realme 11 pro + i kada pozivam sa sata on mi ponekad dozvoli komunikaciju a nekad preusmeri poziv na telefon. Potpuno nasumično se ovo dešava, nema pravila. Kada primam poziv i javim se na sat, tu nikad nemam problem. Ima li rešenja za ovu situaciju

Cini mi se da sam negdje procitao da na watch face moze da se radi coustom-izacija, da se naprimjer umjesto broja koraka prikazuju otkucaji srca i tome slicno. Medjutim nigdje u aplikaciji i na satu nijesam pronasao tu opciju da mogu da radim te malo promjene na wath face. Ako neko ima ideju gdje se nalazi ta opcija neka pise, pod uslovom da je to uopste moguce :)

Cini mi se da sam negdje procitao da na watch face moze da se radi coustom-izacija, da se naprimjer umjesto broja koraka prikazuju otkucaji srca i tome slicno. Medjutim nigdje u aplikaciji i na satu nijesam pronasao tu opciju da mogu da radim te malo promjene na wath face. Ako neko ima ideju gdje se nalazi ta opcija neka pise, pod uslovom da je to uopste moguce :)
Zavisi od watchface-a. Uglavnom ovi koji dolaze uz sat to imaju. Zadrzis prst na displeju sata i onda imas opcije.

Par pitanjca pošto razmišljam o kupovini Huawei sata pa me zanima sledeće:
  • Ako uporedimo razliku u ceni između Watch 4 Pro i GT4 vredi li W4Pro te razlike u ceni?
  • Kod operatera (mts i Yettel) vidim samo GT4,ali ne i W4Pro - da li je to trenutna situacija ili ga nikad nije ni bilo u ponudi?
  • Mogu li se na satu na neki način instalirati aplikacije koje nisu sa Storea (tipa kao što na GW5Pro mogu pomoću Bugjaegera)?
  • Kakva je situacija sa Watchfaces sa Facera - kako funkcioniše i kakav je izbor?

Hvala i ovo mi u neku ruku znači.

Generalno najveća dilema mi je, pošto sa S22 Ultra prelazim na Honor da li zadržati Galaxy watch 5Pro ili uzeti neki od ova dva Huawei (Ultimate je preskup a ja svakako ne nameravam da ronim do 100m 😁) zbog neke kao bolje kompatibilnosti.

Za sada ću ipak ostaviti GS5Pro i videću kako će da se druži sa Honorom a u međuvremenu ću razmisliti šta dalje - možda kada izađe novi Huawei watch tamo na jesen...

Hvala u svakom slučaju.

Razmisljam o kupovini gt 4 modela, pa me zanima nekoliko stvari.
Da li je dobra opcija i dalje za kupovinu?
Kako drzi baterija sa svim ukljucenim opcijama?
Kako radi sa ios i android tel koji nisu huawei?
Prvobitno mi treba sat za brzi hod, trcanje i planinarenje. Pored toga za trening.
Gledam sam test na The Quantifield Scientist i sat je dobio odlicne ocene za ono sto meni treba. Zbog visoke ocene sam najvise i odustao za garmin satom, za sad, ali to je vec druga prica.

Nazad
Vrh Dno