Šta je novo?

Prilozi

• ana-nikolic.gif
    ana-nikolic.gif
    2.5 MB · Pregleda: 106
  • 85040573_1346553985529204_1119838745915293696_n.jpg
    85040573_1346553985529204_1119838745915293696_n.jpg
    32.4 KB · Pregleda: 105
Rešio brzo, pustili me preko reda sve radi, jedina mana sto ne ocekujem da ja treba o tome da mislim, barem tako nije bilo u UC, hvala za sve savete

Da li neko zna koja je najpovoljnija opcija za kreditnu karticu sa porodičnim putnim osiguranjem?
Znam da je u Intesi Amex Green 300 din mesečno, a MC Gold 500 din mesečno, zanima me da li ima nešto povoljnije od toga ili ne, ja nisam uspeo da nadjem.
Inače koristim iRačun u Raiffeisen banci, ovo mi treba samo zbog putnog osiguranja jer je jeftinije i jednostavnije nego da ga uplaćujem svaki put kad idem van zemlje.

A jel mora da bude kreditna? Pogledaj OTP prestiz paket.

Da li neko zna koja je najpovoljnija opcija za kreditnu karticu sa porodičnim putnim osiguranjem?
Znam da je u Intesi Amex Green 300 din mesečno, a MC Gold 500 din mesečno, zanima me da li ima nešto povoljnije od toga ili ne, ja nisam uspeo da nadjem.
Inače koristim iRačun u Raiffeisen banci, ovo mi treba samo zbog putnog osiguranja jer je jeftinije i jednostavnije nego da ga uplaćujem svaki put kad idem van zemlje.

Mobi banka, ako prebaciš najmanje 35.000 dinara plate kod njih, nemaš trošak održavanja računa i možeš da uzmeš MC kreditnu koja ima 30 dana putnog osiguranja. Samo proveri za broj dece koje pokriva.
Može i vanbračni par, ako je ista adresa prebivališta.

Ne koristim uslugu, samo znam da ima, kad su mi nudili, pitao sam da li se plaća mesečno održavanje kartice, kaže ne, samo je bitno da plata ili njen deo leže u banku. Benefite gubiš ako dve plate za redom ne legnu na račun u Mobi banci.

U otp banci, kod prestiz paketa, pise da je održavanje besplatno ukoliko je mesečni trošak po kartici 60000 din . Da li to obuhvata i online kupovinu karticom ili samo kupovinu na pos terminalima i da li obuhvata kupovinu u inostranstvu?

U otp banci, kod prestiz paketa, pise da je održavanje besplatno ukoliko je mesečni trošak po kartici 60000 din . Da li to obuhvata i online kupovinu karticom ili samo kupovinu na pos terminalima i da li obuhvata kupovinu u inostranstvu?
Koliko znam bitan je promet po kartici. Ja sam uzeo sebi telefon preko Google Store Austria i uracunato je bilo

Pogodnost umanjenja mesečne naknade važi do 30.04.2024.

Pogodnost umanjenja mesečne naknade važi do 30.04.2024.
Ovo su produžavali dosta puta, do sada. Ako se ne varam ova akcija postoji preko 5 godina i jedino kad je nije bilo je kad se dešavala integracija OTP i Vojvođanske.

• Like
Reagovanja: uji
Ja sam u Halk banci, uz paket gold od 495 din mesecno, imas kreditnu karticu Mastercard World besplatno, i obuhvata putno osiguranje cele porodice, tako da je extra

Imam pitanje ne mogu da nadjem odgovor na forumu, vidim da Erste banka nudi 5000 din, tj Visa, posle prve transakcije, ako se racun otvori onlajn sa nekim kodom, msm da je akcija za mlade, odrzavanje je prvih 12 meseci besplatno, posle se naplacuje, zanima me da li postoji neka fora prilikom otvaranja ili zatvaranja racuna, neki trosak, zato sto mi zvuci dosta dobro, a vec imam racun u UniCredit, da li cu moci da zatvorim racun u toku prvih 12 meseci, zna li neko nesto?

Imam pitanje ne mogu da nadjem odgovor na forumu, vidim da Erste banka nudi 5000 din, tj Visa, posle prve transakcije, ako se racun otvori onlajn sa nekim kodom, msm da je akcija za mlade, odrzavanje je prvih 12 meseci besplatno, posle se naplacuje, zanima me da li postoji neka fora prilikom otvaranja ili zatvaranja racuna, neki trosak, zato sto mi zvuci dosta dobro, a vec imam racun u UniCredit, da li cu moci da zatvorim racun u toku prvih 12 meseci, zna li neko nesto?
Za mlade sleduje Master kartica, a uz redovni dinarski račun ide Visa. Trošak otvaranja računa ne postoji. Ako odabereš opciju prilikom online otvaranja „Dinarski račun" održavanje jeste besplatno prvih 12 meseci. Otvoren račun u UniCredit-u nije smetnja i nisi u obavezi da ga zatvoriš. Možeš imati račune u koliko god banaka hoćeš.

Za mlade sleduje Master kartica, a uz redovni dinarski račun ide Visa. Trošak otvaranja računa ne postoji. Ako odabereš opciju prilikom online otvaranja „Dinarski račun" održavanje jeste besplatno prvih 12 meseci. Otvoren račun u UniCredit-u nije smetnja i nisi u obavezi da ga zatvoriš. Možeš imati račune u koliko god banaka hoćeš.
Mislio sam da iskoristim akciju i uzmem 5000 din, pa da zatvorim racun u tih prvih 12 meseci, da li tad postoje penali? I koliko je teško zatvoriti

Mislio sam da iskoristim akciju i uzmem 5000 din, pa da zatvorim racun u tih prvih 12 meseci, da li tad postoje penali? I koliko je teško zatvoriti
Ne bi trebalo i sumnjam da je predviđena bilo kakva naknada štete ugovorom. Prema navodima drugih ljudi, u Erste eskiviraju da gase račune pa moj savet je da izričito tražiš i potvrdu o gašenju računa.
Edit: fusnota ako je promet ispod 1000 dinara mesečno da se ne naplaćuje održavanje je uklonjena u aktuelnim tarifama.
Edit2: slučajno sam bacio pogled, da se zna; provizija za upotrebu kartica u inostranstvu - Visa Classic: 1,5%, Master i Visa Gold: 1%

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo i sumnjam da je predviđena bilo kakva naknada štete ugovorom. Prema navodima drugih ljudi, u Erste eskiviraju da gase račune pa moj savet je da izričito tražiš i potvrdu o gašenju računa.
Edit: fusnota ako je promet ispod 1000 dinara mesečno da se ne naplaćuje održavanje je uklonjena u aktuelnim tarifama.
Edit2: slučajno sam bacio pogled, da se zna; provizija za upotrebu kartica u inostranstvu - Visa Classic: 1,5%, Master i Visa Gold: 1%
Hvala!
Jos jedno pitanje, potvrdu o gasenju da trazim kada budem hteo da ugasim racun?

Ovo su provizije za kreditne kartice. Za plaćanje u inostranstvu debitnim karticama nema provizije.

Pozdrav,

Zna li neko može li da se i-račun otvori u poslovnici? Na četu i mejlu mi ne odgovaraju na to pitanje. Naime, sestra mi je gluva osoba pa ne može da otvori račun online jer nije u mogućnosti da priča sa njima.
Treba joj neki račun gde bi odvajala nešto novca sa strane, postoji li neki drugi račun bez održavanja? Ja nisam uspeo da nađem. Nije ni u kategoriji mladih ni studenata.

Da li i-račun može da se otvori u poslovnici? Naime, sestra mi je gluva osoba pa ne može da otvori račun online jer nije u mogućnosti da priča sa njima.
Ne može. Pri dnu sajta postoji mogućnost upotrebe za lica sa posebnim potrebama pa pravo pitanje je da li proces video identifikacije predviđa upotrebu znakovnog jezika i ima li uopšte takvih agenata. Alternativno, Lite račun u Mobi banci bez održavanja, samo sa Dina karticom koja stiže poštom. Proces otvaranja se može načeti preko aplikacije pa dovršiti u Yettel poslovnici ili u potpunosti obaviti na licu mesta. Proces otvaranja je kratak i traje do deset minuta u idealnom slučaju (kada nema sistemskih zastoja i tehničkih poteškoća).

Hvala na odgovoru. Odgovorili su mi da nemaju mogućnosti a ne dozvoljavaju prisustvo treće osobe na tom pozivu koja bi tumačila. Znam da je udeo gluvih osoba ne tako veliki u populaciji ali je malo neobično da se nisu potrudili da osmisle rešenje za takve korisnike.

Problematika sa mobi bankom je što joj je tamo glavni račun, pa je neki plan bio da ovaj račun bude u nekoj drugoj banci kako bi imala odvojene aplikacije. Mada bi možda mogla da prati stanje na tom drugom računu preko online bankinga.
Pretpostavljam da je moguće imati dva odvojena računa u jednoj banci?

• Like
Reagovanja: uji
Da odgovorim sam sebi. Možda nekom bude koristilo. Nije moguće imati dva odvojena računa u mobi banci. Tako su mi odgovorili.

Da li neko ima iskustva sa OTP bankom i izradom kartica? Poznanici koje sam do sad pitao kažu da se čeka 7 dana, kad sam otvarao račun službenica mi kaže 7 dana a da će sigurno stići do nove godine, meni SMS ne stiže.

Da li postoji mogućnost da je kartica stigla u filijalu bez SMS potvrde, da možda skoknem sutra do njih da pogledam ako je do toga?

E: ni sekundu posle ovog posta stigla poruka od OTP-a, dakle 7 dana se čeka. Lepo od njih.

Da odgovorim sam sebi. Možda nekom bude koristilo. Nije moguće imati dva odvojena računa u mobi banci. Tako su mi odgovorili.
Postoji mogućnost otvaranja dinarske štednje po viđenju iz aplikacije (Opcije/Katalog ponuda), koja nije vezana za karticu pa samim tim za nju predstavlja dodatnu sigurnost da to što skloni sa strane ne može da potroši, dok odatle ne obavi interni prenos na tekući, ako je baš to ono što njoj odgovara. Trenutno, nude bonus kamatu od 4% na ugovorenih 0.01 pa ako budu odlučili to da menjaju, obaveštavaju 30 dana ranije. Otvorena avista štednja traje godinu dana. Može ranije i da se zatvori pa tom prilikom automatski sa kamatom prenese sve na tekući, a zatim otvori druga. Ako sam čak dobro razumeo, moguće je otvoriti više štednih računa.

Da li postoji mogućnost da je kartica stigla u filijalu bez SMS potvrde, da možda skoknem sutra do njih da pogledam ako je do toga?
Postoji, cisto ako nekog drugog zanima odgovor.
Imao sam ja takvu situaciju prosle godine.

Da li neko ima iskustva sa OTP bankom i izradom kartica? Poznanici koje sam do sad pitao kažu da se čeka 7 dana, kad sam otvarao račun službenica mi kaže 7 dana a da će sigurno stići do nove godine, meni SMS ne stiže.

E: ni sekundu posle ovog posta stigla poruka od OTP-a, dakle 7 dana se čeka. Lepo od njih.
Ja sam cekao 3 radna dana kad sam otvarao racun, onda sam prelazio na jaci paket i opet sam cekao 3 dana.

Postoji mogućnost otvaranja dinarske štednje po viđenju iz aplikacije (Opcije/Katalog ponuda), koja nije vezana za karticu pa samim tim za nju predstavlja dodatnu sigurnost da to što skloni sa strane ne može da potroši, dok odatle ne obavi interni prenos na tekući, ako je baš to ono što njoj odgovara. Trenutno, nude bonus kamatu od 4% na ugovorenih 0.01 pa ako budu odlučili to da menjaju, obaveštavaju 30 dana ranije. Otvorena avista štednja traje godinu dana. Može ranije i da se zatvori pa tom prilikom automatski sa kamatom prenese sve na tekući, a zatim otvori druga. Ako sam čak dobro razumeo, moguće je otvoriti više štednih računa.

Pozdrav🍀

Da li postoji varijanta Dinarske štednje po viđenju takva da prebacujem sa tekućeg računa određenu sumu novca svakog meseca online (ne moram ići u banku) i na to ide neka kamata?

Da li postoji varijanta Dinarske štednje po viđenju takva da prebacujem sa tekućeg računa određenu sumu novca svakog meseca online (ne moram ići u banku) i na to ide neka kamata?
Upravo to je i koncepcija Mobi avista štednje. Opcija interni prenos, sa: tekući račun, na: štedni račun

Pozdrav🍀

Osim mobi, koja ima ubedljivo najbolju kamatu od 4%, nešto slično imaju i prokredit (0.9%) i AIK (prekonoćna štednja ili tako nešto). Da li neko zna kolika je nks u AIKu, nema na sajtu?

Osim mobi, koja ima ubedljivo najbolju kamatu od 4%, nešto slično imaju i prokredit (0.9%) i AIK (prekonoćna štednja ili tako nešto). Da li neko zna kolika je nks u AIKu, nema na sajtu?
Thanks🍀
Možeš li da objasniš proceduru?

Odem u Mobi banku i dam saglasnost za takvu vrstu štednje po viđanju i onda prebacujem svakog meseca koliko želim novca sa svog tekućeg računa na račun u Mobi banci? I za takvu vrstu štednje kamata bude 4%?

Ako je tako, to je top👍

Thanks🍀
Možeš li da objasniš proceduru?

Odem u Mobi banku i dam saglasnost za takvu vrstu štednje po viđanju i onda prebacujem svakog meseca koliko želim novca sa svog tekućeg računa na račun u Mobi banci? I za takvu vrstu štednje kamata bude 4%?

Ako je tako, to je top👍
Ako imaš već otvoren račun, onda iz aplikacije otvoriš štednju po vidjenju. Ako nemaš, odeš u yettel ekspozituru (prvo apliciraš preko sajta mobi banke) i otvoriš npr. besplatan "lite" račun.

Možeš u bilo kom trenutku da prebacuješ i povlačiš novac sa tog štednog računa na tekući račun.

Nazad
Vrh Dno