Šta je novo?

Pametne uticnice za pracenje potrosnje

Ja imam dve radi dobro za klimu
Ja imam jednu takvu od NCX-a i zeza me tj. zna sama da se iskljuci posle nekog vremena. bilo sa potrosačem ili bez i imam dve iste takve samo stoji marka aubess, koje izgledaju identicno,ali deluje da su bolje "unutra". Na njima pise spolja marka i specifikacije,dok na ovu od NCX ne pise nista. I jedna aubess mi je na klimi već dve sezone i radi bez problema, i ova druga ne pravi problema i kad ih uporedis rade slično, a kod one malo beže parametri i sluzi da pali gasi lampu pred spavanje. Ebi ga ni kinezi nisu svi isti.... :D

Meni je trebalo nesto takvo za TA pec od 3.5KWa pa nisam smeo da se igram sa tim uticnicama i napravio sam uz pomoc obicnog wifi prekidaca i kontaktora tako da nemam merenje potrosnje, ali se i ono moze izracunati kad se lako s obzirom da je grejac u pitanju. U svakom slucaju video sam da na Aliju postoje i wifi kontaktori sa meracem:

Jedino sta mi je ovde "sumnjivo" je sto je ista cena prakticno za sve pa je pitanje da li on bas moze da izdrzi 63A koliko je ovaj najveci :D

Meni je trebalo nesto takvo za TA pec od 3.5KWa pa nisam smeo da se igram sa tim uticnicama i napravio sam uz pomoc obicnog wifi prekidaca i kontaktora tako da nemam merenje potrosnje, ali se i ono moze izracunati kad se lako s obzirom da je grejac u pitanju. U svakom slucaju video sam da na Aliju postoje i wifi kontaktori sa meracem:

Jedino sta mi je ovde "sumnjivo" je sto je ista cena prakticno za sve pa je pitanje da li on bas moze da izdrzi 63A koliko je ovaj najveci :D
Ja sam stavio neku no name smart uticnicu od 20A na TA od 3kw i radi dobro, ne greje se i ne gasi se. Radi na smart life app.

Meni je to bilo malo nesigurno jer mi ostaje i preko vikenda nekad a nikog nema u stanu pa sam napravio ovako, nije ni to nesto puno izaslo, mozda 2000din. Inace te uticnice imam dve, jednu sa Alija a drugu neku Prosto (isto kinez), koristim ih za norveski radijator i tako jos neke malo manje potrosace, ali dobro je znati da mogu da posluze i za TA pec.

Ako nekog zanima mala/kratka recenzija o Tp-Link Tapo P115 uticnici moze procitati na linku ispod

UPDATE
NE KUPUJTE PROSTO PAMETNE UTICNICE.
U roku od 3 dana su mi crkle 2. Radile jedna mesec dana, druga mesec ipo. Ne priznaju mi garanciju i ne mogu da ih zamenim, zato sto izbacuju tek kad klima ozbiljnije povuce struju, na sijalici rade.. Dao sam drugaru sa ih pogleda unutra. Sustina je u relejima koji su golo ****** i po njemu ne mogu na duze staze da izdrza ni 3A struje, a kamo li 16A koliko je deklarisano.
Koliko dugo vam radi tapoo na klimama. Ima li neko duzi staz?

Poredis TP-Link i rebrendirane no-name kineske proizvode :)
Meni TP-Link radila sat vremena u kontinuitetu na 1.5kW snazi sasvim fino, za vise ne znam.

• Like
Reagovanja: Tpo
Uzmi xaomi 2, najbolji odnos cene i kvaliteta 😁

Prilozi

• Screenshot_20231219-083730_Mi Home.jpg
    Screenshot_20231219-083730_Mi Home.jpg
    41.4 KB · Pregleda: 203
  • Screenshot_20231219-083756_Mi Home.jpg
    Screenshot_20231219-083756_Mi Home.jpg
    52.2 KB · Pregleda: 147
Ja u cijelom stanu koristim već duže vrijeme pametne utičnice brenda Gosund. Da li je to ribrending neki ili šta li već, pojma nemam, znam da to jako fino radi i aplikacija je odlična.

UPDATE
NE KUPUJTE PROSTO PAMETNE UTICNICE.
U roku od 3 dana su mi crkle 2. Radile jedna mesec dana, druga mesec ipo. Ne priznaju mi garanciju i ne mogu da ih zamenim, zato sto izbacuju tek kad klima ozbiljnije povuce struju, na sijalici rade.. Dao sam drugaru sa ih pogleda unutra. Sustina je u relejima koji su golo ****** i po njemu ne mogu na duze staze da izdrza ni 3A struje, a kamo li 16A koliko je deklarisano.
Koliko dugo vam radi tapoo na klimama. Ima li neko duzi staz?
Tapo P115 sam koristio pod veca opterecenja i radi bez problema.. Moguce je da si dobio faulty uticnice ili jednostavno neko ******1702974542934.png

Da li neko zna kolika im je margina greske pri racunanju potrosnje?

@Tpo
Koju to aplikaciju koristis za prikaz?

@Tpo
Koju to aplikaciju koristis za prikaz?
Ovo sto prikazuje je home assistant, dodao sam uticnicu u home assistant i refresh time je umesto 5min, oko 4-5 sec tako da mi grafikon bude u detaljnu nekada kada zelim da vidim.
U HACS skines "Tapo Controller" i mocices da dodas P115

Moze li tapo p115 da stavim na toshibu 18ku,imam u firmi puno potrosaca a bas bi volio znati koliko potrosi klima sama

Ja koristim 2 kineske aubess tuga utičnice/merače. 1 imam vec 2 godine na klimi izradi mi super. Nikad nisam imao problema sa njom onda sam kupio istu takav klon qncx proizvođač.Spolja identične ali izgleda elektronika nije ista ova mi se sama.od sebe gasi bez obzira da li ima opterećenja ili je samo uključena. I posle toga narucim opet aubess i ta druga radi bez problema. Sve su kao 20A mada je cena.ista. Aubess izdržava na klimama koje znaju da povuku poprilično. S obzirom da su na nekim akcijama bile po 6e.

Evo slika četiri Prosto utičnice posle samo jednog uključivanja u utičnicu. Tri su se odmah raspale i nisam mogao da ih izvadim iz zida bez ispitivača. Četvrta koja je jedina "preživela" ultimativni test uključivanja u struju se nenormlano grejala.

Prilozi

• viber_slika_2023-12-20_08-06-48-033.jpg
    viber_slika_2023-12-20_08-06-48-033.jpg
    199.1 KB · Pregleda: 187
Prosto ni led sijalicu ne ume da napravi kako treba, pametne utičnice su za njih svemirski brod.
Jednom sam kupio neke led sijalice, pocrkale posle par nedelja, zapamtio sam "brend" da više nikad ništa sa njihovom oznakom ne kupim.

U suštini sa svim tim kinezima je lutrija. Otprilike pola dobro radi pola ne. Al ovo sa Prosto utičnicama je bilo vrhunac. 4/4 škart

Bez namjere da spam-ujem, ali samo da se pridruzim "Prosto hejterima" (opravdano) - uzasan brand, cak i za Kineze (pa oni ni kabl ne znaju napraviti). Zaista treba zaobici u sirokom luku.

Zanimljivo... Ja uzeo dve prosto tuya uticnice i rade posao kako treba. Uzeo na legitimnom sajtu (elementa). Mozda su vama dopali neki fejkovi? Malo mi nerealno deluje da rikne 4 od 4...

Zanimljivo... Ja uzeo dve prosto tuya uticnice i rade posao kako treba. Uzeo na legitimnom sajtu (elementa). Mozda su vama dopali neki fejkovi? Malo mi nerealno deluje da rikne 4 od 4...
Meni riknule 3 od 3. Kupio ih u prodavnici elektro opreme. Samo se ugase posle nekog vremena. Upalis je na dugme, opet poradi malo pa se ugasi.

Ma da, Prosto je jak brend pa će ga kopirati neko. Kinesko smeće najgore, samo si ti imao sreće da ti ne spale uređaje na kojima ih koristiš. Još uvek. 😋

Ma da, Prosto je jak brend pa će ga kopirati neko. Kinesko smeće najgore, samo si ti imao sreće da ti ne spale uređaje na kojima ih koristiš. Još uvek. 😋
Ja sam imao jedan mehanički tajmer od njih,za 24 sata je kasnio 3...
I jednu baterijsku lampu koji već drugog dana sam morao da budzim.. Nikad , ništa više od njih

Isto sam uzeo u Elementi. Što se tiče njih sve pohvale bar što se tiče dela oko povrata. Odmah su sutra poslali kurira da pokupi sve četiri utičnice i posle dva dana mi vratili pare na račun. Ali sam ih iskritikovao pošto na utičnicama stoji da su baš oni proizvodjači(Elementa). A da ne sprovedu ni osnovno testiranje utičnica(da ih utaknu u strujno kolo), a puštaju ih u slobodnu prodaju... Katastrofa

Rade oni dosta više od osnovnog testiranja, samo što se to radi na inicijalnim komadima, a posle idu šleperi robe za koju se nadaš da ima isti kvalitet.

Nazad
Vrh Dno