Šta je novo?

PlayStation - Akcije, promocije i PSN dopune

Jesi li siguran?
Prijatelj je tako kupio francuski disk pa je morao da otvara francuski nalog.
A narocito sto su verzije na disku obicno verzije 1.0 i posle instalacije uvek ide update.
Sa US nalogom igram igre kupljene kod nas (EU region disk) i igre uzete kao nosic nalog (Turska).
Igre rade, DLC i update ne mogu da se skidaju sa US naloga već mora sa naloga koji je isti region kao disk ili nosioc nalog, kao što i prvi put napisah.

Koristim EU diskove (kupljeni kod nas, Nemačka ili Austrija) u kombinaciji sa US nalogom bez problema. Jedino što DLC možeš kupiti i igrati samo na EU nalogu i to ne moraš da otvaraš baš Nemački, nego možeš i UK.

Ja ne znam sta on prica...
Svojevremeno sam narucivao diskove za PS4 sa Amazona (UK) i radilo je bez problema...
Jedino sto za eventualne DLC kodove/digitalne igre mislim da je morao da se otvori nalog...Mislim da sam 1-2 igre (kodove) bas i podelio u temi ljudima koji korise UK PS nalog...(Jack & Daxter i jos jednu)

Hvala svima mislim da cu ipak odustati, kupicu je ovde i resiti sve dileme

Mislim da je tako sa svim diskovima. Zato ja držim UK nalog da pokrenem skidanje PS5 verzije i vratim se na moj glavni US nalog.
A jel se placa skidanje PS5 verzije, posto vidim na linku za igru o kojoj sam se raspitivao brdo komentara da su razocarani sto se upgrade na PS5 placa, a to nigde nije navedeno prilikom kupovine igre (na Amazon mislim) vec pise na zadnjoj strani kutije, koja nije postavljena na oglas

Inace evo i link
https://www.amazon. de/-/en/dp/B0C86F93SX/ref=sr_1_3?crid=13PWKB6T2TLF1&keywords=the%2Bcrew%2Bmotorfest%2Bps4&qid=1702126251&sprefix=%2Caps%2C132&sr=8-3&th=1

Da, placa se… ako kupis PS4 vezuju moći ćeš da igraš na PS5 ali nije i dalje PS5 verzija koja vizuelno bolje izgleda, brze ucitava.

Ima čini mi se cross-gen verzija ali to je vrv samo digital.

Ja sam na U.S nalogu a sve ove diskove koje sam do sada kupio su Made in Austria, svi rade bez problema. E sad, što neko pomenu za dlc, kupih juče GoW Ragnarok na disku, a vidim najavili neki dlc za par dana da izlazi, besplatan, jel ja to mogu bez problema da instaliram sa storea, s obzirom da igru nudi da kupim u storeu jer je na disku i nije vezana za moj nalog?

Ako ti je igra iz EU, pokrenes sa EU naloga DLC i igras sa US.

Region i disk moraju da se poklapaju ako hoces da kupis preko storea DLC za igru (bez odlaska na drugi nalog), isto tako funkcionise i ovo gore sto je @momboj napisao.
A sto se tice diskova, bukvalno mozes uzeti igru (disk) iz Japana i sasvim ce normalno raditi na konzoli kupljenoj ovde kod nas.

Verujem da je tako kad više vas ima takvo iskustvo sa diskovima iz drugih zemalja.
Lično, ne kupujem diskove.
Međutim, moj drug jeste imao problem sa francuskim diskom kupljenim na KP. Morao je da pravi francuski nalog.
E sad, da li je za tu igru (neki AC) bilo nekih dodataka koji su morali da se skinu, to ne znam.

Aman za aman.
Napravite dva naloga. Jedan UK, jedan US. Koji god da vam je primarni isto vam je, enable sharing samo. Ubacite disk, igrate sa svog naloga. DLC kupujete na UK nalogu uvek. I kraj price.

Kad smo vec kod toga, nemoguce je sa VPN napraviti turski psn

Mozda sada ja sam pravio prošle god. Mora Gmail koji vezuješ da bude otvoren sa vpn na tursku.

A sto se tice naloga i diskova bas tako ako hoces upgrade ili dlc koristiš za to nalog koji je isti kao disk a posle.ihras sa svog npr us naloga.

Pff, hteo sam da ga odigram ali nisam jos stigao tamo..

Devil may cry 5 odlazi sa PS Plus Extra za mesec dana. To mi je jako bezveze s tim pretplatama što dosta igara odlazi vremenom, pa se nateraš na silu da odigraš. Ko ne igra po ceo dan, više se isplati kupovati igre na rasprodajama ili oglasima i igrati na miru.

To je tacno. Znam dosta ljudi koji se vode tom logikom.
Bolje im je godišnje kupe 4-5 igara na rasprodajama nego da plate PS Plus koji ne koriste mnogo i nema igara koje žele.
Meni lično znači da imam jer klinac uvek ima šta da nađe (a i ja😄).
A normalno je da menjaju igre ali ne znam koji je razlog. Da li placaju licence...da li je ogranicen broj zbog streaming-a?
Mene tu nervira što npr. skinu DMC 5 a ostane 200 njesra naslova.

Ja za sada imam dosta igara na listi, pa mi odgovara. Doduse, bar pola igara sam igrao jer su najavili da ih skidaju sa pretplate, kao npr Shadow of Mordor. Hteo sam i Shadow of War, ali necu stici.

Ne znam, meni igra od ovog meseca odgovara 😂

Prilozi

• Screenshot_20231210_120018_PS App.jpg
    Screenshot_20231210_120018_PS App.jpg
    74.9 KB · Pregleda: 85
^ predobra igra, ja sam je obrnuo na steamu 😀

Prilozi

• 1702215408130.png
    1702215408130.png
    98.1 KB · Pregleda: 70
Ima je u extra katalogu odavno, instalirao i obrisao posle 5 min 🤷‍♂️

Nazad