Где си тачно нашао ову информацију, пошто се у условима (члан 54) спомиње само подношење захтева писаним путем или одласком у пословницу?
А данас сам добио овакав одговор од корисничке службе: "Захтев за раскид корисничког односа неопходно је поднети личним одласком у пословницу."
Nisam ni ja našao ništa u njihovim dokumentima osim odlaska lično u poslovnicu i slanja zahteva pisanim putem preko pošte. Ali pre toga sam otišao lično da vidim s njima.
Kako se ugovor nije vodio na mene a potpisnik je teško pokretna osoba, rečeno mi je da, osim ličnog dolaska, može jedino preko ovlašćenja. A to ovlašćenje treba biti sročeno od strane notara, tačno naznačeno za šta je namenjeno (da ne bude opšte forme da bi se moglo koristiti u i drugim slučajevima) i naravno overeno. Hajde što treba derikožama debelo platiti za ovlašćenje nego treba otići njima na noge a to nije ništa lakše od ličnog dolaska u poslovnicu. Ili im još platiti dolazak na kućnu adresu.
Kad mi je službenica rekla da biram između te dve opcije, otišao sam besan uz par psovki namenjenih njenim pretpostavljenima. Najviše me iznerviralo što mi je rekla da za sve što me zanima oko mojih prava treba da preturam po internetu i njihovoj dokumentaciji i Opštim uslovima. A u ugovoru stoje isključivo njihova prava a naše obaveze. U zgradi ima dosta starijih koji nemaju internet a imaju isti takav "ugovor". Gde oni da vide koja su im prava? Samo je slegla ramenima i tad sam počeo da šizim.
Kasnije sam malo čeprkao po netu i našao da može raskid i pisanim putem. Nazvao sam telefonom i pitao kako se može raskinuti ugovor i odgovor je bio isto - ličnim dolaskom u poslovnicu. Kad sam rekao da osoba ne može lično, opet je rečeno uz ovlašćenje. Na moje pitanje je li to sve od načina za raskid, rečeno mi je da jeste.
Sledećeg dana sam u prolazu nabasao na MTS pult i Immo centru i pitao koliko daju za prelazak sa SN na MTS. Rečeno mi je samo mesec dana upola cene. A za raskid da može samo lično i sa ovlašćenjem. Nema drugog načina? Nema. A onda pitam a šta bi sa slanjem poštom pisanog zahteva ili putem mejla, je li to više ne važi? Onda mi reče da može da se šalje molba mejlom pa ako kolege uvaže neće biti problema.
Inače za mejl sam pročitao prvo ovde 👇 pa sam pitao kolege ovde za potvrdu.
https://reklamacija.rs/procedura-za...ttel-a1-sbb-supernova-total-tv-orion-telekom/
A to što su iskoristili manjkavosti, tj. nedovoljnu preciznost Zakona o obligacionim odnosima, konkretno člana 357, pa su kroz Zakon o zaštiti potrošača progurali svoje namere, posebna je priča.
P.S.
Poslao sam mejlom zahtev (slobodno sročen u Wordu, odštampan pa potpisan), kopiju lične karte potpisnika ugovora, kao i primerak samog ugovora. Sve to sam telefonom skenirao pa stavio u prilog mejla i poslao. U zahtevu sam naveo broj ugovora, korisničku šifru, ime i prezime, adresu stanovanja, JMBG i broj lične karte.
Dobio sam odgovor mejlom sledećeg dana da je zahtev prosleđen na razmatranje. Otada ništa narednih 7 dana dok ih nisam sam pozvao i tad mi je rečeno da je prihvaćen zahtev i da teče otkazni rok do 11. decembra i da tog dana vratim opremu (ništa o 7 ili 8 dana za vraćanje opreme).